Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Επισης φετος για ακομη μια φορα παρατηρησα πως φυσιγγια με ταχυτητες 380-390 σκοτωναν ακαριαια με το πουλι να δενεται φιογκος στον αερα...ενω setup με ταχυτητες 410+ ναι μεν σκοτωναν αλλα το πουλι ειτε συνεχιζε για λιγο την πορεια του,ειτε επεφτε τραυματισμενο ανημπορο να κινηθει.
Και με εξοδους σε ολες τις συνθηκες...το ιδιο αποτελεσμα.
Ουκ εν το πολλώ το ευ....απλα σαν αγορια που ειμαστε θελουμε να βλεπουμε στον chrony νουμερα για να ικανοποιηθουμε.

Φτερούγες κ ουρά είναι πιο πλατιά κ μακριά κ κρύβουν την ταχύτητα τού που φαίνεται χαμηλότερη από την πραγματική... Αυτός είναι κ ο λόγος που πολλές τουφεκιές φεύγουν οριακά πίσω
Αυτό ακριβώς θα έλεγα και για τη φάσσα, συν το ότι το μέγεθός της σε ξεγελά και φαίνεται πιο κοντά απ' ό,τι πραγματικά είναι. Θέλει μεγάλη δουλειά στις τραβέρσες της..

Σίγουρα ο κοτσυφας είναι ποιο "σκληροτραχηλος" από την τσίχλα..
Αλλά κατά την γνώμη μου κ από ότι εχω δει δεν χρειάζεται διαφορετικά πυρομαχικα*..

Όλα τα θηράματα μπορεί να έχουν αντοχές η να νομίζουμε ότι έχουν.....

Πουπουλα στον αερα(να μας κρυβουν τον ήλιο όπως μου έλεγε κάποιος χαριτολογώντας), τουφεκιές εδώ κ.. πτώσεις παραπερα δεν είναι αποδείξεις ότι το τάδε θήραμα αντοχές η ότι δεν κόβουν τα φυσίγγια...
Βρήκαν κρέας τα σκάγια? Και αν ναι που?

Όσες τουφεκιές κ να έχει ριξει κάποιος σε ένα χαρτί κ να έχει δει τις τουφεκιές του στο κυνήγι τα σκάγια παραμενουν αόρατα κ για τον λόγο αυτό γινονται κ πολλα... σενάρια....

*
Ισως οι συνάδελφοι που κυνηγουν Β.Ελλαδα να έχουν διαφορετική άποψη....

Ότι κ να πιστευει ο καθένας το σίγουρο είναι ότι η τσίχλα έχει την φήμη αλλα ο κοτσυφας έχει την..χάρη στο να τρυπώνει αμέσως μόλις πέσει στο έδαφος εφόσον έχει αντοχές κ "γερά" ποδια.....
Πολλές φορές μέχρι να παμε γίνεται άφαντος κ εμεις μένουνε με την απορία....

Όποτε ο καθένας ας πραξει όπως νομίζει
στο θέμα των φυσιγγιων.....
Και πάνω από όλα σωστή σκοπευση......

Επισης φετος για ακομη μια φορα παρατηρησα πως φυσιγγια με ταχυτητες 380-390 σκοτωναν ακαριαια με το πουλι να δενεται φιογκος στον αερα...ενω setup με ταχυτητες 410+ ναι μεν σκοτωναν αλλα το πουλι ειτε συνεχιζε για λιγο την πορεια του,ειτε επεφτε τραυματισμενο ανημπορο να κινηθει.
Ουκ εν το πολλώ το ευ....απλα σαν αγορια που ειμαστε θελουμε να βλεπουμε στον chrony νουμερα για να ικανοποιηθουμε.
Αυτό το έχω παρατηρήσει κ εγώ... Με τις ίδιες παρτίδες υλικά έριχνα πριν μερικά χρόνια 9αρια με 420 αρχική κ ξηλωναν την πλάση... Έπιανα εύκολα μεγάλες ταχύτητες σε ψιλά σκάγια με άριστη διάτρηση... Τα τελευταία χρόνια αυτό δεν μπορώ να το κάνω... Προσωπικά θεωρώ ότι οφείλεται σε διάφορετικη αντοχή των σκάγιων στις υψηλότερες ταχύτητες...

