Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ξεκινάω από το σπίτι με βαριά συννεφιά και στα μέσα της διαδρομής άρχισε να ρίχνει καρέκλες!
Μιλάω με το φιλαράκι και από κοινού αποφασίζουμε να πάμε και ότι γίνει.
Τελικά για καλή μας τύχη φτάνοντας στο μέρος η βροχή είχε κόψει τελείως.
Ο καιρός πολύ μαλακός σε σημείο που άφησα το μπουφάν στο αμάξι.
Άραξα στο καρτέρι με το καφεδάκι μου δίπλα και δειλά δειλά τα πουλιά άρχισαν να παίζουν.
Φυσικά καμία σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τις τουφεκιές μας τις ρίξαμε πάλι!
Σήμερα την είδα παραδοσιακά και πήρα το πλάγιο!Φυσίγγια Fantom Sporting σε νούμερο 9 για άλλη μια φορά άψογα!
Δέκα φυσίγγια έριξα πήρα οχτώ πουλιά αλλά τα δύο δεν βρέθηκαν ποτέ!
Η φωτογραφία λίγο παραπάνω αφιερωμένη στον φίλο μου τον Τάσο και στον Αρίστο και γενικά σε όλους τους λάτρης του πλαγιόκαννου!!!

Μπράβο Γιώργη! "Αχτύπητη" η φωτό σου!!! Την έβαλες και σε κάδρο, έτοιμη για τον τοίχο...!

Υ.Γ.: Μ' ένα τέτοιο πλάγιο Baikalάκι έμαθα κι εγώ στα πρώτα μου χρόνια (magnum, μία σκανδάλη, τσοκάκια), πριν με πιάσει, εν συνεχεία, η "αλληλεπιθετίαση"...!!!
Θυμάμαι, το είχα αγοράσει καινούργιο το καλοκαίρι του '05, από την "Ballistic E.Π.E." του Σωτηρόπουλου στο Χαλάνδρι (αλήθεια, πού έχει χαθεί αυτός), όντας φοιτητής στην Αθήνα, με τιμή μόλις 370 ευρώ!!! "Τζάμπα" δηλαδή...!
Για την ιστορία, το πούλησα αυτό το δικαννάκι το καλοκαίρι του '16, σε ένα φιλαράκι από εδώ μέσα, και το χαίρεται αυτός τουλάχιστον (και το 'χει "απαθανατίσει" και σε διάφορες φωτό του, όπως εσύ Γιώργη).

Last edited:
"Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο 10 φορές είν' αδειανό και μια φορά γεμάτο..."
Αυτό μουρμούριζα το πρωί μέχρι τις 10 η ώρα. Αλλάξαμε 3 μεριές, κάναμε 50 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να ρίξουμε 20 φυσίγγια ο καθένας... Ανάθεμα που δεν πήρα απόφαση να πάω να τη στήσω για καμιά φάσσα. 4 άτομα δεν πήραμε 20 πουλιά. Πρωινό καρτέρι και περπατητό. Ιδρώσαμε τουλάχιστον να κάψουμε κάνα ξύγκι
GFtamJ4.jpg
Δεν βαριέσαι... Καλές είναι κι αυτές Μιχάλη...!!! Τουλάχιστον απολαύσατε τη φύση και "ξελαμπικάρατε"...!
(Περιποιημένες οι ελίτσες της φωτό, και δασύ - δασύ το τριφυλλάκι χάμω...! Και η καραμπινούλα σου... σπέσιαλ!)

Last edited:
Βόλτα σήμερα με τον αδερφό μου. Λίγα πουλιά και ψηλά! Τελικά πήραμε 14 πουλιά και χάσαμε 5 κιλά από τον ιδρώτα! Πολλή ζέστη με τον νοτιά. Πετύχαμε στο βουνό και έναν πατερα με τον γιο του να κάνουν περπατητο και τους χάρηκα! Μου έφτιαξαν την διάθεση. Ο λόγος που μου χάλασε η διάθεση στο ανάλογο θέμα. Καλές εξόδους μάγκες. Τα πουλιά έχουν έρθει σε κάποιες περιοχές και αξίζει η βόλτα για να τελειώσει δυνατά μια κάκιστη χρονιά! :)

