Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ ωραία 2 φυσίγγια 1 πουλί!!!

Βέβαια σε εμένα με τόσα λίγα πουλιά δεν μπορεί να γίνει αυτό με τίποτα.
Διότι άμα ριχνω στα σίγουρα θα κάνω μπαμ κάθε κάποτε.

Οπότε 5 φυσίγγια για ένα πουλι μπορεί να ακούγεται κακο ποσοστό αλλά δεν είναι.
Διότι δεν έχει πουλιά και για να κάνω καμία τουφεκιά Ρίχνω κι εκεί που δεν πρέπει.
Ακριβώς αυτό! Όταν δεν έχει πολλές τουφεκιές είναι στον βρόντο.... Εκτός βεληνεκούς, δεύτερες ή τρίτες τουφεκιές χωρίς νόημα κλπ...

Δε μπορώ να καταλάβω τι ανεπάρκειες έχετε, εγώ πάντως από τότε που έβγαλα άδεια τζάμπα φυσίγγι δεν έριξα. 25 φυσίγγια σημαίνει 25 πουλιά. Πλέον μετράω τα πουλιά μου με τους κάλυκές μου. Δηλαδή αν έχω ρίξει 2 κουτιά φυσίγγια, έχω καρπωθεί 50 τσίχλες, που είναι και ο μέσος όρος μου στο απογευματινό καρτέρι. Το πρωί, εντάξει, κάνω περισσότερα.

depositphotos_100869342-stock-illustration-vector-deny-emoticon.jpg

Δε μπορώ να καταλάβω τι ανεπάρκειες έχετε, εγώ πάντως από τότε που έβγαλα άδεια τζάμπα φυσίγγι δεν έριξα. 25 φυσίγγια σημαίνει 25 πουλιά. Πλέον μετράω τα πουλιά μου με τους κάλυκές μου. Δηλαδή αν έχω ρίξει 2 κουτιά φυσίγγια, έχω καρπωθεί 50 τσίχλες, που είναι και ο μέσος όρος μου στο απογευματινό καρτέρι. Το πρωί, εντάξει, κάνω περισσότερα.

View attachment 43508
Θαλή, εσύ καλό είναι να βγάλεις το ρώσικο καπέλο!

Φίλε είσαι φοβερό τουφέκι ,εγώ δεν πέφτω κάτω από 4-5 προς 1 γ@μω την μετριότητα μου.
Το φοβερό τουφέκι έχει την εξήγηση του. Πρώτον το δικανο. Από τότε που κυνηγάω κατά 95% με αυτό έχουν μειωθεί τα φυσίγγια ανά πουλι. Η έλλειψη του τρίτου φυσιγγιου σε κάνει να είσαι πιο προσεκτικός στην σκοπευση. Δεύτερον η ύπαρξη πουλιων φέτος. Αλλιώς είναι να διαλέγεις το καλό και σχεδόν σίγουρο και αλλιώς να ρίχνεις όπου πετάγεται το πουλί γιατί πολύ απλά θα συναντήσεις ελάχιστα πιο κατω. Μην νομίζεις και εγώ τις πιο πολλές χρόνιες στο 3+ ειμαι αλλά φετος με πήγε πολύ καλά. Το σημαντικότερο για εμένα προσωπικά είναι ότι έχασα ελάχιστα χτυπημένα πουλιά και πάλι αυτό είναι αποτέλεσμα της αυξημένης παρουσίας τους στην περιοχή μου.

Θαλή, εσύ καλό είναι να βγάλεις το ρώσικο καπέλο!
Αγαπητέ Σπύρο σου έχω άσχημα νέα και πολύ χαίρομαι! :p
Χθες το απόγευμα δεν μπόρεσα να βλέπω το ρούβλι να έχει ξεφτιλιστεί και παράλληλα να κάνουν εκπτώσεις στη Ρωσία στις Ουσάνκες λόγω του τέλους του χειμώνα και να αντισταθώ, και έτσι μόλις χθες αγόρασα μία καινούργια υπέροχη μαύρη Ουσάνκα φτιαγμένη από μοσχοπόντικα (muskrat) από τη Ρωσία στο 1/3 της τιμής που θα την έπαιρνα πριν 1 χρόνο. Δε βλέπω την ώρα να την παραλάβω!

