Υλικά για ιδιογόμωση

Εδώ είναι η ανακοίνωση της Fiocchi για την αλλαγή χρώματος των καψουλιών της. Την βρήκα πάλι και την ξανα-ανεβάζω:
https://www.fiocchi.com/en/news-events/primers-for-hunting-and-clay-target
26 FEB 2014 - NEWS & EVENTS - NEWS BACK
PRIMERS FOR HUNTING AND CLAY TARGET
Fiocchi, historic manufacturer of primers with an annual production of around one billion pieces, wishes to announce a technical adjustment to its primers for use in shot shells.
Over the years, the materials used for the primer components have changed as a result of technical & industrial, economic and market-related developments.
Fiocchi informs its customers that primers production will be exclusively done coppered plated primer case.
The reasons for this return are related to industrial process rationalisation and range homogenisation.
This modification concerns primers 614, 615, 616, 616 Gold, 616 Magnum, 616 Spark and 616 Mito Azzurro.
Fiocchi guarantees that the modification will not alter the performance of the product technically; this represents the end of a kind of galvanic treatment for primer cases.
We take the chance to thank our customers and we remind our commercial organisation nonetheless remains at your disposal for any further clarifications or requirements that you might have.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου ... Απ' ότι φαίνεται παράγει 5 διαφορετικά 616 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek:o_O Τώρα, ποιο είναι το καθένα, και ποια η ισχύς τους, και πως ξεχωρίζουν ... ο θεός κι η ψυχή τους !!! ;).yel. Λογικά αυτό που πωλείται εδώ και που κυρίως χρησιμοποιείται στα εμπορικά φυσίγγια μάλλον είναι το πρώτο, το σκέτο 616. Πάντως ... κανένα "616 Silver" δεν βλέπω να αναφέρεται ... ;)

Ο συγκεντρωτηρας αυτός είναι από το 30άρι του Ρουμελιώτη.Ανοιξα το αμορτισέρ με κατσαβιδι για να ξαναερθει στο σχήμα του οπως ηταν πριν πατηθεί απο την τουφεκιά. Είναι καρδάρας τύπου Gualandi, σωστά; Ποιό μηκος πρεπει να μετρήσω με το παχυμετρο για να διαπιστώσω ότι είναι π.χ. το "Καρδάρας 20";

μολης ειδα τυμες φυσιγγιων στο σκρουτζ , και διαπιστοσα οτι με την ιδιογωμοση εκτος απο ποιοτητα , εχεις και οικονομια , βλεπω φυσιγγια 32 γραμμαριων , και εχουν 7,5 ευρω , ακομα και 30 γραμμαριων εχουν 6,5 ευρω , και εαν παμε στα 36 γραμμαριων εκει πανε πανω απο 10 ευρω , που στον ιδιογωμοτη 3 με 5 γραμμαρια παραπανω , απο τα 30 γραμμαρια ,και 0,10 του γραμμαριου πυρητηδα παραπανω , του στοιχηζει το κουτι 50 , μεχρη το πολυ 80 λεπτα του ευρω, και εαν κανουμε και αναγωμοση τοτε μας στοιχηζει ακομα φτηνοτερα , εγω πρωσοπηκα δεν εχω διαπηστοση καμια διαφορα σε αποδοση ,με καλυκες αναγομοζμενους , απο τους καινουριους ,

Ακομα και το αριχτο φυσιγγι να κοψεις, παλι το βυσμα που θα βρεις ειναι καποια χιλ. χαμηλοτερο λογω πιεσης και ρελιασματος. Επειδη ομως εχει συγκεκριμενα μεγεθη, ισως τοτε βγαλεις καλυτερο συμπερασμα οταν το μετρησεις. Το μηκος που θα μετρησεις ειναι απο τη φουστα εως το κατω μερος του ποτηριου.

