To πεντασταδιακό με κλείσιμο στα 56.50 λογικά θάχει ακόμη +7-10 m/s μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και μεγαλύτερες πιέσεις .Οχι Λαμπη μου 1,60 το εχω με 13 χιλιοστα κενο χωρο.
Σωστά κ.Νίκο ;
To πεντασταδιακό με κλείσιμο στα 56.50 λογικά θάχει ακόμη +7-10 m/s μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και μεγαλύτερες πιέσεις .Οχι Λαμπη μου 1,60 το εχω με 13 χιλιοστα κενο χωρο.
To πεντασταδιακό με κλείσιμο στα 56.50 λογικά θάχει ακόμη +7-10 m/s μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και μεγαλύτερες πιέσεις .
Σωστά κ.Νίκο ;
Σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα το πεντασταδιακό λόγω μεγαλύτερης αντίστασης .Εαν σου πω οτι δεν εχω βγαλει ακομα ''ακρη''......τι θα μου πεις ?? Αλλα σεταπ πεντασταδιακα ειναι λιγο
ποιο γρηγορα.....αλλα ειναι λιγο ποιο αργα...η εχουν την ιδια ταχυτητα.
Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια , ειναι οτι οι μακριες καννες( 76 εκατ. ) σε ΟΛΑ τα σεταπ εχουν +10μ/δ
γεματα....και λεω ''γεματα''....γιατι μπορει να ειναι και 15μ/δ. αναλογα το σεταπ.
Σε γενικες γραμμες οι διαφορές ειναι αυτες που λες ομως ....Παιζουν πολλα ρολο Λαμπη μου.
Θερμοκρασια και υγρασια περιβαλλοντος.....και το σημαντικοτερο η θερμοκρασια του φυσιγγιου
( πυριτιδας ).
Σε δοκιμες του χειμωνα με +5 βαθμους το συγκεκριμενο σεταπ σε πεντασταδιακο στα 56,5 και
ριγμενο με την Μπερετα 66εκατοστα καννη , εδινε σταθερα V1,5-403-404m/s.
Tην ιδια ημερα με το ιδιο οπλο το 1,60χ33+1,2 - αγκουιλα22- στα 57,4 ...σεταπ φιλου σε 2 σταδια
εδινε V1,5-394m/s
Προχθες που εκανα τις δοκιμες,,,,,ειχαμε 17 βαθμους....και βροχαρια....ο καιρος σκετη μουχλα....
η μια καννη του boito εδωσε ( φουλ τσοκ ) V1,5-413m/s και 90% συγκεντρωση και η αλλη καννη 3*
αστρα V1,5-420m/s και 87% συγκεντρωση....Αντε βγαλε ''ακρη'' φιλε!!!
Τωρα οσον αφορα τις πιεσεις εαν υπαρχει διαφορα δεν ξερω....Ο ωμος μου δεν την καταλαβαινει αυτην
την διαφορα....Λαμπη μου!!!
Κάθε εκατοστό κάννης παραπάνω δίνει 1 μ/δ μεγαλύτερη ταχύτητα. Δηλαδή η κάννη 66εκ μας δίνει σε ένα φυσίγγιο 400μ/δ η κάννη 76εκ 410 μ/δ. Και πάνω. Εάν η πυρίτιδά μας είναι προοδευτική ή υπέρπροοδευτικής καύσεως δί ει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.Εαν σου πω οτι δεν εχω βγαλει ακομα ''ακρη''......τι θα μου πεις ?? Αλλα σεταπ πεντασταδιακα ειναι λιγο
ποιο γρηγορα.....αλλα ειναι λιγο ποιο αργα...η εχουν την ιδια ταχυτητα.
Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια , ειναι οτι οι μακριες καννες( 76 εκατ. ) σε ΟΛΑ τα σεταπ εχουν +10μ/δ
γεματα....και λεω ''γεματα''....γιατι μπορει να ειναι και 15μ/δ. αναλογα το σεταπ.
Σε γενικες γραμμες οι διαφορές ειναι αυτες που λες ομως ....Παιζουν πολλα ρολο Λαμπη μου.
Θερμοκρασια και υγρασια περιβαλλοντος.....και το σημαντικοτερο η θερμοκρασια του φυσιγγιου
( πυριτιδας ).
Σε δοκιμες του χειμωνα με +5 βαθμους το συγκεκριμενο σεταπ σε πεντασταδιακο στα 56,5 και
ριγμενο με την Μπερετα 66εκατοστα καννη , εδινε σταθερα V1,5-403-404m/s.
Tην ιδια ημερα με το ιδιο οπλο το 1,60χ33+1,2 - αγκουιλα22- στα 57,4 ...σεταπ φιλου σε 2 σταδια
εδινε V1,5-394m/s
Προχθες που εκανα τις δοκιμες,,,,,ειχαμε 17 βαθμους....και βροχαρια....ο καιρος σκετη μουχλα....
