Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν το κυνηγι που εξασκουν ειναι σε νομιμα επιπεδα δεν μπορεις να τους κανεις τιποτα ουτε οι θηροφυλακες ουτε ο ιδιος ο θεος
Αν ομως κυνηγουν με απαγορευμενα μεσα η στο περασμα τους σφουγγαριζουν την υπαιθρο καθαριζοντας οτι κινειται
εκει θελουν .sex hard..sex hard.
Υπαρχουν πολλοι τροποι ωστε να ξεβρωμισει μια περιοχη απο την παρουσια τους αλλα θελει οργανωση και τσαγανο
Τι εννοείς Κώστα ;

σημερινό απογευματινό.
νοτιάς 6-7 μποφωρ με ριπές.
οι πρώτες τσίχλες πέρασαν με 300 βοηθούμενες από τον αέρα.
στρατηγική- μεγάλη προπορεία.
δυο άστοχες ντουφεκιές και η τρίτη βρίσκει το πουλί που λόγω του αέρα πέφτει αρκετά πίσω μου. παρόλες τις προσπάθειες δεν βρέθηκε.
εντωμεταξύ μια τεράστια καταιγίδα με αστραπές ξεσπά περίπου 2-3 χιλιόμετρα πίσω απο την θέση μου. δεξιά μου και μπροστά μου ο ουρανός κατάμαυρος, αλλά λόγω του νοτιά δεν αφήνει να έρθει η βροχή προς το μέρος μου.
αρχίζει να αστράφτει από αριστερά μου. μια τσίχλα κάνει την εμφάνισή της και με μια ντουφεκιά πέφτει στουπί. η απόσταση της βολής γύρω στα 25 μετρα με 2* σε κάννη 61cm.
το πουλί βρίσκεται μετά από μικρή προσπάθεια ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ!!
λέω αποκλείεται να είναι το δικό μου!
το πιάνω, ακόμα ζεστό! κοιτάζω, είχε και λίγο αιματάκι στο στήθος.
ξαναγυρίζω στην φυλάχτρα, κοιτάζω πάλι για την απόσταση που έκανα την βολή και όντως υπολογίζω γύρω στα 25 μέτρα.
εντωμεταξύ ο άνεμος κοπάζει.
την μαμήσαμε, λέω!
ζώνομαι φυσίγγια, σακίδια και την κάνω για πιο κοντά στο αυτοκίνητο.
το ποταμάκι που πρέπει να περάσω με τις γαλότσες φαίνεται πιο δύσκολο μιας και οι πρώτες χοντροψιχάλες αρχίζουν να πέφτουν.
πάτημα δυνατό, άλμα μέσα στο νερό, αίσθηση πλημμυρισμένης μπότας, βροχή απίστευτης δύναμης, βγάλσιμο κλειδιών και σαλτάρισμα μέσα στο αμάξι ενώ η ορατότητα έχει πέσει στο ελάχιστο από το πολύ νερό.
πολύ νερό παιδιά!
είχα να πάω 10 μέρες για κυνήγι. χαλάλι του.
ελπίζω να σταματήσει να βρέχει, για να πάρω την καραμπίνα από το αμάξι και να την καθαρίσω.
τα ανωτέρω διαδραματίστηκαν στον κάμπο της καλαμάτας.

Καρτεράκι απογευματινό με τα κολλητάρια σήμερα και ρίξαμε τρελό γέλιο (μαζί και κάνα κουτί φυσίγγια ο καθένας)! Νοτιάς τρελός με ριπές για κόντρα ξύρισμα. Περνούσε μια τσίχλα στον πρώτο της έριχνε 2 φυσίγγια, γύριζε περνούσε στον δεύτερο άλλα 2, περνούσε στον τρίτο (πύραυλος αέρος αέρος) άλλα 2 και μας έριχνε μια μούντζα κι έφευγε! Το σκηνικό επαναλήφθηκε ουκ ολίγες φορές... Με τα πολλά καταφέραμε όλοι μαζί καμία 15ριά πουλιά από τα οποία βρέθηκαν τα 12. Πάντως σκέτο σκοπευτήριο το συγκεκριμένο σημείο με ορατότητα μεγάλη, θα το επισκεφθούμε σίγουρα πάλι. Τα πουλιά άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις 5:30. Καμία 500ριά μέτρα ανατολικά μας έπεσαν από νωρίς αρκετά τουφέκια.
Πέριξ Ελληνοχωρίου.
JkRQ0CT.jpg

