Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διωρο περπατηματακι με έναν φιλο σημερα...αντι να κατεβουν πουλια φυγανε κ αυτά που υπηρχαν!ελαχιστα πουλια κ είμασταν κ ιδιαιτερα ευστοχοι...δυσκολη χρονια για την τσιχλα...αυριο ψηλα για μακρομύτες!Καλη Κυριακη παιδια!pc screenshot
Μπράβο Τασαρα λεβεντιά!
Σημερα ήταν τζιφος η μέρα, ένα διωρακι πήγαμε, τρία στο χερι εγώ (τα 2 κοτσυφινες) 1-2 σκαγιασμενα, 2 χαμενα για τις αλεπες ο πατέρας μου, ζήτημα να ριξαμε σε 6-7 διαφορετικά πουλια έκαστος. Τα 30αρια του Ρουμλετ όσο τα βρίσκω τόσο με εκπλήσσουν. Μιλάμε για ρουκέτες. Αποτέλεσμα τουφεκιας στα 20μ με 3* και Νο10. Άμα είσαι κεντροντουφεκαω.yel.
Πολύ φτωχά τα πράγματα σήμερα τρις τσίχλες πήραμε και μια χαμένη.
Η παρέα όμως ήταν όλα τα λεφτά και στο φινάλε αυτό μετράει!
Υ.Γ Το παράδοξο της ημέρας τα παπιά στην Βόλβη να είναι πιο πολλά από τις τσίχλες! Γ....μώ τις απαγορεύσεις μας !!!
Μπράβο αγορια!

Πρωτο περπατητο για φετος με βαρια καρδια κ οντως δεν ειχα αδικο..αδειοι τοποι...
Ακομα κ θαμνοι που αλλοτε ειχαν μεσα πεντε -εξι τσιχλες τωρα εβγενε μια η καμια..
Μετα απο πολυυ ποδι κατι ψιλοεγινε..
Δευτερη τουφεκια κ σκαλωμα η τσιχλα πανω στην κορφη του περναριου.. την πετυχενω με πετρα κ παει κ σκαλωνει πιο κατω..ωραια ξεκινησαμε λεω..
Κρυψιμο το οπλο για παν ενδεχομενο κ ανεβασμα πανω..
Με τα "ψεματα" απο δω κ απο κει καταφερα 7 πουλακια (κανενα χαμενο)..
Τα baldinini 30γρ ν9 πολυ ωραια κ με γλυκια θα ελεγα τουφεκια..

Για τα δεδομένα της χρονιάς φίλε και για μοναχικό περπατητούλι...μια χαρά είσαι...
Πως τα είπες τα φυσίγγια;.sarcastic.
Διωρο περπατηματακι με έναν φιλο σημερα...αντι να κατεβουν πουλια φυγανε κ αυτά που υπηρχαν!ελαχιστα πουλια κ είμασταν κ ιδιαιτερα ευστοχοι...δυσκολη χρονια για την τσιχλα...αυριο ψηλα για μακρομύτες!Καλη Κυριακη παιδια!pc screenshot
Μπράβο Τασαρα λεβεντιά!
Σημερα ήταν τζιφος η μέρα, ένα διωρακι πήγαμε, τρία στο χερι εγώ (τα 2 κοτσυφινες) 1-2 σκαγιασμενα, 2 χαμενα για τις αλεπες ο πατέρας μου, ζήτημα να ριξαμε σε 6-7 διαφορετικά πουλια έκαστος. Τα 30αρια του Ρουμλετ όσο τα βρίσκω τόσο με εκπλήσσουν. Μιλάμε για ρουκέτες. Αποτέλεσμα τουφεκιας στα 20μ με 3* και Νο10. Άμα είσαι κεντροντουφεκαω.yel.
Πολύ φτωχά τα πράγματα σήμερα τρις τσίχλες πήραμε και μια χαμένη.
Η παρέα όμως ήταν όλα τα λεφτά και στο φινάλε αυτό μετράει!
Υ.Γ Το παράδοξο της ημέρας τα παπιά στην Βόλβη να είναι πιο πολλά από τις τσίχλες! Γ....μώ τις απαγορεύσεις μας !!!
Έτσι όπως βλέπω τη χρονιά φέτος...θα βλέπουμε κίχλα και θα χοροπηδάμε σαν μικρά παιδιά από τη χαρά μας....sarcastic.
Μου κάνει εντύπωση ότι και η παρουσία των ντοπιάρικων κοτσυφιών είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές...

