Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχθεσινο απογευματινο στα Μεγαρα ...με παρα πολυ κοσμο στο βουνο για Παρασκευη..... απελπιστικα τα πραμματα..... Μια πηρα μια κλαμπανησα..... Σε ολο το βουνο να ακουστηκαν 20 ντουφεκιες.... Τερμα η χρονια φετος.... τελειωσε

Σημερινο περπατηματακι,παντελης απουσια κοτσυφιων
Που ειναι τα κοτσύφια ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! ????? - Συνεχεια
Έχω την εντύπωση πως φέτος στην αναπαραγωγή οι κοτσυφίνες "ανέβασαν" ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ :) (ερωτική αποχή για την λήξη του Πελοπονησιακου Πολέμου - Αριστοφανης 411 π.Χ.) αλλα τελικα με πολλά ...θύματα.
Τους Έλληνες κυνηγούς.

Η άλλη εκδοχή ειναι να έμαθαν πως η Ελλαδα "βγήκε στις αγορές" και σου λένε (τα ....κοτσύφια) αφού οι άνθρωποι/Έλληνες, ειναι "έξω" και μας πρόλαβε και η .....ανάπτυξη, ας πάμε αλλού που μας χρειάζονται περισσότεροo_O

Εχθεσινο απογευματινο στα Μεγαρα ...με παρα πολυ κοσμο στο βουνο για Παρασκευη..... απελπιστικα τα πραμματα..... Μια πηρα μια κλαμπανησα..... Σε ολο το βουνο να ακουστηκαν 20 ντουφεκιες.... Τερμα η χρονια φετος.... τελειωσε

Παρότι ήμουν από τους πρώτους απαισιόδοξους για εφέτος , αυτά που είδα χθες μου δίνουν μία μικρή ελπίδα.
Πάρα πολλά πουλιά πιασμένα σε σφικτά μέρη. ( ρέματα και πυκνούρες ) . Στα χωράφια που θα έπρεπε λογικά να έχουν κατέβει και να παίζουν πρωί και βράδυ, τίποτα.
Ίσως η πολύ ζέστη έχει "αλλάξει" τις συνήθειες. Θα κάνω μερικές βολτίτσες το Σ.Κ. και βλέπουμε ........
Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα post .........
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ...... εκτός και αν είναι η πεθερά σου.........

Βόλτα σήμερα με την απόλυτη νέκρα 1 τσίχλα είδα 1 άκουσα
μετά έκανα μια μεγάλη βόλτα με τ αυτοκίνητο και σε πιθανά σημεία κατέβαινα κι έριχνα 1 τουφεκιά,3 κοτσύφια είδα όλα κι όλα
στα όμορφα της βόλτας η σκυλίτσα σήκωσε,μάλλον τρέχοντας σε πυκνό,1 μπεκάτσα που μου πέρασε σίφουνας από την πλάτη 10 περίπου μέτρα χωρίς να προλάβω να αντιδράσω.....απλά της χαμογέλασα :)

Σήμερα το πρωί από 6 έως 6.30 περίμενα στον δρόμο να έρθει ο ξάδερφος να πάμε για μπεκάτσα ..Κατά διαστήματα άκουγα τσικ τσικ μέσα στο κατασκοταδο ,και φυσικά έριξα ότι καντήλι υπάρχει .....Στο χωματοδρομο βλέπαμε αρκετές στο πήγαινε ...Στο μέρος που ψαξαμε είχε όπως πάντα μόνο κόκκινες ,αλλά αυτές ήταν σε μερικά σημεία πάρα πολλές .....

Καλό μηνα σε όλους!
11 στο χερι και 2-3 χαμένα με τον πατέρα σήμερα. Αλλάξαμε δύο τόπους και πολύ περπάτημα για να τα μαζεψουμε. Πήγαμε και ψηλά στο βουνό και κάτω στον καμπο. Επάνω ήταν λίγο καλυτερα από θεασεις όχι καρπωση.
Τις γαζωνε σήμερα ο πατέρας με τη Μπενελα, σχεδόν triple score!

Ωραιοι Dr...:)
Επρεπε να βαλεις ενα φυσιγγι σαν παυλα μπροστα απο την πρωτη τσιχλα κ ενα μετα στην τελευταια...yel.
Οκ Τάσο, το πιάσαμε το υπονοούμενο.sarcastic.με Ρουμελιώτη ριχναμε, ο πατέρας μου είναι ενθουσιασμένος με αυτά.terror.

