Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κάναμε το πενταωρο περπατητο μας λοιπόν σημερα. Όριο για εμένα χωρίς ούτε μια χαμένη , 20 ο ξάδερφος και 16 ο Χρήστος με 6 χαμένες από μέρους τους. Στο πρώτο κομμάτι που λέγαμε ότι δεν θα έχει , ειχε. Ενώ στο δεύτερο που ήμασταν σίγουροι ότι θα είχε , δεν ειχε!!! Στην αρχή με συννεφιά και αεράκι πλησιαζονταν τα πουλια. Μετά μας τσουρουφλισε ο λιακουρας , επεσε ο αερας και λακαγαν απο τα 60-70 μέτρα τα πουλια. Εγώ και ο Χρήστος ρίξαμε 28άρια Ρουμελιώτη και ο ξάδερφος κλασικά 30αρια.
Φωτογραφία δεν έχει γιατί ξέχασα την πουλιαστρα και στο γιλέκο τσαλακωθηκαν πολύ τα τσιχλακια μου και δεν θέλω να τα βγάλω σε τέτοια κατάσταση.

Last edited:
Πήγα απόψε μια ωρίτσα περπατητο σε μέρος δύσκολο κλειστό. 3 πουλιά κατάφερα τα 2 μπήκαν στο γιλέκο το άλλο έπεσε σε ένα βατό μέσα και δε μπορούσα να το πάρω. Τσίχλες πάρα πολλές σίγουρα είδα πάνω από 100 πουλιά.Έκατσα και στο καρτέρι αλλά δεν τους έριχνα γιατί δεν περνούσαν απ' το καθαρό και θα τις έχανα στις ξυνιδες...
7 παρα τέταρτο στο δρόμο για το σπίτι να και ένας λαγουδάκος μικρός περίπου του κιλού. Τον χαζεψα λιγάκι και μετά τον τρόμαξα να φύγει απ' τον δρόμο γιατί θα τον φάνε μπαμπεσικα....
Άμα κάνει καιρό θα πάω ένα περπατητο ακόμα το σκ...

Ρε Χρήστοοο με κοροιδευεις μεσημεριατικα, δεν διαβάζεις τι λέω τόσο καιρό.... .yelling.
Δεν είχε όταν έπρεπε, θα έχει τώρα?
Μαλακίες φιλε.....
Ρε συ Τάσο προφανώ και δεν κοροϊδεύω απλά ρωτάω μήπως πήγες αλλού είδες τίποτα άλλο κλπ κλπ....

View attachment 43173το χρέος μας, το κάναμε.
Fix στο καρτέρι τσίχλας??
Ουτε γάιδαρο σαμαρωμενο δεν θα πετυχε ο φίλος χαχαχα....
Ρε συ Τάσο προφανώ και δεν κοροϊδεύω απλά ρωτάω μήπως πήγες αλλού είδες τίποτα άλλο κλπ κλπ....
Ρε συ Χρήστο το κατάλαβα ρε, πλακα σου έκανα.....

Κυνηγαω πανω απο 30 χρονια...αυτο το χάλι (ιδιως μετα το τελευταιο κρυο) με τη τσιχλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται.Τελος φεβρουαριου και να χει παει 6.30 και να μην εχω ριξει τουφεκια?? μηπως ειδα και καμμία?και να πω οτι δεν ειδα τσιχλες τον οκτωβρη στα περαματα?....να πηγαινω περπατητο και να ναι νεκρο τοπιο,λες κι ειναι απριλης?Καθαρη αγγαρεια....Πραγματικη απογοητευση...καθε χρονο και χειροτερα και δυστυχως δε βλεπω φως για τις επομενες χρονιες...μακαρι να κανω λαθος αλλα νοιωθω οτι η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη...ολο και χειροτερα....που ναι τα κυνήγια που πραγματικα μ εκαναν ν αγαπησω το κυνηγι...τελειωσαν???

Σημερα την κοπανισα νωρις απο τη δουλεια, εχοντας δει τον καιρο της κυριακης με βροχες....:(
Ίσως το τελευταιο μου περπατητο για φετος μονος μου για 3 ωρίτσες (13:30 - 16:30) με 16°C αλλα εγινε δουλειτσα ευτυχως, λογο του οτι στο απο πανω λογγαρακι
(100-150m) εκαναν περπατητο 2 ατομα κ επαιζαν κ μερικα πουλακια εισερχομενα κινουμενος κι εγω σε σχεδόν ευθεια γραμμη μαζι τους...ετσι πηρα 3 τσιχλακια
"εξαιτίας" τους"....big smile.
Τελικος απολογισμος 10 πουλακια με πολυ ιδρώτα +2 χαμένα σε χορτα...+ καμποσα κλαμπάνια εννοείται!!