Από προηγούμενα post:

(1) Νικόλαε η χειρότερη σου χρονια μεχρι τώρα ποια ήταν (με ρωτά ο DrV);

(2) H σεζόν 2012 - 2013 Bill (απαντώ εγώ)...!!!
Και απ' ό,τι είχα μάθει τότε, ο λόγος ήτανε, ότι εκείνον τον χειμώνα τα τσιχλοκότσυφα επέλεξαν τη γειτονική Ιταλία για διαχείμαση, διότι κατά την τότε αποδημία τους συνάντησαν πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες πάνω από την ιταλική χερσόνησο, σε πλήρη αντίθεση με τον τότε καιρό στον ελλαδικό χώρο (όλο νοτιαδούρες με υγρασίες)...!

(3) Συμφωνώ απόλυτα (απαντά ο DrV)! Από όσο θυμάμαι, ήταν χειρότερη ακόμα και από φέτος! Εδινα πανελλήνιες εκεινη την σεζόν και δεν κυνήγησα ουσιαστικά(τυχερός!)

Η απάντησή μου τώρα:

(Kill) Bill (και λοιποί φίλοι τσιχλοκυνηγοί), πιστεύω ότι η εφετινή χρονιά (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν έχει προηγούμενο, ως προς την ανυπαρξία των τσιχλοκότσυφων...!!!
Να το πω και διαφορετικά: η, επίσης πτωχή σε τσιχλοκότσυφα, σεζόν '12 - '13 μού μοιάζει σαν "όαση" στην έρημο, συγκρινόμενη με την απελπιστικά κακή (κάκιστη), εφετινή κυνηγετική περίοδο...!!!
Ενδεικτικά, την πτωχή σεζόν '12 - '13, τέτοια εποχή είχα καταφέρει, ήδη, περί τα 200 τσιχλοκότσυφα...! Εφέτος, ακόμη "παλεύω" με το... διψήφιο νούμερο...!!!

Last edited:
Σήμεραείχα ρεπό έτσι πήρα το σκυλί και βγήκαμε για περπατητο ... Ηταν η μονη μέρα που μου έλειπε το όπλο μιας και λόγο του οτι δεν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο δεν έχω βγάλει άδεια ακόμη . Το μοναδικό μείον ηταν οτι τα πουλιά ηταν αρκετά αγριεμενα και πεταγοταν αρκετά μακριά .
Σε 1.5 ωρα περίπου περπατητο μετρησα 25 -30 τσίχλες αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι δεν είδα ουτε ενα κοτσύφι .
Εμείς πάντως την βόλτα μας την κάναμε ...

Βλέποντας αυτόν το θαυμάσιο κυνηγοκαιρο από χθες παρότι διάβασα ότι δεν είχε πουθενά είχα πει με ένα φιλαράκι μου να πάμε Πελασγια. Να τον ακυρώσω δεν ήθελα, με έτρωγε κι εμένα γιατί κάθε μέρα είναι άλλη μερα, κι έτσι και πήγαμε στους Μύλους Πελασγίας. Το πρωί πρωί είχε 6 βαθμούς κι ένα ψιλό χιονόνερο. Λέω του πουστη κάτι θα χει δεν μπορεί. Ήταν ακόμα δύο αυτοκίνητα Αθηναίοι κι αυτοί εκεί τριγύρω. Από τις 7 και κάτι έως τις 8 μιση πέρασαν 3 τσίχλες. 2 από μένα πήρα τη μια και μια απ τον φίλο που πήρε τη μια. 8 μιση η ώρα έφυγαν και οι 2 παρέες απο την περιοχή. Ξεκιναμε να περπατήσουμε καναμε 2 μεγαλα ρεματα και ζητημα να σηκωθηκαν 5 πουλια ολα κι ολα. Βάρεσα άλλη μια. Μου λέει ο φίλος κατευθείαν έλα, δρόμο πάμε να φύγουμε. Το μόνο που χαζεύαμε ένα κοπάδι μεγάλο φάσσες που έκανε μεγάλους κύκλους γύρω απ την περιοχή. Βγάλαμε λογαριασμό διοδια πετρελαιο 80 ευρώ , δηλαδή 27 ευρώ η τσίχλα.

