Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.

Συμφωνώ.
Εγώ όταν έκανα αγορά φυσιγγιων δεν έβρισκα 10 σε καλή τιμή και πήρα 9αρια.

Πιο καλό το 10αρακι.
Πολύ πιο καλό.
Δεν αμφιβάλλω, καθένας με τα κολλήματα του
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ 10αράκια όπως σπάνιες οι φορές που θα βάλω 8αρια, από το 9 πηγαίνω στο 7 που το θεωρώ και το πιό all around νούμερο για τα περισσότερα φτερωτά

Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ 10αράκια όπως σπάνιες οι φορές που θα βάλω 8αρια, από το 9 πηγαίνω στο 7 που το θεωρώ και το πιό all around νούμερο για τα περισσότερα φτερωτά
Βάλε 10ρακι στην τσίχλα και θα με θυμηθείς.

Πάρε ένα κουτί κι άμα δε σ αρέσει μην ξαναπάρεις.

Αυτά τα αρκετά σκάγια που έχουν παραπάνω κάνουν καλή δουλειά στο μικρό αυτό θήραμα.

Έχω σκεφτεί να δοκιμάσω και 11.
Αλλά δεν έχω δει να έχει 11 κάνεις εδώ.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από ένα ολόκληρο μήνα που δεν είχα πιάσει φτερό, την Παρασκευή τελικά μου έκανε τη χάρη ένας κοτσυφός, ο δεύτερος για φέτος. Μόλις που είχα πιάσει καρτέρι λίγο μετά τις 5.00' ... ήρθε προς το μέρος μου, του έριξα, κάπου στα 15 μέτρα ύψος κι έπεσε δίπλα στα πόδια μου. Βλέπω ότι ήταν ζωντανός ... Σκύβω να τον πιάσω και μου ξεφεύγει τρέχοντας προς τα κάτω, και πάει στη ρίζα ενός πλατάνου. Πάω και ψάχνω γύρω από τον πλάτανο, άφαντος !!! Τελικά τον βλέπω τρυπωμένο σε μια μικρή κουφάλα στη ρίζα του δέντρου. Βάζω το χέρι να τον πιάσω χωρίς να βλέπω καλά, μου ξεγλυστράει πάλι αφήνοντας στο χέρι μου τα μισά φτερά της ουράς του !!! Δίπλα στον πλάτανο είναι μια στέρνα τσιμεντένια που είχε κάπου μισό μέτρο νερό, κι όπως έτρεξε να ξεφύγει έπεσε μέσα, και έπλεε καταμεσίς !!! :(Πως να τον βγάλω από εκεί ;;; o_OΨάχνω τριγύρω και βρίσκω ένα μακρύ κλαδί, από τις ελιές που είχαν κλαδέψει πρόσφατα, και προσπάθησα να τον τραβήξω, τον έφερνα προς την άκρη, αλλά και πάλι δεν τον έφτανε το χέρι μου γιατί είναι βαθιά η στέρνα και το νερό χαμηλά. Και μόλις σήκωνα το κλαδί γυρνούσε στη μέση της στέρνας !!! Μετά από μερικές προσπάθειες είχε ψοφήσει, αλλά με το κλαδί δεν μπορούσα να τον τραβήξω επάνω. Ευτυχώς βρήκα πιο πέρα ένα κομμάτι παλιό σύρμα, μακρύ και χοντρό, το λύγισα στην άκρη και έκανα ένα κατσουνάκι (γαντζάκι) και άρχισα να "ψαρεύω" .yel.... Με 3-4 προσπάθειες κατάφερα να τον πιάσω από το λαιμό και να τον τραβήξω επάνω !!! Αλλά όλη αυτή η διαδικασία μου έφαγε κανένα 20λεπτο, μπορεί και παραπάνω !!! Μετά έκατσα πάλι στο καρτέρι άλλο ένα απελπιστικό μισάωρο μες την παγωνιά, τελικά κλαμπάνισα 2 τσίχλες στο μισοσκόταδο ... και σηκώθηκα κι έφυγα !!!
IMG_20230210_182638.jpg
Χθες το απόγευμα πήγα πάλι, παρόλο που φυσούσε πάρα πολύ, παγωμένος ΒΑ άνεμος, αλλά τουλάχιστον δεν έδειχνε πιθανότητα βροχής. Έκατσα κανένα μισάωρο, χωρίς να φανεί τίποτα, και ξαφνικά προς το σούρουπο μαύρισε ο ουρανός κι άρχισε να ψιλοβρέχει !!! Σηκώθηκα κι έφυγα ... χωρίς να ρίξω τουφεκιά ... :(:mad:

