Συναδελφε άρχοντας είσαι εγω 11 εξοδους27 στο χερι 16 χαμενα τερμα δεν ξαναχει 160αρια για αδειαΠίστεψε το.
Σύνολο καρπωσης φέτος 60 τσίχλες.
Συνολικές έξοδοι πάνω από 30.
Τι να λέμε τώρα.....
Ευτυχώς που υπάρχει και το ψάρεμα.
Συναδελφε άρχοντας είσαι εγω 11 εξοδους27 στο χερι 16 χαμενα τερμα δεν ξαναχει 160αρια για αδειαΠίστεψε το.
Σύνολο καρπωσης φέτος 60 τσίχλες.
Συνολικές έξοδοι πάνω από 30.
Τι να λέμε τώρα.....
Ευτυχώς που υπάρχει και το ψάρεμα.
Έλα να βρεις πετρα να πετάξεις στο κομμάτι δεξιά των Καθενων και θα σου δώσω 3 κουτιά φυσίγγια. Όλες μέσα στα σκινα και τα πουρνάρια είναι πεταμενες!!!! Άρα φορτωνεις 5-6 για τα σημεία που θέλουν πετρα γιατί πολύ απλά γύρω από αυτά δεν θα βρεις!!!Ενας γνωστος γεμιζε το γιλεκο πετρες και πεταγε μετα![]()
Θα σου πω γιατί έχεις λάθος κατά την γνώμη μου η ανθρώπινη επεκτατικότητα θα ωθήσει τα πουλιά που ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικό πεδίο να περάσουν ίσως παράπλευρα ή να μην σταθμεύσουν στον τόπο όχι να περάσουν από άλλη χώρα(άλλο διάδρομο αποδημίας) εννοώ ή να περνάνε ορδές τον Απρίλιο και τρίχες το Σεπτέμβριο από τον ίδιο τόπο .Οι καιρικές συνθήκες καθορίζουν την αποδημία και την τοπική μετακίνηση ακόμη.Θα αναφέρω κάτι πληροφοριακά συγγενής μου επί υπουργίας Σουφλιά στο υποδομώνΥπεχωδε) ήταν διευθυντής στο υπουργείο και είχαμε συζητήσει για μελέτες που έκαναν η εκλαμβαναν για την τοποθετηση ανεμογενητριων και το αν επηρεάζουν τα πτηνά ήταν κάθετος ότι δεν παίζουν ρόλο εγώ δεν το πίστεψα ποτέ απόλυτα αυτό αλλά παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια διαδρόμους αποδημίας που έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες μια κλαίει μια γελάει έτσι κραταω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση .Ότι επηρεάζουν αλλά δεν είναι ικανές από μόνες τους να αναγκάσουν τα πουλιά να αλλάξουν διαδρόμους αποδημίας.Ετσι καταλήγω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επιρροής στην αποδημία εξαρτάται από τον καιρό και μόνο.Διαφωνω.
Πιστευω οτι φταει η ραγδαια ανθρωπινη επεκτατικοτητα.
Δρομοι, κτιρια, φωτα παντου.
Δεν θα έλεγα ότι μου την περιοριζει...Όμως περιορίζει την κυνηγετική απόλαυση.
Έχω μια άποψη για το περπατητο. Όταν κυνηγάω με παρέα κυνηγάω για τον αλλο. Να σπρώξω πουλιά στον φίλο μου και αυτός να σπρώξει σε εμενα. Υπάρχει αρμονική συνεργασία και πάνω απ'όλα εμπιστοσύνη και ασφαλεια. Όταν όμως πάω μόνος μου το ευχαριστιέμαι πολύ περισσοτερο για να πω την αληθεια. Μόνος μου στην φύση με τις δικές μου σκέψεις και το δικό μου πλάνο στον τρόπο που θα κυνηγήσω τα πουλια. Και όσο και αν ακούγεται παράξενο και απίστευτο 8/10 φορές θα παρω περισσότερα πουλιά από ότι θα έπαιρνα σε περπατητο με παρεα.Δεν διαφωνώ σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, την κάρπωση. Όμως περιορίζει την κυνηγετική απόλαυση. Δεν λέω να σου έρχονται στο πιάτο, αλλά στις 10 ας έρχεται και η μία βολικά.
σ.σ. Τις 3 τελευταίες φορές που περπάτησα μόνος μου έριξα ένα νταμάρι πέτρες, κόπηκε η μέση μου. Βγήκαν συνολικά καμιά 15αριά σε 1-1,5 ώρα μπόρεσα να τουφεκίσω τις 2 στα 50 μέτρα η κάθε μια. Φυσικά ήταν...αρσενικές.
Ναι βρε για πλακα το ειπα. Και εγω το εχω κανει, δηαλαδη να παρω 3-4 πετρες σε περιπτωαη αναγκης. Απλα ο συγκεκριμενος που λεω ςγω το ειχε γεμισει πανω-πανω ολο το γιλεκο πετρες χαχαΈλα να βρεις πετρα να πετάξεις στο κομμάτι δεξιά των Καθενων και θα σου δώσω 3 κουτιά φυσίγγια. Όλες μέσα στα σκινα και τα πουρνάρια είναι πεταμενες!!!! Άρα φορτωνεις 5-6 για τα σημεία που θέλουν πετρα γιατί πολύ απλά γύρω από αυτά δεν θα βρεις!!!
