Χααααααμος από συγκεντρωτηρες κ κάλυκεςεμείς θέλουμε ιδιαίτερα φροντιστήρια
Τι είναι ο τ2 κ τι ο τ3![]()
Το υψος του παφυλα Γιαννη !!!
Χααααααμος από συγκεντρωτηρες κ κάλυκεςεμείς θέλουμε ιδιαίτερα φροντιστήρια
Τι είναι ο τ2 κ τι ο τ3![]()
Καλημέρα , κάλυκες ίδιας κατασκευής έχουν την ίδια αντοχή σε πιέσεις άσχετα με το ύψος του παφυλα. Αν δεχτούμε πως το πέρασμα απο 20,3 που είναι η στενότερη αποδεκτή θαλάμη σύμφωνα με την cip στο 20,4 που είναι η φαρδύτερη προκαλεί μια μείωση των πιέσεων, περίπου 20 με 30 bar, προκύπτει πως μία μικρή, μάλλον αμελητέα αύξηση των πιέσεων θα υπάρξει όταν ψηλώνει ο παφυλας. Λογικά αυξάνει και η ακαμψία του κάλυκα, που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι βοηθαει στην λειτουργία των αυτογεμων. Η αισθητική είναι υποκειμενική, αλλά σίγουρα ανεβαίνει το κόστος του κάλυκα, γιαυτό οι εταιρείες συνδυάζουν ψηλό παφυλα με φυσίγγια υψηλών προδιαγραφών.Παρατηρώ στην tecna, ότι σε όλες τις συνταγές, προτείνει, κάλυκες Τ2, όσο βαριά γόμωση και αν χρησιμοποιεί. Άντε, σε μια δυο περιπτώσεις, βάζει Τ3. Γιατί το κάνει αυτό; Μπορεί να εξηγήσει κάποιος;
Το έχω αναφέρει κι άλλες φορές στο φόρουμ: Σε αυτό ακριβώς το λόγο έχω αποδώσει κι εγώ το ότι και το δικό μου αυτογεμές (Mossberg 9200) με κάλυκες πολύ χαμηλού πάφυλα (Τ1 - 8 mm) παρουσιάζει πότε-πότε εμπλοκές, ενώ από Τ2 (12 mm) και πάνω δουλεύει ρολόι, ακόμη και με φυσίγγια 24 γρ. (skeet - trap). Και από λίγο που έχω δοκιμάσει σχετικά πρόσφατα, και με κάλυκες 10 mm πάφυλα (ΜΑΧΑΜ), δεν έχει θέμα!Καλημέρα , κάλυκες ίδιας κατασκευής έχουν την ίδια αντοχή σε πιέσεις άσχετα με το ύψος του παφυλα. Αν δεχτούμε πως το πέρασμα απο 20,3 που είναι η στενότερη αποδεκτή θαλάμη σύμφωνα με την cip στο 20,4 που είναι η φαρδύτερη προκαλεί μια μείωση των πιέσεων, περίπου 20 με 30 bar, προκύπτει πως μία μικρή, μάλλον αμελητέα αύξηση των πιέσεων θα υπάρξει όταν ψηλώνει ο παφυλας. Λογικά αυξάνει και η ακαμψία του κάλυκα, που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι βοηθαει στην λειτουργία των αυτογεμων. Η αισθητική είναι υποκειμενική, αλλά σίγουρα ανεβαίνει το κόστος του κάλυκα, γιαυτό οι εταιρείες συνδυάζουν ψηλό παφυλα με φυσίγγια υψηλών προδιαγραφών.
Να βάλουμε ρεφενέ να στήσουμε ένα κανονάκι κάπου,οπουδήποτε ( ας πούμε στο σπίτι μου) να ησυχασει το κεφαλι μας απ τις σκοτούρες...![]()
Καλημερα Λευτερη....να γινω θρασυς και να σου ζητησω mb σε cal.12?Καλημέρα , κάλυκες ίδιας κατασκευής έχουν την ίδια αντοχή σε πιέσεις άσχετα με το ύψος του παφυλα. Αν δεχτούμε πως το πέρασμα απο 20,3 που είναι η στενότερη αποδεκτή θαλάμη σύμφωνα με την cip στο 20,4 που είναι η φαρδύτερη προκαλεί μια μείωση των πιέσεων, περίπου 20 με 30 bar, προκύπτει πως μία μικρή, μάλλον αμελητέα αύξηση των πιέσεων θα υπάρξει όταν ψηλώνει ο παφυλας. Λογικά αυξάνει και η ακαμψία του κάλυκα, που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι βοηθαει στην λειτουργία των αυτογεμων. Η αισθητική είναι υποκειμενική, αλλά σίγουρα ανεβαίνει το κόστος του κάλυκα, γιαυτό οι εταιρείες συνδυάζουν ψηλό παφυλα με φυσίγγια υψηλών προδιαγραφών.