Κάτσε να μιλήσει κανένας κυνηγός ρε Γιώργη...Μην πετάγεσαι .yel.

Νικόλα η πείνα πολλές φορές σε μεταμορφώνει
Θυμάμαι στον καφενέ του χωριού τους Γέροντες να διηγούνται οτι έτρωγαν κρέας κάθε δεκαπέντε μέρες
και από αυτό μην νομίζεις
μια συκωταριά την μοίραζαν σε εφτά μερίδες με συνοδεία καλαμποκαλευρο ή στην καλύτερη περίπτωση καμία χυλόπιτα

Το έχω ξαναπεί παω για καρτέρι με τον παππού μου εγώ 15 χρονων βγαίνει το κουνέλι πάω να σηκώσω μου κατεβάζει τα χέρια και μου λέει στο αυτί περίμενε να βγει ακόμα ένα να τα ρίξεις μαζί μην πάει χαμένο το φυσίγγι

Αυτά τα αρκετά σκάγια που έχουν παραπάνω κάνουν καλή δουλειά στο μικρό αυτό θήραμα.

Δεν βάζω Στέλιο,στο 9 στόπ εγώ
Καλά χρυσά μπορεί να είναι δεν αμφιβάλλω αλλά δεν πάει το χέρι μου εκεί

Δεν τρώγονται τα πουλιά, επικίνδυνα, παρά πολλά ζωντανά και φτερουγατα ειδικά στο πρωινό, το απόγευμα κάπως καλύτερα γιατί είναι εισερχόμενα τα πουλιά.

Το #10 με 3* είναι φωτιά μέχρι και 35 μέτρα!
Μ'αρεσει και το γεμίζω αρκετά για ξεκλαρωμα(μαύρες)και κλειστά απογευματινά.
Ωστόσο επιμένω και το έχω επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές ότι το νούμερο των μικρών τσιχλων(κελαηδοτσιχλα-κοκκινοτσιχλα)είναι το 9,5(2mm).
Είναι απίστευτο το πόσο μακριά σκοτώνει!
Εξαιρω μπασίματα και ψηλωμενο(συνήθως) ημερήσιο (αν κι όταν υπάρχει).
Εκεί δουλεύει ωραία το #8.
Βασικά,επειδή δεν θέλει τόση προσκο όσο το πιο ψιλό σκάγι κι όχι λόγω μη επάρκειας του δευτερου.

Ίδη εχω στήσει στον πάγκο μου μια 50αδα κάλυκες να το μετατρεψω σε Νο10 για τις μετά των 18.00 τσιχλίτσες...

Πολύ καλά θα κάμεις Κώστα (σωστά σε συμβούλεψε ο Μπάμπης εκ Κύπρου, αλλά και ο Alex37): αφού το προορίζεις το μισόταπο 10ράκι για την κάννα που είναι "μούφα" (κυλινδρική σύσφιγξη), με τόσο ψιλό σκάι, έχεις υπερπληθώρα σκαγιών στη γόμωσή σου, και λόγω της ιδιαίτερα πυκνής σε σκάγια κατανομής, σε συμφέρει βλητικώς να το ρίχνεις από τον σταθερό κύλινδρο τής κάτω σου κάννας... Έτσι, θα κερδίζεις και μερικά μέτρα παραπάνω στο ωφέλιμο βεληνεκές της κάννας αυτής... Κι αν θέλεις, πάντοτε 10ράκια να εκτοξεύεις από την "μούφα" κάννα τού Emilio Rizzini ορθόκαννού σου...

