Χρονιά , ανοιχτή....21-28/10
Χρονιά , ανοιχτή....21-28/10
Αδειουλα μυριζομαι....Μακαρι να το κανει τοτε. Ειναι οι καλες μερες απο 20/10 μεχρι 10/11.21-28/10![]()
Και γω εκεί γύρω 15 με 20 σκέφτομαι να ξεκινήσω...αν ευνοεί ο καιροςΑδειουλα μυριζομαι....Μακαρι να το κανει τοτε. Ειναι οι καλες μερες απο 20/10 μεχρι 10/11.
Μην το ξεγραφεις το 7-8. Πριν μια δεκαετια τραβωντας απο την μυτη τους πηγα κουμπαρο και ξαδερφο στο καρτερι 7/10. Σηκωνε λιθαρια ο βοριας , καμια ψιχαλα εδω και εκει , κλαψα μεχρι να ξημερωσει , ακομα χειροτερη κλαψα μεχρι τις 8παρα και ξαφνικα αρχισε ενα διωρο γλεντι που απεδωσε απο 15 + - πουλακια στον καθενα. Χαρα που πηραμε αλλα την χασαμε γρηγορα γιατι εγινε ενα φοβερο ατυχημα λιγο αργοτερα και χαθηκε ενας νεος ανθρωπος απο το χωριο , γι'αυτο την θυμαμαι καλα αυτη την μερα.Και γω εκεί γύρω 15 με 20 σκέφτομαι να ξεκινήσω...αν ευνοεί ο καιρος
Μωρέ τίποτα δεν ξεγραφω, απλά λόγο υποχρεώσεων 8 με 16 θα είμαι Κρήτη, οπότε λέω το 15 γιατί έτσι με βολεύειΜην το ξεγραφεις το 7-8. Πριν μια δεκαετια τραβωντας απο την μυτη τους πηγα κουμπαρο και ξαδερφο στο καρτερι 7/10. Σηκωνε λιθαρια ο βοριας , καμια ψιχαλα εδω και εκει , κλαψα μεχρι να ξημερωσει , ακομα χειροτερη κλαψα μεχρι τις 8παρα και ξαφνικα αρχισε ενα διωρο γλεντι που απεδωσε απο 15 + - πουλακια στον καθενα. Χαρα που πηραμε αλλα την χασαμε γρηγορα γιατι εγινε ενα φοβερο ατυχημα λιγο αργοτερα και χαθηκε ενας νεος ανθρωπος απο το χωριο , γι'αυτο την θυμαμαι καλα αυτη την μερα.
Έπος!!Οι πρώτες τσίχλες θα εμφανιστούν σε 5 μέρες, δειλά δειλά. 3 Οκτωβρίου θα κάνει το πρώτο μεγάλο μπάσιμο, για όριο, που θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου. Για τρεις μέρες θα είναι χλιαρά τα πράματα, 10 με 15 πουλιά, μα στις 14 θα γίνει το δεύτερο, τεράστιο μπάσιμο, διαρκείας 7 ημερών. 22 θα βρέξει, αλλά από την επομένη, πρωτόγνωρα μπασίματα θα κάνουν τους απανταχού κυνηγούς, να παραληρούν, από το θέαμα, τα οποία θα έχουν την μοναδική διάρκεια στα χρονικά, του ενός μήνα. Το όριο θα επιτυγχάνεται σε 30 λεπτά, στην χειρότερη. Για πρώτη φορά, τα καταστήματα ειδών κυνηγίου, θα προσφέρουν στους ενθουσιώδεις πελάτες τους, απόχες. Ναι κύριοι απόχες. Γιατί θα έχουν εξαντληθεί τα φυσίγγια, και οι εισαγωγές φυσιγγίων δεν θα επαρκούν, για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση. Η κυβέρνηση θα πέσει, από την φοβερή κοινωνική αναταραχή, που θα προκαλέσουν οι τσίχλες, που θα έχουν γεμίσει τους δρόμους, τις αυλές, τα μπαλκόνια κ.λ.π., με τις κουτσουλιές τους να απειλούν την δημόσια υγεία. Στις έκτακτες εκλογές που θα γίνουν, θα θριαμβεύσει το ΚΕΚΑ, το οποίο θα χαρακτηρίσει, τα τσιχλοειδή, επιβλαβή, με αποτέλεσμα το κυνήγι τους να επιτραπεί, έως και μέσα στον αστικό ιστό. Ουρές κυνηγών θα δημιουργούντε στον Εθνικό κήπο, για το ποιός θα προλάβει ένα οποιοδήποτε καρτέρι με σκιά. Μετά περπατητό στην Πανεπιστημίου και την Σταδίου και χαλαρό απογευματινό στον Λυκαβητό. Η Nobel Sport, θα λανσάρει την επετειακή σειρά φυσιγγίων, Migra Greca 2023-24, ενώ ταυτόχρονα ο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 5 μονάδες, από την κυνηγετική εμπορική κίνηση. Οι αντικυνηγετικές οργανώσεις, θα εκτίσουν ποινή κοινωνικής εργασίας, ήτοι ξεπουπούλιασμα και καθαρισμός θηραμάτων. Αυτά τα λίγα πιστεύω θα γίνουν φέτος και δεν θα αναφέρω καν το τι θα γίνει με τις μπεκάτσες και τις φάσες, γιατί μπορεί μετά κάποιος κακεντρεχής να με χαρακτηρίσει υπερβολικό και ψεύτη.
