Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και η μετάφραση...

"Αποχαιρετισμός στην κυνηγετική περίοδο που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα κυνήγι νύχτας που κάποιοι θεωρούν χόμπι αλλά εξόντωση
Ευθύνη πρώτα στην εκμετάλλευση στην οποία ζούμε και, δεύτερον, στην κουλτούρα αυτών των εγκληματιών κατά της φύσης και στρεβλώντας την ιδέα της αλιείας στον Λίβανο. Τέλος, αποχαιρετήστε το Cartouche και αποχαιρέστε τους εμπόρους κυνηγετικών όπλων. Κάθε σεζόν ανταμείβεται με χίλιες καλές"

Λίβανος 2018.....και το πόστ είναι αντικυνηγετικό!
Μπράβο Αλέξη.
Βλέπω πως αξιοποιήσες τον χρονο που δεν διέθεσες φέτος στο κυνήγι και έμαθες μια ακομη ξένη γλώσσα.:D
Αν συνεχίσει το ...κακό όνειρο, σε βλέπω σε μερικά χρονάκια διευθυντή του Μεταφραστικού στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ;)

"Ουδέν κακον, αμιγές καλού"

Ή σε μετάφραση στα νέα Ελληνικά :
"Τωρα που φεύγει ο Τουρέ, έρχετε ο ...Καλού" (καλού-κακού).big smile.

Και η μετάφραση...

"Αποχαιρετισμός στην κυνηγετική περίοδο που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα κυνήγι νύχτας που κάποιοι θεωρούν χόμπι αλλά εξόντωση
Ευθύνη πρώτα στην εκμετάλλευση στην οποία ζούμε και, δεύτερον, στην κουλτούρα αυτών των εγκληματιών κατά της φύσης και στρεβλώντας την ιδέα της αλιείας στον Λίβανο. Τέλος, αποχαιρετήστε το Cartouche και αποχαιρέστε τους εμπόρους κυνηγετικών όπλων. Κάθε σεζόν ανταμείβεται με χίλιες καλές"

Λίβανος 2018.....και το πόστ είναι αντικυνηγετικό!
Ανάβουν τους προβολείς του αυτοκινητου να χτυπάνε άδειο χωράφι μπροστα και βάζουν κράχτες . Τα πουλια κατεβαίνουν και πέφτουν ολα εκει , αν δείτε ειναι παντα γυμνό τοπίο με ενα δυο δεντράκια . Με τον ιδιο τροπο γινεται η ζημια στη νυχτερινή συλλογή ελιάς στην Ισπανία. Λογω των προβολέων πέφτουν πανω στα μηχανήματα, δεν σκοτώνονται αυτα που κοιμούνται στις ελιες (αν και αυτα σηκώνονται και ξαναπεφτουν στους προβολείς )

Το παρατησαμε ολοι το άθλημα η βγηκε κάποιος σημερα? Παντως το κρυο κραταει ακομα..το πρωι με την μηχανη τα ξυριζει τα μπουτια! Θα γινει το ανακατεμα που θα παει...! Παντως εχει πλακα που οι αριθμοι που κανουν μπεκατσαδες σε εξοδους τους, ειναι μεγαλύτεροι απο αυτους τσιχλαδων!

Καλησπέρα στην παρέα σύντομο απογευματινό στα ημιορεινά του ν.Λάρισας.Παίξανε κάμποσα πουλάκια σε μέρος πολύ σφιχτό και δύσκολο για την ανεύρεση τους .Πέντε τουφεκιές όλες και όλες 2 τσίχλες χτύπησα ,αν ο τόπος βόλευε θα μπορούσα να ρίξω ένα κουτί φυσίγγια και να καρπωθώ αρκετα πουλια.Θετικό στο σημερινό κυνήγι η παρουσιία περισσότερων πουλιών σε σχέση με αυτά που υπολογίζα να συναντήσω αν αναλογιστούμε το χάλι της φετινής χρονιάς.

Πληρης απογοητευση.Δεν εχω βγει εδω και μερες,και για να πω και την αληθεια,μ αυτα που διαβαζω και ακουω,δεν εχω καν τη διαθεση........ :(
μην απογοητευεσαι ,να βγεις να κανεις την βολτα σου,εχουν καλυτερεψει λιγο τα πραγματα:)

Εχτές πάλι στο καρτεράκι μου το απόγεμα, μόνο που πήγα για πρώτη φορά εφέτος, σε ένα άλλο γνώριμό μου πόστο, πολύ κοντά στο προχτεσινό μου καρτέρι. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο είναι περίπου 200 μέτρα και, επίσης, το χτεσινό καρτέρι είναι λίγο πιο χαμηλωμένο υψομετρικά (~100 μέτρα) από το προχτεσινό, που είναι σχεδόν στην κορφή του λόφου.
Ε λοιπόν, απ' ότι είδα εχτές, μάλλον τα πολύ λιγοστά πουλιά προτιμάν περσσότερο αυτό το σημείο/καρτέρι για να περάσουν για την κούρνια τους...! Ίσως τα βολεύει καλύτερα από 'κεί... Πέρασαν, δηλαδή, καμιά 10ριά πουλιά (τα περισσότερα πολύ αργά βέβαια και ελάχιστα πιο νωρίς), εκ των οποίων και 2 κοτσύφια...! Έτσι, κατάφερα 4 τσιχλούλες, που μου φάνηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικές, δεδομένης της γενικότερης "φτώχειας"...!
Να σημειώσω εδώ, πως το συγκεκριμένο καρτέρι που πήγα χθες αποτελεί "βαρόμετρο" για την παρουσία ή όχι τσιχλοκότσυφων στην ευρύτερη περιοχή...! Δηλαδή, εάν υπάρχουν πουλιά στο μέρος (πολλά ή λίγα), σίγουρα θα φανούν το απόγευμα στο καρτεράκι αυτό το συγκεκριμένο...! Με άλλα λόγια, το καρτέρι αυτό θεωρείται... "άγιο" για ολόκληρη την τσιχλοπερίοδο...!!!
Σήμερα το απόγιομα... πάλι εκεί! (Ρεπορτάζ το βραδάκι ή αύριο το πρωί...)

