Ρε παιδιά για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα δεν υπάρχει κάποιος εκεί κοντά με χρονογράφο να πάτε να τα μετρήσετε και να τα δοκιμάσετε σε χαρτί κατανομή και διάτρηση να δείτε τι φταίει?
Φίλε
@Νικολας ιδιογόμωση κάνουμε οι περισσότεροι για να μπορούμε να φτιάχνουμε τα φυσίγγια μας έτσι όπως θέλουμε ώστε αν κάτι δεν μας ικανοποιεί να το βελτιώσουμε και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Χρειάζεται όμως πειραματισμό και δοκιμές σε χαρτί και καταλόγους για να δεις κατανομή και διάτρηση ή αν διαθέτεις και χρονογράφο να μπορείς να μετρήσεις και τις ταχύτητες για να καταφέρεις να πετύχεις αυτό που θέλεις και να έχεις καλό αποτέλεσμα . Αλλιώς οι παραπάνω δοκιμές γίνονται απευθείας στον κυνηγότοπο με τα ανάλογα αποτελέσματα που δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα καλά.
Το ότι έχεις φτιάξει ένα ελατωματικό φυσίγγι σε αυτό προφανώς δεν φταίει η ιδιογόμωση. Η τα υλικά σου δεν ειναι καλά ή εσύ κάνεις κάτι λάθος. Το αποτέλεσμα ειναι ότι αν εσύ απο μόνος σου δεν έχεις τις γνώσεις να το βελτιώσεις τότε ή θα πρέπει να συμβουλευτείς καποιον που ξέρει και ειναι πιο έμπειρος για να σε βοηθήσει ή θα πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις , να μάθεις , να πειραματιστείς ώστε να αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία μέσα απο τις δοκιμές ώστε να καταφέρεις να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Αν δεν εισαι διατεθιμενος να κάνεις κάτι από τα παραπάνω μάλλον η ιδιογόμωση δεν ειναι για σένα. Πιστεύω όμως ότι αν βρεις κάποιον εκεί κοντά που να ξέρει να σε βοηθήσει ώστε να δει τι κάνεις λάθος και να βελτιώσεις το φυσίγγι σου τότε πστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σε αφήσει ευχαριστημένο. Από την μικρή ενασχόληση μου με την ιδιογόμωση ως τώρα δεν θεωρώ ότι είναι τόσο δύσκολο. Είναι σαν να μαγειρεύεις που αν σου πέσει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλάτι ή πιπέρι στο φαγητό ή αν το μαγειρέψεις πιο λίγη ώρα ή πιο πολύ τότε το αποτέλεσμα δεν θα ειναι καλό. Λίγες γνώσεις χρειάζονται λίγο πειραματισμό,καλά υλικά και κάποιον να σε βοηθήσει αν έχεις κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείς μόνος σου να λύσεις.
Τώρα κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα να σου προτείνει είναι μήπως η ζυγαριά σου δεν ειναι καλή και μετράει λάθος και εν τέλη οι δοσολογία σου είναι μικρότερη απο αυτή που νομίζεις ότι φτιάχνεις? Ή το παχύμετρο σου μήπως μετράει λάθος; Θα πρέπει να τα ελέγξεις όλα αυτά ενα ενα για να βρεις εν τέλη τι φταίει. Την ζυγαριά σου , το παχύμετρο, τα υλικά σου , την συνταγή σου αν ειναι καλή και αξιόπιστη, την δοσολογία αν την μετράς και ειναι ακριβώς ότι γράφει η συνταγή , το κενο ασυμπίεστο χώρο από τα σκάγια μέχρι το ύψος του κάλυκα αν βγαίνει σωστά η ογκομετρία γιατί μπορεί να έχουν οι κάλυκες σου ή το βύσμα σου άλλη ογκομετρία, το κλεισιμο του κάλυκα σου αν ειναι σωστό και ομοιόμορφο, το ύψος ρελιάσματος αν ειναι όσο λέει η συνταγή σου κλπ. Όλα πρέπει να ειναι στην εντέλεια.
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει από όσα έχουν υποθεί ειναι ότι μάλλον δεν ρελιάζεις στο σωστό ύψος ή μπορεί η συνταγή σου να μην έχει το σωστό ύψος. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δοκιμάσεις να ρελιάσεις στα 11,4-11,5mm όσο ορίζουν οι προδιαγραφές cip σε αστεροειδή κλεισιμο δηλαδή το τελικό ύψος του κάλυκα να ειναι 11,4 ή 11,5mm λιγότερο από ότι το αρχικό μήκος του ή αν δεις ότι το αμορτισερ του βυσματος δεν έχει συμπιεστεί αρκετά τότε ρέλιασε ακόμη πιο χαμηλά. Επίσης όπως είπαν τα παιδιά μείωσε κατα ένα γραμμάριο τα σκάγια ώστε η πυρίτιδα να μεταφέρει την ενέργεια της σε μικρότερη μάζα. Επίσης μπορείς να βάλεις και πιο δυνατό καψύλι . Επίσης μπορείς να αυξήσεις κατα 0.05gr την πυρίτιδα. Νομίζω όμως ότι το πιο αποτελεσματικό από όλα τα παραπάνω θα ειναι να μειώσεις τα σκάγια κατα 1 γραμμάριο για αρχή και να ελέγξεις το ύψος ρελιάσματος ότι ειναι σωστό.
Εμένα εδώ σταματάει η βοήθεια μου.