Υλικά για ιδιογόμωση

Πληροφοριακα σας λεω....Τοτε που ψαχνομουν με την SIPE....Και καμια ''πτανα''....δεν μου ελεγε...
ΜΟΝΟ με 1,55χ32 και 2 overpowder,,, πανω στην πυριτιδα + μαλλινη ταπα ΛΑΘΟΣ κερωμενη...
Κοπηκε ο καλυκας .....και ταξιδεψε σαν μονοβολο στον στοχο.
Απο τα λαθη μου εμαθα.....και γιαυτο οτι ξερω το λεω.
Το που ειμαι αρτημελης,,,,,το οφειλω ΠΡΩΤΑ στον Θεο και μετα στο οπλο μου!!!! :)

Σας έχω πει ποιός ήταν ο πρόδρομος του συγκεντρωτήρα ;;;
Ελληνική;;;;;;;; πατέντα ...

Ύφασμα ραμένο και μέσα τα σκάγια !!!
Ο ξάδερφος του παππού μου του το κρατούσε κρυφό για χρόνια.
Επτασφράγιστο μυστικό !!!

Μηπως δεν το θυμασαι καλα ??? Πιτουρο μεσα σε ραμμενο υφασμα....οχι σκαγια φιλε,,,,για
ευνοητους λογους...
Ξερω οτι εβαζαν το πιτουρο σε ραμμενο υφασμα για μην ΄΄στραβωνονται''..... ;)

Μηπως δεν το θυμασαι καλα ??? Πιτουρο μεσα σε ραμμενο υφασμα....οχι σκαγια φιλε,,,,για
ευνοητους λογους...
Ξερω οτι εβαζαν το πιτουρο σε ραμμενο υφασμα για μην ΄΄στραβωνονται''..... ;)
Δεν τα πρόλαβα Νίκο ... ο πατέρας μου μου τα έλεγε.
Μιλάμε για πρίν το '69 σίγουρα.
Εγώ είμουν σε υγρή μορφή τότε :)

Δεν τα πρόλαβα Νίκο ... ο πατέρας μου μου τα έλεγε.
Μιλάμε για πρίν το '69 σίγουρα.
Εγώ είμουν σε υγρή μορφή τότε :)

Και μενα ο πατερας μου τα εχει πει.....Το εκανε ο παπους μου....τον οποιο δεν τον προλαβα...
Ο παπους.....ηταν κυνηγος στο επαγγελμα και ξυλοκοπος. Κυνηγουσε κουναβια....και πουλαγε τα
δερματα. Οταν ηθελαν κρεας στο σπιτι.....επαιρνε τον πατερα μου μαζι του....και του ελεγε...Οταν σου
πω.....θα πεταξεις μια πετρα σε εκεινο το πουρναρι...Το εκανε ο πατερας μου....πεταγοταν ο λαγος ...μια
τουφεκια ο παπους....κρεας στο σπιτι.....
Καταραμενη φτωχια φιλε.....

ΥΓ. Ποιο 69 βρε φιλε!!!! Εγω σου λεω για το 1920....με τον πατερα μου 8 χρονων....
Ο παπους εκοβε και εφτιαχνε τα σκαγια με το μαχαιρι....

Και μενα ο πατερας μου τα εχει πει.....Το εκανε ο παπους μου....τον οποιο δεν τον προλαβα...
Ο παπους.....ηταν κυνηγος στο επαγγελμα και ξυλοκοπος. Κυνηγουσε κουναβια....και πουλαγε τα
δερματα. Οταν ηθελαν κρεας στο σπιτι.....επαιρνε τον πατερα μου μαζι του....και του ελεγε...Οταν σου
πω.....θα πεταξεις μια πετρα σε εκεινο το πουρναρι...Το εκανε ο πατερας μου....πεταγοταν ο λαγος ...μια
τουφεκια ο παπους....κρεας στο σπιτι.....
Καταραμενη φτωχια φιλε.....

ΥΓ. Ποιο 69 βρε φιλε!!!! Εγω σου λεω για το 1920....με τον πατερα μου 8 χρονων....
Ο παπους εκοβε και εφτιαχνε τα σκαγια με το μαχαιρι....
Μου θυμησες τον παππού μου... Με τρία φυσίγγια φρεσκογεμισμένα στην τσέπη εβγαινε...καλυκες πρησμένοι απ το γεμισε ξαναγεμισε,τα χείλη ξεχαρβαλωμένα, οι σφηνομενοι καλυκες εβγαιναν με καρφί. χαρτάκια κομμένα στο χέρι. Πού λεφτα τοτε. Το μονοκανο 90 ή 900 δραχμές νομιζω αγορασμενο μετα απο πωληση χωραφιού.Τα τρια φυσιγγια επρεπε να φερουν φαγητό. Και τωρα που εχει γεμισει ο τοπος φυσίγγια λεω που εισαι να ριχνεις να γουσταρεις.

Μου θυμησες τον παππού μου... Με τρία φυσίγγια φρεσκογεμισμένα στην τσέπη εβγαινε...καλυκες πρησμένοι απ το γεμισε ξαναγεμισε,τα χείλη ξεχαρβαλωμένα, οι σφηνομενοι καλυκες εβγαιναν με καρφί. χαρτάκια κομμένα στο χέρι. Πού λεφτα τοτε. Το μονοκανο 90 ή 900 δραχμές νομιζω αγορασμενο μετα απο πωληση χωραφιού.Τα τρια φυσιγγια επρεπε να φερουν φαγητό. Και τωρα που εχει γεμισει ο τοπος φυσίγγια λεω που εισαι να ριχνεις να γουσταρεις.
Τους χάρτινους τους γεμίζαμε μέχρι να σχιστούν χαμηλά και να μην κρατάνε την μπαρούτι μέσα :)
Αν κρατούσαν την μπαρούτι ξαναγεμίζονταν ...