View attachment 43154

View attachment 43155

Όπλο Rizzini Hombra 66cm
Φυσιγγια ιδιογομωση GM3 28gr No:9.5 & MB32 Μισόταπο 30gr No:9...(θα μπει σε παραγωγή)..
Καλη συνεχεια σε ολους....εγω παω για δουλεια παλι....bye.
Φρόνιμα εσεις.....yel..yel.
Για δώσε λεπτομέρειες για το μισόταπο...:rolleyes::)

Τελος φεβρουαριου και να χει παει 6.30 και να μην εχω ριξει τουφεκια?? μηπως ειδα και καμμία?
Μια από τα ίδια κι εγώ σήμερα συνάδελφε: έριξα τελικά 2 τουφεκιές λίγα λεπτα μετά τις 6:30. Με την 1 πήρα μια τσίχλα και η άλλη στο βρόντο. Είπα να το παίξω @Νικόλαος Ρεντίφης και να την μαζέψω στο τέλος, μήπως και περάσει καμιά ακόμα στα λίγα λεπτά που απέμεναν, τρομάρα μου: όχι μόνο δεν έριξα ούτε τουφεκιά, αλλά την έχασα κι αυτή :rolleyes:
Τελικά ο μόνος που μπορείς να είσαι είναι ο εαυτός σου, που λέει κι ο Oscar Wilde, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!

Ημερήσιο ταξίδι στο χωριό για να τακτοποιησω τους κορμούς για ξυλεία, να βγάλω μοσχεύματα καρυδιάς για τα κεντρωματα του επόμενου μήνα και για να κλείσω την κυνηγετική χρόνια με ένα τελευταίο απογευματινό.
IMG_20220225_100334.jpg
IMG_20220225_100402.jpgIMG_20220225_115126.jpgIMG_20220225_144759.jpg
Κάνοντας όλες τις δουλειές και πηγαίνοντας για το καρτερι γύρω στις 5:30 βρίσκω σε άλλο σημείο 3 συγχωριανους μου. Τι γίνεται, που πάτε, τι κάνατε; φεύγουμε για μεζέ στου τάδε (ταβέρνα) μου λένε 3 ώρες περπατητο και σηκωσαμε 2 τσίχλες... Κυνήγι τέλος!Λεω θα πάω και ο, τι γίνει... Τελικά μια τσίχλα ήταν η πιο άτυχη του πολέμου... Έφαγε την τελευταία σφαίρα πριν τη λήξη... 6:35 ακουω το μαγικό τσιν... Βλέπω τη σιλουέτα της και για τελευταία φορά φέτος πυροβολω δις και μετά τον ήχο της πτώσης σε θαμνο βλέπω το σκύλο να κάνει το απορτ...
IMG_20220225_230053.jpg
Και του χρόνου να είμαστε καλα! Ακόμα και με τέτοιο φτωχό τελείωμα, μια παρα πολυ όμορφη και καλή χρονιά για μένα έφτασε στο τέλος της με αρκετά πουλιά, ωραίες βολές και ακόμη πιο ωραία απορτ από το σκύλο, που οδήγησαν σε μόλις ένα χαμένο πουλί... Μακάρι και όλες οι επόμενες να είναι έτσι... Ήδη ανυπομονώ για το ξημερωμα στις 20/8...

Καλημέρα σε όλους τους τσιχλαδες. Αυτήν την ώρα βρισκόμαστε κάπου στα 120 στην εθνική και λόγω βροχής αύριο, πάμε για το τελευταίο μας κυνήγι. Καλά να περάσετε όσοι βγείτε σήμερα, αύριο και την Δευτέρα. Άντε να το χαρούμε.......

Ημερήσιο ταξίδι στο χωριό για να τακτοποιησω τους κορμούς για ξυλεία, να βγάλω μοσχεύματα καρυδιάς για τα κεντρωματα του επόμενου μήνα και για να κλείσω την κυνηγετική χρόνια με ένα τελευταίο απογευματινό.
View attachment 43181
View attachment 43187View attachment 43183View attachment 43184
Κάνοντας όλες τις δουλειές και πηγαίνοντας για το καρτερι γύρω στις 5:30 βρίσκω σε άλλο σημείο 3 συγχωριανους μου. Τι γίνεται, που πάτε, τι κάνατε; φεύγουμε για μεζέ στου τάδε (ταβέρνα) μου λένε 3 ώρες περπατητο και σηκωσαμε 2 τσίχλες... Κυνήγι τέλος!Λεω θα πάω και ο, τι γίνει... Τελικά μια τσίχλα ήταν η πιο άτυχη του πολέμου... Έφαγε την τελευταία σφαίρα πριν τη λήξη... 6:35 ακουω το μαγικό τσιν... Βλέπω τη σιλουέτα της και για τελευταία φορά φέτος πυροβολω δις και μετά τον ήχο της πτώσης σε θαμνο βλέπω το σκύλο να κάνει το απορτ...
View attachment 43186
Και του χρόνου να είμαστε καλα! Ακόμα και με τέτοιο φτωχό τελείωμα, μια παρα πολυ όμορφη και καλή χρονιά για μένα έφτασε στο τέλος της με αρκετά πουλιά, ωραίες βολές και ακόμη πιο ωραία απορτ από το σκύλο, που οδήγησαν σε μόλις ένα χαμένο πουλί... Μακάρι και όλες οι επόμενες να είναι έτσι... Ήδη ανυπομονώ για το ξημερωμα στις 20/8...
μπραβωωω μερακλιμουυυυ πηρες και τον αερασουυυυυ ;)

Απ οτι φαίνεται η σημερινή έξοδος δυστυχώς ήταν και η τελευταία λόγω καιρού.
Ξηρονομή 4μιση ωρες περπάτημα και με αρκετη ρεντα ,πηρα 23 πουλάκια .
Και του χρόνου να μαστε καλά ,με περισσοτερο χειμώνα και περισσότερα πουλάκια γενικότερα . ;)

Status
Not open for further replies.
Back