Υλικά για ιδιογόμωση

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και για την βοήθεια.
Καταρχήν σήμερα ξεκινάω να ρυθμίσω την πεντασταδιακή.
Αφού τα καταφέρω και ρυθμίσω την μηχανή θα φτιάξω 5-6 τσιχλοφύσιγγα με συνταγή 12/68,5 csb5 cx2000 1.35x28 διασποράς θωδη 22 9 no σκάγια πεντασταδικό 6* και κλεισιμο στα 56.5.

Στο site της maxam την csb5 την δίνει με 1.40χ28 αλλά δεν αναφέρει καψούλι. Ενώ στους πίνακες του gualandi την δίνει με καψούλι cx2000 1.35x28 όπου και θα ακολουθήσω.

Από τον κένταυρο νόμιζα ότι μου είχε δώσει τάπες b&p z2m 21mm αλλά τελικά μου έδωσε στα 24mm. Δεν ξερω αν στα 1.35χ28 gr θα μπορέσω να κλεισω και με αυτή. Αλλά πείρα και aquila 22mm συγκεντρωτήρα οπότε θα κάνω και με αυτό 5-6 φυσίγγια για δοκιμή.

Αφού δοκιμαστούν και είναι όλα εντάξει κυρίως με τις κατανομές γιατί θεωρώ ότι με πιέσεις δεν θα έχω θέμα τότε θα συνεχίσω να κλεισω περισσότερα φυσίγγια.

Τα 4no σκάγια λόγο ότι ειναι και πιο χοντρά έχω σκοπό να τα κλεισω στα 1.45χ30 αλλά αυτό θα γίνει πολύ αργότερα αφού καταφέρω όλα τα παραπάνω και αφού αγοράσω και τον b&p z2m 18mm-21mm και αφού σας συμβουλευτώ ξανά διότι με τους συγκεντρωτήρες που έχω δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κλεισω πάνω από 28 gr στα 56.5 mm κλεισμένο κάλυκα. Γιατί την μηχανή εκεί θα την ρυθμίσω.

Σας ευχαριστώ ξανά. Θα έχω νεότερα μόλις καταφέρω να κλεισω το πρώτο μου σωστό φυσίγγι.

Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν έκλεισα τα πρώτα μου φυσίγγια. Νομίζω ότι για πρώτη φορά τα πήγα πάρα πολύ καλά . Με ταλαιπώρησε αρκετά η πεντασταδιακη να την ρυθμίσω παρόλα αυτά ακόμη και τα δοκιμαστικά φυσιγγια έκλεισαν ικανοποιητικά. Ενώ φαινόταν σωστά ρυθμισμένη όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και ενώ έκλειναν σωστά μέχρι το τέταρτο στάδιο κατά το ρελιασμα μου άφηναν μια μικρή τρυπουλα στην μέση. Νομίζω θέλει λίγο κατέβασμα το κωνικό μαζί με το τρίτο στάδιο που μαγκωνει για να διορθωθεί αυτό

Attachments

• IMG_20211031_220046.jpg
    IMG_20211031_220046.jpg
    192,9 KB · Προβολές: 99
  • IMG_20211031_192556.jpg
    IMG_20211031_192556.jpg
    237,7 KB · Προβολές: 98
  • IMG_20211031_192805.jpg
    IMG_20211031_192805.jpg
    255,7 KB · Προβολές: 96
  • IMG_20211031_220116.jpg
    IMG_20211031_220116.jpg
    148,6 KB · Προβολές: 100
  • IMG_20211031_215939.jpg
    IMG_20211031_215939.jpg
    208,3 KB · Προβολές: 99
Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν έκλεισα τα πρώτα μου φυσίγγια. Νομίζω ότι για πρώτη φορά τα πήγα πάρα πολύ καλά . Με ταλαιπώρησε αρκετά η πεντασταδιακη να την ρυθμίσω παρόλα αυτά ακόμη και τα δοκιμαστικά φυσιγγια έκλεισαν ικανοποιητικά. Ενώ φαινόταν σωστά ρυθμισμένη όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και ενώ έκλειναν σωστά μέχρι το τέταρτο στάδιο κατά το ρελιασμα μου άφηναν μια μικρή τρυπουλα στην μέση. Νομίζω θέλει λίγο κατέβασμα το κωνικό μαζί με το τρίτο στάδιο που μαγκωνει για να διορθωθεί αυτό
Μπράβο Μανώλη.
Καλά κ ασφαλή γεμίσματα...ωραίο κλείσιμο για αρχή!! ;)
Η τρυπούλα διορθώνεται....