Τελικά νομίζω ότι ζούμε από τύχη ...

Ο παππους μου παιδια ηταν γενημενος το1904 αν κ ο ιδιος επεμενε οτι ηταν 3-4 χρονια μεγαλυτερος αλλα δεν τον δηλωσαν σωστα για να μην τον παρουν οι τουρκοι η κατι τετοιο δεν ειμαι σιγουρος .
Στο χωριο οι λιγοστοι κυνηγοι θεωρουνταν τεμπελιδες , οποιος ειχε ελευθερο χρονο και δεν δουλευε ηταν τεμπελης απλα πραγματα .
Οταν λοιπον ακουσε οτι ο μικροτερος εγγονος της μικροτερης κορης του εγινε κυνηγος μονολογησε... που εμοιασε το παιδι κ βγηκε τεμπελης........ απ τον πατερα του θα πηρε .... χαχαχα

Τον θυμηθηκα τωρα με αυτα που γραψατε πιο πανω , εφυγε πληρης ημερων στα 104 χρονια του

Μια ερώτηση καθότι άσχετος.... η μαλλινη τάπα σε μια απόσταση πχ 30 μέτρα πόσο διαφορετικά αποτελέσματα δίνει σε σχέση με ένα ίδιο φυσιγγι με πλαστικό συγκεντρωτηρα;;
Η μαλλινη είναι αυτή που διαβάζει τα τσοκ ακριβώς..

Μια ερώτηση καθότι άσχετος.... η μαλλινη τάπα σε μια απόσταση πχ 30 μέτρα πόσο διαφορετικά αποτελέσματα δίνει σε σχέση με ένα ίδιο φυσιγγι με πλαστικό συγκεντρωτηρα;;
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι οι δοκιμές καθορισμού τσοκ πρέπει να γίνονται με μάλλινη
Αυτά τα έχω μαζέψει από εδώ κάποια στιγμή.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε.
Όταν συμπληρώσω τον πίνακα θα τον ποστάρω σε excel.

Last edited:
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι οι δοκιμές καθορισμού τσοκ πρέπει να γίνονται με μάλλινη
Αυτά τα έχω μαζέψει από εδώ κάποια στιγμή.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε.
Όταν συμπληρώσω τον πίνακα θα τον ποστάρω σε excel.

View attachment 31726
XF: 1,2-1,3
XXF:1,3-1,4
;)
Δεν ξέρω τι χρησιμότητα έχει ένας τέτοιος πίνακας, τα ποσοστά εν πολλοίς είναι υποκειμενικά και διαφοροποιούνται ανάλογα τις συνθήκες και τα δεδομένα του πειράματος ;)
Πχ για μάλλινη τάπα και εμπορικό φυσίγγι, εμένα μου φαίνονται "αισιόδοξα" τα ποσοστά αυτά.

XF: 1,2-1,3
XXF:1,3-1,4
;)
Δεν ξέρω τι χρησιμότητα έχει ένας τέτοιος πίνακας, τα ποσοστά εν πολλοίς είναι υποκειμενικά και διαφοροποιούνται ανάλογα τις συνθήκες και τα δεδομένα του πειράματος ;)
Πχ για μάλλινη τάπα και εμπορικό φυσίγγι, εμένα μου φαίνονται "αισιόδοξα" τα ποσοστά αυτά.
χαχαχαχχαχαχα τύφλα πρέπει να ήμουν όταν τον συμπλήρωνα ... σωστός
Ένας χονδροειδής μπούσουλας Bill ... τίποτα άλλο ...

Να το σωστό αρχείο

Attachments

Last edited:
Για να έχεις μια εικόνα.
Οι τουφεκιές είναι 40 μέτρα με κορδέλα με το 3* του baikal s/p 18.2 . Με φυσίγγια δοκιμής δικά μου χωρίς εμπειρία στην ιδιογομωση, δηλαδή αν τα έφτιαχνε ένας έμπειρος το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικά πιστευω(καλυτερα)!
1.80x33.5 μάλλινη

1.75χ32 Diana

1.70x32 μάλλινη, αλλά μου έφυγε κάτω η τουφεκια, πιστευω θα ήταν η καλυτερη!

1.70χ32 με ζ2μ24

Η μάλλινη ακολουθεί το τσοκ και η διαφορά θα φανεί πιστευω στα κλειστά τσοκ, στον 1* ας πουμε!

Για να έχεις μια εικόνα.
Οι τουφεκιές είναι 40 μέτρα με κορδέλα με το 3* του baikal s/p 18.2 . Με φυσίγγια δοκιμής δικά μου χωρίς εμπειρία στην ιδιογομωση, δηλαδή αν τα έφτιαχνε ένας έμπειρος το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικά πιστευω(καλυτερα)!

Η μάλλινη ακολουθεί το τσοκ και η διαφορά θα φανεί πιστευω στα κλειστά τσοκ, στον 1* ας πουμε!
Νούμερο σκαγιών ... ;;;

Back