Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καθόμουν σήμερα στο καρτέρι του λαγού κάτω από ψηλές βελανιδιές. Για μισή ώρα περνούσαν φάσσες σε κοπάδι 6-8 πουλιά χαμηλά όχι πάνω από 20μ, δεν κοίταζα γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στο έδαφος. Σκεφτόμουν ότι ειμαι στον χώρο τους για φαγητό και κάνουν σβούρες πάνω απο κεφάλι μου. Κάποια στιγμή ενώθηκαν όλες μαζί και έπιαναν ένα γήπεδο του μπάσκετ σε υπερβολικά χαμηλό ύψος πάνω απο τις ελιές, ακόμα και ο μεγάλος αδερφός σχολίασε τον πρωτοφανή αριθμό των πουλιών διότι βρισκόμαστε κοντά στο χωριό και στον κάμπο του όπου υπάρχουν αγρότες, κυνηγοί, τουρίστες για καμία ξεπέτα στην φύση με αυτοκίνητα στους αγροτικούς δρόμους. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι φάσσες αλλα μου φαίνονται θαρραλέα πουλιά.

Ειναι ατουφεκιστα....και δεν ειδαν....εαν σε εβλεπαν....θα ψηλωναν Νικολα. :)

Καθόμουν σήμερα στο καρτέρι του λαγού κάτω από ψηλές βελανιδιές. Για μισή ώρα περνούσαν φάσσες σε κοπάδι 6-8 πουλιά χαμηλά όχι πάνω από 20μ, δεν κοίταζα γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στο έδαφος. Σκεφτόμουν ότι ειμαι στον χώρο τους για φαγητό και κάνουν σβούρες πάνω απο κεφάλι μου. Κάποια στιγμή ενώθηκαν όλες μαζί και έπιαναν ένα γήπεδο του μπάσκετ σε υπερβολικά χαμηλό ύψος πάνω απο τις ελιές, ακόμα και ο μεγάλος αδερφός σχολίασε τον πρωτοφανή αριθμό των πουλιών διότι βρισκόμαστε κοντά στο χωριό και στον κάμπο του όπου υπάρχουν αγρότες, κυνηγοί, τουρίστες για καμία ξεπέτα στην φύση με αυτοκίνητα στους αγροτικούς δρόμους. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι φάσσες αλλα μου φαίνονται θαρραλέα πουλιά.
Μπορώ να ερθω εγώ για λίγες μερες εκεί και να τις κάνω να γίνουν φοβιτσιαρες!!

Απορω πως κρατηθηκες Νικολη;;;
Αν δε της ενοχλησε κανεις λογικα εκει θα ναι κι αυριο....

Έκανα μια βολτίτσα χθες στο μέρος που πήγα και τις τελευταίες φορές αλλά γύρισα άκαπνος. Δύο φάσσες εμφανίστηκαν όλες κι όλες σε σημείο που δεν μου έδωσαν ευκαιρία για τουφεκιά. Ή σκόρπισαν τα πουλιά στο δάσος ή άλλαξαν μετά τις πρόσφατες βροχές. Βέβαια και οι 5 φορές που τις είχα ανακατέψει με τα μπαμ μπουμ δεν είναι λίγες. Νομίζω ότι είδα και ένα τρυγόνι χωρίς να βάζω το χέρι στη φωτιά. 950μέτρα υψόμετρο

View attachment 3928
Χθές σε περδικοκυνήγι κατάφερα κ γώ την πρώτη φετινή φάσσα.Φετινό πουλί,όπως κ οι πέρδικες. Συνολικά είδα 7-8,αλλά αυτή πέρασε βολικά κ έφαγε το κεφάλι της..
Ευτυχώς που δεν την άφησες κι εσύ ατουφεκιστη σαν κάποιον άλλον
.sarcastic.

1000μ υψόμετρο, φυσίγγι federal target load 32g no7.5, πλαγιόκαννο δεξιά κάννη :)
IMG-8aa336d73ea5fbbd5922f1ce46310d34-V-2.jpg

IMG-82a0e509925064656d9a0a84202708a2-V-2.jpg

IMG-20191001-132010.jpg

IMG-20191001-132019.jpg

IMG-20191001-154013.jpg

Status
Not open for further replies.
Back