Βλέποντας αυτόν το θαυμάσιο κυνηγοκαιρο από χθες παρότι διάβασα ότι δεν είχε πουθενά είχα πει με ένα φιλαράκι μου να πάμε Πελασγια. Να τον ακυρώσω δεν ήθελα, με έτρωγε κι εμένα γιατί κάθε μέρα είναι άλλη μερα, κι έτσι και πήγαμε στους Μύλους Πελασγίας. Το πρωί πρωί είχε 6 βαθμούς κι ένα ψιλό χιονόνερο. Λέω του πουστη κάτι θα χει δεν μπορεί. Ήταν ακόμα δύο αυτοκίνητα Αθηναίοι κι αυτοί εκεί τριγύρω. Από τις 7 και κάτι έως τις 8 μιση πέρασαν 3 τσίχλες. 2 από μένα πήρα τη μια και μια απ τον φίλο που πήρε τη μια. 8 μιση η ώρα έφυγαν και οι 2 παρέες απο την περιοχή. Ξεκιναμε να περπατήσουμε καναμε 2 μεγαλα ρεματα και ζητημα να σηκωθηκαν 5 πουλια ολα κι ολα. Βάρεσα άλλη μια. Μου λέει ο φίλος κατευθείαν έλα, δρόμο πάμε να φύγουμε. Το μόνο που χαζεύαμε ένα κοπάδι μεγάλο φάσσες που έκανε μεγάλους κύκλους γύρω απ την περιοχή. Βγάλαμε λογαριασμό διοδια πετρελαιο 80 ευρώ , δηλαδή 27 ευρώ η τσίχλα.
Πηρατε ρισκο για τοσο μακρια αλλα ετσι ειναι...καποιες φορες βγαινει αλλες οχι...αν εριχνες χθες μια ερωτηση θα την γλιτωνες...!χθες 4 γνωστοι στην πελασγια ολη μερα κυνηγι,καρτερι πρωι απογευμα κ περπατητο,30 τσιχλες...

Σταθερή αξια η Βοιωτια και σημερα! Ιδιος πληθυσμος πουλιών με 2 εβδομάδες πριν! Περιμενα να εχει αλλαξει κατι μετα τα χιόνια στα ψηλα των τελευταίων δυο ημερων αλλα τπτ....3 ωρες περπατημα 10 τουφεκιες και 7 πουλακια! Βγηκε ο μεζες, πηραμε και το ψωμι μας απο τον φουρνο κ μια χαρα!
Το κλου της ημερας ηταν δυο μπαρμπαδες ξαπλωμένοι σε καρεκλακια διπλα στο αυτοκινητο τους να περιμενουν να τουφεκισουν στο καρτερι! Φυσικα ατουφεκιστοι εως εκεινη την ωρα, κουτσομπολευαν τις τουφεκιές που ακουγονταν μπροστα τους στα χωραφια λεγοντας οτι προφανως για να τουφεκανε έχουν βαλει "λαλα" τον κλεινουν και περπατανε το μερος και τουφεκανε!! Περνώντας εγω διπλα τους, καλημεριζω προσπερνω και στα 200μετρα πισω τους σε πυκνο κάνανε παρτι τα πουλια...κανενα όμως δε μου βγηκε βολικα (περπατητο μονος οποτε αι βγαλε ακρη) και πηγα παρακατω....Στα 200 μετρα πισω τους! Και αυτοι κοιτουσαν τον ουρανο! Τα συμπερασματα δικα σας

Πηρατε ρισκο για τοσο μακρια αλλα ετσι ειναι...καποιες φορες βγαινει αλλες οχι...αν εριχνες χθες μια ερωτηση θα την γλιτωνες...!χθες 4 γνωστοι στην πελασγια ολη μερα κυνηγι,καρτερι πρωι απογευμα κ περπατητο,30 τσιχλες...
Το πήραμε το ρισκο αλλά ξέρεις με το κυνήγι ποτέ δεν ξέρεις! Άλλωστε για να είμαι ειλικρινής έχω φάει , όπως όλοι μας πολλές φόλες. Δεν κλαιω το 40 αρι γιατί είναι για το κέφι μας κι όπως πολύ σωστά είπες ποτέ το κάνουμε ποτέ οχι. Κλαιω μάλλον την κυνηγετική χρονιά που είναι χάλια ρε γμτ.

