Υλικά για ιδιογόμωση

κ.Νικο δεν το έχω με την ιδιογωμοση σαν εσάς απλά θα ήθελα να φτιάξω μερικά φυσίγγια να με αυτές τις τάπες έτσι . Και τις υπόλοιπες να τις κρατήσω. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει με την ποσότητα της μπαρούτης .

Γιαννη μου , σε αστεροειδες κλεισιμο θελεις η σε ρελιαστο ??? Και με τι νουμερο σκαγια??

Οταν εχουμε να ''κανουμε'' με υλικα που δεν γνωριζουμε....ξεκιναμε απο χαμηλα παντα για λογους
ασφαλειας....
Σε ρελι και καλυκα 65,4 ξεκινα με CX2000- 1,50χ32 - 686-1,55Χ32- με τζαμακι και ρελιαζεις στα 60 χιλιοστα.
Αυτο που θα προσεξεις....ειναι να εχεις ΚΕΝΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΧΩΡΟ 6χιλιοστα...απο τα σκαγια μεχρι τα
χειλη του καλυκα...Με το τζαμακι επανω στα σκαγια....
Με κουβετ πανω στην πυριτιδα....και χαρτακι πανω στην ταπα....ωστε να μην ''καρφωθουν'' και μεινουν
τα σκαγια επανω της...

Εαν ''κολλησεις'' με την ογκομετρια.....πες μου....στην βγαζω εγω....και σου δινω το σεταπ αναλυτικα φιλε!!!!

ΥΓ, Εκ των πραγματων....θα χρειαστει να κανεις καποιες δοκιμες....για να βγαλεις το αποτελεσμα που
εσυ θελεις...

Last edited:
Γιαννη μου , σε αστεροειδες κλεισιμο θελεις η σε ρελιαστο ??? Και με τι νουμερο σκαγια??

Οταν εχουμε να ''κανουμε'' με υλικα που δεν γνωριζουμε....ξεκιναμε απο χαμηλα παντα για λογους
ασφαλειας....
Σε ρελι και καλυκα 65,4 ξεκινα με CX2000- 1,50χ32 - 686-1,55Χ32- με τζαμακι και ρελιαζεις στα 60 χιλιοστα.
Αυτο που θα προσεξεις....ειναι να εχεις ΚΕΝΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΧΩΡΟ 6χιλιοστα...απο τα σκαγια μεχρι τα
Με κουβετ πανω στην πυριτιδα....και χαρτακι πανω στην ταπα....ωστε να μην ''καρφωθουν'' και μεινουν
τα σκαγια επανω της...

Εαν ''κολλησεις'' με την ογκομετρια.....πες μου....στην βγαζω εγω....και σου δινω το σεταπ αναλυτικα φιλε!!!!

ΥΓ, Εκ των πραγματων....θα χρειαστει να κανεις καποιες δοκιμες....για να βγαλεις το αποτελεσμα που
εσυ θελεις...
Δεν έχω ρελιαστρα με αστέρι θα κλείσω μετην mec.

ασφαλειας....
τα σκαγια επανω της...

εσυ θελεις...
Τα νούμερα σκαγιων από 7,8,9. Για μπεκάτσα και τσίχλες.

Δεν έχω ρελιαστρα με αστέρι θα κλείσω μετην mec.

ΟΚ....Την ιδια δοσολογια σε πυριτιδα σκαγια.... Μονο η ογκομετρια αλλαζει...
Την ταπα στα 22χιλιοστα....την ''φοβαμαι'' λιγο.....Δεν ξερω ποσο συμπιεζεται....η 18αρα εχει
αμορτισερ τον φελλο....ειναι οκ.
Σε αυτην που δεν συμπιεζεται την 13αρα....θα βαλεις 5 - 6χιλιοστα φελλο....Σκετη χωρις αμορτισερ (φελλο ) μονο
σε διασπορας...με την ταπα πανω στην πυριτιδα .....και CX2000- 1,55χ32 .