Ε όχι και δυναμιτακια βρε αθεοφοβε!!!! Αν και θα έκαναν την δουλεια μια χαρα...Λοιπόν ήρθε η λύση το καλοκαιράκι θα προμηθευτούμε όσοι κάνουμε περπατητο ωραία ομοιόμορφα βοτσαλάκια από την παραλία κατάλληλου βάρους και μεγέθους για να μας συντροφεύουν στις εξορμήσεις η το ακόμη καλύτερο το χω κάνει μια φορά αλλά είναι ασύμφορο και παράνομο είναι να ρίχνεις μικρές κροτίδες πασχαλιατικες δυναμιτακια έχουν και ένα μικρό χρόνο περιθώριο ότι πρέπει να προλάβεις να κρατήσεις και σωστά το όπλο πριν κατατρομαξεις και την τελευταία τσίχλα του πυκνού.χαχααχαχα.
Εντάξει είπαμε να πάρεις 5-6 πετρες. Ο τύπος που λες φορτώνει 5-6 κιλα....Ναι βρε για πλακα το ειπα. Και εγω το εχω κανει, δηαλαδη να παρω 3-4 πετρες σε περιπτωαη αναγκης. Απλα ο συγκεκριμενος που λεω ςγω το ειχε γεμισει πανω-πανω ολο το γιλεκο πετρες χαχα
Και έλεγα πως αυτό ήταν σκέψη ενός τρελαμενου από το διπλανο χωριό...η το ακόμη καλύτερο το χω κάνει μια φορά αλλά είναι ασύμφορο και παράνομο είναι να ρίχνεις μικρές κροτίδες πασχαλιατικες δυναμιτακια έχουν και ένα μικρό χρόνο περιθώριο ότι πρέπει να προλάβεις να κρατήσεις και σωστά το όπλο πριν κατατρομαξεις και την τελευταία τσίχλα του πυκνού.χαχααχαχα.
Όντως απολαμβάνεις τη φύση όταν περπατάς. Στα νιάτα μου το εξάντλησα και μάλιστα ακριβώς όπως και συ με την παρέα μου. Ο ένας για τον άλλον και συνήθως είμαστε τρείς.Έχω μια άποψη για το περπατητο. Όταν κυνηγάω με παρέα κυνηγάω για τον αλλο. Να σπρώξω πουλιά στον φίλο μου και αυτός να σπρώξει σε εμενα. Υπάρχει αρμονική συνεργασία και πάνω απ'όλα εμπιστοσύνη και ασφαλεια. Όταν όμως πάω μόνος μου το ευχαριστιέμαι πολύ περισσοτερο για να πω την αληθεια. Μόνος μου στην φύση με τις δικές μου σκέψεις και το δικό μου πλάνο στον τρόπο που θα κυνηγήσω τα πουλια. Και όσο και αν ακούγεται παράξενο και απίστευτο 8/10 φορές θα παρω περισσότερα πουλιά από ότι θα έπαιρνα σε περπατητο με παρεα.
Μωρέ ας βγει με τη μούρη και δεν θα προλάβει να στρίψειΔεν θα έλεγα ότι μου την περιοριζει...
Γιατί κ αυτο ειναι μέρος αυτής της τεχνικής.....
Πρέπει η πετρα να έχει κ το κατάλληλο μέγεθος για να τρομάξει τα πουλια, χωρίς να είναι κ πολυ μεγάλη γιατι συνήθως δεν "φτάνουμε" να την πεταξουμε εκεί που πρεπει με αποτέλεσμα αντί τα πουλια να βγουν πανω μας η μπροστά μας να φυγουν απο πισω μας...
Πολλές φορές θα χρειαστουν κ παραπανω πετρες μέχρι να καταλάβουμε ότι άδειασε ο Θάμνος, γιατί κ οι τουφεκιές που ενδεχομένως θα ρίξουμε δεν τις τρομάζουν όλες......
Εκεί εγώ θαυμάσει κ τους ελιγμούς τις τσιχλας, να σου βγαινει μέσα στην μουρη κ να κάνει απότομη στροφή για πίσω..
Μωρέ μην το λες κ εξαρτάται αναλόγως του τοπου γιατί για δευτερόλεπτα έχει βαλει την πυκνουρα πισω της......Μωρέ ας βγει με τη μούρη και δεν θα προλάβει να στρίψει![]()
Προφανώς υπερβάλω. Αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις....Μωρέ μην το λες κ εξαρτάται γιατί για δευτερόλεπτα έχει βαλει την πυκνουρα πισω της......
Δεν το λέω από άποψη σκοπευτικης δεινότητας... Πραγματικά καποιες φορες δεν προλαβαινεις καν να επωμισεις...Προφανώς υπερβάλω. Αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις....![]()
Σε ευχαριστω! Ειναι καλη φαση το μοναχικό περπατητο αλλα ειναι δύσκολο μονος να κανεις μπολικα πουλια. Εμενα ποτε δεν με ένοιαξε να κανω πολλα... Με 4-5 ειμαι υπερευχαριστημενοςΦανταστικό. Δεν υπάρχει πιο ωραίο κυνήγι από το μοναχικό περπατητό τσίχλας για εμένα!
Ένα μεγάλο μπράβο Γιώργαρε, για την επιμονή σου, που με "αυτοθυσία" σκαρφάλωσες ψηλά στο πυκνό για να φτάσεις την σκαλωμένη τσίχλα σου!!!
Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!Μπράβο ρε συνάδελφε! Αυτό είναι το κυνήγι: σεβασμός στο θήραμα και στην φύση. Respect για το κυνηγετικό σου ήθος!![]()
Και;;;Αριστερόχειρας με δεξί όπλο.