Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλά ήταν σήμερα λίγα περπατητο λίγα καρτέρι δυο άτομα 28 πουλακια 17 χέρι
Εγώ μαλακιστικα λίγο κοιτούσα που περνά το γουρούνι φρέσκο πάτημα ε λέω εδώ είσαι
Αλλά δε μας έκανε τη χάρη
Γνώρισα και κάτι παλικάρια απο Χαλκίδα που ήμασταν κοντά στο καρτέρι πήραν και αυτοί καμία εικοσαριά πλια

Εννοείται....τα πουλια δεν βγαινουν στα καθαρα..(στα μεροι μου).
Απο πυκνο σε πυκνο πηδανε μεχρι να φτασουν στην κουρνια....Καλαματα κυνηγησες ή Μακεδονια;;;
Τα ίδια και εδώ Κώστα αφού ίδια μέροι έχουμε. Τι Καλαμάτα τι Πατρα το ίδιο σχεδόν είναι.

Ξάνθη σπουδάζω εγώ. Πάνω έχει περισσότερα πουλιά. Σε κάποια μέρη κάνεις όριο για πλάκα. Αλλά άμα δεν έχεις με τι να πας χεστα. Γιαυτό κατέβηκα στα πάτρια μέχρι να τελειώσει να ησυχάσουμε χαχα

Το αποκαρδιωτικο είναι να μην σου έχουν απαγορεύσει το κυνήγι αλλά την δυνατότητα να πας. Ειναι απείρως χειρότερο. Και τότε στην καραντίνα ίσως ήταν χειρότερα από φέτος από άποψη πουλιών αλλά το μαντρωμα με το έτσι θέλω ενώ όλοι οι άλλοι έκαναν ότι ήθελαν με ένα μαμημενο sms ήταν τραγικό.
Δημητρη εφτασε η ωρα μας !!!!!με πολυ μεγαλη χαρα θα τους δωσω τα ,,,,,,,,,,,,,,,,, στην καλπη ,οχι μονο για την αρωστια μας το κυνηγι αλλα και για πολλα αλλα.

Ηλία κάτω του μετρίου και εδω είναι η χρονιά. Αλλα με αυτά που ακούω και διαβάζω από αλλα μέρη, ναι είμαστε τυχεροί φέτος.

A μπράβο Δημήτρη! Τόσον εσύ, όσον κι εγώ, σταθήκαμε τυχεροί...!! Να μην έχουμε το παραμικρό παράπονο απ' τη φετινή τσιχλο-σεζόν... Δόξα να 'χει η Θεά Άρτεμις, η οποία ακόμη και εφέτος, μάς έδωκε απλόχερα τσιχλάκια να ντουφεκάμε...!! ;):cool:

καταλαβαίνω την απογοήτευση σας. Αλλα δεν το κόβω με τίποτα. Δεν πάει να περνάει 1 την εβδομάδα η να πετάγεται 1 ανα 2 χιλιόμετρα , εγώ θα πάω. Και εναλλακτικές έχω, και γουρούνι και λαγό. αλλα δεν πάω!

Κι εγώ το ίδιο!!! Και δεν γκρινιάζω καθόλου, ούτε κλαίγομαι...! Ό,τι μάς δίνει κάθε βολά...! No problem! Aρκεί να 'μαστε γεροί να εξορμούμε, βαστώντας ανά χείρας τα λατρεμένα μας δικαννάκια...!!! :):):)

Last edited:
Μάδησα τα χθεσινά θύματα του μαλλινόταπου Dorkas 2001. Όλα ήταν πετσί και κόκαλο. Μέγεθος κανονικό, αλλά κίτρινο δεν έβλεπες πουθενά. Φετινάρια δεν νομίζω. Επιστρόφια; Πολυκυνηγημένα; Μου έκανε εντύπωση. Όλες κοινές τσίχλες.
Και να προσθέσω για τις απόψεις που διατυπώνονται για τα 10ράκια ότι όλα καταβλήθηκαν ακαριαία σε αποστάσεις περί τα 30 m με τσοκ 3* και είχαν 2-4 τραύματα. Καμία σχέση με "κατεστραμμένα" από πολλά σκάγια και όλα ξερά και αμάτωτα.
Με άλλα λόγια μια χαρά σκοτώνουν τα 10ράκια!

Και να προσθέσω για τις απόψεις που διατυπώνονται για τα 10ράκια ότι όλα καταβλήθηκαν ακαριαία σε αποστάσεις περί τα 30 m με τσοκ 3* και είχαν 2-4 τραύματα. Καμία σχέση με "κατεστραμμένα" από πολλά σκάγια και όλα ξερά και αμάτωτα.
Με άλλα λόγια μια χαρά σκοτώνουν τα 10ράκια!

Συμφωνώ απολύτως!!! Κι άμα είναι ποιοτικά, ολοστρόγγυλα και κάπως σκληρούτσικα, δηλαδή με 3% αντιμόνιο τουλάχιστον, τότες κόβουνε ακόμη καλύτερα και μακρύτερα...!!! Ρίχνετέ τα άφοβα και ξέγνοιαστα... Επικεντρωθείτε μόνο στη σωστή (προ)σκόπευση, κι όλα τ' άλλα αφήστε τα πάνω τους (στα ψιλόσκαγα)...!! Θα τήνε κάμουν τη δουλίτσα τους άψογα...!!