Απογευματινό με αμφίβολη διεξαγωγή λόγω φορτωμένου καιρού, τελικά ο καιρός μας έκανε τα κέφια, τα πουλιά πέρασαν μετά τις 6 πάρα 20 κ καταφέραμε 3 τσίχλες. Κοιτάζω το ημερολόγιο κ βλέπω ότι έχει μείνει περίπου ένας μήνας για να κλείσει το κυνήγι κ με πιάνει μελαγχολία, σε ένα μήνα θα χάσουμε την ψυχοθεραπεία μας... Αλλά έτσι είναι η ζωή... Με βλέπω μετά τις 28 Φλεβάρη να το ρίξω στο αεροβόλο

4 τουφεκια στο περπατητο μας σημερα οριακά δεν έβρεξε.... αέρας 6 μποφόρ νοτιάς

Πάρα πολλά πουλιά το μέρος αλλά δεν βαζεις ευκολα χέρι έτσι που φευγανε ....καταφεραμε 25 πουλάκια όλοι μαζί το κάναμε το κεφι μας .

Καλημέρα σε όλους.Σκέφτομαι το Σάββατο να ανέβω καμμιά βόλτα στα έλατα στο Καλλίδρομο για καμμιά δεντρότσιχλα.
Έχει πάει κάποιος τελευταία να μας πει κάνα νέο;Μην ανεβαίνω άδικα & δεν είναι & δίπλα.
Ευχαριστω εκ των προτέρων :)

Καλημέρα σε όλους.Σκέφτομαι το Σάββατο να ανέβω καμμιά βόλτα στα έλατα στο Καλλίδρομο για καμμιά δεντρότσιχλα.
Έχει πάει κάποιος τελευταία να μας πει κάνα νέο;Μην ανεβαίνω άδικα & δεν είναι & δίπλα.
Ευχαριστω εκ των προτέρων :)
Παναγιώτη, βεβαιώσου πρώτα ότι δεν έχει πλήρη χιονοκάλυψη εκεί που σκοπεύεις να πας, για να μην βρεις κάνα "μπελά", αλλά και για να έχεις εύκολη πρόσβαση με το ΙΧ σου...!
Τώρα, όσο για τις τσαρτσάρες, εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεις λίγες, που δύσκολα θα μπορέσεις να τους "βάλεις χέρι"...!
Καλλίδρομο δεν έχω πάει ποτέ βέβαια, αλλά μέχρι τις κακοκαιρίες με τα χιόνια, πήγα αρκετές φορές εφέτος στην ορεινή Φωκιδοβοιωτία για κυργιαρίνες και δεν άξιζε τον κόπο...! Πολύ λίγα πουλιά, που μου έσπαγαν τα νεύρα, καθώς έβγαιναν πολύ δύσκολα για ντουφεκιά...!
Κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα αντιμετωπίσεις κι εσύ, εάν πας στο Καλλίδρομο, καθότι και αυτό το βουνό είναι σχετικά γειτονικό με τα μέρη που επισκέφθηκα κι εγώ...!
Καλή επιτυχία πάντως...!

