Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν πειραζει Φωτη αρκει που φανηκαν πουλια..
Παντως το φετεινο εμενα δεν μου κανει καμια εντυπωση,αυτα τα εχω δει εδω κ λιγα χρονια πριν εως τωρα..Απλα για να το πιστεψει καποιος αυτο με την τσιχλα πρεπει να το ζησει πρωτα..
Καποτε στο περπατητο καναμε 10 τσιχλες στα 300μ..κ τωρα κανουμε χιλιομετρα κ παλι δεν..
Παντως στο περπατητο που εκανα την περασμενη κυριακη τα πουλια ηταν εμφανεστατα πολυ λιγοτερα σε σχεση με περσι..
Περιμενουμε..Αλιμονο κ απο τους κατασκευαστες φυσιγγιων..
Να δουμε μπας κ παει κανα τσιχλοφυσιγγο 4€ φετος...sarcastic.

.

image.jpg

Οινοφύτα μια ωρα καρτέρι το πρωι , απο μια τσίχλα και τα υπολοιπα 1,5 περπατητό.
Κυνηγοι ελάχιστοι , πουλια άφαντα

Καλησπέρα βρίσκομαι στη Βυτινα από Παρασκευή μεσημέρι. Έχω κάνει δύο απογευματινά κι ένα πρωινό. Έχω χτύπησει 5 τσίχλες και 4 κοτσύφια και ειχα και 2 χαμένες. Σήμερα το πρωί είδα τα πιο πολλά πουλιά, πέρναγαν σαν τρελα από το βουνό προς το ρεμα, δυστυχώς όμως εκει δεν είχε κανένα άνοιγμα να σταθείς και φυσικά δεν παίζει να βρεις οποία χτυπήσεις.Το πρωί έφαγα τρελο κρύο, έγραφε -8 βαθμούς. Αφού άφησα το σακιδιο και έπιασε πάγο πάνω...Είδα και ένα μεγάλο κοπάδι φάσσες που γυροφερνε αλλά πέρασαν πολύ μακριά.

Καλησπέρα βρίσκομαι στη Βυτινα από Παρασκευή μεσημέρι. Έχω κάνει δύο απογευματινά κι ένα πρωινό. Έχω χτύπησει 5 τσίχλες και 4 κοτσύφια και ειχα και 2 χαμένες. Σήμερα το πρωί είδα τα πιο πολλά πουλιά, πέρναγαν σαν τρελα από το βουνό προς το ρεμα, δυστυχώς όμως εκει δεν είχε κανένα άνοιγμα να σταθείς και φυσικά δεν παίζει να βρεις οποία χτυπήσεις.Το πρωί έφαγα τρελο κρύο, έγραφε -8 βαθμούς. Αφού άφησα το σακιδιο και έπιασε πάγο πάνω...Είδα και ένα μεγάλο κοπάδι φάσσες που γυροφερνε αλλά πέρασαν πολύ μακριά.
Βυτίνα ; :rolleyes::rolleyes:
Αααααχ 20 και σήμερα .pray to God..pray to God.;);)

Τα ίδια χάλια κι εδώ ... Μια τουφεκιά όλη κι όλη χθες το απόγευμα, και άστοχη. Άδικα έφαγα το κρύο και τον αέρα, αλλά δεν άντεχα και δεύτερο σ/κ μέσα, παρόλο που ο λαιμός μου είναι σα να έχω καταπιεί καρφιά και γυαλιά και έχω μπούκωμα και καταρροή... Σήμερα το πρωί έκανα μια βόλτα για 2,5 ώρες περίπου, είδα 2 ή 3 τσίχλες και 1 κοτσυφό, χωρίς ευκαιρία για τουφεκιά.
Και τώρα το απόγευμα στο καρτέρι πάλι, ένα ζευγάρι F16 μου πήραν το καπέλο χωρίς να προλάβω να αντιδράσω, και κατά τις 5.20' άλλη μια πέρασε αρκετά ψηλά, και κατερρίφθη ... αλλά εκεί που έπεσε ήταν αδύνατο να μπω και να την βρω ... :(
Τάσο, B&P F2 classic, cal.16 ... 29 gr No.8 ... ;)

Σήμερα κατά τις 12 η ώρα το μεσημεράκι, την είχα στήσει στα έλατα για καμιά ελατότσιχλα... "Άντεξα" αντουφέκιστος και "απάλευτος" μέχρι τις 14:00, όταν και έφυγα...! Τα πουλιά πολύ λίγα, εμφανίζονταν πού και πού, ίσα - ίσα για να μου σπάσουν τα νεύρα, καθώς δεν έλεγαν με τίποτα να ζυγώσουν για καμιά ντουφεκιά...! Βέβαια, υπήρχαν και χρονικά διαστήματα εντελώς "νεκρά": ούτε φαινόντουσαν, ούτε ακουγόντουσαν καν...!

Στη συνέχεια κατέβηκα πιο χαμηλά, στο γνωστό μου απογεματινό καρτεράκι των τελευταίων ημερών... Τζίφος κι εκεί...! Παρ' ότι τις τελευταίες φορές μου έδινε μερικά πουλάκια, σήμερα ούτε "μπαμ" δεν έκανα...! Πέρασαν ελάχιστα σαν σαϊτες στις 17:30, μες στο σκότος (καθότι είχε και καθολική νεφοκάλυψη), δίχως να προλάβω να κάνω κάτι φυσικά...! Πιθανολογώ, πως η αιτία γι' αυτήν την σημερινή "φτώχεια" του απογευματινού, ήταν η απότομη αλλαγή του καιρού: από τους βοριάδες και τις παγωνιές των προηγούμενων ημερών, σήμερα το γύρισε σε σορόκο (δυτικό) και "μαλάκωσε" αισθητά...!

Καλησπέρα σε όλους. Ένα απογευματινό της τελευταίας στιγμής σήμερα στα Μέγαρα. Αγία Άννα κοντά για όποιον γνωρίζει. Περισσότερα πουλιά από την τελευταία φορά που τα περισσότερα πέρασαν από ένα συγκεκριμένο καρτέρι απέναντι μου. Τουφεκισα 5,πηρα δύο στο χέρι και μια χαμένη από τις 5 πάρα δέκα μέχρι τις 5 και τέταρτο.

τουλαχηστο για 1ο μερες δεν ξαναπαω , θα ασχοληθω τον ελευθερο χρονο μου με το ποδηλατο στην εξοχη , εαν δω κατι το σημαντηκο τοτε και μονο τοτε θα ξαναπαω για πουλια
Η καλυτερη δουλεια που θα κανεις,αν εχεις κ καλο ποδηλατο ειναι απολαυση..

Last edited:
Καλησπερα συντροφοι!
Για δυνατους λυτες....
Αρχαια ευλογημενη γη...το χωμα της νεκταρ των Θεων αιωνες δινει...και τουτη την χρονια της τσιχλας καταφυγιο ισως να εχει γινει!
Καλη συνεχεια σε ολους!
Ίσως; .sarcastic.
Δεν είσαι σίγουρος; .my man.

Status
Not open for further replies.
Back