Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα με φίλο στον Άγιο Γεώργιο κοντα στην Λειβαδιά.
Μεγάλη η Χάρη του αλλα δυστυχώς νεκρή φύση.
Απο τις 07:15-09:00 καρτέρι 3 τσιχλες είδαμε και τουφεκίσαμε, μηδέν στο ...πηλίκιον.
Στην συνεχεια 5 χιλιόμετρα περπατητό με ελάχιστες ευκαιρίες και 8-10 τουφεκιές, μια τσίχλα στον τουρβα.
Μεχρι 11:00 είχαν ακουστεί οχι πανω απο 30 τουφεκιές απο τα πέριξ.
Στα υπόψη 3 κοπάδια φάσσες των 50-70 πουλιών σε πολύ μεγάλο ύψος φαινόταν να περιφέρονται .
Αλλάξαμε τόπο και μετά άλλα 4 χιλιόμετρα περπατητό σε ρέματα και κισσούς άλλα 5 πουλιά.
Δεν παραπονιόμαστε γιατι ο φίλος έπιασε τζάκι-ποτ.
Έκανε 2 αρσενικά κοτσύφια.RESPECT..
"Ξέρεις τι αξία έχουν φέτος δυο κότσυφες??":mad:
Τέλος είχαμε μια καλη ευκαιρία με κοπαδακι αγριοπερίστερα μαζι με αλανιάρικα ήμερα, μέσα σε οργωμένα. ´Ομως δεν μας άφησε να πλησιάσουμε με αξίωσεις. Κρατούσε "αποστάσεις":).
Μακάρι οι εμφανίσεις νέων πουλιών να γίνουν αντιληπτές και νοτιότερα.
Θέλουμε λίγο ανέβασμα, γιατι με αυτές τις ελάχιστες συναντήσεις, υπάρχει απογόητευση.

Απο τις 07:15-09:00 καρτέρι 3 τσιχλες είδαμε και τουφεκίσαμε, μηδέν στο ...πηλίκιον.
Στην συνεχεια 5 χιλιόμετρα περπατητό με ελάχιστες ευκαιρίες και 8-10 τουφεκιές, μια τσίχλα στον τουρβα.
Στα υπόψη 3 κοπάδια φάσσες των 50-70 πουλιών σε πολύ μεγάλο ύψος φαινόταν να περιφέρονται .
Αλλάξαμε τόπο και μετά άλλα 4 χιλιόμετρα περπατητό σε ρέματα και κισσούς άλλα 5 πουλιά.
Τέλος είχαμε μια καλη ευκαιρία με κοπαδακι αγριοπερίστερα μαζι με αλανιάρικα ήμερα, μέσα σε οργωμένα. ´Ομως δεν μας άφησε να πλησιάσουμε με αξίωσεις. Κρατούσε "αποστάσεις":).
Θέλουμε λίγο ανέβασμα, γιατι με αυτές τις ελάχιστες συναντήσεις, υπάρχει απογόητευση.
Ωραιος Σπυρο καλυτερα να κανεις τη γυμναστικη σου στη φυση παρα σε κανα γυμναστηριο.Αλλαζεις και εικονες

Εξαιρετική προπόνηση κ.Σπυρο το τόσο περπάτημα.Πουλια Υπαρχουν:D:D

Εδώ κ δύο μέρες έχουν αρχίσει κ δουλεύουν συγκεκριμένα απογευματινά καρτέρια πολύ καλά... Περνάνε από καρτέρια που περισυ δεν περνούσαν, στα κλασσικά καρτέρια το απόλυτο μηδεν
ρε φιλε εδώ στη τριπολη τα πουλάνε για παγανοφυσιγγα....μάλλον μαλακές είναι θα τ δοκιμασω το σκ αν βρω κουραγιο να βγω καμια βολτα....