Σας ευχαριστώ παιδιά. Έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Τόσο πολύ που ενώ έλεγα να κλεισω 5-6 τελικά μαζί με τις δοκιμές για να ρυθμίσω την πεντασταδιακή έκλεισα 30 φυσίγγια. Ελάχιστες διορθώσεις χρειάζεται ακόμη η μηχανή και θα βγάζει τέλεια φυσίγγια.
Ο διασπορέας χρειαζόταν βέβαια λίγο κόψιμο περίπου 1-2 χιλιοστά τον οποίο τον έκοβα με ενα ξυραφάκι. Αλλά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι τα 22 χιλιοστά του διασπορέα είναι ο χώρος για τα σκάγια και όχι ολόκληρο το μήκος της ταπας. Οπότε για 28 γραμμάρια χρειάζεται έως και 21 χιλιοστά. Νόμιζα ότι πήγαινε αντίστροφα. Οπότε όσα πιο πολλά γραμμάρια τόσο μεγαλύτερή σε χιλιοστά ταπα χρειάζεται.

Μην πειραξεις καθολου το 3το που μαγκωνει....
Η τρυπα σε καλυκα με αλλη ποιοτητα πλαστικου δεν θα υπαρχει....Την τρυπα στην κανει γιατι οι
ημιδιαφανοι καλυκες δεν κρατανε μνημη στο πλαστικο που εχουν.
Οπως ειναι η μηχανη....εαν κρατησεις περισσοτερο χρονο την κωνικη η τρυπα θα κλεισει.....Ωστοσο
για να μην καθυστερεις κατεβασε λιγο την κωνικη.
Επισεις αυτους τους καλυκες θα τους ΔΙΠΛΟΡΕΛΙΑΖΕΙΣ.....Εννοω...πατημα ...σηκωμα μοχλου ( στροφειου ) γυρισμα το φυσιγγιο 180 μοιρες και ξανα πατημα...
Εαν δεν το κανεις ετσι....το τελικο υψος ρελιασματος απο 56,5 την αλλη μερα θα ειναι 56,7-8.
Αυτο δημιουργειται απο την ποιοτητα του πλαστικου του καλυκα....Οπως προειπα ,,,,δεν κραταει μνημη!!!

Μια χαρα τα πας....και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.....shake hands.
Οσο την δουλευεις και την μαθαινεις θα εκπλησεσαι ευχαριστα Μανωλη!!!! :)

Σας ευχαριστώ παιδιά. Έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Τόσο πολύ που ενώ έλεγα να κλεισω 5-6 τελικά μαζί με τις δοκιμές για να ρυθμίσω την πεντασταδιακή έκλεισα 30 φυσίγγια. Ελάχιστες διορθώσεις χρειάζεται ακόμη η μηχανή και θα βγάζει τέλεια φυσίγγια.
Ο διασπορέας χρειαζόταν βέβαια λίγο κόψιμο περίπου 1-2 χιλιοστά τον οποίο τον έκοβα με ενα ξυραφάκι. Αλλά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι τα 22 χιλιοστά του διασπορέα είναι ο χώρος για τα σκάγια και όχι ολόκληρο το μήκος της ταπας. Οπότε για 28 γραμμάρια χρειάζεται έως και 21 χιλιοστά. Νόμιζα ότι πήγαινε αντίστροφα. Οπότε όσα πιο πολλά γραμμάρια τόσο μεγαλύτερή σε χιλιοστά ταπα χρειάζεται.

Μανωλη , Σε βλεπω και ''παιδευεσαι'' με τον ελικα....Δεν ξερω για που προοριζονται αυτα τα διασπορας....
Αλλα για μενα δεν υπαρχει προβλημα εαν ο ελικας ειναι ποιο πανω απο τα σκαγια...
Ας ξερελιασει ο ελικας το φυσιγγιο.....που ειναι το προβλημα ???
Διασπορας ειναι....Σιγουρα θα χρειαστεις καποιες δοκιμες σε στοχο να δεις το ''ανοιγμα''.....Περα απο
αυτο.....στα διασπορας μονο ΑΡΧΗ υπαρχει....και ΟΧΙ τελος....
Υπαρχουν δεκαδες διαφορετικα στησιματα.....αναλογα τι θελεις να φτιαξεις...
Κοψε το αμορτισερ του Θωδη .....και ''παιξε'' με Bior αναλογα τα γραμμαρια και την ογκομετρια..
Επισεις εαν θελεις λιγοτερη διασπορα χαραξε τον ελικα ετσι...

εικόνα_Viber_2021-11-01_07-46-13-180.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_07-46-24-801.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_07-46-31-574.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_07-46-41-544.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_07-46-47-961.jpg

Ευχαριστώ κ.Νικο. Λίγο που μίλησα με τον Καββαδία και αυτός μου είπε να κατεβάσω λίγο την κωνικη και μετά ίσως χρειαστεί ξανά λίγο κατέβασμα και το τρίτο που μαγκωνει. Η αλήθεια είναι ότι το είχα πιο χαμηλά στην αρχή και μετά το ανέβασα και από τότε μου άρχισε τις τρύπες. Το διασποράς το έφτιαξα με την λογική ότι έχω να ρίξω 10 χρόνια τουφεκια και επίσης το δίκανο μου έχει φουλ και 3* σταθερό τσοκ οπότε στις τσίχλες πολλές φορές έβαζα διασποράς στο φουλ τσοκ μπας και πετύχω τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος.

