Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα ήταν από αυτούς (όχι ηλικιωμενους) που βασικότερο από το όπλο στο κυνηγι είναι το καρεκλάκι. Και πάντα για αυτούς ο άλλος που περπατάει και κάνει πουλιά είναι ο αχόρταγος αλλά ταυτόχρονα παρακαλάνε να περπατήσει μήπως και προγγιξει καμία τσιχλα και περάσει πάνω από το καρεκλάκι τους. Επίσης για αυτούς οι τσιχλες είναι στα πρόθυρα του αφανισμού από τον πλανήτη επειδή δεν περνάνε πάνω από το καρεκλάκι τους. Να μην παρεξηγηθώ σας παρακαλω , καλό και άγιο και απολύτως επιθυμητό το καρτερι και μακάρι να έπαιζαν τα πουλιά απο την αυγή μέχρι την νύχτα αλλά πλεον δεν γίνεται ακόμη και όταν έχει πολλά. Φέτος εσπασα τα κοντέρ. 53 χιλιόμετρα τον Οκτώβρη , 94 τον Νοέμβριο, 158 τον Δεκέμβριο, 129 τον Γενάρη και 144 τον Φλεβάρη , αυτά έγραψε το ρολόι μου στα περπατητα. Και μέσο όρο στα 15 πουλιά γιατί 90% περπατουσα μόνος μου.
Σε λίγο είσαι για σέρβις αλλαγής λαδιών και ιμάντα χρονισμού .yel. .
Φέτος ειδικά ήθελε χιλιόμετρα η χρονιά.

Εγώ στη περιοχή που μενο δεν έχει μέρη για περπατήσουμε είναι όλο λάκοματα με ελιές πολύ λίγα ληβαδια ανάμεσα αλλά έχει πολλά καρτερία απογευματινά ανεβάσματα από τα λακοματα
Αν δεν προσφέρεται ο τόπος Ηλία για περπατητο απλά δεν περπατας. Τα απογευματινα λίγο πολύ θα τις ρίξεις τις τουφεκιές σου. Στα πρωινα μετα τις μαύρες δεν πετάνε καθόλου.

Άσε φιλε ειχαμε και νερα και μας εφαγε η λασπη και ευχαριστώ την καλή μου τύχη που το γόνατο με έχει ξέχασει τελείως φετος. Αλλα απολαυσα κάθε χιλιοστό που περπάτησα!!!!

Άσε φιλε ειχαμε και νερα και μας εφαγε η λασπη και ευχαριστώ την καλή μου τύχη που το γόνατο με έχει ξέχασει τελείως φετος. Αλλα απολαυσα κάθε χιλιοστό που περπάτησα!!!!
Όντως πολλή λάσπη φέτος φίλε με τις βροχές. Να είμαστε καλά όλοι να κάνουμε πάλι τα χιλιόμετρα και τα καρτερακια μας.

Θα ήταν από αυτούς (όχι ηλικιωμενους) που βασικότερο από το όπλο στο κυνηγι είναι το καρεκλάκι. Και πάντα για αυτούς ο άλλος που περπατάει και κάνει πουλιά είναι ο αχόρταγος αλλά ταυτόχρονα παρακαλάνε να περπατήσει μήπως και προγγιξει καμία τσιχλα και περάσει πάνω από το καρεκλάκι τους. Επίσης για αυτούς οι τσιχλες είναι στα πρόθυρα του αφανισμού από τον πλανήτη επειδή δεν περνάνε πάνω από το καρεκλάκι τους. Να μην παρεξηγηθώ σας παρακαλω , καλό και άγιο και απολύτως επιθυμητό το καρτερι και μακάρι να έπαιζαν τα πουλιά απο την αυγή μέχρι την νύχτα αλλά πλεον δεν γίνεται ακόμη και όταν έχει πολλά. Φέτος εσπασα τα κοντέρ. 53 χιλιόμετρα τον Οκτώβρη , 94 τον Νοέμβριο, 158 τον Δεκέμβριο, 129 τον Γενάρη και 144 τον Φλεβάρη , αυτά έγραψε το ρολόι μου στα περπατητα. Και μέσο όρο στα 15 πουλιά γιατί 90% περπατουσα μόνος μου.
Δημήτρη επιασες τα χλμ για service δλδ.χαχα

