Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το mezzo έσκαγε τις τσίχλες σαν μπαλόνια, σε μια της έκοψε το κεφάλι με σκάγια στο στήθος που διαπέρασαν την πλάτη της με σπασμένα κόκκαλα και σπασμένο πόδι.
Τα θεωρούσα χλιαροφύσιγγα αλλά έκανα λάθος.

Νικολή, όλα τα επώνυμα φυσίγγια την κάνουν τη δουλειά τους, μην αμφιβάλλεις καθόλου...!!! Αρκεί βέβαια να ντουφεκάμε όπως πρέπει και εντός του ωφελίμου βεληνεκούς...!!!

λοιπόν ,
το συμπερασμα και από όσα γράφουν όλοι , αλλά και από όσα είδα και αυτο το Σ.Κ. ( τρία κυνήγια , 2 πρωινά και 1 απογευματινό.)

Μην κάθεστε στα καρτέρια , ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Λίγα πουλάκια έχει σε σφιχτά - πυκνά ρέματα .
Στα χωράφια επίσης δεν υπάρχει τίποτα.

Ψάξαμε σε ρέματα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν πας , γιατί είσαι 50-50 να βρείς το πουλί. Αλλά στην απελπισία πήγαμε.
Δύο άτομα με δύο σκυλάκια και έπειτα από περπάτημα 3-4 ώρες κάναμε 6-7 ο καθένας και το χειρότερο άλλες τόσες χάναμε.
Δεν παίζετε το φετινό. :(:(:(:(:(

η φωτό από το απογευματινό σήμερα.

kAsr3Y4.jpg

λοιπόν ,
το συμπερασμα και από όσα γράφουν όλοι , αλλά και από όσα είδα και αυτο το Σ.Κ. ( τρία κυνήγια , 2 πρωινά και 1 απογευματινό.)

Μην κάθεστε στα καρτέρια , ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Λίγα πουλάκια έχει σε σφιχτά - πυκνά ρέματα .
Στα χωράφια επίσης δεν υπάρχει τίποτα.

Ψάξαμε σε ρέματα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν πας , γιατί είσαι 50-50 να βρείς το πουλί. Αλλά στην απελπισία πήγαμε.
Δύο άτομα με δύο σκυλάκια και έπειτα από περπάτημα 3-4 ώρες κάναμε 6-7 ο καθένας και το χειρότερο άλλες τόσες χάναμε.
Δεν παίζετε το φετινό. :(:(:(:(:(

η φωτό από το απογευματινό σήμερα.

kAsr3Y4.jpg
Ωραιος!Λεγε τωρα που εκανες περπατητο.sarcastic.

Μια ώρα σε πυκνό καρτέρι πέρασαν αρκετά πουλιά σίγουρα πάνω από 30, κατάφερα 7 και βρήκα μόνο τα 3.
Φυσίγγια mezzo και tordo dirspersante. Το mezzo έσκαγε τις τσίχλες σαν μπαλόνια, σε μια της έκοψε το κεφάλι με σκάγια στο στήθος που διαπέρασαν την πλάτη της με σπασμένα κόκκαλα και σπασμένο πόδι.
Τα θεωρούσα χλιαροφύσιγγα αλλά έκανα λάθος.
Το mezzo κραταει καλη συγκεντρωση και κατεβαζει και ψηλομενα πουλιά κατα την αποψη μου.

Σημερα μεχρι τις 9 στο καρτερι δεν ειχα σηκωσει το οπλο.Ειχα κατσει στην φυλαχτρα πινοντας καφε και ακουγοντας
τις πρωινες ιχνηλασιες στο ραδιοφωνο.Αφου πιαστηκα λεω δεν παω να κανω μια βολτα με τα φιλαρακια να ζεσταθουμε
και λιγο (7 C) θερμοκρασια.Ξεκιναμε και τα πρωτα αποτελεσματα ηταν τραγικα,λιγα πουλια και αυτα να ξεκλαρωνουν
30 μετρα μπροστα.Μετα απο 3 ωρες το αποτελεσμα ειναι αυτο.Στα καλυτερα της ημερας μια μπεκατσα που την πατησε
ο φιλος Δημητρης και μετα απο 3 ντουφεκια κανοντας το κλασικο 7αρι μου βγηκε στα 20 μετρα τραβερσα.
Στα ευχαριστα για την εποχη ενα κοπαδι 25-30 κοκκινες που δεν ελεγαν να χαμηλωσουν με τιποτα.
Φυσιγγια ιδιογομωση 30γρ Ν10 ρελι.

Σωραιος!! Πηρες και τη μπεκατσουλα σου αρχοντα;););)

Νικολή, όλα τα επώνυμα φυσίγγια την κάνουν τη δουλειά τους, μην αμφιβάλλεις καθόλου...!!! Αρκεί βέβαια να ντουφεκάμε όπως πρέπει και εντός του ωφελίμου βεληνεκούς...!!!
Το mezzo κραταει καλη συγκεντρωση και κατεβαζει και ψηλομενα πουλιά κατα την αποψη μου.
Στα 20-25μ περίπου τα έριχνα. Δεν περίμενα τέτοια διάτρηση να πω την αλήθεια.