Συμφωνώ απολύτως!!! Κι άμα είναι ποιοτικά, ολοστρόγγυλα και κάπως σκληρούτσικα, δηλαδή με 3% αντιμόνιο τουλάχιστον, τότες κόβουνε ακόμη καλύτερα και μακρύτερα...!!! Ρίχνετέ τα άφοβα και ξέγνοιαστα... Επικεντρωθείτε μόνο στη σωστή (προ)σκόπευση, κι όλα τ' άλλα αφήστε τα πάνω τους (στα ψιλόσκαγα)...!! Θα τήνε κάμουν τη δουλίτσα τους άψογα...!!
Ναι, χρειάζεται να είσαι λίγο πιο μπροστά από τα 9άρια.

Πρωινό περπατητο είχε το πρόγραμμα σήμερα δύο άτομα περιξ ακραιφνιου με δροσούλα 3-6 βαθμούς μέχρι που τελειώσαμε και ψιλόβροχο κατά περιοδους. Από 20 στο χερι συν 3-4 χαμένες έκαστος είχαμε μέχρι τις 12:30 που τελειώσαμε. Πουλάκια είχε ικανοποιητικά και σε μερικά σημεία ήταν μαζεμένα πολλά προσφέροντας όμορφο θέαμα. Φυσιγγια δουλέψαμε τα 30 και 32 του ρουμελιωτη που δεδομένης της υγρασίας (σταματαγε/ξεκίναγε το ψιλό βρόχο) τα πήγαν σχετικά καλά. Ειχαμε και κάποιες τραυματισμενες αλλά μπορεί να φταιγαμε και εμείς.. Το φετινό 32αρι με την psb1 το θεωρώ ανώτερο και πιο μαλακό από το περσινό

Πρωινό περπατητο είχε το πρόγραμμα σήμερα δύο άτομα περιξ ακραιφνιου με δροσούλα 3-6 βαθμούς μέχρι που τελειώσαμε και ψιλόβροχο κατά περιοδους. Από 20 στο χερι συν 3-4 χαμένες έκαστος είχαμε μέχρι τις 12:30 που τελειώσαμε. Πουλάκια είχε ικανοποιητικά και σε μερικά σημεία ήταν μαζεμένα πολλά προσφέροντας όμορφο θέαμα. Φυσιγγια δουλέψαμε τα 30 και 32 του ρουμελιωτη που δεδομένης της υγρασίας (σταματαγε/ξεκίναγε το ψιλό βρόχο) τα πήγαν σχετικά καλά. Ειχαμε και κάποιες τραυματισμενες αλλά μπορεί να φταιγαμε και εμείς.. Το φετινό 32αρι με την psb1 το θεωρώ ανώτερο και πιο μαλακό από το περσινό
Θα τσικνισεις καλά Κωστάκη. Μπράβο φίλε

Κάναμε και ένα απογευματινό καρτελάκι σήμερα. Από τις 5 πάρα 5 ξεκίνησαν δειλά δειλά. 14 στο χέρι.....νομίζω για την φετινή χρονιά πρέπει να είμαι υπερευχαριστημενος.
View attachment 67013View attachment 67014
Ώστε εσύ τουφεκαγες στο Κυπαρίσσι πουλάκι μόυ? :p
Τα πυκνά καρτερία δίνουν καμία τουφέκια γιατί τα πουλιά ανεβαίνουν λόγκο λόγκο, έτσι είναι... Τα ανοιχτά είναι για 2-3 πουλιά.... Τώρα που μαλάκωσε ο καιρός δουλεύουν λιγότερο τα καρτερία, στο περπάτημα κάτι γίνεται συγκριτικά με το φετινό χάλι...
Οι τσίχλες ακόμα στεγνές από λίπος τελείως, λογικό αφού δεν έχουν πέσει στην ελιά εδώ κάτω...

Οι τσίχλες ακόμα στεγνές από λίπος τελείως, λογικό αφού δεν έχουν πέσει στην ελιά εδώ κάτω...
ετσι οπως εχουν παει τα πραγματα φετος θα φανε καλα μεσα στον μαρτη θα γινουν τουμπανο και εμεις θα καθομαστε να της κοιταμε.

Ώστε εσύ τουφεκαγες στο Κυπαρίσσι πουλάκι μόυ? :p
Τα πυκνά καρτερία δίνουν καμία τουφέκια γιατί τα πουλιά ανεβαίνουν λόγκο λόγκο, έτσι είναι... Τα ανοιχτά είναι για 2-3 πουλιά.... Τώρα που μαλάκωσε ο καιρός δουλεύουν λιγότερο τα καρτερία, στο περπάτημα κάτι γίνεται συγκριτικά με το φετινό χάλι...
Ναι όντως τις μασάω και είναι υπερβολικά στεγνές και μικροκαμωμενες κάποιες. Αλλά πεντανοστιμες στα κάρβουνα.

Περπάτημα από αύριο λέω να ξεκινήσω. Έχουμε κάνει κάνα 2 με καλά αποτελέσματα.

ετσι οπως εχουν παει τα πραγματα φετος θα φανε καλα μεσα στον μαρτη θα γινουν τουμπανο και εμεις θα καθομαστε να της κοιταμε.
Κ πέρυσι 28 Μάρτη έγινε ένα πολύ δυνατό κ τελευταίο επιστροφιο με τον παγωμένο Μάρτη, κ φέτος έτσι βλέπω να γίνεται... Όταν αργούν να βάλουν λίπος καθυστερούν κ την επιστροφή τους... έτσι ήταν κ πέρυσι μέχρι τις 25 Φλεβάρη, στεγνες... Αν κ μην νομίζουμε, σε 3-4 μέρες στις ελιές κιτρινίζουν όλες...

Status
Not open for further replies.
Back