Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!
Η αληθεια ειναι πως εγω γουσταρω περπατιτο κυνηγι αλλα φέτος δεν πηγα οσο θα ηθελα και το καρτερακι αυτο μας εδωσε ωραιες στιγμες!
Περπατητης φανατικος δηλώνω και εγώ με το κοντέρ να σταματάει στα 704 χιλιόμετρα φετος. Αλλα το απογευματινό είναι η μεγάλη μου αρρώστια! θέλω να πάω και ας περάσει μόνο μια!!!

Απογευματινό καρτέρι και κατάστρωμα πλοίου με κατεύθυνση προς νησάκι για καλοκαιρινές διακοπές απαιτούν μόνον έναν καφέ: Φραπεδούμπα!!!
Αυτο ακριβώς!!!! Η δική μας ή γενιά με φραπεδουμπα ανδρωθηκε!!!

Περπατητης φανατικος δηλώνω και εγώ με το κοντέρ να σταματάει στα 704 χιλιόμετρα φετος. Αλλα το απογευματινό είναι η μεγάλη μου αρρώστια! θέλω να πάω και ας περάσει μόνο μια!!!
Πρωί περπατητο και απογευμα καρτερι ειναι αυτο λοιπον που θέλουμε!

Μήπως ο τενεκες ο δικός σου ήταν πιο σκληρός? .think.
Το σκέφτηκα ...αλλά δεν νομιζω.Δεν είναι μόνο η λατα..είδα και περίεργα στο κυνήγι ,σε ένα setup δοκιμασμενο για πολλά χρόνια και με ένα ντουφεκι που πίσω από το κοντάκι του είναι ο ίδιος άνθρωπος 15 χρόνια.

Έτσι ήμουν και εγώ στην ηλικία σου. Τώρα το κοντέρ μου είναι μικροδιψήφιο.
Απογευματινό ναι κάθε μέρα, αλλά σαν το ξημέρωμα στις πλαγιές της Διρφάρας δεν έχει...

Δεν νομίζω ότι φταίει τον Νο σκαγιων...ίσως ένα η' μισο νούμερο πιο ανοιχτό τσοκ να βοηθούσε.
Συνηθως είχα τα 2*.

Α μπράβο! Κι αυτό ορθότερον και χρησιμότερον! Πιο επωφελές!!

Last edited:
Μέχρι τα 40/45 το 9 με καλό καιρό δεν έχει κανένα θέμα σε τέτοια θηράματα ίσα ίσα περισσότερα σκακια και ευκολότερη διείσδυση λόγο μεγέθους και τσοκ 3* εάν το φυσίγγι σου βγάζει αξιοπρεπείς κατανομή.

👍👍👍

Last edited:
Επισης φετος για ακομη μια φορα παρατηρησα πως φυσιγγια με ταχυτητες 380-390 σκοτωναν ακαριαια με το πουλι να δενεται φιογκος στον αερα...ενω setup με ταχυτητες 410+ ναι μεν σκοτωναν αλλα το πουλι ειτε συνεχιζε για λιγο την πορεια του,ειτε επεφτε τραυματισμενο ανημπορο να κινηθει.

Απειροελάχιστη κι ασήμαντη/αμελητέα εις την πράξη, αυτή η μικροδιαφορά στις αρχικές ταχύτητες... Μόνον θεωρητικώς υφίσταται και μέχρις εκεί.
Επίσης, τέτοιες, άνευ σημασίας μικροδιαφορές τής τάξεως των 15-20 μέτρων / δευτερόλεπτο μπορούν κάλλιστα να προκύψουν και από φουσέκι σε φουσέκι τού ίδιου κουτιού...
Εάν η τουφεκιά πάει όπως πρέπει προς τον στόχο, τότες, 10 μέτρα πάνω, 10 μέτρα κάτω ανά δευτερόλεπτο εις την αρχική ταχύτητα τού φυσεκίου, ουδεμίαν σημασίαν έχει...!! Είτε έτσι, είτε αλλιώς... η επιτυχία θα 'ναι εγγυημένη!!

Last edited:
Σίγουρα ο κοτσυφας είναι ποιο "σκληροτραχηλος" από την τσίχλα..
Αλλά κατά την γνώμη μου κ από ότι εχω δει δεν χρειάζεται διαφορετικά πυρομαχικα*..

Όλα τα θηράματα μπορεί να έχουν αντοχές η να νομίζουμε ότι έχουν.....

Πουπουλα στον αερα(να μας κρυβουν τον ήλιο όπως μου έλεγε κάποιος χαριτολογώντας), τουφεκιές εδώ κ.. πτώσεις παραπερα δεν είναι αποδείξεις ότι το τάδε θήραμα αντοχές η ότι δεν κόβουν τα φυσίγγια...
Βρήκαν κρέας τα σκάγια? Και αν ναι που?

Όσες τουφεκιές κ να έχει ριξει κάποιος σε ένα χαρτί κ να έχει δει τις τουφεκιές του στο κυνήγι τα σκάγια παραμενουν αόρατα κ για τον λόγο αυτό γινονται κ πολλα... σενάρια....

