Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, μετά από αρκετό καιρό λόγω υποχρεώσεων βγήκα μια βολτούλα σήμερα το μεσημέρι.
Η παγωνιά είχε σπάσει τελείως, η θερμοκρασία πολύ ευχάριστη και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η άνοιξη είναι ante portas!
Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το πλήθος των μικρόπουλων που είδα σήμερα: πολλά τσώνια, καρδερίνες που το "έλεγαν" πάνω σε μυγδαλιές, κομπογιάννηδες και πολλά άλλα πετούσαν παντού, ενώ πριν ένα μήνα ήταν η απόλυτη νέκρα. Είχε και μερικά τσιχλοκότσυφα, αλλά πρόγκαγαν από μακριά και σε όσα έριξα πήγε το κλαμπάνι σύννεφο, οπότε το έριξα στη φωτογράφιση!

Στάση για μια ανάσα και λίγο νερό, στο βάθος ο Παρνασσός
1676229216273.jpg
Αγία Ευθυμία, οι Δελφοί στο φρύδι του γκρεμού κι ο Παρνασσός χιονοσκέπαστος
1676229139119.jpg
Στη μέση του πουθενά ... :(
1676229092303.jpg
Ένα παλιό ψυγείο Izola στο ρόλο πίνακα δοκιμής!
25 μέτρα J&B 30gr Νο9 Baikal με gemini 4*
πολλά κενά που άνετα χάνεις το πουλί κι ας είσαι πάνω
(ο συνάδελφος είχε προτιμήσει πόρτα και την είχε πετσώσει δεόντως!)
1676229119048.jpg

1676229104739.jpg

Highlight της ημέρας ένας άλπαρος με χειμερινή στολή που μου βγήκε στα 20 μέτρα σε ξέφωτο τη στιγμή είχα ρίξει και τις 2 σε μια αρσενική!

Last edited:

Δεν αμφιβάλλω, καθένας με τα κολλήματα του
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ 10αράκια όπως σπάνιες οι φορές που θα βάλω 8αρια, από το 9 πηγαίνω στο 7 που το θεωρώ και το πιό all around νούμερο για τα περισσότερα φτερωτά
Και ο μακαρίτης ο πατέρας μου όταν πήγαινε μερικές φορές στην έναρξη για τρυγόνια(πολύ παλιά και πριν γεννηθείς εσύ,αφού εγώ ήμουν πιτσιρίκι του Δημοτικού) έβαζε 7άρια.Ο θείος μου και συγκυνηγός του μάλιστα τον κορόιδευε:΄΄Χρήστο,εσύ πας για ΛΕΟΝΤΑΡΙΑ!!'';)

Βάλε 10ρακι στην τσίχλα και θα με θυμηθείς.

Πάρε ένα κουτί κι άμα δε σ αρέσει μην ξαναπάρεις.

Αυτά τα αρκετά σκάγια που έχουν παραπάνω κάνουν καλή δουλειά στο μικρό αυτό θήραμα.

Έχω σκεφτεί να δοκιμάσω και 11.
Αλλά δεν έχω δει να έχει 11 κάνεις εδώ.
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μαγαζιά με νούμερο 11.Γράφουν όμως κάποιοι θεωρούμενοι ειδικοί (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι το 11 αν πετύχει καλά το ορτύκι ή την τσίχλα θα τα καταστήσει ''σουρωτήρια'' και ακατάλληλα προς βρώση....think.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μαγαζιά με νούμερο 11.Γράφουν όμως κάποιοι θεωρούμενοι ειδικοί (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι το 11 αν πετύχει καλά το ορτύκι ή την τσίχλα θα τα καταστήσει ''σουρωτήρια'' και ακατάλληλα προς βρώση....think.
Το λένε εδώ και συνάδελφοι.

Να δοκιμάσω θέλω.

Εξάλλου εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου κεντροντουφεκαω διότι πολύ σπάνια έχω χαλάσει θήραμα και πολύ σπάνια έχω θεαματικά σκοτωματα από άποψη ξεπουπουλιασματος(λίγο περισσότερο συμβαίνει τωρα με το φαμπαρμ).

Βέβαια πάντα χρησιμοποιώ ανοιχτά τσοκ και ψιλά σκάγια.

Μια φορά θυμάμαι έκοψα ένα κεφάλι από ένα αγριοπεριστερο και άλλη μια φορά ενα ορτυκι διαλύθηκε.

Έχω και μια τουφεκιά που έφυγαν δύο αγριοπεριστερα και σημαδεψα το ένα αλλά έπεσαν και τα δύο πολύ θεαματικά.

Έχω και μακρινές τουφεκιες Αλλά ποτέ με πολύ ζημιά.

Και εξάλλου να δοκιμάσω ήθελα.
Αν δω ότι έχουν οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα απλά δεν θα ξαναεριχνα.

καλημερα, παλιοτερα μου ειχε γεμισει ο ρουμελιωτης 32γρ. μισοταπα 11ρια... ομως μετα τα 20 μετρα πραγματικα δεν σκοτωνανε καλα με μουφα που τα δουλευα, οποτε κατεληξα πλεον στο δημοφιλεστερο νουμερο για την τσιχλα , το 9. δεν ειναι τυχαια το νουμερο που δουλευουν οι περισσοτεροι τσιχλαδες!!! απο καρτερι μαυρες περπατητο...