Πάλι σήμερα το απόγεμα στο καρτέρι που πήγα προχτές και παραπροχτές (χτες όχι, λόγω εορτής).
Μέτρησα καμιά 15ριά, τα οποία πέρασαν το τελευταίο ημίωρο, εκ των οποίων και κάνας δυο κότσυφες.
Επιχείρησα σε 8 από δαύτα και, με παραδειγματική ευστοχία, κράτησα τα 7...!!!
Όλες ήταν δύσκολες ντουφεκιές: γρήγορες, ενστικτώδεις, μπηχτές, σκηταδόρικες, δίχως περιθώρια για "ζύγιασμα" και άνετη σκόπευση...!!! Βλέπετε, το συγκεκριμένο καρτέρι είναι αρκετά "κλειστό"...
Γι' αυτό και πήρα ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα από το κυνήγι μου αυτό...!!!

Υ.Γ.: Αύριο το μεσημεράκι λέω να πάω στα έλατα (έχω καιρό να το κάνω) για καμιά "χοντρή" (τσαρτσάρα), καθότι θα 'ναι ωραία μέρα με πιο μαλακό καιρό... Εν συνεχεία, θα κατέβω χαμηλότερα για το καθιερωμένο μου απογιοματινό καρτεράκι στις "μικρούλες"...

Καλησπέρα σας
ο ανηψιός μου χθες πέριξ Πελασγίας με 2 φίλους του,στις πρωινές δεν τουφέκισαν,μετά έκαναν περπατητό μέχρι της 11.00 με αποτέλεσμα 3 άτομα 12 τσίχλες εκεί που τα τελευταία 5-6 χρόνια περπατούσαν μέχρι της 15.00 και πολλές φορές περισσότερο με μισή ώρα ξεκούραση
αν έβρισκαν πουλιά θα πηγαίναμε Κυριακή,εγώ βέβαια για καρτέρι
στο τηλ, επανέλαβε 4 φορές την λέξη Απελπισία
θείε αν θέλει να πάει κάποιος φίλος σου να μη το κάνει,μου είπε κλείνοντας το τηλ. :)

Με τις φετινές φόλες που έχουμε φάει άντε να βρεις κουράγιο να κανεις 400-500 χλμ για μια ακομα έξοδο . Άσε που οποια πιθανά θετική αναφορά για πουλιά αντιμετωπίζεται πλέον σαν το παραμύθι με τον βοσκό και το λύκο .

Με τις φετινές φόλες που έχουμε φάει άντε να βρεις κουράγιο να κανεις 400-500 χλμ για μια ακομα έξοδο . Άσε που οποια πιθανά θετική αναφορά για πουλιά αντιμετωπίζεται πλέον σαν το παραμύθι με τον βοσκό και το λύκο .
Ας είχα χρόνο το ΣΚ και θα ήμουν πάλι στο βουνό φίλε! Μην παραπονιέσαι που δεν έχει πουλιά, να παραπονιέσαι μόνο όταν δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο βουνό για τον οποιοδήποτε λόγο :)

Εξαιρετική προπόνηση κ.Σπυρο το τόσο περπάτημα.Πουλια Υπαρχουν:D:D
Ευχαριστώ Ηλία, ευχαριστώ ST@vro.
Μακάρι να υπήρχαν πουλιά αλλα αυτά έχουμε, με αυτά θα πορευτούμε.
Ο πατέρας μου έλεγε "και τα καλα, δεχτούμε και τα κακά, δεχούμενα".
Ας είμαστε καλα και τα πουλια ειτε τον Ιανουάριο, ειτε του χρόνου, πάλι εδω θα είναι.
Μακάρι να είμαστε και εμεις στους κυνηγότοπους, όλοι γεροί, με διάθεση και με αυτά τα κάποια ευρώ που χρειαζόμαστε, γλιτώνοντας τα την ίδια ώρα απο τους γιατρούς και τα φαρμακεία.

Ας είμαστε καλα και τα πουλια ειτε τον Ιανουάριο, ειτε του χρόνου, πάλι εδω θα είναι.
Μακάρι να είμαστε και εμεις στους κυνηγότοπους, όλοι γεροί, με διάθεση και με αυτά τα κάποια ευρώ που χρειαζόμαστε, γλιτώνοντας τα την ίδια ώρα απο τους γιατρούς και τα φαρμακεία.

.congrats..shake hands..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done.