Σαραντη για να συμβεί αυτό που λες έπρεπε το πουλί να μπει στο κεντρο της τουφεκιας..
Ναι τα κλειστά τσοκ χαλάμε το θήραμα! αλλά....βασική προϋπόθεση να μπει στο κεντρο κ όχι να φάει κάποια ακροσκαγα...
Είναι εφικτό ακόμα κ με φουλ τσοκ να φάει η τσίχλα την τουφεκιά πισωκολλα σε κοντινή τουφεκιά κ να τις ξυρίσει την φτερούγα..
Επειδή ουτε ξέρω πόσες τουφεκιες έχω ρίξει στην ζωή μου με κλειστά τσοκ στο περπατητο,έχω δει παρα πολλά..στην ίδια απόσταση που έχω "χαλάσει" θήραμα,το άλλο μπορεί να πέσει με ένα σκάγι κ ατσαλάκωτο....
Δεν φταίει το φυσίγγι..

Αν κ έχω τελείως μα τελείως διαφορετική γνώμη για τα φυσίγγια του ρουμελιωτη,εδώ θα συμφωνησω..γιατί πολύ απλα τα δοκίμασες κ δεν σου άρεσαν...
Τασο καλησπερα στα 20 μετρα η ντουφεκια δουλευει σαν μονοβολο τα σκαγια δεν εχουν βγει απο τον συγγεντροτηρα και κανενας βιοτεχνης δεν ανοιγει τα πεταλα στους συγγεντροτηρες οπως κανουμε ολοι εμεις που γεμιζουμε οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να βρει το πουλι περιφερειακα σκαγια υπαρχει μια περιπτωση να το βρουν περιφεριακα σκαγια αν το φυσιγγι ειναι πολυ πατημενο.μια φορα πηρα απο το ρουμελιοτη φυσιγγια τα 30γραμμ και τον ρωτησα με τι ειναι γεμισμενα πηρα 2 κουτια αλλα δεν μου ελεγε με τι τα ειχε γεμισει ανοιξα απο ενα φυσιγγι και ειχε το ενα κουτι jm3 και το αλλο scb5 giayto den ελεγε με τι ειναι γεμισμενα τον πηρα τηλ και μας ακουσε ολοι πατρα

Παλικάρια η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχε περίπτωση τα 30αρια ή 32άρια του Ρουμελιώτη να διαλύσουν ολόκληρο πουλί στα 20 μέτρα. Είναι συγκεντρωτικά σίγουρα αλλά στα 20 μέτρα δεν λιώνουν πουλί. Ή έγινε κάποια τυχαία συσσωμάτωση ή δεν ήταν 20 μέτρα. Άποψη μου πάντα με αυτά που είδα φέτος με αυτά τα φυσίγγια. Πιο πιθανό να έφαγε το κυάθιο κιόλας γιατί θεωρώ εξαιρετικά αυτά τα φυσίγγια. Τελείως φιλικά :)
Βασιλη κυνηγαω ολα τα κυνηγια με 4αστρα και στην τσιχλα με 30 γραμμαρια αν και για μενα ειναι πολλα και γεμιζω με γρανουλαρ και με 10 νουμερο στα 25 μετρα η ντουφεκια που τα δοκιμαζω σε χαρτι 1χ1 και με κυκλο στη μεση με διαμετρο 70 ποντους εχει ανοιξη 30 40 ποντους εκτος και τα φυσιγγια του φιλου ηταν διασπορας

Τασο καλησπερα στα 20 μετρα η ντουφεκια δουλευει σαν μονοβολο τα σκαγια δεν εχουν βγει απο τον συγγεντροτηρα και κανενας βιοτεχνης δεν ανοιγει τα πεταλα στους συγγεντροτηρες οπως κανουμε ολοι εμεις που γεμιζουμε οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να βρει το πουλι περιφερειακα σκαγια υπαρχει μια περιπτωση να το βρουν περιφεριακα σκαγια αν το φυσιγγι ειναι πολυ πατημενο.μια φορα πηρα απο το ρουμελιοτη φυσιγγια τα 30γραμμ και τον ρωτησα με τι ειναι γεμισμενα πηρα 2 κουτια αλλα δεν μου ελεγε με τι τα ειχε γεμισει ανοιξα απο ενα φυσιγγι και ειχε το ενα κουτι jm3 και το αλλο scb5 giayto den ελεγε με τι ειναι γεμισμενα τον πηρα τηλ και μας ακουσε ολοι πατρα
Στα 20 μετρα σκαγια και συγκεντρωτηρας μονο ενα δεν ειναι! Με καθε σεβασμο πάντα!