καλημέρα Λευτέρη, εάν δεν σου είναι κόπος θα ήθελα να ανεβάσεις πίνακες για TECNA,CSB-1,SSB-150 για cal 20 ,ευχαριστώ εκ των προτέρων.Μανωλη μονο απο Ιταλία νομίζω απευθείας, G.Bordin. caricare cartuccie a pallini e slug .Να μου λέτε ποια θέλετε και θα τα ανεβάζω, μια φωτογραφία είναι, δεν είναι κόπος. Χωριστά κάθε διαμετρημα, σκάγια, μολυβδινα ,ατσάλινα, ή μονοβολα. dimmys ποια πυρίτιδα ;
Ευχαριστώ Λευτέρη.Καλημέρα , κάλυκες ίδιας κατασκευής έχουν την ίδια αντοχή σε πιέσεις άσχετα με το ύψος του παφυλα. Αν δεχτούμε πως το πέρασμα απο 20,3 που είναι η στενότερη αποδεκτή θαλάμη σύμφωνα με την cip στο 20,4 που είναι η φαρδύτερη προκαλεί μια μείωση των πιέσεων, περίπου 20 με 30 bar, προκύπτει πως μία μικρή, μάλλον αμελητέα αύξηση των πιέσεων θα υπάρξει όταν ψηλώνει ο παφυλας. Λογικά αυξάνει και η ακαμψία του κάλυκα, που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι βοηθαει στην λειτουργία των αυτογεμων. Η αισθητική είναι υποκειμενική, αλλά σίγουρα ανεβαίνει το κόστος του κάλυκα, γιαυτό οι εταιρείες συνδυάζουν ψηλό παφυλα με φυσίγγια υψηλών προδιαγραφών.
Λευτερη ευχαριστω πολυMbx32 cl 12
ευχαριστώ πολύCal 20
Μήπως υπάρχει και AQUILA SV x24 και την G3000 για cal12 ?Mbx32 cl 12
Λευτέρη ξέρεις ποια χρονια έχουν γίνει οι μετρήσεις; Συγκεκριμένα θέλω να βγάλω άκρη με τη σιπε... Με μπερδεύει λίγο με τα σεταπ του.... Δεν τον αμφισβητώ για κανένα λόγο απλά μου φαίνονται παράξενα τα σεταπ του.Θα τα ανεβάζω με την σειρά που τα ζητάτε για να μην ξεχάσω κάποια, αν συμβεί ξαναγραψτε. Πρώτα για τον Alex. Νικο αυτό που κάνω εγώ είναι τίποτα μπροστά στην δική σου προσφορά σε όλους μας. 58,0 χιλιοστά, για να τις έχουμε σαν < αφετηρία >, αυτός είναι υπέρ του πεντασταδιακου κλεισίματος, και της λεπτομέρειας. Για παράδειγμα υποστηρίζει πως όλοι οι κάλυκες πρέπει να είναι αχρησιμοποιητοι, και της ίδιας μάρκας και ύψους παφυλα που γράφει, και κυρίως ακριβώς ίδιου ύψους.
Λευτέρη Καλημέρα!Στέφανε από cheddite έχει μόνο αυτά σε 12αρι. G3000 όχι, ίσως επειδή δεν παράγεται. Σταύρο είναι του 2018, στην Ιταλία σαν αξιοπιστια σταθμού είναι κορυφή.
Η g3000 σταματησε να παραγεται;;G3000 όχι, ίσως επειδή δεν παράγεται.
Θέλουν μεγαλύτερη προσκόπευση Στέλιο .Σε μακρυνούς δε δίσκους άστο καλύτερα ....Έχω συναντήσει κάμποσα εμπορικά φυσίγγια σπόρτινγκ (28 γρ.) με 24άρα πυρίτιδα. Αλλά και ιδιογομωτές που το έχουν κάνει. Το έχω ξαναγράψει παλιότερα εδώ.
Το πρώτο ήταν το Cheddite Drago Sporting που για πολλά χρόνια το έβρισκα με Granular SV (στο 1,25 γρ.) ... (Μόνο τα τελευταία χρόνια το είχα βρει με την 28αρα Granular V στο 1,35 γρ. και την τελευταία φορά με την 32άρα Granular στο 1,50 γρ. ).
Επίσης κάποια από τα ντόπια (Χανιώτικα) Fly-target, με G2000x24 και με Aquila SV. Και κάποια άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.
Αυτό που είχα παρατηρήσει σε όλα ήταν ότι, δεν είχαν αυξήσει τη δόση της πυρίτιδας σε σχέση με τα 24 γρ. (συνήθως γύρω στο 1,25 γρ.) ούτε είχαν αλλάξει το καψούλι (συνήθως Cx2000) με ασθενέστερο ...
Φαντάζομαι ότι έτσι το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς μικρότερη ταχύτητα και ελαφρώς υψηλότερη πίεση σε σχέση με τα 24 γρ. και θεωρώ ότι είναι και ασφαλή ... Και τουλάχιστον για μικρές και μεσαίες αποστάσεις (Compak sporting - περπατητό και απογευματινό τσιχλοκυνήγι κλπ) δουλεύουν μια χαρά.
Mε βάση το 32άρι ΝSI (688 1.55 X32 GT24 6* ) που γνωρίζω είναι θετικό , θα δοκίμαζα στα 33γρ στο 1.60 πάλιν με 688 και βύσμαΛευτέρη ξέρεις ποια χρονια έχουν γίνει οι μετρήσεις; Συγκεκριμένα θέλω να βγάλω άκρη με τη σιπε... Με μπερδεύει λίγο με τα σεταπ του.... Δεν τον αμφισβητώ για κανένα λόγο απλά μου φαίνονται παράξενα τα σεταπ του.