Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα χαλια προ χιονοπτώσεων και η Ταναγρα! Δεν βγηκαν και πολλοι κυνηγοι σημερα και δεν παιζανε και αυτα τα λιγα που ειχε! 4 στο σακουλι και 2 που την εφαγαν αλλα κρατηθηκαν και δεν ειδα αν επεσαν και που....οποτε τραγικα και παλι!
Ενω χθες ειχε αρκετα πουλια σημερα σχεδον νεκρα φυση!

πρωινό καρτέρι μισή ώρα και μισή ώρα περπατητό είδα 1 κότσυφα :)
απογευματινό είδα 7 πουλιά πήρα τα 3 βρήκε η επανιελίτσα τα 2....το μέρος δύσκολο και πολύ πυκνό....επιλογή μου όμως για να δώ λίγο τσιχλοφώς .pray to God.
περιοχή Μαραθώνας ΑΤΤΙΚΗ....καλό είναι να λέμε τουλάχιστον νομό....έτσι δεν είχαμε πεί ρε παληκάρια;;;;....πιστεύω ότι βοηθάει περισσότερο από τις ευχές για καλή συνέχεια αυτή την κακή χρονιά ;)
Αταλάντη ήμασταν Μάκη

Είχα πολύ καιρό να πάω κυνήγι, άκουγα κι εγώ πως κάτι έχει αλλάξει, πήγα πέριξ Λαμίας, έφαγα φολα και ησύχασα. Οι 3 τσίχλες που εκανα στο καρτέρι δε λένε απολύτως τίποτα, αφού όλες κι όλες τουφέκισα 4....Τώρα θα παίζω μέχρι Θήβα η το πολύ πολύ καμιά Αταλάντη μέχρι να βγει η χρονιά...Με έφαγαν τα χιλιόμετρα χωρίς αποτελέσματα...

Σημερινή έξοδο στα μέρη της Τροιζηνίας με 2 φιλους παρέα ...
Λίγα τα πουλιά και αρκετά αγριεμένα...Σηκώνονταν απο τα 100 μετρα μακριά.....με αποτέλεσμα να κρατησουμε 25 πουλακια και καμια 15 χαμενες....λογω της δυσκολιας της περιοχής .....
Απολειστικα μόνο περπατητό ....στο οποίο σε 3.45 ώρες βγαλαμε 12,5 χλμ ....
Το πρωί κατηφορίζοντας στην στροφη για Δήμαινα εστριψαν 6 αμάξια μαζεμένα .sarcastic..sarcastic.

Εγώ πάλι πρίν ξεκινήσω για να πάω στο καρτέρι κατά τις 4 έπειασε βροχή. Όταν έκοψε πήγα τελικά αλλά τίποτα. Τα πουλιά λίγα σήμερα και βγείκαν από τα πυκνά κ άλλαξαν λόγγο την τελευταία στιγμή 17:40-18:00 με αποτέλεσμα 10 μπηχτές τουφεκιές με μια τραυματισμένη π χάθηκε πετώντας.....κ γενικότερα καμία στο χέρι.....:eek:
(ελάχιστες κ οι τουφεκιές στα γύρω καρτέρια).

Αυτο ρε Παιδια πως εξηγητε ?
Να φταιει η αλλαγη του καιρου σε νοτια αλλα και παλι μεσα σε μια βραδια να εξαφανιζονται τα πουλια οταν στο ιδιο σημειο την προηγουμενη μερα ηταν δεκαδες
δεν ειναι λιγο περιεργο ?
Τι στο διαβολο συμβαινει ρε γαμωτο

IMG-20190120-213211.jpg

Ο κάμπος έχει και τα τυχερά του! .sarcastic.
Πω πω....τη είδος τσίχλας είναι το τέρμα δεξιά; ΚΙΡΚΙΡΟΤΣΙΧΛΑ; .ha ha..ha ha.
Τέτοια έχει ο κάμπος Νικολάκι...Πέρισυ δίπλα από ποτάμι ψάχναμε για ορτύκια σε μια τρυφιλιά καμιά 25αριά στρεμ. μέσα στο ντάλα ήλιο 11:00 το πρωί βρεθείκαμε να ντουφεκάμε 9 κομμάτια γερατζούλια (κιρκίρια) που μας καβάλησαν πισώπλατα με Νο:9 διασποράς....Φυσικά τους τα κλ@σ@με.....!!
Το καθήκον μας το κάναμε πάντος. Τα ντουφεκίσαμε.

