Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε ποιο νομό Ηλία? Και τα ταίρια της..
Φίλε νομό δημόσια δεν γράφω για ευνόητους λόγους, όποιο μέλος όμως με ρωτήσει με pm του το λέω χωρίς πρόβλημα(αν και τα περισσοτερα μέλη γνωρίζουν). Στο στελνω σε pm

Πως τα βλέπεις Ηλία ήρθαν καινούργια πουλιά ;
Δημήτρη πιστεύω οτι ειναι εσωτερική μετακίνηση των λίγων που ειχαν μπει στα μέσα Οκτώβρη. Στα γνωστά μέρη του νομού έγινε πόλεμος εμαθα, αλλα και εκει λενε οτι ηταν ανακάτεμα και όχι μπάσιμο. Στο σούρουπο τα πουλια πέφταν όπου ναναι για κουρνια, εβλεπες μπουλουκια μικρα να πετάνε πανω απο βελανιδιές και να βουτάνε, και κατι άλλα ξεκάρφωτα πηγαίναν και καθόταν στους πυλώνες της ΔΕΗ! σαν να εβλεπα τρυγόνια που ετοιμαζόταν για africa μου φανήκανε!

Αυτή η μυστικοπάθεια τραγικό φαινόμενο στις μέρες μας,νομο ζήτησε ο άνθρωπος ,σε λίγο θα λέμε κάπου στην Ελλάδα!!!!τραγικο!!!!
Το να μην θελω να βγάλω ντελάλη δημόσια εσυ το λες μυστικοπάθεια; Στα μερη που κυνηγάς δωσε και στίγμα αν θες, για τα μερη που κυνηγάω επιλέγω εγω αν θελω να πω κατι δημόσια ή όχι.

Φεύγω πάω να τις βρω.
Φιλε δεν το λεω για να μην μου χτυπήσουν τις φασσες, δεμένες δεν τις εχω, σημερα ειναι αυριο δεν ειναι, όσο δικές μου ειναι αλλο τοσο ειναι και δικές σου.
Οποιος θελει ας μου στειλει μήνυμα και τον παω μεχρι και στο καρτέρι. Το θέμα μου ειναι με τη σαρα και τη μαρα που μπαινει στις ομαδες και στα forum μονο και μόνο για τα έτοιμα. Που μάθανε να τους πανε μια ζωη οι αλλοι για κυνηγι και δεν δέχονται να λασπώσουν το αμαξάκι ή να κάψουν λίγη παραπανω βενζίνη για να πανε να ψαξουν... δημόσια οχι νομό, ουτε περιφέρεια δεν ξαναγράφω...

Ρε μην τρωγεσται χωρίς λόγο εδώ είμαστε μια ωραία παρέα που λέμε εμπειρίες για το αγαπημένο μας θήραμα την φάσσα και μακάρι και φέτος να κανονίσουμε στην Αθήνα εκεί στην ταβερνα να μαζευτούμε όσοι μπορούμε στο τέλος και να φάμε και να πιούμε όπως πέρυσι αυτά μένουν η ζωή είναι μικρή αξιζει να περνάμε όμορφα και να λέμε από εδώ πληροφορίες αληθινές ώστε αν έχει μπασιμο να χαρούμε όλη την αγαπημένη μας φάσσα

Αυτή η μυστικοπάθεια τραγικό φαινόμενο στις μέρες μας,νομο ζήτησε ο άνθρωπος ,σε λίγο θα λέμε κάπου στην Ελλάδα!!!!τραγικο!!!!
Καθολου τραγικο φιλε μου μας διαβαζουν και αλλοι ξερεις που τους νιαζει μονο αυτο οποτε συμφωνω

Δημήτρη πιστεύω οτι ειναι εσωτερική μετακίνηση των λίγων που ειχαν μπει στα μέσα Οκτώβρη. Στα γνωστά μέρη του νομού έγινε πόλεμος εμαθα, αλλα και εκει λενε οτι ηταν ανακάτεμα και όχι μπάσιμο. Στο σούρουπο τα πουλια πέφταν όπου ναναι για κουρνια, εβλεπες μπουλουκια μικρα να πετάνε πανω απο βελανιδιές και να βουτάνε, και κατι άλλα ξεκάρφωτα πηγαίναν και καθόταν στους πυλώνες της ΔΕΗ! σαν να εβλεπα τρυγόνια που ετοιμαζόταν για africa μου φανήκανε!
Καλά για μπασιμο ουτε λίγος ,ειδικα μ αυτον τον καιρό . Το πιο λογικό ειναι αυτο που λες, μια και αυτη την περιοδο αρχίζουν οι ανακατατάξεις και πιάνουν .
Καλά ,θα περιμένω κι εγω να τελειώσουν οι μεταθέσεις και μετατάξεις τους και σε 15 μερες θα βγω για επιθεώρηση.
.sarcastic.