Καλό μηνα σε όλους!
11 στο χερι και 2-3 χαμένα με τον πατέρα σήμερα. Αλλάξαμε δύο τόπους και πολύ περπάτημα για να τα μαζεψουμε. Πήγαμε και ψηλά στο βουνό και κάτω στον καμπο. Επάνω ήταν λίγο καλυτερα από θεασεις όχι καρπωση.
Τις γαζωνε σήμερα ο πατέρας με τη Μπενελα, σχεδόν triple score!
Είναι αλλιώς να κυνηγάς με αδράνεια!!!

Καλησπέρα αδέρφια και καλό μήνα...

Χθες βράδυ γύρω στις 3 αφού τέλειωσα άλλο ένα 12ωρο εργασίας συνειδητοποίησα ότι έκλεισα ένα μήνα που δεν έχω κάνει τίποτα για τον εαυτό μου και βούτηξα όπλο και σκύλο και τράβηξα για το χωριό στην Αρκαδία. Μου είχαν πει πως ειχε ρίξει χιόνι στα βουνά και ήλπιζα σε μια καλή έξοδο

Στις 6 παρά δέκα το θερμόμετρο στην Τρίπολη έδειξε -2 και στον κυνηγότοπο -3. Πρωινό καρτέρι σε πολύ αγαπημένο μου ορεινό ελαιώνα που πάντα μου δίνει πουλιά με θέα μου πίσω το Αρτεμίσιο και μπροστά τον Πάρνωνα και χιονισμένα σαν Ιμαλάια αρκετά ελπιδοφόρο αν και έγινα αρχαίος από το κρύο.

Πήρα 4 και είδα τουλάχιστον 20 ακόμα για βολή με προοπτικές, αλλά λόγω κούρασης, ξενυχτιού και κρύου ήμουν πιο βραδυκίνητος και από το replay αμφισβητούμενου penalty. Στο περπατητό τα πουλιά μαζεμένα σε πεντάδες και δεκάδες αλλά σε λίγα και δύσκολα προσβάσιμα μέρη. Με τα χίλια ζόρια και δυο Monster energy drinks έκανα άλλα 6 με 15 χιλιόμετρα περπάτημα. Ευτυχώς ο σκύλος με ικανοποίησε τρομερά απορτάροντας τα πάντα και ξεπετάγοντας σα σβούρα τα πουλιά από παντού. Συνέχεια στο βουνό όπου βρήκα το θείο μου που γύρναγε από λαγό και κάτσαμε να τα πούμε και να βαρέσουμε καμιά τσαρτσάρα. Πουλιά δεν είχε στα κλασσικά μέρη. Κάναμε 3 σε μέρος που τις ακούσαμε και αφού αμολήσαμε τα σκυλιά του θείου σε μια πάνω δημοσιά με τα κουδούνια και περίμενα εγώ πιο κάτω ενώ έρχονταν να πιάσουν σε ένα πυκνό έλατο. Όπλο Winchester Super X3 Field Edition, choke Skeet Signature Plus το πρωί, Carlson's Improved Cylinder την υπόλοιπη μέρα, φυσίγγια ανάμεικτα Rio προπέρσινα, Imperial περσινά και Ρουμελιώτης φετινά όλα 32 gr No9

screenshot program

Επίσκεψη επίσης σε κλασσικά μέρη με νερό στην περιοχή όπου έκανα στον κουταβάκο και μια εκπαίδευση σε απόρτ σε νερό. 7 μηνων και γίνεται όλο και καλύτερος...

screen shot software
Τα πράγματα δεν πάνε καλά για τις τσίχλες, αλλά χόρτασα από εικόνες και πέφτω ευτυχής για ύπνο...
Αύριο λαγός αποκλειστικά!

Καλησπέρα και καλό μήνα.Σήμερα πήγαμε 6 άτομα στο Μοδι. Δεν κάναμε όλοι μαζί 10 τσίχλες. Μαύρα χάλια παίδες. Παρόλο που είχε καλό καιρό και αρκετό κρύο οι τσίχλες ήταν εξαφανισμένες. Πάντως είχε αρκετούς κυνηγούς για Σάββατο.

Το κρυο εχει ερθει εκει που πρεπει κανονικοτατα φετος
Η ιβιρικη εχει πολυ υψηλες θερμοκρασιες και θα εχει για τις επομενες 10 μερες τουλαχιστον !!! Αλλα οι τσιχλες κανουν παρελαση εκει.....
Οι ελπιδες μεταφερονται για μετα τα μεσα ιανουαριου..........Μεχρι τοτε κουραγιο, κυριως στους επαγγελματιες του χωρου...

Status
Not open for further replies.
Back