Άλλη μια κοντινή εξόρμηση πέριξ των Δερβενοχωριων
Σήμερα πρέπει να μέτρησα γύρω στα 20 πουλιά που πέταγαν σε απαγορευμένα ύψη μαζί με αυτά που προγκαγαν ακόμα και από τον ήχο του χαλικιού
Η κατάσταση είναι απογοητευτικη ως τραγική
2 τσίχλες τουφεκισα και αυτές δώρο στην κ.Μαρω αφού έπεσαν μέσα στο πυκνό
Δεν είναι το θέμα να γεμίσω την πουλιάστρα
αλλά να περπατάς γύρω στις 2 ώρες και να βλέπεις μόνο 20 πουλιά είναι μεγάλη στεναχώρια ειδικά αν έχεις την δυνατότητα να βγαίνεις μια φορά την εβδομάδα και να επιστρέφεις στο μπουρδελισταν o_O
Δεν ξέρω από την μια σκέφτομαι να μην ξανάπάω μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αλλά από την άλλη
δεν παλεύεται Κυριακή πρωί να με βρει στο μπαλκόνι αγναντεύοντας το χάος .hair.

Πρωτο περπατητο για φετος με βαρια καρδια κ οντως δεν ειχα αδικο..αδειοι τοποι...
Ακομα κ θαμνοι που αλλοτε ειχαν μεσα πεντε -εξι τσιχλες τωρα εβγενε μια η καμια..
Μετα απο πολυυ ποδι κατι ψιλοεγινε..
Δευτερη τουφεκια κ σκαλωμα η τσιχλα πανω στην κορφη του περναριου.. την πετυχενω με πετρα κ παει κ σκαλωνει πιο κατω..ωραια ξεκινησαμε λεω..
Κρυψιμο το οπλο για παν ενδεχομενο κ ανεβασμα πανω..
Με τα "ψεματα" απο δω κ απο κει καταφερα 7 πουλακια (κανενα χαμενο)..
Τα baldinini 30γρ ν9 πολυ ωραια κ με γλυκια θα ελεγα τουφεκια..

Μπράβο Τασαρα λεβεντιά!
Μπράβο σας παιδιά που το παλεύετε τέτοια κακη χρονιά.

Μετά τη φόλα της περασμένης Κυριακής, είπα να κλεισω το ξυπνητήρι και να αλλάξω πλευρό σήμερα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία: σε καλό μέρος λοιπόν, το φετινό "Άλαμο" για μένα. Ρε παιδιά το έφερα τούμπα και είδα μόνο 2-3 πουλιά, που έφυγαν 60-70μ μπροστά... Ατουφέκιστος αλλάζω μέρος, τα ίδια και χειρότερα. Τελικά μόλις έβγαλα να φάω μια μπανάνα, πετάχτηκε ένας κότσυφας, που του έριξα μια (στο βρόντο) πιο πολύ να δω αν εξακολουθεί να δουλεύει το δίκαννο, αφού φέτος δεν έχει ρίξει ουτε 10 φυσίγγια. Έναν συνάδελφο συνάντησα που κυνηγούσε μπεκάτσα και συμφώνησε ότι η φετινή χρονιά είναι κάκιστη. Πάντως δεν έχει ούτε ντοπιάρικα κοτσύφια φέτος, πιο πολλά είχε το κατακαλόκαιρο :(

Μπράβο σας παιδιά που το παλεύετε τέτοια κακη χρονιά.
Μπράβο Τασαρα λεβεντιά!
αδερφε στα 20μετρα αν ηταν ρουκετα οπως λες δεν θαχε μεινει ουτε κοκαλακι εχει γινει το αντιθετο σκαρπιανεμιζανε τα σκαγια κια γιαυτο δεν διαλιθηκε αστα ταχω δοκιμασει ολα του ρουμελιωτη για κανα γαμο καλα ειναι