Στην γειτονική μας Ιταλία διατίθεται η νέα ανανεωμένη έκδοση του Gualandi SG 25mm .
https://www.mygrashop.it/it/ricaric...ca-gualandi-rex-calibro-12-mm-27-mod-brx.html
Μόνο που κάτι δεν μου πάει καλά ... Μάλλον λάθος φωτογραφία έχουν βάλει, και όχι νέα έκδοση του SG 25. Στο κείμενο γράφει ότι το κυάθιο χωρίζεται σε 4 τμήματα, ενώ στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι χωρίζεται σε 2 τμήματα !!! Επίσης αν καταλαβαίνω καλά, αναφέρει για κυψελοειδή δομή, δηλ. τα γνωστά 4 "ποδαράκια" πάνω από το δαχτυλίδι, που το ύψος τους καθορίζει τη διαφορά μεταξύ SG H22 - H25 - H27. ..."STRUTTURA ad alveare, che determina le altezze delle Super G H 22 - H 25 - H 27" .... Ενώ σε αυτόν της φωτογραφίας δεν υπάρχουν. !!!
Κι επίσης δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά για "νέα" ή "ανανεωμένη" έκδοση του SG 25 ... Δεν νομίζω λοιπόν να έχει αλλάξει κάτι από τα γνωστά ... http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/super_g_12_gauge.html ...
Μάλλον μπερδεύτηκες από τη λάθος φωτογραφία ....

... Και ναι, είχα δίκιο !!! Τώρα ανακάλυψα ποιός είναι αυτός στη φωτογραφία !!! Είναι ο SG 25 ... αλλά ο Cal.20 !!!

g_20-brg_20_25.jpg

http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/super_g_16_and_20_gauge.html

Μόνο που κάτι δεν μου πάει καλά ... Μάλλον λάθος φωτογραφία έχουν βάλει, και όχι νέα έκδοση του SG 25. Στο κείμενο γράφει ότι το κυάθιο χωρίζεται σε 4 τμήματα, ενώ στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι χωρίζεται σε 2 τμήματα !!! Επίσης αν καταλαβαίνω καλά, αναφέρει για κυψελοειδή δομή, δηλ. τα γνωστά 4 "ποδαράκια" πάνω από το δαχτυλίδι, που το ύψος τους καθορίζει τη διαφορά μεταξύ SG H22 - H25 - H27. ..."STRUTTURA ad alveare, che determina le altezze delle Super G H 22 - H 25 - H 27" .... Ενώ σε αυτόν της φωτογραφίας δεν υπάρχουν. !!!
Κι επίσης δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά για "νέα" ή "ανανεωμένη" έκδοση του SG 25 ... Δεν νομίζω λοιπόν να έχει αλλάξει κάτι από τα γνωστά ... http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/super_g_12_gauge.html ...
Μάλλον μπερδεύτηκες από τη λάθος φωτογραφία ....

Η νέα ανανεωμένη έκδοση είναι υπόθεση δικιά μου .
Ναι όντως γράφει για τέσσερα πέταλα ενώ στη φώτο είναι δίπτερος αλλά υπέθεσα ότι είναι λάθος περιγραφή .
Όσο για τη κυψελοειδή δομή που αναγράφει εννοεί τα "βυζάκια" στην φούστα που πατάει πάνω στην πυρίτιδα , όπως έχουν (διαφορετικά) και οι SG22 - SG27 . Αυτή αλώστε είναι και η μόνη διαφορά που καθορίζει το ύψος μεταξύ των Vzero23 με Vzero25 .
Ωστόσο για το Ο-ring αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι 1cm και στο site του Gualandi δεν υπάρχει κάποιος παρόμοιος ώστε να έχουν βάλει λάθος φώτο .
Τι να πω , ίδωμεν !!