Ας είχα χρόνο το ΣΚ και θα ήμουν πάλι στο βουνό φίλε! Μην παραπονιέσαι που δεν έχει πουλιά, να παραπονιέσαι μόνο όταν δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο βουνό για τον οποιοδήποτε λόγο
καλό ειναι το βουνό, αλλά αν γίνει μοναδικός σκοπός ας πάμε να γραφτούμε σε ορειβατικό σύλλογο.
όταν κρατάς όπλο θέλεις να ρίχνεις και μερικές τουφεκιές, να καρπώνεσαι και κάποιο θήραμα.

καλό ειναι το βουνό, αλλά αν γίνει μοναδικός σκοπός ας πάμε να γραφτούμε σε ορειβατικό σύλλογο.
όταν κρατάς όπλο θέλεις να ρίχνεις και μερικές τουφεκιές, να καρπώνεσαι και κάποιο θήραμα.
Καλημέρα Λευτέρη.
Ετσι ειναι όπως τα λες.
Αλλα και το "πνεύμα" όσων γράφει ο Βασιλης και εγω ειναι :
"ΟΚ η γκρίνια που όλοι βγάζουμε και η ψιλό απογοήτευση που πέρνουμε κάθε φορά που γυρνάμε με σχεδόν άδεια χέρια ή ατουφέκιστοι, αλλα να μην το γυρίσουμε κιόλας στο ....οινόπνευμα και τις ουσίες :).
Ούτε να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα (π.χ. κατέβασμα σε γκρεμούς για ένα πουλι) ειδικα τα ....λυκοπουλα της ηλικίας μου, γιατι πάνω απ´ όλα προέχει η υγεία και η ακεραιότητα μας. Τα πουλια θα είναι εκεί και "αύριο" ή μεθαύριο.
Και απο την "σημερινη" φόλα ας κρατήσουμε και ας ευχαριστηθούμε οτι καλο βγήκε.

Απο την κουβέντα με τον φίλο, την συνάντηση και τα δυο λόγια με τον τσοπάνη ή τον γεωργό, τις εικόνες του βουνού, τα κούμαρα ή τα μανιτάρια που μαζέψαμε, το ψωμί από τον ξυλόφουρνο, την ευκαιρία να ...ξαμολυθει ο σκυλάκος μας (ειδικα ο ....μπαλκονάτος ή σαλονάτος Αθηναιος) στην ύπαιθρο.
Ακομη και τις 5 αράδες που θα γράψουμε εδω, ενημερώνοντας τους φίλους, να ψάξουν αλλού.
Και '"σημερα" με τις 3-4 τσιχλες, ας εκτιμήσουμε περισσότερο τις παλιότερες εξόδους μας τότε που με 10-15 πουλιά είχαμε θέμα που δεν κάναμε "όριο"
Βλέποντας τα χειρότερα, εκτιμούμε τα καλύτερα.
Μακάρι βέβαια όλα τα παραπάνω θετικά, να συνοδεύονται από γεμάτη ΠΟΥΛΙΑΣΤΡΑ.
Θα γίνει και αυτό.
Βεβαιως μεχρι τοτε, όλοι δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε:).
Άλλωστε καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας.:)

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό που εννοούσα στην ανάρτησή μου είναι ότι Καλή η βόλτα στο βουνό με όλα τα επακόλουθά της, όπως τα ανεπτυξες, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός του κυνηγου. Βλέπω το τσίρκο που επικρατεί εκεί έξω στους κυνηγοτοπους και στεναχωριέμαι άλλη μια φορά παραπάνω και λόγω της έλλειψης θηραμάτων. Όσο για την εκτόνωση εγω φέτος το έχω ρίξει στη βόλτα με την μηχανή. Κυνήγι, μάλλον next year, θα ευχαριστηθώ.

Καλησπερα συντροφοι!
Για δυνατους λυτες....
Αρχαια ευλογημενη γη...το χωμα της νεκταρ των Θεων αιωνες δινει...και τουτη την χρονια της τσιχλας καταφυγιο ισως να εχει γινει!
Καλη συνεχεια σε ολους!
μέσα στα αμπέλια τις βρήκες;

Status
Not open for further replies.
Back