καλησπέρα σας
μισάωρη βόλτα με την σκυλίτσα και την γκλίτσα στο ξωκκλήσι των Αγ.Αποστόλων που είναι δίπλα στ απογευματινά καρτέρια με αποτέλεσμα μηδέν,0,τίποτα,nothing,κουλούρι εν συντομεία φούτσες :)

Το κρυο εχει ερθει εκει που πρεπει κανονικοτατα φετος
Η ιβιρικη εχει πολυ υψηλες θερμοκρασιες και θα εχει για τις επομενες 10 μερες τουλαχιστον !!! Αλλα οι τσιχλες κανουν παρελαση εκει.....
Οι ελπιδες μεταφερονται για μετα τα μεσα ιανουαριου..........Μεχρι τοτε κουραγιο, κυριως στους επαγγελματιες του χωρου...
Περικλή έχεις ελπίδες για επιστρόφια η για κατέβασμα πουλιών που δεν υπάρχουν από την κουμαριά,μυρτιά,σε λίγο κισσούς στην πικροελιά που κι αυτή είναι στα πολύ μείον φέτος;;;;....πως θα γυρίσουν αφού δεν πέρασαν;;;;;;; από Ισπανία επιστροφή από Ελλάδα θα κάνουν αυτές που είναι εκεί κι αυτές που πέρασαν παρακάτω της Ισπανίας;;;
με ξέρεις και σε ξέρω χρόνια μέσα απ τα φόρουμ δεν αστειέυομαι ούτε ειρωνεύομαι προς θεού....τον ίδιο καημό και την ίδια σκασίλα έχω κι εγώ όπως εσύ και κάποιες ακόμη χιλιάδες κυνηγοί τσίχλας
Όσο για τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους που ζούν δουλεύοντας στα κυνηγητικά είδη μιά λέξη:ΘΡΗΝΟΣ
κρίμα γι αυτούς πραγματικά του χρόνου θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα
έχω 4 γνωστούς που δεν έβγαλαν άδεια περιμένοτας κάτι θετικό μέχρι 20 Οκτώβρη που δεν ήρθε......του χρόνου μάλλον θα είμαι μαζί τους όπως και πολλοί άλλοι που κυνηγούν το θήραμα κινητήριο δύναμη της ενασχόλησης μας με το κυνήγι την ΤΣΙΧΛΑ :(

καλησπέρα σας
μισάωρη βόλτα με την σκυλίτσα και την γκλίτσα στο ξωκκλήσι των Αγ.Αποστόλων που είναι δίπλα στ απογευματινά καρτέρια με αποτέλεσμα μηδέν,0,τίποτα,nothing,κουλούρι εν συντομεία φούτσες :)

Περικλή έχεις ελπίδες για επιστρόφια η για κατέβασμα πουλιών που δεν υπάρχουν από την κουμαριά,μυρτιά,σε λίγο κισσούς στην πικροελιά που κι αυτή είναι στα πολύ μείον φέτος;;;;....πως θα γυρίσουν αφού δεν πέρασαν;;;;;;; από Ισπανία επιστροφή από Ελλάδα θα κάνουν αυτές που είναι εκεί κι αυτές που πέρασαν παρακάτω της Ισπανίας;;;
με ξέρεις και σε ξέρω χρόνια μέσα απ τα φόρουμ δεν αστειέυομαι ούτε ειρωνεύομαι προς θεού....τον ίδιο καημό και την ίδια σκασίλα έχω κι εγώ όπως εσύ και κάποιες ακόμη χιλιάδες κυνηγοί τσίχλας
Όσο για τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους που ζούν δουλεύοντας στα κυνηγητικά είδη μιά λέξη:ΘΡΗΝΟΣ
κρίμα γι αυτούς πραγματικά του χρόνου θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα
έχω 4 γνωστούς που δεν έβγαλαν άδεια περιμένοτας κάτι θετικό μέχρι 20 Οκτώβρη που δεν ήρθε......του χρόνου μάλλον θα είμαι μαζί τους όπως και πολλοί άλλοι που κυνηγούν το θήραμα κινητήριο δύναμη της ενασχόλησης μας με το κυνήγι την ΤΣΙΧΛΑ :(
Καλησπερα στην παρεα σημερα κυνηγουσα μπεκατσες στα ημιορεινα και συκωσα αρκετες τσιχλες τα πουλια μετακινουντε

