Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φίλοι μου εγώ είμαι νέος κυνηγός και κυνηγάω σε κάμπο περπατητο. Τι φυσιγγι να πάρω για τσίχλες και κοτσύφια ;;
Γιώργο διάβασε τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορουν στο ίντερνετ για το κυνήγι της τσίχλας, τους τόπους, τα μέρη, τα φυσίγγια κλπ για να έχεις μια εικόνα για αρχή...

Το καλυτερο θα ήταν να βρεις στην περιοχη σου έναν εμπειρο κυνηγο που να ασχολείται με αυτό το θήραμα για να σε κατατοπισει....

Και πριν από όλα αυτά δώσε μεγάλη βάση στα θέματα ασφαλείας κ στον χειρισμό του οπλου μιας που είσαι νέος κυνηγός...

Λέω να πάρω ή τα navaro 32 ή τα tordo 30 κίτρινα. Τι λέτε ;
Ποιο από τα δύο ;
Δοκιμαστικά όπως είπαν πιο πάνω και τα δύο. Αν αγοράσεις περισσότερα από δύο κουτιά και δεν σ' αρέσει το ένα φυσίγγι , τα επιστρέφεις και παίρνεις τα άλλα.

Ποιο από τα δύο ;
Έχω δοκιμάσει τα τορντο αλλά προσωπικά δε μου έκατσε το φυσίγγι αυτό τα navaro λέω να δοκιμάσω φέτος αν και εγώ έχω καταλήξει σε express 32 του δορκα

Ποιο από τα δύο ;
Το Ναβάρο το χω ρίξει είναι πολύ καλο μη κόλλας όμως στο φυσιγκι λίγο ρόλο παίζει και μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες σωστή επωμιση το όπλο να σου ρχεται και πολλές βολές ρίχνε συνέχεια θα τη βρεις την άκρη

81 τσιχλες και 1 κοκκινη καταγραφηκαν στην Βαρσοβια της Πολωνιας να περνανε νυχτα... Για που να το εβαλαν αραγε?????
https://www.trektellen.nl/count/view/2702/20230904
Ίσως να κατευθυνθούν προς Ουκρανία για να βοηθήσουν τον Ζελένσκι...;)

Φίλοι μου εγώ είμαι νέος κυνηγός και κυνηγάω σε κάμπο περπατητο. Τι φυσιγγι να πάρω για τσίχλες και κοτσύφια ;
Φιλε θα ακουσεις χιλιες αποψεις.Η επιλογη φυσιγγιου ειναι προσωπικο θεμα.Αλλος ριχνει χοντρα σκαγια αλλος ψιλα κι αλλος πιο ψιλα.Δοκιμασε για αρχη 9-10 νουμερο στα 30-32γρ.

Φίλοι μου εγώ είμαι νέος κυνηγός και κυνηγάω σε κάμπο περπατητο. Τι φυσιγγι να πάρω για τσίχλες και κοτσύφια ;;
Παρε 32 γραμμαρια νο 10 και νο9 με ανοιχτα τσοκ 4* η 5*. Να σε βοηθανε να παιρνεις πουλια και να μην πεφτεις ψυχολογικα με τις αστοχιες. Ενας πιτσιρικας εδω ειχε ενα δικανο και εριχνε με 1* και 2* σε σημεια μαλιστα ακαταλληλα για αυτα τα τσοκ και βαραγε 1 στις 10 και ηταν μονιμως σαν την Μεγαλη Παρασκευη. Του ειπα να βαλει 4* και 5* και ξαφνικα εκανε...Πασχα.

Mp155 φίλε μου
Συμφωνω με το Δημήτρη πιο πάνω...αν τα μεροι που θα κυνηγησεις τσιχλα, ειναι αρκετα πυκνά, τοτε το 4*&5* ειναι τα πιο ιδανικα....αν ειναι ανοιχτα, παιξε με 3* και μισόταπα φυσίγγια...η Baikal όλα τα χωνεύουν τα φυσίγγια κ είνσι κ δυνατό οπλάκι η 155 οπως κ η αδελφούλα της η 153...;)

Συμφωνω με το Δημήτρη πιο πάνω...αν τα μεροι που θα κυνηγησεις τσιχλα, ειναι αρκετα πυκνά, τοτε το 4*&5* ειναι τα πιο ιδανικα....αν ειναι ανοιχτα, παιξε με 3* και μισόταπα φυσίγγια...η Baikal όλα τα χωνεύουν τα φυσίγγια κ είνσι κ δυνατό οπλάκι η 155 οπως κ η αδελφούλα της η 153...;)
Φίλε οι αποστάσεις μου είναι μεσαίες και κυνηγάω σε κάμπο τι τσοκ να βάζω λες . Είμαι και νέος κυνηγός

Φίλε οι αποστάσεις μου είναι μεσαίες και κυνηγάω σε κάμπο τι τσοκ να βάζω λες . Είμαι και νέος κυνηγός
Δοκιμασε αρχικα με 3 ή 4*...εκει.
Δε θα τουφεκισεις κανα θεριό....χα χα.

4 και 32 γραμμαρια νο9 για μεσες αποστασεις ειναι το δηλητηριο τους. Βαλε και κανα 10αρι να δοκιμασεις μεχρι τα 25 τους αλλαζει τα φωτα.

Με συγκεντρωτηρα μπορώ να πετύχω σε μεσαίες αποστάσεις ; είναι ιδανικά ;
Φίλε μου η τσίχλα είναι πουλί που θα σου τύχει σε διάφορες αποστάσεις, αν η τουφεκια είναι πάνω στο πουλί, και σε κοντινές αποστάσεις ο συγκεντρωτηρας, θα σου δώσει αποτελέσματα. Μην μπλέκεσαι, κάνε αυτό που σου λένε οι περισσότεροι 32γρ συγκεντρωτηρα, νο9, 4 αστρα, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ξεκίνημα...και όχι μονο

Φίλε μου η τσίχλα είναι πουλί που θα σου τύχει σε διάφορες αποστάσεις, αν η τουφεκια είναι πάνω στο πουλί, και σε κοντινές αποστάσεις ο συγκεντρωτηρας, θα σου δώσει αποτελέσματα. Μην μπλέκεσαι, κάνε αυτό που σου λένε οι περισσότεροι 32γρ συγκεντρωτηρα, νο9, 4 αστρα, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ξεκίνημα...και όχι μονο
Η προσωπική μου επιλογή όταν παίρνω την καραμπίνα. 32γρ, συγκεντρωτήρας νο9, 4*. Με το δίκαννο 4*/3* και το φυσίγγι ίδιο.

Status
Not open for further replies.
Back