Σήμερα Δήμαινα από τις 6.15 για να πιάσω καλό καρτέρι. Τη στήνω σε ένα σημείο που έχω δει από άλλες φορές ότι περνάνε πουλιά και σκέφτομαι να μην τραβηχτώ πιο μπροστά αφού στα ούτε 100 μέτρα έχει ελαιώνα χωρίς ορατότητα. Στις 7 παρά 5 πήγαν και στήθηκαν ακριβώς μπροστά μου, δύο τύποι παρέα, σε απόσταση ούτε 40 μέτρων. Έλα όμως που μεταξύ μας παρεμβαλόταν πουρνάρι που πολλαπλασιάζει τη μεταξύ μας απόσταση. Γιατί δεν βλέπει ο ένας τον άλλο, δεν το ξερα, σήμερα το μαθα αυτό!
Κάθισα 1 ώρα, τουφέκισα 3 τσίχλες και την έκανα για άλλο σημείο, τουλάχιστον να μην ακούω τους συγκεκριμένους συναδέλφους που λόγω απουσίας πουλιών πιάσαν την κουβέντα που έπρεπε να την ακούμε και οι πέριξ σε ακτίνα μισού km. Αμ το ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΡΕ Μ@Λ@Κ@@@@, ΠΑΝΩ ΣΟΥΥΥ......ΤΗΜΠΗΡΕΣΣΣΣΣΣ?????
Τεσπα, λίγα πουλιά σήμερα γι αυτο και η γκρίνια. Μάλλον ο νοτιάς έβαλε το χεράκι του. Απολογισμός 5 γιλεκο 3 στο γεράκι

Δεν βαριέσαι... Καλές είναι κι αυτές Μιχάλη...!!! Τουλάχιστον απολαύσατε τη φύση και "ξελαμπικάρατε"...!
(Περιποιημένες οι ελίτσες της φωτό, και δασύ - δασύ το τριφυλλάκι χάμω...! Και η καραμπινούλα σου... σπέσιαλ!)
Πριν χρόνια είχαμε πάει με 2 κολλητούς για πέρδικες στην ορεινή Κορινθία και γυρνώντας στο αυτοκίνητο μας βγήκαν γουρούνια στην απέναντι πλευρά ενός ρέματος. Αλλάζουμε κι εμείς φυσίγγια, βάζουμε μονόβολα και αρχίζουμε το πυρ. Μετρημένα πάνω από 100 μέτρα. Για κακή του τύχη ένα θηλυκό "εφαγε" ένα μονόβολο στα πίσω πόδια και όπως σερνόταν έτρεξε ο ένας φίλος και του έριξε τη χαριστική βολή. Χαρά απερίγραπτη! Φωτό κλπ. Να μην τα πολυλέω, βγήκε 40 κιλά καθαρό, το μοιραστήκαμε και το συγκεκριμένο θήραμα ήταν γλύκισμα με όλους τους τρόπους μαγειρέματος. Μαλακό και πολύ νόστιμο σε σχέση με ότι είχαμε δοκιμάσει ως τότε. Έχω τη μάνα μου λοιπόν κάθε χρόνο από τότε να μου λέει: "Κανένα γουρουνάκι πότε θα φέρετε; Ήταν πολύ νόστιμο." Μα κάθε χρόνο όμως! Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι στο ότι ελπίζω να μην αρχίσει να μου το λέει και για τις τσίχλες φέτος! Δε θα το αντέξω! .pray to God.

Καλησπέρα!Την παρασκευη πολλες οι τσίχλες στην νοτια αττικη αλλα δυστυχως ένα προβληματακι με το οπλο εληξε αδοξα το κυνηγι...ειχα καρπωθει 11 πουλια σε καμια ωρα περπατητο...σημερα στο ιδιο μερος με το φιλαρακι μου πηραμε 29 πουλια και 1 ψαρονι...τις 2 δυστυχως δεν τις βρηκαμε...

Last edited by a moderator:
Εξορμηση για περπατητο σημερα περιξ Τιθορεας! Καλα ηταν...για φετος αλλα εχω ζησει και καλυτερες στιγμες στο μερος! 13 και 17 πουλακια αντιστοιχα για τον καθενα μας, με λιγα χαμενα!
Καφεδακι κ τυροπιτα στην επιστροφη και ολα καλα!

Όχι ρε συ Αρίστο....Έκατσα να κοιμηθώ λίγο.
Το απόγευμα αν κάνει καιρός θα κάνω καρτεράκι...!! Εσύ πήγες πουθενά;
Δούλευα Κωστή και δε πήγα πουθενά!
Η φωτογραφία λίγο παραπάνω αφιερωμένη στον φίλο μου τον Τάσο και στον Αρίστο και γενικά σε όλους τους λάτρης του πλαγιόκαννου!!!