ushanka-ondatra.jpg

Είπαμε ότι πρέπει να μιλάμε στο forum για να μη δικαιώσουμε τον PredatoZ.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από τόσες κυνηγ. χρονιές σε ότι αφορά την ευστοχία είναι (για μένα) ότι ο πρώτος λόγος είναι να έχει πουλιά. Όταν ξέρεις ότι αν φύγει η μία θα έρθουν άλλες είσαι ψύχραιμος και νηφάλιος. Σκοπεύεις σωστά, διαλέγεις τις καλύτερες τουφεκιές βελτιώνεται το σκορ και ανεβάζεις την αυτοπεποίθησή σου. Άμα έρχεται μία στο τόσο αγχώνεσαι κακοεπωμίζεις και κατά 80% θα αστοχήσεις.
Επιπλέον όταν μπορείς να ρίξεις πολλές καλές τουφεκιές εμπεδώνεις τη σωστή προσκόπευση και διορθώνεις τα λάθη σου.
Φυσικά συντρέχουν και πολλοί άλλοι λόγοι (φυσίγγια, τσοκ, όπλα, θέση σώματος κλπ) αλλά αν δεν έχεις ψυχολογία θα πας στο 1/10 και όσο αστοχείς τόσο χειροτερεύει.
Για τη στατιστική: Στη φετινή καλή χρονιά, όταν σε συγκεκριμένες (λίγες) εξόδους είχα ψυχολογική άνεση έφθασα και το 1/1. Αλλά στη γενικότητα της χρονιάς ήμουν στο 4/10. Ακριβής η μέτρηση που προέκυψε από τα φυσίγγια που πήρα σε σχέση με τη κατσαρόλα.

View attachment 43508
Μηπως είσαι τπτ ξαδερφος του τυπου απο την Κρητη με τα 26 πουλια στα 25 φυσιγγια?

View attachment 43508
Δέσε μου τα μάτια να με πας στο απογευματινό καρτέρι του χρόνου για μια φορά σε παρακαλώ. Μου φτάνουν τα 50 πουλιά δε θέλω το πρωινό ενταξις

Αγαπητέ Σπύρο σου έχω άσχημα νέα και πολύ χαίρομαι! :p
Χθες το απόγευμα δεν μπόρεσα να βλέπω το ρούβλι να έχει ξεφτιλιστεί και παράλληλα να κάνουν εκπτώσεις στη Ρωσία στις Ουσάνκες λόγω του τέλους του χειμώνα και να αντισταθώ, και έτσι μόλις χθες αγόρασα μία καινούργια υπέροχη μαύρη Ουσάνκα φτιαγμένη από μοσχοπόντικα (muskrat) από τη Ρωσία στο 1/3 της τιμής που θα την έπαιρνα πριν 1 χρόνο. Δε βλέπω την ώρα να την παραλάβω!

View attachment 43511
Ρίξε καμία πορτοκαλι γραμμή γιατί σε βλέπω να τρως μονοβολο στον σβέρκο.

Ρίξε καμία πορτοκαλι γραμμή γιατί σε βλέπω να τρως μονοβολο στον σβέρκο.
Έχω βρει λύση.
Πορτοκαλί Ουσάνκα από γούνα αλεπούς στο κυνήγι του αγριόχοιρου, για προφύλαξη από τους "θερμόαιμους έλληνες κυνηγούς"!
ushanka-lisa.jpg

Last edited:
Λοιπόν παίδες, κι εγώ με τη σειρά μου, παρά τον αρκετά δύσκολο καιρούλη, τελικά κατάφερα κι έκαμα το τελευταίο μου απογιοματινό καρτεράκι ανήμερα της λήξεως...
Τίποτα το σπουδαίο, τα γνωρίζετε εξάλλου, λίγες τσίχλες κι αυτές όλες στο τελευταίο τεταρτάκι...
Καρπώθηκα τις τελευταίες 4 της σεζόν, κι αυτό ήταν όλο...

Για εμένα, η καλύτερη τσιχλο-σεζόν ever...!!! Με εξαίρεση, βέβαια, τον τελευταίο μήνα, οπότε και μετριάσθηκε κατά πολύ η τσιχλοπαρουσία, αλλά ας μην είμεθα και άπληστοι...! Την καταφχαριστήθηκα...!!! Έσπασα όλα τα ρεκόρ...!!! Και σε καταρριφθείσες-καρπωθείσες, αλλά, δυστυχώς, και σε καταρριφθείσες-απωλεσθείσες...!!! Εις το σύνολον, περί την μιάμισην χιλιάδαν...!!! Να αναφέρω ενδεικτικά, πως όλα μου τα τσιχλοκυνήγια, ήσαν αποκλειστικώς καρτέρια, και μάλιστα η μεγάλη τους πλειονοψηφία, ήτο απογιοματινά καρτέρια...
Eιδικά, όσον αφορά στην κελαηδότσιχλα, ήτανε μία εξαιρετική σεζόν...!! Ο κότσυφας αρκετά μέτριος πληθυσμιακά και θηρευτικά στα δικά μου τουλάχιστον, εφετινά κυνήγια (σχεδόν άφαντος έως τα πρώτα χιόνια)... Η κοκκινότσιχλα ακόμη λιγότερη, ίσα-ίσα που κατάφερα και χούφτωσα μία και μοναδική (αλλά κάθε χρόνο είναι πάρα πολύ λίγες αυτές στα καρτέρια μου)... Γερακότσιχλες (αυτές με τον γκρι σβέρκο) ανύπαρκτες εφέτο στον ελατιά που επισκέπτομαι... Οι κυριαρίνες, τέλος, όχι πολλές, αλλά αρκετές εφέτος, πήρα κάμποσες (αν και μού έχουν υπάρξει και αποδοτικότερες σεζόν με δαύτες)...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...!!!

