καλησπέρα σας
μισάωρη βόλτα με την σκυλίτσα και την γκλίτσα στο ξωκκλήσι των Αγ.Αποστόλων που είναι δίπλα στ απογευματινά καρτέρια με αποτέλεσμα μηδέν,0,τίποτα,nothing,κουλούρι εν συντομεία φούτσες
Περικλή έχεις ελπίδες για επιστρόφια η για κατέβασμα πουλιών που δεν υπάρχουν από την κουμαριά,μυρτιά,σε λίγο κισσούς στην πικροελιά που κι αυτή είναι στα πολύ μείον φέτος;;;;....πως θα γυρίσουν αφού δεν πέρασαν;;;;;;; από Ισπανία επιστροφή από Ελλάδα θα κάνουν αυτές που είναι εκεί κι αυτές που πέρασαν παρακάτω της Ισπανίας;;;
με ξέρεις και σε ξέρω χρόνια μέσα απ τα φόρουμ δεν αστειέυομαι ούτε ειρωνεύομαι προς θεού....τον ίδιο καημό και την ίδια σκασίλα έχω κι εγώ όπως εσύ και κάποιες ακόμη χιλιάδες κυνηγοί τσίχλας
Όσο για τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους που ζούν δουλεύοντας στα κυνηγητικά είδη μιά λέξη:ΘΡΗΝΟΣ
κρίμα γι αυτούς πραγματικά του χρόνου θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα
έχω 4 γνωστούς που δεν έβγαλαν άδεια περιμένοτας κάτι θετικό μέχρι 20 Οκτώβρη που δεν ήρθε......του χρόνου μάλλον θα είμαι μαζί τους όπως και πολλοί άλλοι που κυνηγούν το θήραμα κινητήριο δύναμη της ενασχόλησης μας με το κυνήγι την ΤΣΙΧΛΑ
Η τσιχλα ειναι περιεργο θηραμα φιλε..Μπορει να χλευαζεται απο πολλους και να θεωρειται χαμηλης κλιμακας θηραμα.,αλλα 100% δεν την ξερει κανενας μας.........Και οσο και να ψαξεις στο ιντερνετ ελαχιστα θα βρεις για την συμπεριφορα της..Σε οτι γλωσσα φανταστεις......Υπαρχουν επισης τεραστιοι μυθοι γιαυτην ,και πραγνατα που πολυς κοσμος δεν ξερει η τα ξερει λαθος...Οπως και για πολλα ακομα αποδημιτικα που μεταναστευουν νυχτα..
Παραδειγμα μυθου? Δεν εχει τσιχλες γιατι δεν εχει ελιες.....τεραστιο λαθος μιας και βασικη τροφη της ειναι σαλιγκαρια-ασπονδυλα....
Αλλος μυθος?????...... κατεβαινει το πρωι ανεβαινει το απογευμα...Λαθος , αλλες φορες μετακινηται πρωι απογευμα , αλλες οχι ομως..Γιατι.???? .....Εμεις εδω κατω εχουμε τρομερα απογευματινα......Αλλοι λενε εαν το βραδυ εχει ξαστερια και κανει παγο το πρωι , το προηγουμενο απογευμα θα εχει περασμα......@@ λεω εγω ,μιας και εχω κανει τρομερα απογευματινα χωρις να εχει παγο την αλλη μερα...Με βροχα τρελη να πεφτει.....
οπως και πρωινα με παγο να μην πεταει σπινος,,,και με βροχη να καιγομαστε...............Κανεις δεν μπορει να απαντησει με σιγουρια..κανεις....Οσον αφορα το απογευμα το μονο σιγουρο ειναι το καλυτερο καρτερι ειναι με τον αερα πλατη σου...(αλλος ενας γριφος αυτος.),,,,,
Ειπισης πολλα βραδια με γεματο φεγγαρι κατεβαινει για τροφη νυχτα ακομα..Ειμαι σιγουρος οτι σε μερικους θα φανει αστειο......(Ενα κακο χομπι πολυ παλιο της περιοχης μου ειναι οι αγκιστραδες .) Απο αυτους λοιπον ακους οτι τα παλουκια που ριχνουν νυχτα με φεγγαρι ,πολλα εχουν πιασει πουλια πριν φεξει..!!!!!!!!!!!Ειναι νυχτοβιο πουλι??Οχι φυσικα.....Και ομως αυτη ειναι πραγματικη συμπεριφορα.....
Και πολλα ακομα...........
Πιο γενικα τωρα ...Στο μεγαλυτερο κομματι της δυτικης ευρωπης ειναι καθαρα ενδημικο.Με τασεις μεταναστευσης ΜΟΝΟ λογο καιρου...Γιαυτον τον λογο και η μετακινηση της απο βορα προς νοτο γινεται ολη σχεδον την διαρκεια του χειμωνα .
https://el.wikipedia.org/wiki/Κελαηδότσιχλα
Η αναφορα στην πετρα που προτιμαει για να σπαει τα σαλιγκαρια ειναι κατι πραγματικα ενδιαφερον ....
Ρωτας φιλε Μακη για ελπιδα....
Ειναι αρχες 2000 εχω παρει μολις την νεα καραμπινα...Χαρα μεγαλη κατεβαινω χωριο να καπνιστω....Καιρος ...Λιακαδες ,ζεστη αρκετη , κρυο πουθενα στην χωρα ,μιας και ειχαμε εναν αντικυκλωνα ΝΑ πανω απο το κεφαλι μας...Οπως και στην υπολοιπη ευρωπη
Περπατιτο .?κλαμα ...καρτερι .?? κλαμα της χηρας.....
Δευτερο πρωι τα δια..
Τριτο...τα ιδια...Γυρναει δυτικος 4/5 μποφορ..
Το τεταρτο απογευμα περασαν εκατονταδες τσιχλες,,,Χωρις κακοκαιρια πουθενα,,χωρις κρυο πουθενα , απο εναν καμπο που 3 μερες δεν πεταγε σπινος.......
Απο εκεινο το απογευμα και για ενα μηνα ειχε γεμισει καθε κλαρακι και πουλι....Ηταν μεσα ιανουαριου το περιστατικο...........
Η τσιχλα θα ειναι παντα ενα ερωτηματικο για οσους προσπαθουν να την μαθουν , οσα χρονια και εαν περασουν.....
Οποτε ας εχουμε την ελπιδα να μας δειξει ακομα μια φορα ποσο λιγο την ξερουμε......