Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μ
θέλω να μας πει ο @periklis-ath μερικές χρονιές που είχαμε χειμώνα El Nino....
θα μου πεις βέβαια ειδαμε προκοπή, οι περισσότεροι, με τον φετινό "χειμώνα" La Nina....
Μιτσο που βασίζεις την πρόβλεψη σου για του χρόνου… νομίζεις ότι διανιουμε μια περίοδο με ασταθή περάσματα η από ενστικτο

Μ

Μιτσο που βασίζεις την πρόβλεψη σου για του χρόνου… νομίζεις ότι διανιουμε μια περίοδο με ασταθή περάσματα η από ενστικτο
Τα περάσματα Ηλία έχουν γίνει ασταθή επειδή ο καιρός έχει ξαχαρβαλωθει εντελώς. Αν μου έλεγες πως θα έβλεπα τρυγόνια στις 28 Οκτωβρίου θα έβαζα τα γέλια κάποτε! Να όμως που φέτος είδα και όχι μόνο εγώ.
Νομιζω πως φέτος θα έχουμε το φαινόμενο Ελ Νινιο που σημαίνει υψηλότερες θερμοκρασίες και ηπιότερο χειμώνα. Αν και νομίζω ότι και το φθινόπωρο του 16 είχαμε Ελ Νινιο. Γι'αυτο λέω να μας πει ο Περικλης ως πιο έμπειρος με αυτά. Να δούμε αν σχετίζονται άσχημες χρονιές στα περάσματα με το φαινόμενο αυτό.

Ηλια θυμισου τι σας έλεγα! εδώ έχουν φανεί και πολλά κοτσυφια χθες και σήμερα. επιστρέφουν κανονικά ακόμα και αν δεν πέρασαν από εδώ τον Οκτώβριο.Οταν γράφαμε ότι περνούσαν μόνο νύχτα πολλοί (οχι εσυ) ξεκίνησαν τις ειρωνείες. Και μια πρόβλεψη για του χρόνου, η χρονιά μάλλον θα είναι πολυ χειρότερη από αυτή που πέρασε....
Ωπα ρε συ...κοψε..
Εχει ο θεος κ ας ειμαστε καλα μεχρι τοτε.

Τα περάσματα Ηλία έχουν γίνει ασταθή επειδή ο καιρός έχει ξαχαρβαλωθει εντελώς. Αν μου έλεγες πως θα έβλεπα τρυγόνια στις 28 Οκτωβρίου θα έβαζα τα γέλια κάποτε! Να όμως που φέτος είδα και όχι μόνο εγώ.
Νομιζω πως φέτος θα έχουμε το φαινόμενο Ελ Νινιο που σημαίνει υψηλότερες θερμοκρασίες και ηπιότερο χειμώνα. Αν και νομίζω ότι και το φθινόπωρο του 16 είχαμε Ελ Νινιο. Γι'αυτο λέω να μας πει ο Περικλης ως πιο έμπειρος με αυτά. Να δούμε αν σχετίζονται άσχημες χρονιές στα περάσματα με το φαινόμενο αυτό.
Και εμείς είδαμε 10 η 15 Οκτώβριο κοπάδι το περάσαμε για φασες ευτηχως το καταλάβαμε πρειν είναι αργά… Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοια εποχη

Αν μου έλεγες πως θα έβλεπα τρυγόνια στις 28 Οκτωβρίου θα έβαζα τα γέλια κάποτε! Να όμως που φέτος είδα και όχι μόνο εγώ.

Άντε βρε Μητσάκο μου πια!! Έλεος πια!!
Βλέπατε τα 18χτούρια το φτινόπωρο και τα ''βαπτίζατε'' τρυγόνες...!!! '' Έκαναν τρυγόνια τα μάτια σας''...!!! .yel..yel..yel..yelling..yelling..yelling.

(Πλακίτσα σού κάνω Μητσάκο, να γελάσουμε...!!)

Πάντως σήμερα στον Υμηττό, ήταν ο τέλειος τσιχλόκαιρος, μέσα Μαρτίου, αν και τα κορίτσια ήταν άφαντα. Τα τελευταία χρόνια, ο Μάρτιος είναι πολύ ψυχρός, για ανοιξιάτικος μήνας, ιδίως σε σχέση με τις θερμοκρασίες των χειμερινών μηνών, που πολλές φορές είναι υψηλότερες. Μιλάμε για 300 μέτρα υψόμετρο, όχι για κορυφή.
Καιρός Παπάγου
Το φετινό φθινόπωρο, ήταν καταστροφή, κατά την γνώμη μου, για τα περάσματα της τσίχλας. Τα πουλιά μπαίναν μέσα στην νύχτα, λόγω ζέστης, τα άκουγες παντού γύρω σου μέχρι το χάραμα και μετά, τέλος. Δεν πέταγε σχεδόν τίποτα, τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στην βορειοανατολική Αττική που πήγα. Αν έχουμε και του χρόνου την ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Άντε βρε Μητσάκο μου πια!! Έλεος πια!!
Βλέπατε τα 18χτούρια το φτινόπωρο και τα ''βαπτίζατε'' τρυγόνες...!!! '' Έκαναν τρυγόνια τα μάτια σας''...!!! .yel..yel..yel..yelling..yelling..yelling.

