Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τρελή μούρη. Να τον χαίρεσαι Βασίλη. Δεν πιστεύω να κλέβει πουλιά διπλανων .sarcastic.
Έχω κάτι φίλους που δεν καλοβλέπουν στα 5 μέτρα....Φροντίζει ο Σερ και τους βρίσκει τα πουλιά να γεμίζει η πουλιάστρα τους..yel.

Και σήμερα στο γνωστό μου απογευματινό καρτεράκι των τελευταίων απογευμάτων...
Πέρασαν καμιά 10 τσιχλοκότσυφα (μισά - μισά σε αναλογία), αλλά πολύ αργά: στο τελευταίο τεταρτάκι...! (Το 'χουμε ξαναδεί αυτό το "έργο" πολλές φορές...)
Με το στανιό και μέσα στο λυκόφως (καθώς είχε και συννεφιά) κατάφερα 3: έναν "αράπη" και 2 κοινές. Δύσκολες, ταχύτατες, skeetαδόρικες ντουφεκιές...!
(Από αύριο και για αρκετές ημέρες, μάλλον θα υπάρξουν "αργίες" ή "ρεπό" στα τσιχλοκυνήγια μου, λόγω των αναμενόμενων βροχοπτώσεων...! Κρίμα, αλλά... "ανωτέρα βία"! Τι να κάνουμε...;)

Last edited:
Πέρασαν καμιά 10 τσιχλοκότσυφα (μισά - μισά σε αναλογία), αλλά πολύ αργά: το τελευταίο τεταρτάκι...! (Το 'χουμε ξαναδεί αυτό το "έργο" πολλές φορές...)
Με το στανιό και μέσα στο λυκόφως (καθώς είχε και συννεφιά) κατάφερα 3: έναν "αράπη" και 2 κοινές. Δύσκολες, ταχύτατες, skeetαδόρικες ντουφεκιές...!
(Από αύριο και για αρκετές ημέρες, μάλλον θα υπάρξουν "αργίες" ή "ρεπό" στα τσιχλοκυνήγια μου, λόγω των αναμενόμενων βροχοπτώσεων...! Κρίμα, αλλά... "ανωτέρα βία"! Τι να κάνουμε...;)
Εμένα Νίκο αυτά τα 15αρια θερμοκρασία δεν μαρεσουν καθόλου, μου θυμίζει λες κ είναι τέλη Φλεβάρη κ τελειώνει σε 2 μέρες το κυνήγι

Να τον χαίρεσαι, βάλτου μια χάντρα στο λαιμό να μη τον πιάνει το μάτι!
Η ιδέα σου είναι σωστή !
Δείχνει εκπληκτική δυνατότητα προσαρμογής σε οτιδήποτε, είτε στο σπίτι είτε στο βουνό. Μας έχει εκπλήξει ευχάριστα στο οτιδήποτε και ακόμα είναι 16 μηνών !

Πέρασαν καμιά 10 τσιχλοκότσυφα (μισά - μισά σε αναλογία), αλλά πολύ αργά: το τελευταίο τεταρτάκι...! (Το 'χουμε ξαναδεί αυτό το "έργο" πολλές φορές...)
Δεν πειράζει Νικολάε για την φετινή χρονιά καλά είναι και αυτά!Επίσης καλό είναι το κυνήγι αλλά έχουμε και άλλες προτεραιότητες!

Εμένα Νίκο αυτά τα 15αρια θερμοκρασία δεν μαρεσουν καθόλου, μου θυμίζει λες κ είναι τέλη Φλεβάρη κ τελειώνει σε 2 μέρες το κυνήγι
Ε, σιγά - σιγά Λιάκο, εκεί οδεύουμε...!
Αλλά, εμένα μ' αρέσουν και αυτά τα τελευταία κυνήγια της σεζόν με την καλοκαιρία και τις ανθισμένες αμυγδαλιές, που "μυρίζουν" άνοιξη...!!! Όμορφες εικόνες της φύσης, που σε συνδυασμό με το χόμπι μας, με "απογειώνουν"...!!!

Last edited:
Δεν πειράζει Νικολάε για την φετινή χρονιά καλά είναι και αυτά!Επίσης καλό είναι το κυνήγι αλλά έχουμε και άλλες προτεραιότητες!
Σωστός Λιάκο!
Το είχα ξαναγράψει και πριν καιρό: η φετινή σεζόν θα μας κάνει όλους τους τσιχλάδες (και μη) να εκτιμήσουμε την "καημένη" την τσιχλίτσα...!!! Την "Αγία" τσιχλίτσα...!!! Θα μάθουμε να της αποδίδουμε ως θήραμα, την τιμή και την αξία που της αρμόζει...!!! Ζήτω η τσίχλα!!! Ζήτω και ο κότσυφας!!!

Last edited:
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη (Άρτα)για ολιγοημερο κυνηγι...τα πράγματα σε σχέση με τέλη Δεκεμβρίου είναι σαφώς καλύτερα αλλά ασύγκριτα με τα περσινά επίπεδα και τα κοτσυφια ελαχιστα.Σε κάποια σημεία θα βρεις πουλιά και σε καρτέρι αλλά όχι στα κλασικά τσιχλοκαρτερα...περπατητο πιάνεις το όριο μετά από κάνα 3ώρο αλλά όχι μονός
βαγγελη για απογευματινο πηγες?εμαθες τιποτα?

βαγγελη για απογευματινο πηγες?εμαθες τιποτα?
Ναι κάθε μέρα....Ακόμα Άρτα είμαι ,γύρω στα 15 πουλιά τα παίρνεις αλλά σε συγκεκριμένα καρτερια (πονηρα),στα κλασικά τσιχλοκαρτερα 5-6πουλια είναι ο κανόνας .Ο λογγος έχει πουλιά αλλά δεν μετακινούνται καλύτερα στον κάμπο και εκεί που τελειώνει ο κάμπος και ξεκινάνε τα βουνα.

Hλία, 28γρ. Νο 8,5 είχα ρίξει στις κυργιαρίνες (turdus viscivorus) πρόπερσι που είχε πολλές με ικανοποιητικά αποτελέσματα...! Μόνο που ήταν ιδιαίτερα σκληρά τα σκάγια αυτά, με 5% αντιμόνιο, από τη γνωστή σειρά της Lambro...
Τα ιδιαίτερα σκληρά σκάγια αντέχουν στις τριβές της κάννης και του ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι, παραμένουν απολύτως σφαιρικά με αποτέλεσμα πιο συγκεντρωμένες και "πλούσιες", ποιοτικές κατανομές, με μικρότερο μήκος ατράκτου...! Έχω ακόμη άθικτη από τότε, μια κούτα των 250 τέτοιων φυσιγγίων (28γρ. Νο 8.5, 5% αντιμόνιο), αλλά πού είναι οι κυργιαρίνες να τους τα ρίξω...; Οέο...; :(

Status
Not open for further replies.
Back