Ευχαριστούμε Γιωργαρε, να είσαι καλά!:)

Καλησπέρα στην παρέα ένα πολύ σύντομο απογευματινό μισής ώρας μετά από ολοήμερο κλάδεμα.Πέρασαν καμμιά δεκαριά πουλάκια από της 17:45εως τη; 17:55τα περισσότερα χαμηλομένα σύριζαμε τα αμπέλια.Δυο τουφεκιές αλλά τουλάχιστον δεν πήγε χαμένη η ημέρα.

Παλι σημερα στα γνωστα μερη τις φθιωτιδας .Τα πουλια μειωθηκαν σημαντηκα, και απο την αλλη με τοσο κοσμο και τετοια πιεση καποια στιγμη θα γινοτανε, και οσοι χορτασανε θα εχουν να θυμουνται η συγκεκριμενος νομος εσωσε καπως την χρονια.Σημερα οσοι προσπαθησανε πηραν το πολλη ακρως 15 πουλια και τα λιγοτερα απο 3 και πανω.Η στιγμη τις ημερας ο γερακος σκυλος μου σηκωσε 1 μπεκατσα η οποια ηρθε στο ντουρα.Ωρα να αλλαζουμε παλι τοποθεσια.

πρωινό καρτέρι μισή ώρα και μισή ώρα περπατητό είδα 1 κότσυφα :)
απογευματινό είδα 7 πουλιά πήρα τα 3 βρήκε η επανιελίτσα τα 2....το μέρος δύσκολο και πολύ πυκνό....επιλογή μου όμως για να δώ λίγο τσιχλοφώς .pray to God.
περιοχή Μαραθώνας ΑΤΤΙΚΗ....καλό είναι να λέμε τουλάχιστον νομό....έτσι δεν είχαμε πεί ρε παληκάρια;;;;....πιστεύω ότι βοηθάει περισσότερο από τις ευχές για καλή συνέχεια αυτή την κακή χρονιά ;)

Δυστυχώς φαίνεται ότι όσα πουλιά είχε κατεβάσει η κακοκαιρία χάθηκαν πάλι .
Αταλάντη που πήγαν γνωστοί σήμερα τα πουλιά ήταν αρκετά μειωμένα σε σχέση με χθες.Βέβαια στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν και μεγάλη η πίεση που δέχθηκαν εδώ και τρεις εβδομάδες.
Χθες καρτέρι στο Βαθύ με το ζόρι έβλεπες καμιά τσίχλα να πετάει.Επιστροφή στην συνέχεια στην ΒΑ Αττική για περπατητό,νέκρα και εκεί ...

Καλησπέρα φίλοι σήμερα ήταν η πρώτη έξοδος που πήγε ανέλπιστα καλά.εως τις 1100 η ωρα άγγιξα το όριο και επειδή ο φίλος μου είχε περιθώριο να συμπληρώσουμε ορισμένα πουλιά ακόμα δοκιμάσαμε σε ένα αλλά μέρος αλλά είναι η πρώτη φορά που χάρηκα που δεν βρήκαμε εκεί πουλιά γιατί κρυφά τα ψεματα ο πειρασμός υπάρχει δεν βλέπεις πουλιά πολλά συχνά και φέτος ήταν δύσκολη χρονιά. Μιλάμε κεντρική Εύβοια μόνο περπατητο.23 εγώ με 6 χαμένα σκαλωμενα κυρίως σε πεύκα ,14 ο Δημήτρης με 4 χαμένα επίσης σκαλωμενα.ευκολες κοντινές ντουφεκιες έριξα 46 φυσίγγια με πολλή καλή ευστοχία και ειδικά με το ένα κουτί από τα 2 NSI 28gr κεντούσαν στην κυριολεξία σε σημείο να τα καθιέρωσω τώρα που κυνηγάμε κυρίως τσίχλα.ο Φρέντι ο οποίος στην φωτογραφία είναι στο κλουβί του τα έδωσε όλα σήμερα μας βρήκε και μας έφερα πουλιά που θα χάνονταν σε άλλη περίπτωση μόνο στα πεύκα δεν ανεβαίνει. Εύχομαι να πάει για όλους μας έτσι έως το τέλος της σαιζόν τώρα σκεφτομαι το μαδημα ........
url=https://postimg.cc/0zBQ1qdg]
IMG-20190120-180047.jpg
[/url]

Σήμερα σύντομο περπατητό κοντά στο Σέσκλο, μέρος με πουρνάρι και αγριελιές, ήλιος και νοτιάς. Σε μία ώρα περπάτησα ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ, πήρα μια τσίχλα, ένα μπεκατσίνι και έχασα άλλη μία. Μισή ώρα έκανα να μαζέψω το μπεκατσίνι που έπεσε στο κέντρο μιας νεροδεξαμενής. Μεσημεράκι ραντεβού στην καλύβα με την λαγοπαρέα, bbq2 λουκάνικα, αγριογούρουνο και κρασιά, κοκκινίσαμε μέχρι τ'αυτιά .drunk..flamenco..