Αυτο ρε Παιδια πως εξηγητε ?
Να φταιει η αλλαγη του καιρου σε νοτια αλλα και παλι μεσα σε μια βραδια να εξαφανιζονται τα πουλια οταν στο ιδιο σημειο την προηγουμενη μερα ηταν δεκαδες
δεν ειναι λιγο περιεργο ?
Τι στο διαβολο συμβαινει ρε γαμωτο
Πολύ απλά, πρόκειται περί μετατόπισης (αλλαγή τόπου) τσιχλοπληθυσμού...! Οριζόντια ή κάθετη... Συνηθίζεται τέτοια εποχή...
Όχι "επιστρόφια"!!! Το ταξίδι της αποδημίας προς τις "βόρειες πατρίδες" για αναπαραγωγή, ξεκινάει πολύ αργότερα: τέλη Μάρτη και ύστερα...! Έτσι λοιπόν, και επί τη ευκαιρία, θα έλεγα ότι ο όρος "επιστρόφια" για τον Γενάρη και Φλεβάρη, με την έννοια της επιστροφής των τσιχλών στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη για αναπαραγωγή δεν ισχύει!!! Πρόκειται για έναν μύθο του "κυνηγετικού καφενείου", ο οποίος κακώς αναπαραγάγεται διαρκώς!!! Για μία παρεξήγηση/παρανόηση...! Απλώς, πρόκειται για οριζόντιες ή κάθετες μετατοπίσεις/μετακινήσεις τσιχλοκότσυφων μικρής κλίμακας, εντός μικρής εκτάσεως (νομός ή περιφέρεια)...! Τα αίτια αυτών των τοπικών μετακινήσεων αρκετά και διάφορα: τροφή, καιρός, όχληση κτλ..

Last edited:
Τανάγρα Σάββατο απόγευμα δύο άτομα ξεκινήσαμε καλά. Μετά είχα τη φαεινή ιδέα να κάτσουμε για απογευματινό καρτέρι, σε ένα μέρος πολλά υποσχόμενο. Αποδείχθηκε μεγάλος τζίφος, καθότι, πέραν μίας επτάδας από τσίχλες στο θεό, δεν πέρασε απολύτως τίποτα επί μία ώρα (16.45 - 17.45). Μου έκανε μεγάλη εντύπωση για ένα μέρος που, όταν στο πυκνό έπεφτε μία ντουφεκιά, πετάγονταν καμιά δεκαριά τσίχλες! Προφανώς όλες διανυκτέρευσαν στα πυκνά που ήδη κάθονταν. Μα ούτε μία να πετάξει! Αν συνεχίζαμε το περπατητό θα είχαμε πολλά ακόμα.. Τέλος πάντων, τα παθήματα μαθήματα.

Εν αναμονή (ακόμα!) του νέου μου δίκαννου, το robust 222 τα πήγε πολύ καλά αλλά το σταθερό 3*-1* μου ψιλοδιέλυσε μία κοντινή τσίχλα που πετάχτηκε. Μάλλον η συνταγή εφεξής θα είναι διασποράς για το 3* και μάλλινη για το 1*. Α πήρα και τον πρώτο κότσυφα της χρονιάς. Πάλι καλά..

Nικο θα σου πω για τα εδω δεδομενα, καθως δεν εχω ιδεα τι συμβαινει σε αλλες περιοχες. Τα επιστροφια οπως λες ξεκινανε σχεδον παντα, τα τελευταια 35 χρονια που θυμαμαι τον εαυτο μου να κυνηγαει ή να πηγαινει ως συνοδος σε τσιχλοκαρτερα, απο τις αρχες του Φλεβαρη, δειλα δειλα. Αλλες φορες νωριτερα, αλλες αργοτερα, ομως στανταρ θα το συναντησεις. Και η ενδειξη ειναι εξαιρετικα ασφαλης, γιατι βλεπεις τις τσιχλες της περιοχης να διαλεγουν διαδρομες αναμεσα σε κυπαρισσια, χωρις περιθωρια βολης ή και θεασης πολλες φορες, ενω οι "νεοφερμενες" πετανε 2 ταχυτητες παρακατω, και περνανε σχεδον απο παντου, ακομα και απο μερη που δεν προσφερουν καλυψη. Ομοια συμπεριφορα που εχουν δηλαδη και στα μπασιματα του Οκτωβρη.

Αρκετά πουλάκια Πέριξ της Αταλάντης τα φυσίγγια μου δούλεψαν για μια άλλη φορά πολύ καλά, κάναμε πουλάκια αρκετά άλλα χάσαμε και πάρα πολλα δυστυχώς :(
Αποκορύφωση μια πολύ ωραία τουφεκιά του Μαστρογιάννη σε ένα αγριοπερίστερο με 9 αρακια πολύ μακριά.... δεν λέω μέτρα γιατί θα αρχίσετε ότι δεν σκοτώνουν τα 9 άρια εκεί.yel.:)
Επίσης μια αναποδιά(λάστιχο στην εθνική ) μας έκανε να αργήσουμε λίγο , αν ήμασταν λίγο πιο νωρίς σίγουρα θα είχαμε και άλλα πουλάκια
20190119-125649.jpg

Last edited:
Τανάγρα Σάββατο απόγευμα δύο άτομα ξεκινήσαμε καλά. Μετά είχα τη φαεινή ιδέα να κάτσουμε για απογευματινό καρτέρι, σε ένα μέρος πολλά υποσχόμενο. Αποδείχθηκε μεγάλος τζίφος, καθότι, πέραν μίας επτάδας από τσίχλες στο θεό, δεν πέρασε απολύτως τίποτα επί μία ώρα (16.45 - 17.45). Μου έκανε μεγάλη εντύπωση για ένα μέρος που, όταν στο πυκνό έπεφτε μία ντουφεκιά, πετάγονταν καμιά δεκαριά τσίχλες! Προφανώς όλες διανυκτέρευσαν στα πυκνά που ήδη κάθονταν. Μα ούτε μία να πετάξει! Αν συνεχίζαμε το περπατητό θα είχαμε πολλά ακόμα.. Τέλος πάντων, τα παθήματα μαθήματα.

