Εχω περιπου στα 250 βυσματα υψους 27 ως 28
(Lbrs 27,S.G 27,Aquila 28 & H27 της B&P) και επιδη μου πειανουν χωρο κ δεν τα χρειαζομαι λεω να παρω
500gr Aquila-SV×24 να τα γεμισω ολα για τσίχλες....γνωριζει καποιος αν επαρκει αυτο το υψος των βυσματων για 24 ως 26gr γομωση...;;;;
@ΣΤΕΛΙΟΣ νομιζω εσυ γεμιζες με αυτη την πυριτιδα ή κανω λαθος.....
Y.Γ. Επίσης η μισοταπα της B&P T30 μπορει να γεμιστεί στα 24-26gr με την παραπανω πυριτιδα.???
Καλημέρα Γιάννη. Φίλος είχε πάρει τέτοια σκάγια αλλά με 3% αντιμόνιο που έφερναν παλιά εδώ. Δούλευε το ν5 σε λαγό και είχε πάρει ένα 25κιλό. Πολύ καλής ποιότητας. Οι παλιότεροι στη ιδιογομωση θα ξέρουν καλύτερα να σου πουν...Καλημέρα σ' όλους!
Έχω ένα γείτονα Ιταλό στο νησί, καλό παιδί, πρόσχαρο, δεν κυνηγάει, να του πω να μου φέρει τέτοια? είναι αυτά τα σκάγια τα locateli τα δικά τους 5% αντιμονίου...
Καλημέρα σ' όλους!
Έχω ένα γείτονα Ιταλό στο νησί, καλό παιδί, πρόσχαρο, δεν κυνηγάει, να του πω να μου φέρει τέτοια? είναι αυτά τα σκάγια τα locateli τα δικά τους 5% αντιμονίου...
Το ξερω Νικο κ συμφωνω...αλλα δυστιχως δεν υπαρχει πολυ αποθεμα στην Prima-V που εχω κ ο Κενταυρος δεν εχει πλεον, οποτε τα 300gr ακομη που εχω, θα πρωτημισω να την γεμισω ολη στα 26gr μισοταπα για ορτυκι γιατι μου εκατσε καλα φετος το στησιμο...17 φυσιγγια εριξα απο αυτα κ πηρα 9 ορτυκια, 2 μπεκατσινια +1 μπεκατσα κ με ολους τους καιρους..Κωστη....εχω διαπιστωσει απο τις δοκιμες μου + τον ταχογραφο.....Η 28ρα πυριτιδα οταν την γεμισεις
στα 24 γραμμαρια , εχεις λιγοτερη ανακρουση και μεγαλυτερες ταχυτητες απο την 24ρα .
Τωρα εσυ κανε το κουμαντο σου φιλε !!!
Kαλημέρα Νίκο!Κωστη....εχω διαπιστωσει απο τις δοκιμες μου + τον ταχογραφο.....Η 28ρα πυριτιδα οταν την γεμισεις
στα 24 γραμμαρια , εχεις λιγοτερη ανακρουση και μεγαλυτερες ταχυτητες απο την 24ρα .
Μόλις το διάβασα κατάλαβα ότι είχε πάρει ένα 25κιλο λαγόΔούλευε το ν5 σε λαγό και είχε πάρει ένα 25κιλό.
Σημφονο αποληταααΚωστη....εχω διαπιστωσει απο τις δοκιμες μου + τον ταχογραφο.....Η 28ρα πυριτιδα οταν την γεμισεις
Γιάννη τι νούμερο και για ποιο θήραμα θες τα σκάγια αυτά;Καλημέρα σ' όλους!
...7άρια, στην Πέρδικα και στο Αγριοκούνελο!Γιάννη τι νούμερο και για ποιο θήραμα θες τα σκάγια αυτά;
Το σκέφτομαι και εγώ φίλε αλλά δε ξέρω τι είναι πιο σωστό... Ένα 7αρι με 5% αντιμόνιο ή με 2%.... Τα σκαγια με 5% είναι πιο ελαφριά και θα έχουν λιγότερη παραμόρφωση(σαν πιο σκληρά) οπότε μεγαλύτερη συγκέντρωση... Τα σκάγια με 2% θα είναι πιο βαρια οπότε θα κρατάνε μενουσες αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη παραμόρφωση με ότι αυτό συνεπάγεται......7άρια, στην Πέρδικα και στο Αγριοκούνελο!
Στράτο η άποψη μου είναι οτι αξίζει!Το σκέφτομαι και εγώ φίλε αλλά δε ξέρω τι είναι πιο σωστό... Ένα 7αρι με 5% αντιμόνιο ή με 2%.... Τα σκαγια με 5% είναι πιο ελαφριά και θα έχουν λιγότερη παραμόρφωση(σαν πιο σκληρά) οπότε μεγαλύτερη συγκέντρωση... Τα σκάγια με 2% θα είναι πιο βαρια οπότε θα κρατάνε μενουσες αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη παραμόρφωση με ότι αυτό συνεπάγεται...
Αξίζει όντως να δίνουμε το κάτι παραπάνω χρηματικα ή όχι και πότε;
Μήπως κάπου στη μέση είναι η λύση;
...ξέχασα, το χρηματικό!Στράτο η άποψη μου είναι οτι αξίζει!