Την 22αρα βαλτην στο παχυμετρο...πιεσε την....και γραψε μου ποσο κατεβαινει -συμπιεζεται...
φοβαμαι μην σου βγαλει ''κλουβια'' τουφεκια!!!

Last edited:
Αυτο ειναι το κουβετ Βασιλη.....Μπαινει επανω στην πυριτιδα φιλε!!!

View attachment 31619View attachment 31620View attachment 31621
Πλαστικός εμφρακτηρας στα ελληνικά φίλε

Οκ κατάλαβα, έχετε καμιά τάπα σαν αυτή που λέω την κοκκινόμαυρη την σκληρή που έμπαινε κάτω από την μάλλινη και πάνω από την πυρίτιδα ;
Αν έχει κάποιος ας βάλει μια φωτό ...
Για ιστορικούς λόγους το ζητάω.

Οκ κατάλαβα, έχετε καμιά τάπα σαν αυτή που λέω την κοκκινόμαυρη την σκληρή που έμπαινε κάτω από την μάλλινη και πάνω από την πυρίτιδα ;
Αν έχει κάποιος ας βάλει μια φωτό ...
Για ιστορικούς λόγους το ζητάω.

Στις χαρτουτσες λες Βασιλη ??? Εννοω στους χαρτινους καλυκες ???

Σαν αυτή την άσπρη ήταν αλλά λίγο πιο χοντρή 1-1,5mm γιαλιστερή και από τις 2 πλευρές κόκκινη από την μια και μαύρη από την άλλη.
Σίγουρα έχεις δει ...

Αυτές οι άσπρες έμπαιναν πάνω από τα σκάγια.

Untitled 1.jpg

Σας έχω πει ποιός ήταν ο πρόδρομος του συγκεντρωτήρα ;;;
Ελληνική;;;;;;;; πατέντα ...

Ύφασμα ραμένο και μέσα τα σκάγια !!!
Ο ξάδερφος του παππού μου του το κρατούσε κρυφό για χρόνια.
Επτασφράγιστο μυστικό !!!

Σαν αυτή την άσπρη ήταν αλλά λίγο πιο χοντρή 1-1,5mm γιαλιστερή και από τις 2 πλευρές κόκκινη από την μια και μαύρη από την άλλη.
Σίγουρα έχεις δει ...

Αυτές οι άσπρες έμπαιναν πάνω από τα σκάγια.

View attachment 31622

Ναι ετσι οπως λες ηταν...μαυρη απο την μια πλευρα και κοκκινη απο την αλλη!!!
Μου εστειλε ενας καλος φιλος φωτο τους....και θα την ανεβασω...
Οι σημερινες ειναι με αλλο χρωμα.

εικόνα_Viber_2021-08-29_19-37-27-316.jpgεικόνα_Viber_2021-08-29_19-43-44-170.jpgεικόνα_Viber_2021-08-29_19-43-10-202.jpg

Ναι ετσι οπως λες ηταν...μαυρη απο την μια πλευρα και κοκκινη απο την αλλη!!!
Μου εστειλε ενας καλος φιλος φωτο τους....και θα την ανεβασω...
Οι σημερινες ειναι με αλλο χρωμα.

View attachment 31623View attachment 31624View attachment 31625
Ναι αυτές ήταν οι πρώτες.
2 χιλιοστά ...
Πως λέγονταν αυτές ;;;

Τι μου θύμισες τώρα ...

Over-powder = Πάνω από την πυρίτιδα.

Περιγραφικό όνομα ... !!!
Ευχαριστώ Νικ

Προσεξε....και το λεω για ΟΛΟΥΣ....Πρεπει να ξερεις τι κανεις με αυτην βυσματωση....

Το Over- powder ....Ανεβαζει τα BAR στον Θεο....οταν δεν ξερεις τι κανεις .

Back