Εν αναμονή (ακόμα!) του νέου μου δίκαννου, το robust 222 τα πήγε πολύ καλά αλλά το σταθερό 3*-1* μου ψιλοδιέλυσε μία κοντινή τσίχλα που πετάχτηκε. Μάλλον η συνταγή εφεξής θα είναι διασποράς για το 3* και μάλλινη για το 1*. Α πήρα και τον πρώτο κότσυφα της χρονιάς. Πάλι καλά..
Διασποράς βάλε στον άσσο! Και ότι θες στο 3

Καλημερα,μετα απο απουσια αρκετων ημερων,εξοδος σβ περιοχη μυλοποταμου ρεθυμνου,αρκετα πουλια,και στο περπατιτο και στα καρτερια,μην φανταστειτε τρελλα πραγματα,αλλα μια χαρα,και βολτα και οφτα,και πουλακια.Καλη εβδομαδα.

Αρκετά πουλάκια Πέριξ της Αταλάντης τα φυσίγγια μου δούλεψαν για μια άλλη φορά πολύ καλά, κάναμε πουλάκια αρκετά άλλα χάσαμε και πάρα πολλα δυστυχώς :(
Αποκορύφωση μια πολύ ωραία τουφεκιά του Μαστρογιάννη σε ένα αγριοπερίστερο με 9 αρακια πολύ μακριά.... δεν λέω μέτρα γιατί θα αρχίσετε ότι δεν σκοτώνουν τα 9 άρια εκεί.yel.:)
Επίσης μια αναποδιά(λάστιχο στην εθνική ) μας έκανε να αργήσουμε λίγο , αν ήμασταν λίγο πιο νωρίς σίγουρα θα είχαμε και άλλα πουλάκια
20190119-125649.jpg
Με LK Koutoumanos 30gr No:9 έχω ξεράνει κ εγώ αγριοπερίστερο με μια τουφεκιά γύρω στα 40 μέτρα πάνω κάτω. Στα περάσματα τέλοι Οκτώμβρη ήταν θυμάμε ενώ ήμουν για τσίχλες στο ξεκούρνιασμα.

ολοημερο στην περιοχη της Λαμιας για πρωτη φορα φετος, καναμε το κεφι μας συνολικος απολογισμος δυο ατομα πρωινο και απογευματινο καρτερι 25 τσιχλες + 4 κοκκινουλες + 3 κοτσυφια συνολο 32 Καποια στιγμη το μεσημερι ηρθαν 3 τετρακινητα θηρια με Ιταλικες πινακιδες με 10 Ιταλους μεσα εκατσαν κοντα μας εφαγαν το κολατσιο τους και μετα εφυγαν μεσα απο τους χωματοδρομους (που απ οτι φανηκε τους ηξεραν αρκετα καλα ) και ανεβηκαν στους προποδες της Οιτης που μεχρι αργα το σουρουπο επεφταν αρκετες ντουφεκιες

ολοημερο στην περιοχη της Λαμιας για πρωτη φορα φετος, καναμε το κεφι μας συνολικος απολογισμος δυο ατομα πρωινο και απογευματινο καρτερι 25 τσιχλες + 4 κοκκινουλες + 3 κοτσυφια συνολο 32 Καποια στιγμη το μεσημερι ηρθαν 3 τετρακινητα θηρια με Ιταλικες πινακιδες με 10 Ιταλους μεσα εκατσαν κοντα μας εφαγαν το κολατσιο τους και μετα εφυγαν μεσα απο τους χωματοδρομους (που απ οτι φανηκε τους ηξεραν αρκετα καλα ) και ανεβηκαν στους προποδες της Οιτης που μεχρι αργα το σουρουπο επεφταν αρκετες ντουφεκιες
Αυτό με τους Ιταλούς στη χώρα μας είναι πραγματικά ακατανόητο. Έρχονται κάθε χρόνο και στο χωριό μου, στα κατσάβραχα της Αιτωλοακαρνανίας (πού τα ανακάλυψαν;; ) Δεν έχουν κυνηγότοπους εκεί και μπαίνουν σε τόσα έξοδα για τσίχλες;;

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη (Άρτα)για ολιγοημερο κυνηγι...τα πράγματα σε σχέση με τέλη Δεκεμβρίου είναι σαφώς καλύτερα αλλά ασύγκριτα με τα περσινά επίπεδα και τα κοτσυφια ελαχιστα.Σε κάποια σημεία θα βρεις πουλιά και σε καρτέρι αλλά όχι στα κλασικά τσιχλοκαρτερα...περπατητο πιάνεις το όριο μετά από κάνα 3ώρο αλλά όχι μονός

Status
Not open for further replies.
Back