Εγώ βλέπω πολλές φορες στα κοτσύφια, σε αντίθεση με τις τσίχλες, τα σκάγια να τραβάνε και πούπουλα μαζί μέσα στη σάρκα.
αυτό βλέπω και εγώ. και αυτό εννοούσα με το νο10. μήπως δεν μαζεύει πούπουλα στην πορεία του.

Για το τσιχλοκοτσυφο,ταχύτητες πάνω από τα 400μ/δ(και πολύ λέω),σε #9,είναι πλεονασμός!
Δεν χρειάζεται παραπάνω!
Κακό κάνουμε κι όχι καλό!

Αυτό το έχω παρατηρήσει κ εγώ... Με τις ίδιες παρτίδες υλικά έριχνα πριν μερικά χρόνια 9αρια με 420 αρχική κ ξηλωναν την πλάση... Έπιανα εύκολα μεγάλες ταχύτητες σε ψιλά σκάγια με άριστη διάτρηση... Τα τελευταία χρόνια αυτό δεν μπορώ να το κάνω... Προσωπικά θεωρώ ότι οφείλεται σε διάφορετικη αντοχή των σκάγιων στις υψηλότερες ταχύτητες...
Θα την γεμισουμε αραγε την D20 ξανα?

Εβγαζε η ροζαλια τετοιες ταχυτητες?
Η D20 430m/s θυμαμαι αβιαστα.
Ταχύτητες βγάζει, το θέμα είναι ότι κάνει τα σκάγια λιώμα...
Τη Ροζαλία δεν την έχω ευχαριστηθεί στις τσίχλες ιδιαίτερα, μόνο το 28αρι της κάτι μου λέει, έβγαζα όμως συνέχεια τέτοιες ταχύτητες με τη μβ32 κ έχω μέτρο σύγκρισης...
Τώρα με όλες σχεδόν τις πυρίτιδες όταν ξεπερνάω το 405-410 στα ψιλά αρχίζουν τα νούμερα...

εικόνα_Viber_2022-03-16_12-00-29-462.jpg20230123_160403.jpg
Ίδια μετρα ίδιες ταχύτητες....Ο Νίκος με Νο7 τρύπησε.....εγώ με Νο6 ακόμη ξύνω το κεφάλι μου.
Η μόνη διαφορά ο Νίκος είχε αλεύρι....αλλα και πάλι μιλάμε για Νο6.Αν δεν φταίει η ποιότητα τότε τι μπορεί να φταίει?

View attachment 68006View attachment 68007
Ίδια μετρα ίδιες ταχύτητες....Ο Νίκος με Νο7 τρύπησε.....εγώ με Νο6 ακόμη ξύνω το κεφάλι μου.
Η μόνη διαφορά ο Νίκος είχε αλεύρι....αλλα και πάλι μιλάμε για Νο6.Αν δεν φταίει η ποιότητα τότε τι μπορεί να φταίει?
Μήπως ο τενεκες ο δικός σου ήταν πιο σκληρός? .think.

Μπραβο και για το βίντεο και για το καρτέρι. Τετοια σημεία μου αρέσουν και εμένα!!!
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!
Η αληθεια ειναι πως εγω γουσταρω περπατιτο κυνηγι αλλα φέτος δεν πηγα οσο θα ηθελα και το καρτερακι αυτο μας εδωσε ωραιες στιγμες!

Κατσε ρε λίγο! Με φραπογαλο μεγαλώσαμε!!! Δεν θυμάμαι να χεζομασταν μόλις τον πίναμε!!! Αλλα ελληνικουρα σκέτη όντως, είναι φάρμακο για το ζουμί....
Απογευματινό καρτέρι και κατάστρωμα πλοίου με κατεύθυνση προς νησάκι για καλοκαιρινές διακοπές απαιτούν μόνον έναν καφέ: Φραπεδούμπα!!!

Status
Not open for further replies.
Back