Last edited:
Από νότια Λακωνία και πάλι. Χθεσινό απογευματινό στο ίδιο μέρος. Ανέβηκαν 10-12 πουλιά, που μόλις έφταναν στο καρτέρι που τα ντουφέκισα χτες, άλλαζαν πορεία. Τρεις ντουφεκιές μόνο και καμιά από τα πέριξ. Σήμερα στο ίδιο σημείο, ανέβηκαν λιγότερα πουλιά και αυτά γύρω στις 5 30. Μια ντουφεκιά μόνο. Αξιοσημείωτο. Δεν ανεβαίνουν καθόλου μικρόπουλα. Ούτε ένα. Ούτε αυτά έχουν έλθει. Με θέα ένα τεράστιο κάμπο με ελιές κυρίως αλλά και λεμονοπορτοκαλιές και δεν βλέπεις πουλί να πετάει για μια ώρα.
Πλέον δεν αξίζει το κόπο ακόμη και αν το καρτέρι είναι λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι σου. Ίσως είναι η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι σε τρυγόνι, ορτύκι, τσίχλα και είμαι πολύ παλιός.

Ίσως είναι η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι σε τρυγόνι, ορτύκι, τσίχλα και είμαι πολύ παλιός.
Όταν βλέπεις από τις 8:30 το πρωί η επόμενη ανάρτηση είναι 8:30 το βράδυ.....Τι περιμένεις!!!
Έχω πει πολλές φορές να κάνω το πρώτο περπατητό. Δεν μπορώ να ξεκινήσω.
Αυτά τα 10€ που θα κάψω βενζίνη προτιμώ να τα φάω σε καφέ και τυρόπιτες με φίλο.

Στο ίδιο με εχτές καρτέρι λοιπόν, και σήμερα το απόγεμα: ξαναείδα καμιά 10ριά πουλιά από τις 17:10 έως τις 17:40. Ευκαιρία για ντουφεκιά μου έδωσαν 4 και κράτησα τα 3 εξ αυτών. Πάλι καλά...!
Αξιοπερίεργο, πως στα άλλα γειτονικά καρτεράκια, τα πουλιά ήταν απειροελάχιστα...! Μάλλον, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν μια προτίμηση στο δικό μου καρτέρι οι τσίχλες για να ανεβαίνουν για κούρνια, έστω κι αυτές οι λίγες...! Ας είναι...! Πάντα καλοδεχούμενες...!!!

Υ.Γ.: Αύριο μάλλον δεν έχει, λόγω εορτής φυσικά...! Μεθαύριο πάλι...

Σημερινο απογευματινο ειδαμε δυοοοοοοοοοοοοοοο αμε αμε η μια εφαγε 4 τουφεκιες 2 απο τον Αργυρη 2 απο μενα αν ομως ειχαμε αντιαεροπορικο μπορει να επεφτε,την αλλη ομως την τσαλακωσε ο Αργυρακος ομως δεν την βρηκαμε:(:(:(:( φτου και ξανα φτου ξερεις τι ειναι τη σημερον ημερα να χανεις μια τσιχλα.hair..hair. στον οριζοντα καμμια αμε αμε μωρη αλεπουδιαρα εξαφανισες τις φασες θα εξαφανισεις και τις τσιχλες τωρα.threat..threat..yelling..crying smile..crying smile..crying smile..vert funny..vert funny..vert funny.

Καλημέρα σε όλους...και κυριώς στους εορτάζοντες!
Δυτική Αττική....σε απογευματινό περπατητό...που πριν 10 μέρες....είδαμε μερικά πουλιά μέσα στα πυκνά.....εχτές δεν είχε ούτε το 1/3 από αυτά.
Τι να γράψεις και τι να πείς?
Είπαμε...κυνήγι είναι πολλά περισσότερα από μια γεμάτη πουλιάστρα!
Καλή συνέχεια σε όλους!

Κυριακη 2-12-18 περπατητο 7780 μετρα βοιωτια σταθερα 2 ατομα δεν ειδα παραπανω απο 50 πουλια αν και καποια τα σηκωσα και δευτερη φορα απολογισμος 16 πουλια στο ντουρα και ειμαι ευχαριστημενος .Δεν μπαινουν φρεσκα πουλια ουτε για δειγμα .Δυσκολη σταθερα η κατασταση αλλα οσο ειμαστε στο μετωπο ολα ξεχνιουνται, θαρθουν παλι οι καλες μερες μονο υγεια για ολους μας.

Σημερα στην Οινοη πηγα απροετοιμαστος μπορω να πω......Δεν περιμενα να δω κατι τετοιο.
Τι φυσιγγια,τσοκακια και μαλακιες.1 κερακι δεν ειχα να αναψω για το νεκροταφειο που επισκεφτηκα.
Πατησα like γιατι δεν εχει κουμπι "Κλαφτα Χαραλαμπε"

Status
Not open for further replies.
Back