*
Ισως οι συνάδελφοι που κυνηγουν Β.Ελλαδα να έχουν διαφορετική άποψη....

Ότι κ να πιστευει ο καθένας το σίγουρο είναι ότι η τσίχλα έχει την φήμη αλλα ο κοτσυφας έχει την..χάρη στο να τρυπώνει αμέσως μόλις πέσει στο έδαφος εφόσον έχει αντοχές κ "γερά" ποδια.....
Πολλές φορές μέχρι να παμε γίνεται άφαντος κ εμεις μένουνε με την απορία....

Όποτε ο καθένας ας πραξει όπως νομίζει
στο θέμα των φυσιγγιων.....
Και πάνω από όλα σωστή σκοπευση......

.RESPECT.Συμφωνώ απολύτως!!

Απειροελάχιστη κι ασήμαντη/αμελητέα εις την πράξη, αυτή η μικροδιαφορά στις αρχικές ταχύτητες... Μόνον θεωρητικά υφίσταται...
Επίσης, τέτοιες, άνευ σημασίας μικροδιαφορές τής τάξεως των 15-20 μέτρων / δευτερόλεπτο μπορούν κάλλιστα να προκύψουν και από φουσέκι σε φουσέκι τού ίδιου κουτιού...
Εάν η τουφεκιά πάει όπως πρέπει προς τον στόχο, τότες, 10 μέτρα πάνω, 10 μέτρα κάτω ανά δευτερόλεπτο εις την αρχική ταχύτητα τού φυσεκίου, ουδεμίαν σημασίαν έχει...!! Είτε έτσι, είτε αλλιώς... η επιτυχία θα 'ναι εγγυημένη!!
Νικολα εχεις λαθος.
Η διαφορα ειναι τεραστια.
Η τσιχλα κραταει σκαγια συχνα-πυκνα..
Επιπλεον με το κρυο,τα σκαγια χανουν ταχυτητα λογω του οτι κρυωνουν γρηγορα...
Επειδη καθοδον προς στον στοχο,δεν μπορούμε να τα κρατησουμε ζεστα,θα πρεπει να βαζουμε πιο χοντρα νουμερα.
6 ή 7,αντε 7,5.
Το πιο σημαντικο ομως ειναι να βαζουμε πολλα γραμμαρια.
Οσο πιο πολλα γραμμαρια βαζουμε,τοσο πιο πολλα σκαγια εχωμεν και το πολλαπλασιαζωμεν τας πιθανοτητας να καρπωθουμε την κιχλιδα...

Γι αυτο λοιπον χρειαζεται 38-42γρ φουσεκι να της γ@%♡%*σεις τη μανα....

@outlander

Εδώ είμαστε.monofrapedaralemeView attachment 68020
Αυτος έκανε ανακάλυψη σοβαρή!!!! γιατί δεν αγιοποίηθηκε μετά θάνατον???

Απλώς Μητσάρα, δεν έχεις την υπομονή να κάτσεις καρτέρι από νωρίς και για πολλήν ώραν...
Νικόλα έχω υπομονή να καθίσω από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο αρκεί να έχω το όπλο στα χέρια. Χρονο δεν έχω αδερφέ και τα πιο πολλά καρτερια μου τα κάνω με την ψυχή στο στόμα. Αν δούλευα 35-40 λεπτά πιο μακριά δεν θα έκανα ούτε το 1/5 από αυτά που κάνω συνηθως. Αν και φέτος που χάλασα τα ζώα ήμουν λίγο πιό άνετος. Μπορουσα να πάω μισή ωρίτσα πιο νωρις δηλαδη!! Αλλα τα καρτερια εδώ συνήθως δουλεύουν το τελευταίο μισάωρο έτσι και αλλιώς. Αντε και πήγες στις 15:30. Αραζεις με την φραπεδια και την τσιγαρια και το πρώτο πουλι το βλέπεις στις 17:10 και μιλάμε για Γενάρη που νυχτώνει 17:35. Αρα χαμένος χρόνος φίλε μου. Ενω το περπατητουλι το ξεκινάς μόλις φέξει καλά και αφού έχεις ρίξει τα κλαμπανια σου στις μαύρες. Και έχεις οοοοολη την μερα μπροστά να βρεις πουλάκια. Δεν έχει εδώ αντε θα έχει παραπέρα κτλ κτλ Και μαζεύει χιλιόμετρα το κοντέρ αλλά και πουλιά το κρεμαστάρι! Συμφωνω με τον @ortiko απόλυτα σε αυτό που λέει πιο πάνω!!!

καλημέρα! Αεροπλανο νομίζω ότι είναι.

Αεροπλανο ειναι...λογω αποστασης pixeλιαζει και δινει μια αισθηση κινησης.

Έχετε δίκιο 👍, μάλλον αεριωθούμενο αεροπλάνο, που τα αέρια διαλύονται γρήγορα. Γελάστηκα από την κίνηση που φαίνεται κάθετη.

Status
Not open for further replies.
Back