(Πλακίτσα σού κάνω Μητσάκο, να γελάσουμε...!!)
Εχε χάρη ρε που πιασαμε το όριο στις 6/10 και άρχισα να βλέπω τρυγόνια στις 9/10. Κατι ήξερε ο προεδρας και το έκλεισε τότε. Αλλιως θα σου μοστραρα φωτογραφικό υλικό με τρυγονες σε πλήρη ανάπτυξη και θα μου έβαζες καρδούλες και ουαου από κάτω!!!

Πάντως σήμερα στον Υμηττό, ήταν ο τέλειος τσιχλόκαιρος, μέσα Μαρτίου, αν και τα κορίτσια ήταν άφαντα. Τα τελευταία χρόνια, ο Μάρτιος είναι πολύ ψυχρός, για ανοιξιάτικος μήνας, ιδίως σε σχέση με τις θερμοκρασίες των χειμερινών μηνών, που πολλές φορές είναι υψηλότερες. Μιλάμε για 300 μέτρα υψόμετρο, όχι για κορυφή.
Καιρός Παπάγου
Το φετινό φθινόπωρο, ήταν καταστροφή, κατά την γνώμη μου, για τα περάσματα της τσίχλας. Τα πουλιά μπαίναν μέσα στην νύχτα, λόγω ζέστης, τα άκουγες παντού γύρω σου μέχρι το χάραμα και μετά, τέλος. Δεν πέταγε σχεδόν τίποτα, τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στην βορειοανατολική Αττική που πήγα. Αν έχουμε και του χρόνου την ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολα τα πράγματα.
Εδω έχει πολλές σε αγριλιες και ρεματιες , όπου τις έβρισκες και τον χειμώνα δηλαδή. Εχουν πέσει και στις ελιές τώρα. Σε άλλα μέρη, όπως τα πευκωτα , δεν είχε τον χειμώνα δεν έχει και τώρα. Φετος τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πουλιών τις είδα τις τελευταίες 3 μέρες. Νομιζω πως οι νοτιαδες και τα 20αρια τότε τα έκαναν να ανέβουν εκείνες τις ημέρες.

Kαλά... Καλά... Πάντως, ο γνωστός Σπανιόλος, ''καρακαβλωμένος'' ''τσιχλόβιος'' νεανίας, ξαναχτύπησε, μετά από καιρό, δριμύτερος...!!!

www.youtube.com/watch?v=8MqmerNIKRo

.terror.
άστους αυτούς Νικόλαε, χορτασαν τσίχλες φέτος!!! Εβλεπα έναν σπανιολο πριν 1-2 μήνες που έλεγε ότι πήρε κυργιαρες μετά από 3 χρόνια!!!

https://www.news247.gr/perivallon/t...gia-protofani-kymata-kaysona.9906104.amp.html

Εδω έχει πολλές σε αγριλιες και ρεματιες , όπου τις έβρισκες και τον χειμώνα δηλαδή. Εχουν πέσει και στις ελιές τώρα. Σε άλλα μέρη, όπως τα πευκωτα , δεν είχε τον χειμώνα δεν έχει και τώρα. Φετος τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πουλιών τις είδα τις τελευταίες 3 μέρες. Νομιζω πως οι νοτιαδες και τα 20αρια τότε τα έκαναν να ανέβουν εκείνες τις ημέρες.
Στο ύψος του Παπάγου, που έχω τα μελίσσια, έχει κάτι αγριελιές, που κρατάνε πουλιά τον Μάρτιο και μάλιστα περισσότερα από τον Φεβρουάριο. Φέτος δεν έχει. Δεν ξέρω γιατί. Βοιωτία τις 3 τελευταίες μέρες, ήταν μια μέτρια κατάσταση, λόγω του ότι βγήκε πάρα πολύς κόσμος και τα πουλιά αγριέψανε πολύ. Πουλιά φέτος πολλά, είδα κάποιες μέρες μετά τον χιονιά. Εκεί το ευχαριστήθηκα πολύ. Η περίοδος πριν τον χιονιά, ήταν μέτρια προς άσχημα. Πάντα για περπατητό μιλώντας. Αν θα έβαζα έναν βαθμό, για την σεζόν που πέρασε, από άποψη πλήθους πουλιών, θα έβαζα 5, με άριστα το 10. Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος, από άποψη καρπώσεως, αλλά δεν ήταν και η καταστροφή, που ήταν σε άλλες περιοχές, απ' ότι διαβάζω. Με πάρα πολύ περπάτημα, 10 με 15 πουλάκια, μπαίναν στον ντορβά. Αυτό που ήταν εντελώς χάλια πάντως, ήταν η περίοδος των μπασιμάτων, για το φαινόμενο που περιέγραψα νωρίτερα. Να τις ακούς όλο το βράδυ, έως το χάραμα και να μην τις βλέπεις μετά. Ελπίζω το Ελ Νίνιο να μας φέρει και Ελ Τσίχλιο, όπως το 16 και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!

Τετοια εποχή εδώ στις αυλές τα κοτσύφια τσακωνονταν για τις φωλιές πιο θα τις πιάσει.. μέχρι στιγμής μόνο ένας αρσενικός έχει εμφανιστεί και κελαηδάει κάθε πρωί...
εδώ τα μαύρα στους αριθμούς που τα έβλεπα τις προηγούμενες μέρες μόνο ντόπια δεν ήταν. Κελαηδανε καργα φέτος εδώ γύρω πάντως πρωί και απόγευμα σε αντίθεση με πέρσι τέτοιες μέρες που δεν το έλεγαν καθόλου.

Status
Not open for further replies.
Back