Καλησπέρα στο team. Επειδή δεν βρίσκω άλλο θέμα θα κάνω εδώ τις ερωτήσεις μου. Πήγα σήμερα να βοηθήσω ένα φίλο να αδειάσει το παλιό μαγαζί με κυνηγετικα του παππού του που το κληρονόμησε για να το ενοικιάσει και βρηκαμε μέσα σε ξύλινα κιβώτια μεταλικους τενεκέδες σφραγισμενους στο καπάκι με ένα σαν πισσοχαρτο ήταν γεμάτους με σκάγια διαφόρων διαμέτρων και 1 τενεκέ χωρίς να γράφει καποια ονομασία γεμάτο πυρίτιδα. Καλά μιλάμε και για πλήθος από καλυκες, συγκεντρωτηρες και μάλλινες τάπες και διάφορα άλλα, θα ήθελα να μάθω αν αυτή η πυρίτιδα λειτουργεί κανονικά ή αν πρέπει να την δοκιμάσουμε; και αν ξέρει κάποιος το όνομα της, πήρα ένα δείγμα και θα σας ανεβάσω φωτογραφία. Να σημειώσω ότι το μαγαζί είναι κλειστό εδώ και 18 χρόνια και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας μεσα

Attachments

• 15618213733991940943142.jpg
    15618213733991940943142.jpg
    614,4 KB · Προβολές: 44
Καλησπέρα στο team. Επειδή δεν βρίσκω άλλο θέμα θα κάνω εδώ τις ερωτήσεις μου. Πήγα σήμερα να βοηθήσω ένα φίλο να αδειάσει το παλιό μαγαζί με κυνηγετικα του παππού του που το κληρονόμησε για να το ενοικιάσει και βρηκαμε μέσα σε ξύλινα κιβώτια μεταλικους τενεκέδες σφραγισμενους στο καπάκι με ένα σαν πισσοχαρτο ήταν γεμάτους με σκάγια διαφόρων διαμέτρων και 1 τενεκέ χωρίς να γράφει καποια ονομασία γεμάτο πυρίτιδα. Καλά μιλάμε και για πλήθος από καλυκες, συγκεντρωτηρες και μάλλινες τάπες και διάφορα άλλα, θα ήθελα να μάθω αν αυτή η πυρίτιδα λειτουργεί κανονικά ή αν πρέπει να την δοκιμάσουμε; και αν ξέρει κάποιος το όνομα της, πήρα ένα δείγμα και θα σας ανεβάσω φωτογραφία. Να σημειώσω ότι το μαγαζί είναι κλειστό εδώ και 18 χρόνια και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας μεσα
Από την φωτογραφία λίγο δύσκολα να το πετύχεις, κακό που τέτοια μαγαζιά είναι κλειστά, τώρα με δοκιμές θα το βρείτε σιγά σιγά,να μην πάει έτσι,είναι κρίμα τόση ποσότητα

Κάποια vectan πρέπει να είναι αν υπάρχει κάποιος έμπειρος ιδιογομωτης κοντά σας συμβουλευτειτε τον, σε θησαυρό με καλούδια πέσατε Βαγγέλη

Κάποια vectan πρέπει να είναι αν υπάρχει κάποιος έμπειρος ιδιογομωτης κοντά σας συμβουλευτειτε τον, σε θησαυρό με καλούδια πέσατε Βαγγέλη
Φίλος μου σε μπελα λέει ότι έπεσε γιατί δεν έχει ιδέα από ιδιογομωση, εγώ που ψιλοασχολουμε Μέσο του πατέρα μου Μου έπεσα πραγματικά σε θησαυρό :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool: ( του είπα να του δώσω λεφτά και να τα πάρω και μου λέει " παρτα Όλα τσάμπα μην βρω κανένα μπελά ")

Φίλος μου σε μπελα λέει ότι έπεσε γιατί δεν έχει ιδέα από ιδιογομωση, εγώ που ψιλοασχολουμε Μέσο του πατέρα μου Μου έπεσα πραγματικά σε θησαυρό :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool: ( του είπα να του δώσω λεφτά και να τα πάρω και μου λέει " παρτα Όλα τσάμπα μην βρω κανένα μπελά ")
Ωραίο το φιλαράκι μακάρι όλοι να βρίσκαμε τέτοιους μπελάδες.

Back