Φαντασου μονο να πεσει μεσα... Ε , δεν πρεπει να του στειλουμε απο 2 κουτακια Λαμπρο ο καθενας??? Εγω ενα tordo πορτοκαλι και ενα mezzo 28 τα δινω με οοοοολη μου την καρδια!Έπος!!
Παραδοσιακά!21-28/10![]()
Θα ανοιξω γιοματαρι rc!!!Φαντασου μονο να πεσει μεσα... Ε , δεν πρεπει να του στειλουμε απο 2 κουτακια Λαμπρο ο καθενας??? Εγω ενα tordo πορτοκαλι και ενα mezzo 28 τα δινω με οοοοολη μου την καρδια!
Αν πέσει μέσα ,το καρτέρι Σταδίου-Βουκουρεστιου ,δικό μου.Φαντασου μονο να πεσει μεσα... Ε , δεν πρεπει να του στειλουμε απο 2 κουτακια Λαμπρο ο καθενας??? Εγω ενα tordo πορτοκαλι και ενα mezzo 28 τα δινω με οοοοολη μου την καρδια!
Οχι φυσικα ..
Οι αριθμοί της Τσιχλας δεν εχουν μείωση πανευρωπαϊκα ..Τα τελευταία χρόνια , έχουν ξεφτίσει αυτές οι μέρες "σταθμοί" στα περάσματα ,όπως και του Σταυρού 14/9 που έλεγαν παλιότερα για τα τρυγόνια. Σίγουρα ευθύνεται και η μείωση των πληθυσμών αλλά και οι καιρικές συνθήκες, που πλέον είναι ηπιότερες ,χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα τα πουλιά να κατευθυνθούν νοτιότερα.
Φετος σε σχεση με περυσι ερχονται πιο ψυχρες θερμοκρασιες για ελλαδα οπως οπως επισης και πιο πολλες βροχοπτωσεις σε σχεση με περυσι δεν μας ευνοει αυτο;Οι αριθμοί της Τσιχλας δεν εχουν μείωση πανευρωπαϊκα ..
Το βασικο πρόβλημα ειναι οτι πλεον δεν κατεβαίνουν τοσο νοτια μεγαλοι αριθμοί οπως παλιοτερα..
Αργει πολύ να μπει κρυο στην βόρεια Ευρώπη, και ακομα και εκει κραταει λιγότερο πλεον ο χειμωνας
Ωπα ωπα μεγαλε. Τα πουλια εχουν εξαφανιστει. Τι δεν κατεβαινουν λογω ζεστης νοτιοτερα μας τσαμπουνας??? Το οτι αυτη την στιγμη το Κιεβο εχει ιδια παρα 1 βαθμο θερμοκρασια με το χωριο μου δεν λεει απολυτως τιποταΟι αριθμοί της Τσιχλας δεν εχουν μείωση πανευρωπαϊκα ..
Το βασικο πρόβλημα ειναι οτι πλεον δεν κατεβαίνουν τοσο νοτια μεγαλοι αριθμοί οπως παλιοτερα..
Αργει πολύ να μπει κρυο στην βόρεια Ευρώπη, και ακομα και εκει κραταει λιγότερο πλεον ο χειμωνας
Η βροχη θα φτιαξει τον τοπο και θα κρατησει οτι ερθει. Οπως λεει και ο Περικλης απο πανω μας δεν δειχνει καποιο κρυο που θα τις σπρωξει μαζικα κατα κατω. Θα ερθουν σιγουρα μερικες οδηγουμενες απο το ενστικτο της αποδημιας. Αλλα αν δεν ψυχρανει απο πανω θα σκαλωσουν βορειοτερα τα πουλια. Το ειχα γραψει και περσι. Ειναι δυο οδηγοι που ερχονται στη δουλεια απο Βουλγαρια και ειναι σχετικοι με το αθλημα. Περσι που δεν ειχε τιποτα εδω εκει γινοταν πανικος. Αν δεν κανει κρυο γιατι να κατεβουν???Φετος σε σχεση με περυσι ερχονται πιο ψυχρες θερμοκρασιες για ελλαδα οπως οπως επισης και πιο πολλες βροχοπτωσεις σε σχεση με περυσι δεν μας ευνοει αυτο;