Last edited:
Παναγιώτη, βεβαιώσου πρώτα ότι δεν έχει πλήρη χιονοκάλυψη εκεί που σκοπεύεις να πας, για να μην βρεις κάνα "μπελά", αλλά και για έχεις εύκολη πρόσβαση με το ΙΧ σου...!
Τώρα, όσο για τις τσαρτσάρες, εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεις λίγες, που δύσκολα θα μπορέσεις να τους "βάλεις χέρι"...!
Καλλίδρομο δεν έχω πάει ποτέ βέβαια, αλλά μέχρι τις κακοκαιρίες με τα χιόνια, πήγα αρκετές φορές εφέτος στην ορεινή Φωκιδοβοιωτία για κυργιαρίνες και δεν άξιζε τον κόπο...! Πολύ λίγα πουλιά, που μου έσπαγαν τα νεύρα, καθώς έβγαιναν πολύ δύσκολα για ντουφεκιά...!
Κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα αντιμετωπίσεις κι εσύ, εάν πας στο Καλλίδρομο, καθότι και αυτό το βουνό είναι σχετικά γειτονικό με τα μέρη που επισκέφθηκα κι εγώ...!
Καλή επιτυχία πάντως...!
Νίκο καταρχήν ευχαριστώ πολύ,δεν έχω άποψη μέχρι στιγμής πάνω για το χιόνι & πόσο έχει γι'αυτό ρώτησα.Είναι άτιμες αυτές δεν μπαινουν εύκολα στο χέρι θέλουν πολύ υπομονή για να καρπωθεί κάποιος ελάχιστες.
Θα δείξει...

Πέτρο αν και είμαστε εκτός θέματος, φέρνουν τόσα πολλά λεφτά οι Ιταλοί που οι θηροφύλακες κάνουν τα στραβά μάτια ή υπάρχει άλλος λόγος που δεν τους κάνουν κάτι? Μου φαίνεται περίεργο να κάνουν τόση ζημιά όπως λες και να μην έχουν κάποιο είδος τιμωρία.
Μα τι τιμωρία με ελέγχους τυπικούς μόνο για δεια και τίποτα άλλο. Εδώ έγινε σύλληψη σε ένα γκρουπ από αυτούς για υπέρβαση ορίου κατά πολύ,οδηγήθηκαν και στην αστυνομια για κατασχέσεις, βέβαια αυτό συμβαίνει πάντα, και ο σύλλογος το αποσωποιουσε να νην μαθευτεί και χάσουν τις άδεις που βγάζουν οι Ιταλοί. Ξεφτίλα γιατί όλοι έχουν πρόσκαιρη συμφέρον και δεν βλέπουν ότι οδηγούμαστε στην ολική απαγόρευση αλά αλβανια

Μα τι τιμωρία με ελέγχους τυπικούς μόνο για δεια και τίποτα άλλο. Εδώ έγινε σύλληψη σε ένα γκρουπ από αυτούς για υπέρβαση ορίου κατά πολύ,οδηγήθηκαν και στην αστυνομια για κατασχέσεις, βέβαια αυτό συμβαίνει πάντα, και ο σύλλογος το αποσωποιουσε να νην μαθευτεί και χάσουν τις άδεις που βγάζουν οι Ιταλοί. Ξεφτίλα γιατί όλοι έχουν πρόσκαιρη συμφέρον και δεν βλέπουν ότι οδηγούμαστε στην ολική απαγόρευση αλά αλβανια
Αν είναι έτσι όπως το περιγράφεις Πέτρο τότε πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρει έκταση το θέμα ώστε να φοβούνται να κάνουν οποιαδήποτε συγκάλυψη. Ευτυχώς υπάρχει το facebook όπου εκεί μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε μια καταγγελία για παράδειγμα σε κάποια ομάδα με πμ όπως τα κυνηγετικά νέα ή οι πρωινές ιχνηλασίες ή στην ΚΟΗ. Μια ιδέα λέω.
https://www.facebook.com/kynigetika.nea/?ref=br_rs
https://www.facebook.com/proinesichnilasies/
https://www.facebook.com/ekoe.gr/