(Ποιου χρόνου δηλαδή...? Σε 5 μηνάκια πάλι στα (τρυγονο)καρτέρια θα 'μαστε...!!! Άντε, σε 7 μηνάκια και στα τσιχλοκάρτερα...!!!)

:) ;) .shake hands.

Last edited:
Λοιπόν παίδες, κι εγώ με τη σειρά μου, παρά τον αρκετά δύσκολο καιρούλη, τελικά κατάφερα κι έκαμα το τελευταίο μου απογιοματινό καρτεράκι ανήμερα της λήξεως...
Τίποτα το σπουδαίο, τα γνωρίζετε εξάλλου, λίγες τσίχλες κι αυτές όλες στο τελευταίο τεταρτάκι...
Καρπώθηκα τις τελευταίες 4 της σεζόν, κι αυτό ήταν όλο...

Για εμένα, η καλύτερη τσιχλο-σεζόν ever...!!! Με εξαίρεση, βέβαια, τον τελευταίο μήνα, αλλά ας μην είμεθα και άπληστοι...! Την καταφχαριστήθηκα...!!! Έσπασα όλα τα ρεκόρ...!!! Και σε καταρριφθείσες-καρπωθείσες, αλλά, δυστυχώς, και σε καταρριφθείσες-απωλεσθείσες...!!!
Eιδικά, όσον αφορά στην κελαηδότσιχλα, ήτανε μία εξαιρετική σεζόν...!! Ο κότσυφας αρκετά μέτριος πληθυσμιακά και θηρευτικά στα δικά μου τουλάχιστον, εφετινά κυνήγια... Η κοκκινότσιχλα ακόμη λιγότερη, ίσα-ίσα που κατάφερα και χούφτωσα μία και μοναδική (αλλά κάθε χρόνο είναι πάρα πολύ λίγες αυτές στα καρτέρια μου)... Γερακότσιχλες (αυτές με τον γκρι σβέρκο) ανύπαρκτες εφέτο στον ελατιά που επισκέπτομαι... Οι κυριαρίνες, τέλος, όχι πολλές, αλλά αρκετές εφέτος, πήρα κάμποσες (αν και μού έχουν υπάρξει και αποδοτικότερες σεζόν με δαύτες)...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...!!!

(Ποιου χρόνου δηλαδή...? Σε 5 μηνάκια πάλι στα (τρυγονο)καρτέρια θα 'μαστε...!!! Άντε, σε 7 μηνάκια και στα τσιχλοκάρτερα...!!!)

:) ;) .shake hands.
Μπράβο Νικόλα , και του χρόνου να βαράς κάθε μερα όριο και να ξεφραγκιαστεις στα φυσίγγια σου εύχομαι. Τα κοτσύφια ήρθαν σε εμένα φετος γιατί μου το χρωστουσαν!!! Οι δεντροτσιχλες απο το 17 και μετά λίγες αλλά σε ξεπέρασα αυτή την χρονιά γιατί πήρα μια και μοναδική γερακοτσιχλα!!!! Και πως την πηρα? Αλλάζοντας λακα στα ελατα σηκώθηκαν 10-12 πουλιά από τους κεδρους και πρόλαβα να ρίξω μια εύστοχη μπηχτη σε ένα από αυτά. Όταν το βρήκα είδα ότι ήταν γερακοτσιχλα και έμεινα μλκας.

Τζάμπα θα την κουβαλάει για ένα ορτύκι και 2 μπεκάτσες τον χρόνο.
Η σκύλα...Ο άλλος θα έχει πάρει 30 κιλά και θα πηγαίνει καβάλα στο μηχανάκι.
Εσυ εισαι πολυ φαρδια σερβιέτα κ με κατι φτερα σαν του Ίκαρου....

Status
Not open for further replies.
Back