Δημήτρη επιασες τα χλμ για service δλδ.χαχα
Έριξα πολύ ποδάρι Σταύρο. Δεν έχω και πολύ υπομονή στο πρωινό καρτερι. Αλλά αυτό που μου αρέσει είναι ότι πας να βρεις τα πουλιά και σχεδιάζεις στο μυαλό σου πως θα πλησιάσεις το σημείο που τα κρατάει. Επίσης έχεις μεγαλη ποικιλία στις βολές και η κούραση σε κάνει να έχεις και αστοχίες που σε πριζωνουν! Έχεις και τα τυχερά σου!!! 4 μπεκατσες μου έδωσε το περπατητο φετος!

Έριξα πολύ ποδάρι Σταύρο. Δεν έχω και πολύ υπομονή στο πρωινό καρτερι. Αλλά αυτό που μου αρέσει είναι ότι πας να βρεις τα πουλιά και σχεδιάζεις στο μυαλό σου πως θα πλησιάσεις το σημείο που τα κρατάει. Επίσης έχεις μεγαλη ποικιλία στις βολές και η κούραση σε κάνει να έχεις και αστοχίες που σε πριζωνουν! Έχεις και τα τυχερά σου!!! 4 μπεκατσες μου έδωσε το περπατητο φετος!
Χαβαλε κάνω πατρίδα και εγώ είμαι έτσι να φανταστείς πήγα φέτος στους κισσούς και είδα πως κυνηγάνε περιμένουν όλη μέρα να πάνε πάνω τι είναι αυτό λέω και άρχισα περπατητο μόνος μου να λέμε καλό τούς έκανα γιατί ξανεμηζαν τα πουλιά τσπ καλά να είμαστε να γράφουμε περισσότερα Χλμ με την καινούργια χρονιά.

Φέτος εσπασα τα κοντέρ. 53 χιλιόμετρα τον Οκτώβρη , 94 τον Νοέμβριο, 158 τον Δεκέμβριο, 129 τον Γενάρη και 144 τον Φλεβάρη , αυτά έγραψε το ρολόι μου στα περπατητα.
Μπράβο σου Δημήτρη. Και εγώ φέτος με δύο ή τρεις εξόδους την εβδομάδα στη μπεκάτσα έγραψα πολλά χιλιόμετρα... 263,86 χιλιόμετρα μόνο το Δεκέμβρη.... και 249 το Νοέμβριο.....

Attachments

• Screenshot_2022-03-01-20-41-50-869_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    Screenshot_2022-03-01-20-41-50-869_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    73 KB · Προβολές: 23
Το ποδαράτο είναι αναντικατάστατο. Αλλά εκτός απ΄τα πόδια (όσοι τα έχουν) πρέπει να βοηθά και η μορφολογία του εδάφους. Υπάρχει και ένα τρίτο. Είναι ο χρόνος. Πρέπει να μπορείς να διαθέσεις τουλάχιστον 2,5-3 ώρες άμεσα και ένα "νεκρό" χρόνο, ίσως σημαντικό, για το πήγαινε-έλα και βέβαια να συνυπολογισθεί και η ανάπαυση.
Τα λέμε όλα για να μην δικαιωθεί φίλος PredatoZ Πάει αυτό το θέμα θα ερημώσει....
σ.σ. Όπως ανέφερες παραπάνω "έγραψες" πάρα πολλά χιλιόμετρα για ένα καλό αποτέλεσμα και ειλικρινά μπράβο σου. Στην ηλικία σου έτσι το "δούλευα" και εγώ και ευθυγραμμίζομαι με τις απόψεις σου.

Φέτος, δεν ήθελε ΤΟ περπάτημα όπως τις άλλες τις φτωχές χρονιές που περπατάγες 4 ώρες για 15 πουλιά και έλεγες και ευχαριστώ.Φέτος, ήταν καλά!!!Τάκα τάκα τα έκανες!

