Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα . Αν Ζαγόρι σήμερα κανένα μπάσιμο . Αυτές η πολύ λίγες που είχε , έχουν ντουφεκιστει κάθε μέρα τώρα κι περνάνε σορό στα πεύκα η στο σούρουπο στα 150 μέτρα . Πολύς κόσμος σήμερα .. ντουφεκισμα στο θεό ... άλλαξα 10 σημεία για να μην βλέπω κανένα κι ανεβάζω πίεση . Σούρουπωσε κ γύρισα πίσω με καθόλου διάθεση .

Και σήμερα πέρασαν φάσσες! Και μικρά και μεγάλα κοπάδια και κάτι ξεκομμένες...! Τουφέκισα ένα μεγάλο, ψηλωμένο σμήνος (το μοναδικό που μου έδωσε την ευκαιρία) με κάτι 4άρια και ξεκρέμασα μία, η οποία ωστόσο έπεσε πολύ μακριά μου τραυματισμένη και την έχασα...! Συμβαίνουν κι αυτά, στο πρόγραμμα είναι...

Καμπο πηγα, σε κατι θερισμένα καλαμποκια. ομιχλη δεν ειχε, υγρασια φουλ.Ακουσα ότι παικο προς Μ λιβαδια εγγλεζο κατι επαιζε.( μπορει και ραδιο αρβυλα ,αλλο να ακους αλλο να βλέπεις)
Είχε κ ομίχλη πολύ...αν πηγές καμπο

Καμπο πηγα, σε κατι θερισμένα καλαμποκια. ομιχλη δεν ειχε, υγρασια φουλ.Ακουσα ότι παικο προς Μ λιβαδια εγγλεζο κατι επαιζε.( μπορει και ραδιο αρβυλα ,αλλο να ακους αλλο να βλέπεις)
Παπαγιάννη κτ έγινε...πάντως εκεί που πήγες χθες πήγαν καλά όσοι πήγαν...:cool:

το κυνηγι είναι και λιγο λαχειο.
Κοίτα μέρη υπάρχουν παντού αλλά δν αποδίδουν πάντα...αλλιώς θα κάναμε πουλιά κάθε μέρα..εγώ φέτος πχ στη φασσα δν έχω πάει καθόλου καλά...γτ υπάρχει κ οπαραγο τας μλκς συγκηνηγος που έρχεται κ κάθεται μπροστά σ σε σημεία που δν είναι καρτέρι καν μόνο κ μόνο να στη σπάσει που εσύ πηγές νωρίτερα κ έπιασες το μέρος...για πολλά γέλια αυτοί οι τύποι....

τα μερη αυτά τα εμαθα από ξαδελφο που παει για μπεκατσα ,και σε αυτόν καποιος αλλοσ τον πηγε.Να είναι λαγος η περδικα να μην πω ουτε μερος ωρα αν νυχτα η μερα .Η φασσα η τσιχλα κ.α είναι περασματα .Ενας εμπειρος φασσας θελει χρονο χρημα χαζομαρα και το μερος το βρισκει.

Καλημέρα
Για μένα ο σωστοσ φασσοκυνηγος που σέβεται τον κόπο του για να βρει τα πουλιά δεν αφήνει αποδείξεις της παρουσίας του στον τόπο. Έτσι διατηρεί και το περιβάλλον καθαρό. Μπάσιμο τσιχλασ χθες προχθεσ μόνο μερικές πιασμένες συνεχεια σε θερισμένα καλαμπόκια για καμία φασσα ούτε την είδα πάλι καλά που υπάρχουν και πολλά μάλιστα αγριοπεριστερα και έκανα μερικές τουφεκιές, Β.Εύβοια

Attachments

• 8AE88D5C-0BAF-4A99-B3D0-042244DEA664.jpeg
    8AE88D5C-0BAF-4A99-B3D0-042244DEA664.jpeg
    915,3 KB · Προβολές: 75
Μια βόλτα το πρωί στα όρη σε σημείο να βλέπω αρκετά μακριά είδα 3 ζευγάρια φάσσες να κάνουν βόλτες κοντά μου πέρασαν οι τρεις, κατάφερα τις δυο με nsi quattro compack no8.5 ζεστός καιρός χωρίς υγρασία. Τα φυσίγγια δεν έχουν ανάκρουση είναι αρκετά γρήγορα με καταπληκτική διάτρηση λόγο αντιμονίου.
Viber-2019-10-31-11-32-003.jpg

Viber-2019-10-31-11-50-25.jpg

Για τσίχλες δεν θα τα πρότεινα, περίπου 40μ η καλύτερη τουφεκιά που έχω ρίξει.
Viber-2019-10-29-19-52-23.jpg

Viber-2019-10-29-19-52-31.jpg

Viber-2019-10-29-19-52-34.jpg

Εχθές έκανα κι εγώ τη δεύτερη έξοδο για φέτος μιας και κυρίως ασχολούμαι με το κυνήγι του αγροιοχηρου και δε μένει χρόνος. Λίγα πράγματα, είδα καμιά δεκαριά πουλιά να παίζουν απέναντι μου, στο καρτερι μου μια πέρασε και τη κατέβασα. Φυσίγγι ιδιογωμοσης νο6 32γρ

Status
Not open for further replies.
Back