Χρυσανθε τις μέρες που ημουν Κύπρο κατάφερα και είδα δύο φραγκολινες από κοντά που δεν είχα δει ποτέ. Επίσης μου έδειξαν σε βιντεο μια κυπριακή ράτσα λυκόσκυλου με το οποίο παλιά κυνηγουσαν λαγο στο πέταμα. Έμοιαζε με γερμανικό ποιμενικό αλλα σε ποιο γκριζοπο χρώμα. Κοντά στα χρώματα του λύκου. Τα πρόλαβες αυτά τα σκυλιά ?
Η περιοχη που εισαστε φιλε ειναι συνορα με την νεκρα ζωνη
Λογο ακριβως αυτου εχει πολλα θηραματα οπως φρανκολινες περδικες φασσες λαγους
ΕλΠιζω να ειδες αρσενικη φρανκολινα
Πραγματικα πανεμορφο πουλι
Θα σου στειλω το τηλεφωνο μου αν θελεις να μου στειλεις το βιντεο
Οχι ´´λυκοσκυλό´´ δεν γνωριζω κυπριακης καταγωγης
Ισως σου εχουν δειξει την ´´κύπριακη ρατσα ´´ που εχει σχετικα προσφατα εγγραφει και λενε οτι προερχεται απο παλια
Ειχε διχρωμια στα ματια;
Μηπως σου αναφεραν την ρατσα ΛΙΤΣΕ;
Στην κυπρο το παραδοσιακο σκυλι που εχει ισως εκλειψει στις μερες μας ηταν το λεγομενο ΖΑΡΙ η ΖΑΡΟς
Εμειαζε οπως λες αλλα ηταν πιο μικροσωμο απο τον γερμανικο ποιμενικο- πιο πολυ στον σωματοτυπο του κουρτσχααρ ηταν αλλα λιγο πιο χαμηλο και με μιο επιμηκες ρυγχος
Ηταν πολυ γρηγορο σκυλι και ακουραστο με ιχνηλασια και φερμα και ναι πολυ συχνα επιανε τους λαγους στο σηκωμα-γιατακι
Ηταν κοντινο σκυλι και μαζι του κυνηγουσες ταυτοχρονα και περδικες και λαγους
Η φερμα του συνηθως ηταν καπως νευρικη και αποτομη, δηλαδη δεν πονταριζε το θηραμα
Θα μπορουσα να το παρομοιασω οτι δουλευε οπως τα κουρτσχααρ στα νησια που κυνηγανε κοντα, βαζουν συχνα μυτη κατω και πανε με σταθερο τεμπο
Σε αυτο συνετειναν οι παρατεταμενες ξηρασιες το εδαφος και η μεγαλη συμβιωση σε βιοτοπο λαγου και περδικας