καλημερα, παλιοτερα μου ειχε γεμισει ο ρουμελιωτης 32γρ. μισοταπα 11ρια... ομως μετα τα 20 μετρα πραγματικα δεν σκοτωνανε καλα με μουφα που τα δουλευα, οποτε κατεληξα πλεον στο δημοφιλεστερο νουμερο για την τσιχλα , το 9. δεν ειναι τυχαια το νουμερο που δουλευουν οι περισσοτεροι τσιχλαδες!!! απο καρτερι μαυρες περπατητο...
Τα 10-11 νο. θέλουν λίγο παραπάνω πάτημα κι'όλα είναι οκ μέχρι 35μ

Για 32 γρ
** 8 Εισαι υποχρεωμενος να κλεισεις τσοκ λογω χοντροτερου νουμερου
***9 Αριστη απο 23 - 33
****10 Εισαι υποχρεωμενος να αυξησεις σκαγια λογω ανοιχτου τσοκ
- Με τα παραπανω αν εισαι καπως# πανω στο πουλι, σπανια θα δεις ζωντανο πουλι στο εδαφος.
- Συνταγη για να τα κυνηγας ζωντανα : 3* & 4* με ν8 / κυλινδρο γενικα / ν7 παντα
Εξαιρεση στα παραπανω αποτελουν οι ακραιοι -ακροτητες. Ακραια καλοι ( 28γρ), ακραια κακοι σκοπευτες (κυλινδρο ν10,ν11), ακραια μεγαλη συχνοτητα στον κυνηγοτοπο (το διακεδαζεις και στα @ ολα τα παραπανω ) , ακραια επιλογη καρτεριου (σε στραβωνουν - μουφα, παντα ψηλα - full).
Αλλα . . . αν αλλαξεις γρ ολα τα παραπανω αλλαζουν
# για να ερθει αυτο το καπως , φερε το οπλο σου στα μετρα σου και ελαφρυνε τη σκανδαλη.

Στις ακροτητες να βαλουμε και το να εχεις σκυλο, αφου ουτε το 5% των τσιχλαδων δεν εχει. Τοτε αλλαζουν ολα, μιλαμε για αλλο κυνηγι. Εφαρμοζεις οσα ειπαμε παραπανω για να πεφτουν εστω και ζωντανα , ή καλυτερα ζωντανα γιατι τα βρισκει ο σκυλος ποιο ευκολα. Τουφεκας σε ολες τις αποστασεις και σε ολα τα τερεν. Η σημαντικη δουλεια του σκυλου δεν ειναι οτι τα βρισκει, αλλα οτι βρισκοντας μας απελευθερωνει.
Θεωρω ισοδυναμο το αποτελεσμα , αν με το σκυλο φερνουμε διπλασια στο σπιτι

Εχει τυχει μερικες φορες και εχω κυνηγισει τσιχλες με σκυλο στη παρεα. Καλος χρυσος, εβρισκε τα πουλια τα εφερνε, χωρις να τα δαγκωνει, αλλα....
τα σαλια που αφηνει πανω στο πουλι μια αηδια ειναι κατα τη γνωμη μου. Παντα στο τελος παραχωρω τα σαλιωμενα στη παρεα.
Προτιμω να τα μαζευω μοναχος και να ειναι αθικτα, παρα αυτο το πραγμα.

Εχει τυχει μερικες φορες και εχω κυνηγισει τσιχλες με σκυλο στη παρεα. Καλος χρυσος, εβρισκε τα πουλια τα εφερνε, χωρις να τα δαγκωνει, αλλα....
τα σαλια που αφηνει πανω στο πουλι μια αηδια ειναι κατα τη γνωμη μου. Παντα στο τελος παραχωρω τα σαλιωμενα στη παρεα.
τι σκυλι ειχε για απορτ?αγιου βερναρδου?δεν βγαζουν ολα τα σκυλια τοσα σαλια οσο να την κανουν χαλια ,εγω ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα ,μονο με ενα κουτσχαρ.

Η σημαντικη δουλεια του σκυλου δεν ειναι οτι τα βρισκει, αλλα οτι βρισκοντας μας απελευθερωνει.
Θεωρω ισοδυναμο το αποτελεσμα , αν με το σκυλο φερνουμε διπλασια στο σπιτι
το σκυλι ειναι διπλα πουλια τελος !ειναι οτι καλυτερο!

Σεβαστό!!
Από την άλλη το πουλί θα μαδηθει,θα πλυθεί,ενδεχομένως θα μπει κατάψυξη,θα μαγειρευτεί..
Αφού σε χαλάει όμως,μαζί σου!

Χθες στην παρέα ένα παλικάρι έχει μια Auto 5 παλιά μέχρι 32 γρ τον ξεπατώνει στην εμπλοκή λέει ότι τη ρύθμισε αλλά τίποτα
Άκουγα κάτι τουφεκιές σαν φουρνέλα τη ρίχνεις ρε του λέω
Βρήκα condor 36gr n8 και ησύχασα απο εμπλοκές
Ευτυχώς δεν είχε πλια φέτος του λέω γιατί θα σου έβγαινε cosmi

Χθες στην παρέα ένα παλικάρι έχει μια Auto 5 παλιά μέχρι 32 γρ τον ξεπατώνει στην εμπλοκή λέει ότι τη ρύθμισε αλλά τίποτα
Άκουγα κάτι τουφεκιές σαν φουρνέλα τη ρίχνεις ρε του λέω
Βρήκα condor 36gr n8 και ησύχασα απο εμπλοκές
Ευτυχώς δεν είχε πλια φέτος του λέω γιατί θα σου έβγαινε cosmi
Πρότεινε του biturbo 38 γιατί το condor το χάλασε ο δορκας:rolleyes:

Status
Not open for further replies.
Back