Last edited:
Συμφωνώ.
Εγώ όταν έκανα αγορά φυσιγγιων δεν έβρισκα 10 σε καλή τιμή και πήρα 9αρια.

Πιο καλό το 10αρακι.
Πολύ πιο καλό.

Συμφωνώ κι επαυξάνω!! Πυκνότατη & φονικότατη σκαγιο-κατανομή το #10... Το ψιλό σκάι είναι σκέτο ''δηλητήριο''...!! Δεν γλυτώνει ''μύγα'' από κει μέσα...!! Αρκεί βέβαια, να πάει σωστά η ντουφεκιά...
Εγώ προτιμώ και ρίχνω, κατά κόρον, την ''χρυσή τομή'' μεταξύ των δύο νούμερων 9 & 10, δηλαδή το 9μισυ (2,00χιλ.).

Last edited:
πηγαίνω στο 7 που το θεωρώ και το πιό all around νούμερο για τα περισσότερα φτερωτά

Μάλλον υπερβολή Γιώργο το 7ρι διά την τοσοδούλαν κίχλην...!
Εγώ το 7ρι ούτε στις τσαρτσάρες δεν το χρησιμοποιώ καλά-καλά...! 7μισυ κι 8 εκεί... Για όσο το δυνατόν πιο πυκνές σε σκάγια κατανομές...

Μάλλον υπερβολή Γιώργο το 7ρι διά την τοσοδούλαν κίχλην...!
Εγώ το 7ρι ούτε στις τσαρτσάρες δεν το χρησιμοποιώ καλά-καλά...! 7μισυ κι 8 εκεί... Για όσο το δυνατόν πιο πυκνές σε σκάγια κατανομές...
Δεν το βάζω για τσίχλες το 7άρι, μπεκάτσα-πέρδικα το βάζω Νικόλαε

Όχι Στέλιο! Υπερβολή το νούμερο 11! Μείνε στο 10ράκι σου (1,90χιλ.) και μην σε μέλει τίποτε! Είσαι ''κομπλέ''!

Last edited:
Ωστόσο επιμένω και το έχω επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές ότι το νούμερο των μικρών τσιχλων(κελαηδοτσιχλα-κοκκινοτσιχλα)είναι το 9,5(2mm).
Είναι απίστευτο το πόσο μακριά σκοτώνει!

Συμφωνώ απολύτως!! Εκ πείρας...!!

Πολύ καλά θα κάμεις Κώστα (σωστά σε συμβούλεψε ο Μπάμπης εκ Κύπρου, αλλά και ο Alex37): αφού το προορίζεις το μισόταπο 10ράκι για την κάννα που είναι "μούφα" (κυλινδρική σύσφιγξη), με τόσο ψιλό σκάι, έχεις υπερπληθώρα σκαγιών στη γόμωσή σου, και λόγω της ιδιαίτερα πυκνής σε σκάγια κατανομής, σε συμφέρει βλητικώς να το ρίχνεις από τον σταθερό κύλινδρο τής κάτω σου κάννας... Έτσι, θα κερδίζεις και μερικά μέτρα παραπάνω στο ωφέλιμο βεληνεκές της κάννας αυτής... Κι αν θέλεις, πάντοτε 10ράκια να εκτοξεύεις από την "μούφα" κάννα τού Emilio Rizzini ορθόκαννού σου...
Ακριβως...σωστα τα λες κι εσυ κ ο Αλεξης κ ο Λάμπης.
Εγω Νο9 & 10 δουλευα με 76cm παλιοτερα στα περπατητα...ξερω τις δυνατότητες του..

Υ.Γ. Κι επιδη εχω ριξει ιδιογομωτικα σε μπασίματα τσίχλας 28gr No9½ με 76cm 1* (foul), εχουν δει πολλα τα μάτια μου κι εμένα σε 35++ αποστάσεις...

Status
Not open for further replies.
Back