Αν είναι έτσι όπως το περιγράφεις Πέτρο τότε πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρει έκταση το θέμα ώστε να φοβούνται να κάνουν οποιαδήποτε συγκάλυψη. Ευτυχώς υπάρχει το facebook όπου εκεί μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε μια καταγγελία για παράδειγμα σε κάποια ομάδα με πμ όπως τα κυνηγετικά νέα ή οι πρωινές ιχνηλασίες ή στην ΚΟΗ. Μια ιδέα λέω.
https://www.facebook.com/kynigetika.nea/?ref=br_rs
https://www.facebook.com/proinesichnilasies/
https://www.facebook.com/ekoe.gr/
Μόνο στο fb κάποιος το είχε ανεβάσει αλλά μετά χάθηκε. Πάντως αν δεν το ζήσετε δεν καταλαβαίνετε την έκταση του προβλήματος.. Μαζεύονται 10 μίνιμουμ παίρνουν πακιστανους(5€ έκαστος)!!! τους βαζουν μέσα σε μεγάλες εκτάσεις με πυκνα με ντενεκεδες να χτυπουν, αυτοί γύρω γύρω καρτέρι και ο κακός χαμός σε ότι πετάει στη κυριολεξια. Όλη ημέρα από το ξημέρωμα έως και τη νύχτα κυνήγι στα πουλιά με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τους. Δεν μιλάμε για όρια, τρισφαιρα κλπ, αυτά είναι αστεία. Υπάρχουν δύο τρεις ντόπιοι που για 20€ τους πάνε παντού και το αποτέλεσμα είναι η εξαφάνιση σιγά σιγά των πουλιών. Δυστυχώς κάνεις? δεν θελει να δει το κακό που συντελείται μπρος στο ευκαιριακο μεροκάματο...

Πετρο απο οτι φαινεται το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και αναφερομαι στον ΚΣ και στα στελεχοι του
Πρεπει να βγαζουν γερο μεροκαματο τα λιγουρια μαζι με τους ντοπιους ρουφιανους
Με το FB και με το ιντερνετ δεν θα βγαλεις ακρη
Η μονη λυση ειναι μονο οι οικολογουντες αλλα με στοιχεια χειροπιαστα και αποδειξεις και αφου βεβαια δεν εμφανιστειτε σε αυτους ως κυνηγοι
Μαζευτειτε μια ομαδα και οπου τους βλεπεται να εφαρμοζουν την κρεατοσυλλογη τραβηχτε τους βιντεο και φωτογραφιες και στην συνεχεια παραδωστε τα στοιχεια σε καποια οικολογικη οργανωση
Εχουν να ξηλωθουν πολλα κεφαλια

Παιδια μια ειναι η λυση αλλα δεν μπωρω να τη πω δημοσια οπου εφαρμοστηκε εξαφανιστηκαν
Μόνο που αυτό Θόδωρε πρέπει πρώτα να ασκηθεί σε όσους τους κουβαλάνε εδώ για να κονομίσουν και απο κει και πέρα δεν τους νοιάζει τίποτα .

Απογευματινό σήμερα αρκετά πουλιά .
Οκτώ πήρα κ δώδεκα ο σύντροφος με ακόμη 1-2 χαμένα παρόλο που είχαμε μαζί κ την κυρία Λώρα (σπάνιελ του φίλου)που βρήκε τις περισσότερες μέσα στα χόρτα .
Όμως μας έκανε κ ζημιές τρέχοντας απο ενθουσιασμό δεξιά -αριστερά στρίβοντας μας 6-7 σίγουρα πουλιά ...

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα συγκεκριμένο μέρος σε κατι κυπαρίσσια μακριά γινόταν πόλεμος αλλά δεν εξηγείται. Καλύψαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος και παντού η ίδια εικόνα. Είναι δυνατόν 2χλμ πιο κάτω να είχαν πάει όλες οι τσίχλες της Τανάγρας; Δύσκολο μου φαίνεται και από πλευράς μορφολογίας εδάφους.
Ευκολα.Αν τις καλεις πανε ;)

Status
Not open for further replies.
Back