Νίκο καλησπέρα. Γνωρίζεις μήπως το μοντέλο του aya που είδες? Ποιά είναι η γνώμη σου?
Νίκο καλησπέρα. Γνωρίζεις μήπως το μοντέλο του aya που είδες? Ποιά είναι η γνώμη σου?
γειά σου Νικόλαε μερακλη!
Γιώργο, μήπως ο πάτος είναι από άλλου είδος λαμαρίνα;View attachment 68006View attachment 68007
Ίδια μετρα ίδιες ταχύτητες....Ο Νίκος με Νο7 τρύπησε.....εγώ με Νο6 ακόμη ξύνω το κεφάλι μου.
Η μόνη διαφορά ο Νίκος είχε αλεύρι....αλλα και πάλι μιλάμε για Νο6.Αν δεν φταίει η ποιότητα τότε τι μπορεί να φταίει?
Ίσως........δεν είχα άλλο χώρο στην λατα....κάποια στιγμή θα το επαναλάβω.Γιώργο, μήπως ο πάτος είναι από άλλου είδος λαμαρίνα;
έχω την εντύπωση ότι ο πάτος είναι πιο σκληρός από τα τοιχώματα του τενεκεΊσως........δεν είχα άλλο χώρο στην λατα....κάποια στιγμή θα το επαναλάβω.
Από τα καλύτερα μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. 3-4 τσοκ 71cm σε όλα τα περπατητα ορτύκι μπεκάτσα πέρδικα δεν χάριζε. Ήρθα Αθήνα το άφησα στο χωριό και το κάνανε να μην πω πως.Γεια σου Γιώργο!
Βρήκα κάποια όμοια ή παρόμοια ΑΥΑ με το εν λόγω πλάγιο στo διαδίκτυο (www.maynardsfineart.com/auction-lot/aya-boxlock-side-by-side-shotgun_1D04F7685E & www.greatnorthgunco.ca/product/aya-12ga-sxs/), ωστόσο, δεν αναφέρεται κάπου το όνομα τού συγκεκριμένου μοντέλου...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όντως, πρόκειται για ένα ΑΥΑ (Aguirre Y Aranzabal), τα οποία θεωρούνται απ' τα καλύτερα πλαγιόκαννα...!! Και οι σφραγίδες δοκιμής του είναι ισπανικές φυσικά.
Πιθανολογώ, πως εφόσον έχει κύρια γνωρίσματα το περαστό κλειδί τύπου Kersten, αλλά και τα πλαϊνά ''αυτάκια'' εκατέρωθεν του καθρέπτη (κλασικά δείγματα της γερμανικής Σχολής), είχε στόχο την κεντροευρωπαϊκή αγορά (Γερμανία, Αυστρία κλ.) κι όχι την εγγλέζικη, όπως τα περσσότερα ΑΥΑ...
Πιστεύω ακράδαντα Γιώργο, πως εάν είναι σφικτό στα κλειδιά του και εάν δεν φέρει (σοβαρές) φθορές εσωτερικά των καννών, αξίζει να το κάμεις δικό σου στην τιμή που προσφέρεται (500ευρώ)...
Από τα καλύτερα μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. 3-4 τσοκ 71cm σε όλα τα περπατητα ορτύκι μπεκάτσα πέρδικα δεν χάριζε. Ήρθα Αθήνα το άφησα στο χωριό και το κάνανε να μην πω πως.![]()
μια απο τα ιδιαΠερπατητης φανατικος δηλώνω και εγώ με το κοντέρ να σταματάει στα 704 χιλιόμετρα φετος. Αλλα το απογευματινό είναι η μεγάλη μου αρρώστια! θέλω να πάω και ας περάσει μόνο μια!!!
Κρίμα δε λες τίποτα. Αλλά τις περισσότερες φορές πέφτουμε σε κάτι κατσαπλιαδες και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι και αντ αυτού το χαλάνε.Κρίμας βρε Τζιμ... Κρίμας τέτοιο τουφεκάκι...![]()
Κρίμα δε λες τίποτα. Αλλά τις περισσότερες φορές πέφτουμε σε κάτι κατσαπλιαδες και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι και αντ αυτού το χαλάνε.
Αυτό φοβαμε και εγώ ότι ο πόλεμος θα μας κάνη ζημιά μεγάληΚαλημερα! Μετα απο 2 εβδομαδες, ανεβηκα στον Υμηττο για τα μελισσια. Ενω τις αλλες χρονιες, ειχε πολλη τσιχλα, μεσα Μαρτιου, τωρα δεν ειδα ουτε μια. Η μονη εξηγηση που μπορω να σκεφτω, ειναι οτι τα επιστροφια, ειναι πολυ φτωχα φετος, σε βαθος χρονου. Πιθανολογω, οτι λογω πολεμου στην Ουκρανια, απ'οπου ερχοταν ο κυριως ογκος των πουλιων, θα εχουμε λιγοτερες τσιχλες, για λιγα χρονια. Ελπιζω να ειμαι λαθος.
εισαι λαθος ,δεν ερχονται μονο απο εκει!στης αλλες χωρες πως πηγαν δηλαδη?ειπαμε ο καιρος τα κανει ολα ,φετος ειμασταν ακριβως ενα μηνα πισω καιρικα ,δεν βοηθησε καθολου στα μπασιματα.Ελπιζω να ειμαι λαθος.
Ισως μπορει να επηρεαζονται οι μεταναστευτικοι οδοι, αυτο δεν το ξερουμε,..παντως η ιβηρικη φετος ειχε την τιμητικη της!!εισαι λαθος ,δεν ερχονται μονο απο εκει!στης αλλες χωρες πως πηγαν δηλαδη?ειπαμε ο καιρος τα κανει ολα ,φετος ειμασταν ακριβως ενα μηνα πισω καιρικα ,δεν βοηθησε καθολου στα μπασιματα.
νωρις ειναι ακομα,θα δεις παλι φετος.Περιση στην γειτονιά μου (Γλυφάδα) υπήρχε μια μόνο φωλιά κοτσυφα, εφέτος μέχρι τώρα καμμια. Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν 3-4 φωλιές με πολλαπλές γέννες.
Όντως, ο καιρός μας διέλυσε στο θέμα του κυνηγίου. Είχα διαβάσει ένα άρθρο παλιά, που έδειχνε τις μεταναστευτικές πορείες της τσίχλας. Οι τσίχλες, από τις χώρες δυτικά της Ουκρανίας, πηγαίνουν Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Σε εμάς έρχονται κυρίως από Ουκρανία, Ρουμανία. 2 φορές που έχω σκοτώσει δακτυλιωμένες τσίχλες, ήταν από Ουκρανία και οι δύο. Η σκέψη μου είναι πως λόγω του ότι οι συγκρούσεις, γίνονται στο κεντρικό-ανατολικό τμήμα, αυτής της χώρας, είναι πιθανό τα πουλιά να έχουν μετακινηθεί δυτικά οπότε να πήραν και τον δυτικό μεταναστευτικό διάδρομο. Σε 7 μήνες θα ξέρουμε σίγουρα!εισαι λαθος ,δεν ερχονται μονο απο εκει!στης αλλες χωρες πως πηγαν δηλαδη?ειπαμε ο καιρος τα κανει ολα ,φετος ειμασταν ακριβως ενα μηνα πισω καιρικα ,δεν βοηθησε καθολου στα μπασιματα.