η μια καννη του boito εδωσε ( φουλ τσοκ ) V1,5-413m/s και 90% συγκεντρωση και η αλλη καννη 3*
αστρα V1,5-420m/s και 87% συγκεντρωση....Αντε βγαλε ''ακρη'' φιλε!!!
Τωρα οσον αφορα τις πιεσεις εαν υπαρχει διαφορα δεν ξερω....Ο ωμος μου δεν την καταλαβαινει αυτην
την διαφορα....Λαμπη μου!!!
Βάρα Βάγγο....τη ανατήναξη να κάνει το 0.80......sipe 0,80x20 gr
Πειραματίζομαι φίλε για ένα φίλο που έχει πρόβλημα στα αφτιά και μου ζήτησε συνταγή για υποηχητικα φυσίγγια που δεν κλωτσανε για ορτύκια φερμαριστα.......... Για την ανατίναξη αστειεύομαι........Βάρα Βάγγο....τη ανατήναξη να κάνει το 0.80......
Υ.Γ Το προορίζεις για θήραμα ή πειραματίζεσαι απλά;;
Ενδιαφέρον είναι πάντος κ μπράβο σου φιλάρα.Πειραματίζομαι φίλε για ένα φίλο που έχει πρόβλημα στα αφτιά και μου ζήτησε συνταγή για υποηχητικα φυσίγγια που δεν κλωτσανε για ορτύκια φερμαριστα.......... Για την ανατίναξη αστειεύομαι........
Καλημέρα σε όλους........... Με πιάσανε ιδιογομωτικες ανησυχίες.........
Φυσίγγια 2 ιντσών !
Καψουλια 688
sipe 0,80x20 gr σκάγια Νο 8
Κάλυκας 60,00 mm
Ρελιασμα 49,00 mmView attachment 26206
Θα δουλέψουν στα δεκαπέντε με είκοσι μέτρα????? Η θα ανατινάχθουμε?????
Κάθε εκατοστό κάννης παραπάνω δίνει 1 μ/δ μεγαλύτερη ταχύτητα. Δηλαδή η κάννη 66εκ μας δίνει σε ένα φυσίγγιο 400μ/δ η κάννη 76εκ 410 μ/δ. Και πάνω. Εάν η πυρίτιδά μας είναι προοδευτική ή υπέρπροοδευτικής καύσεως δί ει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.
Επίσης μειώνει την έκρηξη στομίου.
Ποτε δεν κρίνω εμπορικό φυσιγγι σε φόρουμ, είναι λάθος κατα την ταπεινή μου γνώμη, κ θα ξαναγραψω αυτό που τόσα χρόνια πιστευω , για πολυ δυσκολες καιρικές συνθήκες οποίος θέλει το τέλειο φτιάχνει τα φυσιγγια τουδημητρη benelli ως ιδιογομωτης πως κρινεις το εμπορικο special palombe ως φυσιγγι για δυσκολες εποχες? δεν ξερω ολα τα χαρακτηριστικά αλλα ειναι στα 2 tecna γεμισμενο στα 36-36,5γρ αν θυμαμαι. για την tecna της νομπελ μιλαμε που απ οσο γνωριζω εχει υψηλα ποσοστα νιτρογλυκερινης σε σχεση με την μαζικη εμπορικη.
Βαγγέλη τέτοια γεμιζω και μου αρέσουν πολυ, αλλά με πιο< ορθόδοξο > στήσιμο. Στα 20 γραμμάρια βαζω csb6 . Αν θέλεις πιο χαμηλο θορυβο προτίμησε μονοβασικες , χαμηλές ταχύτητες εως και υποηχητικες και λιγο πιο ανεβασμένες πιέσεις.Καλημέρα σε όλους........... Με πιάσανε ιδιογομωτικες ανησυχίες.........
Φυσίγγια 2 ιντσών !
Καψουλια 688
sipe 0,80x20 gr σκάγια Νο 8
Κάλυκας 60,00 mm
Ρελιασμα 49,00 mmView attachment 26206
Θα δουλέψουν στα δεκαπέντε με είκοσι μέτρα????? Η θα ανατινάχθουμε?????
Με τον κώνο τι έκανες Γιάννη,το προχωρησες??Ορτυκια έχω σκοτωσει και με το φλομπερ αλλα επρεπε να τους ριχνεις μεχρι τα πρωτα 10 μετρα
Mε 19γρ RC έχω πάρει τρυγόνι 40+ μ που το πέταξε στουπί.Ορτυκια έχω σκοτωσει και με το φλομπερ αλλα επρεπε να τους ριχνεις μεχρι τα πρωτα 10 μετρα
Λάμπη ο Γιάννης λέει για φλομπερ 9mm...Mε 19γρ RC έχω πάρει τρυγόνι 40+ μ που το πέταξε στουπί.
Με 12γρ φυσίγγι τόχεις άνετα το ορτύκι μέχρι τα 30μ .
Έτσι .ΟκΛάμπη ο Γιάννης λέει για φλομπερ 9mm...
Εσείς στην Κυπρο λέτε Φλομπερ το cal.36(410)..