Τουλάχιστον για τα συμβατικά φυσίγγια που γεμίζουμε και για ως μεσαίου μεγέθους θηράματα ως και τον λαγό!
Για τους παρακάτω λόγους:
1. Σίγουρα καλύτερες κατανομές , που για μένα είναι το πρώτο που πρέπει να κυτάμε σε ένα κυνηγετικό φυσίγγιο.
2. Σίγουρα λιγότερα κενά , που για μένα είναι το δεύτερο που πρέπει να κυτάμε σε ένα κυνηγετικό φυσίγγιο.
3. Οσόν αφορά τις μένουσες η διαφορά αποδεδειγμένα είναι ελάχιστη, που να επηρεάζει την φονικότατα.
4. Όσο πιο γλήγορο το φυσιγγιο τόσο τα οφέλη από τα λιγότερα παραμορφωμένα σκάγια θα γίνονται και πιο αισθητά.
Θα μπορούσα να πω κι άλλα...
Κάμε ένα πείραμα, ρίξε ένα φυσιγγιο με 2% αντιμονίου στα Χ μέτρα και ένα το ίδιο με -2/3 γρ. σκάγια όσο νομίζεις με 5%.
Σύγκρινε τα...
Όταν θα μπορείς να ρίχνεις πιο ελαφριές γομώσεις με την ίδια / η καλύτερη συγκέντρωση, ίδια / η καλύτερη κατανομή και με ίδια / η λιγότερα κενά, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?
Υ.Γ: το ίδια / η καλύτερη το έβαλα γιατί αφαιρέσαμε σκάγια, αν ήταν τα ίδια γραμμάρια σίγουρα θα ήταν καλύτερη!
Να την κάνω πιο περίπλοκη την ερώτηση. 2% ή 5% αντιμόνιο ή επιχαλκωμένα ή επινικελωμένα.Το σκέφτομαι και εγώ φίλε αλλά δε ξέρω τι είναι πιο σωστό... Ένα 7αρι με 5% αντιμόνιο ή με 2%.... Τα σκαγια με 5% είναι πιο ελαφριά και θα έχουν λιγότερη παραμόρφωση(σαν πιο σκληρά) οπότε μεγαλύτερη συγκέντρωση... Τα σκάγια με 2% θα είναι πιο βαρια οπότε θα κρατάνε μενουσες αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη παραμόρφωση με ότι αυτό συνεπάγεται...
Αξίζει όντως να δίνουμε το κάτι παραπάνω χρηματικα ή όχι και πότε;
Μήπως κάπου στη μέση είναι η λύση;
Τα επιμεταλλωμένα καλύτερα ακόμα...αλλά για πιο ειδικά φυσίγγια...Να την κάνω πιο περίπλοκη την ερώτηση. 2% ή 5% αντιμόνιο ή επιχαλκωμένα ή επινικελωμένα.
Δηλαδή τα γουρούνια στον κάμπο του είναι βίσονες?Μόλις το διάβασα κατάλαβα ότι είχε πάρει ένα 25κιλο λαγό![]()
Τα επιχαλκομενα ειναι μονο για ομορφια!! ειναι σαν να ειναι βαμενα, μονο τα νικελ εχουν επιστρωση και σκληρενει το σκαι το αντιμονιο ειναι η μονη λυση για πιο σκληρο σκαι ,υπαρχει και αλλη λυση απο κατι αμερικανακια που εχω δει για τα δραμια που τα βαφουν με κατι σκονες και τα ψηνουν και σκληρενουν εξωτερικα αλλα στην ελλαδα δεν κυκλοφορανε τετοια υλικα !! Εχω καπου φοτο με επιχαλκομενα δραμια που τα εριξα σε μια χοντρη λαμαρινα και ενω τα απλα δραμια περασανε αυτα μεινανε πανω στη λαμαρινα και γιναν σαν φακες !!Τα επιμεταλλωμένα καλύτερα ακόμα...αλλά για πιο ειδικά φυσίγγια...
Λένε τα επιχαλκωμένα μεγαλύτερη διάτρηση μικρότερη συγκέντρωση από τα νίκελ...
Νο 6 νίκελ 27 γρ. ρίχνω στο κουνέλι στη κλειστή κάννη για πιο μακριά...όσα έβγαλα από τα κουνέλια ήταν σφαιρικά με ελάχιστη παραμόρφωση μερικά...ψαθί πέφτανε...κιχ!
Για τα επιχαλκωμένα δεν ξέρω, να πώ...
Το ξερω Νικο κ συμφωνω...αλλα δυστιχως δεν υπαρχει πολυ αποθεμα στην Prima-V που εχω κ ο Κενταυρος δεν εχει πλεον, οποτε τα 300gr ακομη που εχω, θα πρωτημισω να την γεμισω ολη στα 26gr μισοταπα για ορτυκι γιατι μου εκατσε καλα φετος το στησιμο...17 φυσιγγια εριξα απο αυτα κ πηρα 9 ορτυκια, 2 μπεκατσινια +1 μπεκατσα κ με ολους τους καιρους..(εκτος πάγου)....αλλιως θα τα εκλεινα με την Prima-V ολα τα βυσματα να τα ξεσκαρταρω.
Υ.Γ. Σου μαζευω καποια setup να στα στηλω για ταχογραφο ως τελος Μαρτη με ACS...με ολο το θαρρος εεε...![]()