Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Για περπάτημα σήμερα στα ορεινά του νομού Τρικάλων μεταξύ οξιάς και αλπικού, εντυπωσιακός αριθμός τσίχλας και κότσυφα.
Η φτέρη και τα αγκάθια ήταν γεμάτα.
Πρώτη φορά βλέπω τόσα πουλιά, πολύ ενθαρρυντικό!!!
κελαιδότσιχλες ;

Για περπάτημα σήμερα στα ορεινά του νομού Τρικάλων μεταξύ οξιάς και αλπικού, εντυπωσιακός αριθμός τσίχλας και κότσυφα.
Η φτέρη και τα αγκάθια ήταν γεμάτα.
Πρώτη φορά βλέπω τόσα πουλιά, πολύ ενθαρρυντικό!!!
Κυριαρίνες εννοείς;

Πηγα την βολτουλα το πρωί, έπιασα μια καρυδιά κ επεινα καφε στο καρτερι 07:00 με 09:15....
Τρυγονι άφαντο στο βελινεκές μου
(εκτός 1 ζευγος +1 μονό μακριά) οποτε αρκεστεικα στον εναν κ μοναδικό νεαρό κότσυφα που ερχόταν για την καρυδιά κι ετσι το ματώσα για το καλό της μέρας...εριξα κ 3-4 σμπάρα στα πονηρά κοράκια με -1 στα αθέριστα διπλα μου....
Επειτα 09:30 με 11.00 περπατητο 🥵 σε δεντρα για τρυγονια, 2 φετηναρια βρεικα κ μου εβγαλαν τα συκωτια ως τις 09:45 απο πλατάνι σε πλατάνι, :p έπειτα σηκώθηκαν και έκανα κλαμπάνι...:p τους εριξα 1της απελπισίας αλλα τελος πάντων.....το απόγευμα παλι εκει μηπως ξανα φανούν...

20230820_071428.jpg20230820_063627.jpg20230820_100918.jpg

Απειροελάχιστες οι τουφεκιές τριγύρω....

Φέτος παρατηρώ μία μικρή αύξηση στα ντοπιάρικα κοτσύφια ,αλλά επουδενί αυτό που ήταν μέχρι πριν 10 χρόνια.
Δεν ηθελα να το πω ,αλλα με τρώει.Προσωπικά δεν ήθελα τον κότσυφα να λήγει στις 28 γιατί μαζί με τα περασματιάρικα την πληρώνουν τα ντόπια κοτσύφια τα οποία ήδη εχουν αρχίσει τα ζευγαρώματα και τα οποια εχουν μειωθεί παρα πολύ.

Mπραβο Κώστα καλή αρχή!
Κ ας ελπίζουμε σε ένα δυνατό..Οκτωβρη....

Καποτε τα ίδια έκανα κ εγω τέτοια μερα....
1-2 κοτσυφια έτσι να ακουστεί μιά τουφεκιά για το καλό της έναρξης..........
Σε ευχαριστω πολυ Τασο...μακαρι να σε ακουσει ο θεός και να εχουμε ενα καλο Οκτώβρη κι οχι μόνο...να τελειώσεις κι εσυ την εργασία σου πέρα κει κ να βρεθεις στα καρτέρια σου με την πλάγια Baikal-άρα.......
Φέτος παρατηρώ μία μικρή αύξηση στα ντοπιάρικα κοτσύφια ,αλλά επουδενί αυτό που ήταν μέχρι πριν 10 χρόνια.
Μια χαρα παρατηρείς....εγω αλλους 3 τους άφησα ατουφεκιστους....εεε στο τελος αφου δε περνουσε τιποτα, ειπα να κανω κι εγώ ΕΝΑΝ μεγιά.

Δεν ηθελα να το πω ,αλλα με τρώει.Προσωπικά δεν ήθελα τον κότσυφα να λήγει στις 28 γιατί μαζί με τα περασματιάρικα την πληρώνουν τα ντόπια κοτσύφια τα οποία ήδη εχουν αρχίσει τα ζευγαρώματα και τα οποια εχουν μειωθεί παρα πολύ.
Πήγαινε πάρε πάλι τα βουνά να πάρεις λίγο αέρα ! .yelling. beer

Διαφωνεις ως προς τι ;
Τα ντοπιαρικα εχουνε αυξηθεί Και είπαμε Είναι αποδημητικο είδος αυτό που έγινε φέτος, επιτέλους είναι το σωστό, όποιος θέλει δεν τούς τουφεκαει, αλλά το σωστό! Σωστό. ( και τσίχλες έχουμε ντοπιαρες, πολλές πλέον)

Τα ντοπιαρικα εχουνε αυξηθεί Και είπαμε Είναι αποδημητικο είδος αυτό που έγινε φέτος, επιτέλους είναι το σωστό, όποιος θέλει δεν τούς τουφεκαει, αλλά το σωστό! Σωστό. ( και τσίχλες έχουμε ντοπιαρες, πολλές πλέον)
Καλά ρε Κωστάκη , είπαμε ότι υπάρχει μία μικρή αύξηση στα κοτσύφια αλλά μην τρελαθούμε κι ολας.
Σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος που έδωσαν στον κότσυφα αυτές τις οκτώ μέρες παραπάνω.

Status
Not open for further replies.
Back