Καλησπερα στην παρεα σημερα κυνηγουσα μπεκατσες στα ημιορεινα και συκωσα αρκετες τσιχλες τα πουλια μετακινουντε
Ναι Νίκο πάντα μετακινούνται όταν δεν βρίσκουν τροφή η έχουν τρυγήσει κάποιο μέρος,αλλά αυτές οι μετακινήσεις,οι εσωτερικές λεγόμενες,δεν κάνουν την διαφορά :)

Σημερα μεχρι τις 9 στο καρτερι δεν ειχα σηκωσει το οπλο.Ειχα κατσει στην φυλαχτρα πινοντας καφε και ακουγοντας
τις πρωινες ιχνηλασιες στο ραδιοφωνο.Αφου πιαστηκα λεω δεν παω να κανω μια βολτα με τα φιλαρακια να ζεσταθουμε
και λιγο (7 C) θερμοκρασια.Ξεκιναμε και τα πρωτα αποτελεσματα ηταν τραγικα,λιγα πουλια και αυτα να ξεκλαρωνουν
30 μετρα μπροστα.Μετα απο 3 ωρες το αποτελεσμα ειναι αυτο.Στα καλυτερα της ημερας μια μπεκατσα που την πατησε
ο φιλος Δημητρης και μετα απο 3 ντουφεκια κανοντας το κλασικο 7αρι μου βγηκε στα 20 μετρα τραβερσα.
Στα ευχαριστα για την εποχη ενα κοπαδι 25-30 κοκκινες που δεν ελεγαν να χαμηλωσουν με τιποτα.
Φυσιγγια ιδιογομωση 30γρ Ν10 ρελι.

αδερφε στα 20μετρα αν ηταν ρουκετα οπως λες δεν θαχε μεινει ουτε κοκαλακι εχει γινει το αντιθετο σκαρπιανεμιζανε τα σκαγια κια γιαυτο δεν διαλιθηκε
Σαραντη για να συμβεί αυτό που λες έπρεπε το πουλί να μπει στο κεντρο της τουφεκιας..
Ναι τα κλειστά τσοκ χαλάμε το θήραμα! αλλά....βασική προϋπόθεση να μπει στο κεντρο κ όχι να φάει κάποια ακροσκαγα...
Είναι εφικτό ακόμα κ με φουλ τσοκ να φάει η τσίχλα την τουφεκιά πισωκολλα σε κοντινή τουφεκιά κ να τις ξυρίσει την φτερούγα..
Επειδή ουτε ξέρω πόσες τουφεκιες έχω ρίξει στην ζωή μου με κλειστά τσοκ στο περπατητο,έχω δει παρα πολλά..στην ίδια απόσταση που έχω "χαλάσει" θήραμα,το άλλο μπορεί να πέσει με ένα σκάγι κ ατσαλάκωτο....
Δεν φταίει το φυσίγγι..
Εχω δοκιμασει ολα του ρουμελιωτη για κανα γαμο καλα ειναι
Αν κ έχω τελείως μα τελείως διαφορετική γνώμη για τα φυσίγγια του ρουμελιωτη,εδώ θα συμφωνησω..γιατί πολύ απλα τα δοκίμασες κ δεν σου άρεσαν...

Last edited:
6.00 κτύπησε η αφύπνιση πάτησα διαγραφή αποφασιζοντας να στήσω εγώ τις τσίχλες σήμερα κι όχι αυτές εμένα ;)
Το ΣΚ που περιμέναμε όλοι, μετά απο χιόνια στην Βαλκανικη και την Πινδο και δυστυχώς οι περισσότεροι μείναμε μέσα απο επιλογή μας και όσοι βγήκαν είδαν περισσότερους κυνηγούς απο ...τσίχλες.:mad:
Για κοτσύφια δεν γράφω, Τόσο λιγα που θυμίζουν ...πρώτο λαχνό :(

ΓΚΑΝΤΕΜΙ -ΤΣΑΛΑΜΠΑΜΠΙΤΣ.no.
που λέγανε και κάτι πατριώτες μου που πήγαν μεγάλοι Αμερική ...

Status
Not open for further replies.
Back