Eγώ, πάλι σήμερα, στο ίδιο με χτες απογευματινό μου καρτεράκι...
Ε, λοιπόν, είδα τα μισά πουλάκια σε σχέση με χθές: 7 μέτρησα να διαβαίνουν όλα κι όλα...! Έριξα ελάχιστες ντουφεκιές, κατάφερα μόνο 1 τσιχλούλα...!

Απ' ό,τι μπορώ να συμπεράνω, επειδή τα πουλιά είναι ιδιαιτέρως λιγοστά, κάθε απόγευμα αλλάζουν σημείο διέλευσης προς την κούρνια τους, με αποτέλεσμα, το ένα απόγεμα να βλέπεις 10 - 15 τσιχλοκότσυφα, και το αμέσως επόμενο στο ίδιο σημείο, να βλέπεις 5 ή και ακόμα λιγότερα...! Με άλλα λόγια, δεν είναι αρκετά τα πουλιά για να έχουν καθημερινώς στάνταρ διελεύσεις από τα απογιοματινά καρτέρια...! Είναι πάρα πολύ λίγα και σκόρπια: σήμερα εδώ, αύριο εκεί...!

Οινόφυτα ( αν και εχω καταλαβει οτι για την ίδια περιοχη αλλοι λενε Τανάγρα, αλλοι ¨ πέριξ Δερβενοχωρίων¨ , αλλοι Αγ. Θωμάς κλπ ) . Καρτέρι 2 ωρες στην άκρη στον Ασωπο 4 τσιχλες και αλλες δυο στο περπατητό μετα . Καμμια χαμένη .
Ο συγκυνηγος 7 συνολικά με πολλα χαμένα. Λίγος κοσμος , πήγαν ολοι Αταλάντη και Μοδι .
Ωραια κυνηγετικη μερα. Ενα κουτι imperial 32 n9 για δοκιμή. Πολυ καλα , οπως τα θελω. Δυνατά , χωρις να κλωτσάνε ή να σε κουφαινουν και με νορμαλ συγκεντρωση (οχι υπερσυγκεντρωτικά )
Ο αλλος δοκίμασε σημερα τα ΝΕΟ VELOX 33gr n8 της Δορκας του άρεσαν , αλλα εχουμε αλλα γούστα

Last edited:
Τίτλος σημερινής εξόδου (Γκαντεμιά στα Μέγαρα) .Τα πουλιά λιγοστα και σαν να μην έφτανε αυτό οι αφλογιστίες εδιναν και έπερναν ,άλαζα φυσίγγια , έλυσα το όπλο δέκα φορές μάτεα η σκανδάλη λες και ήταν πενιντα κιλά, τελικά έφυγα τώρα που κοιταω την παλία 303 ανακαλύπτω ότι λείπει ο πειρός τς σκανδάλης , άρε πατέρα τι ηθελα και σε άφησα να καθαρίσεις ενδελεχώς το όπλο όπως μου είπες , δεν πειράζει τουλάχιστον έχω εξτρα ανταλακτικά και η τοποέτηση του νέου πείρου έγινε όλα καλά .

ΥΓ Οση ώρα προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται με το όπλο άκουγα αρκετές τουφεκιές στα πέριξ και μάλιστα πολλές τριάρες τι να βάραγαν άραγεthink

επιστροφή από άλλο ένα ολοήμερο κυνήγι Λαμία με την παρέα,,,4 άτομα σχεδόν όλοι στο όριο όπου στο απογευματινό σώσαμε την παρτίδα,,,στο πρωινό παρόλο που είχε πολλά τουφέκια δεν ανέμισαν πολλά πουλιά και κάποια από αυτά άνω των 60-70 μέτρων,,,περπατητό πολλά πουλιά εμφανώς κυνηγημένα δεν μπορέσαμε να τα στριμώξουμε,δεν φύγαμε όμως παραπονεμένοι

χρησιμοποίησα αποκλειστικά fantom 28gr No8 από την ώρα που ξεκίνησα μέχρι και το απογευματινό με την Breda 930 και patternmaster code black decoy,,ωραιότατες τουφεκιές !

Status
Not open for further replies.
Back