Πόσα πουλιά έκανες.Ποτέ δεν τα κρατάω, αλλά την πρώτη φορά που έβγαλα άδεια είχα για πλάκα 500-600.Αυτήν την χρονιά σίγουρα περισσότερα οι παππούδες,από τη μια μεριά, τα μετράει η γιαγιά 100 πατημένα δοσμένα!Καλά ήταν, πάντα τέτοια !!

Σημασία έχει ότι ήταν καλή χρονια για την περιοχή με σκαμπανεβάσματα φυσικά αλλά λίγο πολύ όλοι το ίδιο λένε εδώ γύρω. Σίγουρα έκανα λιγότερα από τον αγαπητό Νικόλα Ρεντιφη που ξεπατωθηκε στα όρια στα απογευματινά. Άκου ορια στα απογευματινά!!!!!Εδω ένα απόγευμα πηρα 21 και χεστηκα απο την χαρά μου. Νούμερο πουλιών δεν θα πω γιατί μερικοί θίγονται. Θα πω όμως ότι έριξα 2,1 φυσιγγια ανά πουλι που καρπωθηκα και έχασα.

Παιδες σας προτείνω τα θηραματα να τα βαζετε πισω στο γιλεκο για ευνόητους λογους.Προσωπικα εχω μια σακουλα μεσα στο γιλεκο και αποφευγω τα αιματα και τα πουπουλα.Ευχομαι για ολους μας να φθασουμε υγιεις και με κεφι για την επομενη σαιζον .
Σε μια ταινία του Lugari, έβαζε τις μπεκάτσες σε χάρτινα σακουλάκια τύπου για κουλούρι / σάντουιτς και στο τέλος ήταν τακτοποιημένες - σιδερωμένες. Τώρα άλλο η μπεκάτσα, αλλά είναι καλή ιδέα για 2-3 μαζί σε ξεχωριστά σακουλάκια.

Σακουλες καφε χαρτινες απο φρουτα sm και 3-4 τσιχλες στην καθεμια . Και ολες σε πλαστικη στο γιλεκο
Αυτό είχα δει που το έκανε στα dvd ο Gianni Lugari όταν κυνηγουσε μπεκατσες,σε μια τέτοια σακουλα κ μετα στο γιλέκο του....

Αφου είσαι μερακλής Γιάννη..
Τι άλλο θα μπορούσες να έχεις.......!
Πολύ σωστό! (Απάντησα στον @PITER και μετά είδα τα δικά σας! )

δημητρη αργησες ρε φιλε εκανες 5 μηνες να πας στην Θεσσαλονικη?:D

Σημασία έχει ότι ήταν καλή χρονια για την περιοχή με σκαμπανεβάσματα φυσικά αλλά λίγο πολύ όλοι το ίδιο λένε εδώ γύρω. Σίγουρα έκανα λιγότερα από τον αγαπητό Νικόλα Ρεντιφη που ξεπατωθηκε στα όρια στα απογευματινά. Άκου ορια στα απογευματινά!!!!!Εδω ένα απόγευμα πηρα 21 και χεστηκα απο την χαρά μου. Νούμερο πουλιών δεν θα πω γιατί μερικοί θίγονται. Θα πω όμως ότι έριξα 2,1 φυσιγγια ανά πουλι που καρπωθηκα και έχασα.
Φίλε είσαι φοβερό τουφέκι ,εγώ δεν πέφτω κάτω από 4-5 προς 1 γ@μω την μετριότητα μου.

Πολύ ωραία 2 φυσίγγια 1 πουλί!!!

Βέβαια σε εμένα με τόσα λίγα πουλιά δεν μπορεί να γίνει αυτό με τίποτα.
Διότι άμα ριχνω στα σίγουρα θα κάνω μπαμ κάθε κάποτε.

Οπότε 5 φυσίγγια για ένα πουλι μπορεί να ακούγεται κακο ποσοστό αλλά δεν είναι.
Διότι δεν έχει πουλιά και για να κάνω καμία τουφεκιά Ρίχνω κι εκεί που δεν πρέπει.

Status
Not open for further replies.
Back