Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν θυμαμαι ποτε εχω κανει 10 πουλια σε μια εξορμηση.Περσι ολη την σεζον εκανα
6 ή 7.Δυστυχως εμας εδω στη Κυπρο μας ξεχασε ο Θεος απο αποψη κυνηγιου και οχι μονο.
Μη νομίζεις,ακόμα κι εγώ που είμαι μεγαλύτερος έχω πετύχει (σε μια εξόρμηση) μέχρι 10 δεντρότσιχλες ,μεγάλες τσίχλες με τη γκρίζα σκούφια στο κεφάλι.Ποτέ περισσότερες ως τώρα...

Μη νομίζεις,ακόμα κι εγώ που είμαι μεγαλύτερος έχω πετύχει (σε μια εξόρμηση) μέχρι 10 δεντρότσιχλες ,μεγάλες τσίχλες με τη γκρίζα σκούφια στο κεφάλι.Ποτέ περισσότερες ως τώρα...
Αν λες αυτες , τοτε εννοεις τις γερακοτσιχλες. Εδω επεφταν στα ελατα και υπηρχαν κοπαδια των 30-40 πουλιων. Η χαζοτερη απο τις τσιχλες. Καθονταν στα ελατα και τις πλησιαζαμε και αντι να φευγουν μακρια σηκωνονταν και ερχονταν κατα πανω μας!!! Εχουν 4-5 χρονια να φανουν μαζικα. Απο καμια και αν...gerakotsixla.jpg

Αν λες αυτες , τοτε εννοεις τις γερακοτσιχλες. Εδω επεφταν στα ελατα και υπηρχαν κοπαδια των 30-40 πουλιων. Η χαζοτερη απο τις τσιχλες. Καθονταν στα ελατα και τις πλησιαζαμε και αντι να φευγουν μακρια σηκωνονταν και ερχονταν κατα πανω μας!!! Εχουν 4-5 χρονια να φανουν μαζικα. Απο καμια και αν...View attachment 79621
Εννοεί τισ κυριαρίνες, τσαρτσάρες,δεντροτσιχλες, μεγαλύτερο είδος κι απ τις γερακότσιχλες

Αν λες αυτες , τοτε εννοεις τις γερακοτσιχλες. Εδω επεφταν στα ελατα και υπηρχαν κοπαδια των 30-40 πουλιων. Η χαζοτερη απο τις τσιχλες. Καθονταν στα ελατα και τις πλησιαζαμε και αντι να φευγουν μακρια σηκωνονταν και ερχονταν κατα πανω μας!!! Εχουν 4-5 χρονια να φανουν μαζικα. Απο καμια και αν...View attachment 79621
Γερακότσιχλες Χαχα , έτσι Δημήτρη να το ξαναπάμε από την αρχή ! Κεδρότσιχλες βρε !

Αυτήν ακριβώς εννοώ! Μόνο που μάλλον επικρατεί σύγχιση σχετικά με το όνομά της: έχω ακούσει τσιχλάδες εδώ να την αποκαλούν και δεντρότσιχλα και γερακότσιχλα, ούτε κι εγώ ξέρω...Πάντως είναι αυτή η μεγάλη τσίχλα(έχω σκοτώσει κάτι τέτοιες περίπου όσο 1,5 κότσυφας(!) σε μέγεθος) και έρχονται στα μέρη μας το χειμώνα. Αν και στην Πίνδο σε μερικά μέρη κοντά στο χωριό του πατέρα μου μένουν όλο το χρόνο,ακόμα και το καλοκαίρι...

Αυτήν ακριβώς εννοώ! Μόνο που μάλλον επικρατεί σύγχιση σχετικά με το όνομά της: έχω ακούσει τσιχλάδες εδώ να την αποκαλούν και δεντρότσιχλα και γερακότσιχλα, ούτε κι εγώ ξέρω...Πάντως είναι αυτή η μεγάλη τσίχλα(έχω σκοτώσει κάτι τέτοιες περίπου όσο 1,5 κότσυφας(!) σε μέγεθος) και έρχονται στα μέρη μας το χειμώνα. Αν και στην Πίνδο σε μερικά μέρη κοντά στο χωριό του πατέρα μου μένουν όλο το χρόνο,ακόμα και το καλοκαίρι...
Ναι υπάρχει μια σύγχυση , όντως. Και στο χωριό μου όλες γερακοτσιχλες τις λένε, αλλά στην πραγματικότητα είναι δυο διαφορετικά είδη.
Η γερακότσιχλα και η δεντρότσιχλα(ελατότσιχλα-τσαρτσάρα-κυριαρίνα) η ελατότσιχλα είναι μονόχρωμη και μεγαλύτερη τησ γερακότσιχλας

Η γερακοτσιχλα,αυτή που δείχνει ο Δημήτρης,είναι αποδημητικό και μας έρχεται στα μέσα του Φθινοπώρου με μεγαλυτερες εμφανίσεις όταν χιονίζει στα ψηλότερα.
Κοπαδιαζει πολύ,μπορεί να δούμε 500 και 1000 πουλιά μαζεμένα.
Πέταγμα κυματιστό όσο αφορά την πορεία του και μεγάλη προτίμηση σε μηλιές που έχουν ρίξει τον καρπό(πάνε για το σκουλίκι)
Η δεντροτσιχλα η διπλοτσιχλα η κυργιαρα η τσαρτσαρα η ελατοτσιχλα η μελοκυργιαρινα....είναι κι αυτή αποδημητικό πλην όμως έχει και ντόπιο πληθυσμό στα ορεινά.
Χαρακτηριστικό της είναι ότι κάθεται στις κορφές από τα δέντρα, συνήθως έλατα και προτιμάει τον καρπό από το γκι(μελό)που αναπτύσσεται σ'αυτα τα δέντρα παρασιτικά.
Πέταγμα με κοψίματα στο φτεροκοπημα.

Status
Not open for further replies.
Back