Τασο καλησπερα στα 20 μετρα η ντουφεκια δουλευει σαν μονοβολο τα σκαγια δεν εχουν βγει απο τον συγγεντροτηρα
Καλησπερα Σαραντη,καποιο λαθος κανεις..
Το φουλ στα 20μ ανοιγει γυρω στα 45εκ..
Ο Βασιλης μιλαει για 3* στα 20μ..οποτε καταλαβενεις οτι σαφως θα εχει μεγαλυτερο ανοιγμα..

Καλησπερα Σαραντη,καποιο λαθος κανεις..
Το φουλ στα 20μ ανοιγει γυρω στα 45εκ..
Ο Βασιλης μιλαει για 3* στα 20μ..οποτε καταλαβενεις οτι σαφως θα εχει μεγαλυτερο ανοιγμα..
παιδια δοκιμαζουμε την ευθιβολια του οπλου στα 12 μετρα και παει βλημα η ντουφεκια ακομα και με 3αρι τσοκ κανε μια δοκιμη και θα δεις επειδη γεμιζω κανω συνεχεια δοκιμες

Στα 20 μετρα σκαγια και συγκεντρωτηρας μονο ενα δεν ειναι! Με καθε σεβασμο πάντα!
σεβαστο αλλα επειδη κοβω τα πεταλα στο συγγεντροτηρα ανοιγει ομοιομορφα και αποκολουνται νωριτερα τα σκαγια σε εμπορικο φυσιγγι Στεφανε αποψη μου ειναι οτι δεν εχει ανοιξει ο συγγεντροτηρας η ενα πτερυγιο και τα σκαγια και συγγεντροτηρας πανε μαζι

τασο δεν ειναι κανε δοκιμη
Δεν χρειαζεται να κανω δοκιμη Σαραντη κ ο λογος ειναι απο τι βλεπω στο κυνηγι..αν ειναι στα 20μ να πηγενει η τουφεκια μονοβολο τοτε θα επερνα τα αρ..ια μου με το συμπαθειο..κ θα ημουν αναγκασμενος να κυνηγω μονο με κυλινδρο κ τοτε αντιο baikal...
Aν αυτο ειναι εφικτο στην ιδιογωμοση δεν το ξερω..

Last edited:
Δεν χρειαζεται να κανω δοκιμη Σαραντη κ ο λογος ειναι απο τι βλεπω στο κυνηγι..αν ειναι στα 20μ να πηγενει η τουφεκια μονοβολο τοτε θα επερνα τα αρ..ια μου με το συμπαθειο..η θα ημουν αναγκασμενος να κυνηγω μονο με κυλινδρο κ τοτε αντιο baikal...
Aν αυτο ειναι εφικτο στην ιδιογωμοση δεν το ξερω..
Τασο εχω μεχρι τα 40μ μονοβολο αμα θες.sarcastic.

Τασο καλησπερα στα 20 μετρα η ντουφεκια δουλευει σαν μονοβολο τα σκαγια δεν εχουν βγει απο τον συγγεντροτηρα και κανενας βιοτεχνης δεν ανοιγει τα πεταλα στους συγγεντροτηρες οπως κανουμε ολοι εμεις που γεμιζουμε οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να βρει το πουλι περιφερειακα σκαγια υπαρχει μια περιπτωση να το βρουν περιφεριακα σκαγια αν το φυσιγγι ειναι πολυ πατημενο.
Βασιλη κυνηγαω ολα τα κυνηγια με 4αστρα και στην τσιχλα με 30 γραμμαρια αν και για μενα ειναι πολλα και γεμιζω με γρανουλαρ και με 10 νουμερο στα 25 μετρα η ντουφεκια που τα δοκιμαζω σε χαρτι 1χ1 και με κυκλο στη μεση με διαμετρο 70 ποντους εχει ανοιξη 30 40 ποντους εκτος και τα φυσιγγια του φιλου ηταν διασπορας
παιδια δοκιμαζουμε την ευθιβολια του οπλου στα 12 μετρα και παει βλημα η ντουφεκια ακομα και με 3αρι τσοκ κανε μια δοκιμη και θα δεις επειδη γεμιζω κανω συνεχεια δοκιμες
σεβαστο αλλα επειδη κοβω τα πεταλα στο συγγεντροτηρα ανοιγει ομοιομορφα και αποκολουνται νωριτερα τα σκαγια σε εμπορικο φυσιγγι Στεφανε αποψη μου ειναι οτι δεν εχει ανοιξει ο συγγεντροτηρας η ενα πτερυγιο και τα σκαγια και συγγεντροτηρας πανε μαζι

Σαράντη, με όλο τον σεβασμό και πάντα φιλικά, είσαι ιδιαίτερα υπερβολικός και λάθος στα ανωτέρω...!!! Εγώ τουλάχιστον, δεν τα συμμερίζομαι καθόλου...! Αλλά δικαίωμά σου, να πιστεύεις ό,τι γουστάρεις...!

Status
Not open for further replies.
Back