Ευχαριστώ κ.Νικο. Λίγο που μίλησα με τον Καββαδία και αυτός μου είπε να κατεβάσω λίγο την κωνικη και μετά ίσως χρειαστεί ξανά λίγο κατέβασμα και το τρίτο που μαγκωνει. Η αλήθεια είναι ότι το είχα πιο χαμηλά στην αρχή και μετά το ανέβασα και από τότε μου άρχισε τις τρύπες. Το διασποράς το έφτιαξα με την λογική ότι έχω να ρίξω 10 χρόνια τουφεκια και επίσης το δίκανο μου έχει φουλ και 3* σταθερό τσοκ οπότε στις τσίχλες πολλές φορές έβαζα διασποράς στο φουλ τσοκ μπας και πετύχω τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος.

Δουλεψε μισοταπες - με 0,05 πυριτιδα περισσοτερη απ'οτι βαζεις στα αλλα βυσματα.....και θα με ''θυμηθεις''!! ;)

εικόνα_Viber_2021-11-01_08-40-20-444.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_08-40-49-067.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_08-46-19-335.jpgεικόνα_Viber_2021-11-01_08-40-56-132.jpg

Καλησπέρα σε όλους
Θέλω να σας πω μια προφητεία
Έλλειψη υλικων, άνοδο τιμών 4 φορές πάνω οι πυριτηδες, και όσες έρθουν θα είναι συσκευασμένες, μόνο ισπανικές, κάλυκας κάτω από δέκα εύρο δεν θα υπάρχει.
Τα σκάγια θα φτάσουν το πεντάευρο, πράγμα που σας το είχα πει όταν είχαν 2,60 για να κάνετε τα κουμάντα σας, κάντε στοκ ότι μπορείτε.
Μπαμ σε τσίχλα του χρόνου και θα είναι ογδόντα λεπτά. Οι μπαρούτοκαυτες με τα πολυβόλα τους βλέπω με το μονόκανο μπας και παρουν καμία τσίχλα παραπάνω.

Εχω περιπου στα 250 βυσματα υψους 27 ως 28
(Lbrs 27,S.G 27,Aquila 28 & H27 της B&P) και επιδη μου πειανουν χωρο κ δεν τα χρειαζομαι λεω να παρω
500gr Aquila-SV×24 να τα γεμισω ολα για τσίχλες....γνωριζει καποιος αν επαρκει αυτο το υψος των βυσματων για 24 ως 26gr γομωση...;;;;
@ΣΤΕΛΙΟΣ νομιζω εσυ γεμιζες με αυτη την πυριτιδα ή κανω λαθος.....:rolleyes:

Y.Γ. Επίσης η μισοταπα της B&P T30 μπορει να γεμιστεί στα 24-26gr με την παραπανω πυριτιδα.???

Εχω περιπου στα 250 βυσματα υψους 27 ως 28
(Lbrs 27,S.G 27,Aquila 28 & H27 της B&P) και επιδη μου πειανουν χωρο κ δεν τα χρειαζομαι λεω να παρω
500gr Aquila-SV×24 να τα γεμισω ολα για τσίχλες....γνωριζει καποιος αν επαρκει αυτο το υψος των βυσματων για 24 ως 26gr γομωση...;;;;
@ΣΤΕΛΙΟΣ νομιζω εσυ γεμιζες με αυτη την πυριτιδα ή κανω λαθος.....:rolleyes:

Y.Γ. Επίσης η μισοταπα της B&P T30 μπορει να γεμιστεί στα 24-26gr με την παραπανω πυριτιδα.???
Ναι σε όλα. Με την Lee load all που γέμιζα εγώ (2 στάδια + ρέλιασμα στο δράπανο) 27αρια βύσματα ήθελε. Εγώ κυρίως χρησιμοποιούσα τον Τ2 B&P. Και λίγο τον SG27. Τον Lbrs δεν τον έχω δουλέψει. Τον Aquila 28 πολύ λίγο, μου είχε δώσει ο συχωρεμένος ο Βίκτωρας μερικούς για δοκιμή, μια χαρά ήταν θυμάμαι.
Για την μισόταπα Τ30 δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι θα στο βγάζει στο ίδιο ύψος με τον Τ2 ...

Ναι σε όλα. Με την Lee load all που γέμιζα εγώ (2 στάδια + ρέλιασμα στο δράπανο) 27αρια βύσματα ήθελε. Εγώ κυρίως χρησιμοποιούσα τον Τ2 B&P. Και λίγο τον SG27. Τον Lbrs δεν τον έχω δουλέψει. Τον Aquila 28 πολύ λίγο, μου είχε δώσει ο συχωρεμένος ο Βίκτωρας μερικούς για δοκιμή, μια χαρά ήταν θυμάμαι.
Για την μισόταπα Τ30 δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι θα στο βγάζει στο ίδιο ύψος με τον Τ2 ...
Ευχαριστώ πολύ Στελιο...καλή σου μέρα!!

Back