Η Φασσα κατα την γνωμη μου πρωτα θελει παρακολουθηση να δεις την πορεια της για τον τοπο
τροφοληψιας.......και μετα ξεκινας το κυνηγι της. Μεγαλυτερη ζημια κανουν οσοι την κυνηγουν στην
κουρνια....παρα αυτος ( ο κυνηγος ) που θα ξεκινησει κανοντας 300-500 χιλιομετρα πηγαινοντας σε
ενα νομο επειδη εμαθε οτι ''επεσαν' πουλια. Εαν δεν την κυνηγαει χρονια ή εαν δεν εχει καποιον ντοπιο
να του δειξει τα ποστα και τα περασματα.....ειναι ''καμμενο χαρτι''. Την μεγαλη ζημια την κανουν οσοι
κυνηγουν την φασσα στην κουρνια......αναγκαζοντας τα πουλια να σηκωθουν και να φυγουν απο τον
τοπο. Και δυστυχως αυτο γινεται απο τους ντοπιους.......τις περισσοτερες φορες.
Το κυνηγι της φασσας δεν ειναι...........παω στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. :)

Η Φασσα κατα την γνωμη μου πρωτα θελει παρακολουθηση να δεις την πορεια της για τον τοπο
τροφοληψιας.......και μετα ξεκινας το κυνηγι της. Μεγαλυτερη ζημια κανουν οσοι την κυνηγουν στην
κουρνια....παρα αυτος ( ο κυνηγος ) που θα ξεκινησει κανοντας 300-500 χιλιομετρα πηγαινοντας σε
ενα νομο επειδη εμαθε οτι ''επεσαν' πουλια. Εαν δεν την κυνηγαει χρονια ή εαν δεν εχει καποιον ντοπιο
να του δειξει τα ποστα και τα περασματα.....ειναι ''καμμενο χαρτι''. Την μεγαλη ζημια την κανουν οσοι
κυνηγουν την φασσα στην κουρνια......αναγκαζοντας τα πουλια να σηκωθουν και να φυγουν απο τον
τοπο. Και δυστυχως αυτο γινεται απο τους ντοπιους.......τις περισσοτερες φορες.
Το κυνηγι της φασσας δεν ειναι...........παω στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. :)
Μεγαλη ζημια η ενωχληση στην κουρνια εδω στα μεροι μου ηρθαν κατι παλικαρια τρις μερες δε φυγανε απ την κουρνια με αποτελεσμα να νεκρωσει ο τοπος καλα πηγενα επερνα ενα δυο πουλακια τη φορα πανε τωρα 70 χλμ βουνο

Το να μην θελω να βγάλω ντελάλη δημόσια εσυ το λες μυστικοπάθεια; Στα μερη που κυνηγάς δωσε και στίγμα αν θες, για τα μερη που κυνηγάω επιλέγω εγω αν θελω να πω κατι δημόσια ή όχι.

Φιλε δεν το λεω για να μην μου χτυπήσουν τις φασσες, δεμένες δεν τις εχω, σημερα ειναι αυριο δεν ειναι, όσο δικές μου ειναι αλλο τοσο ειναι και δικές σου.
Οποιος θελει ας μου στειλει μήνυμα και τον παω μεχρι και στο καρτέρι. Το θέμα μου ειναι με τη σαρα και τη μαρα που μπαινει στις ομαδες και στα forum μονο και μόνο για τα έτοιμα. Που μάθανε να τους πανε μια ζωη οι αλλοι για κυνηγι και δεν δέχονται να λασπώσουν το αμαξάκι ή να κάψουν λίγη παραπανω βενζίνη για να πανε να ψαξουν... δημόσια οχι νομό, ουτε περιφέρεια δεν ξαναγράφω...
Μπράβο ρε Ηλία

Για τα μέρη τώρα έχω να πω πολλά αλλά και ο φίλος που στεναχωρήθηκε γιατί δεν ανέφερες τον νομό δεν έχω σχόλιο χα χα χα

Ένα απλό ψάχνεις βρίσκεις εεεεεεε θέλει χιλιόμετρα και όρεξη

Δυστυχώς συνάδελφοι η πληροφορία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της εννοιας του κυνηγίου..Κατανοώ απόλυτα οτι δεν μπορούν όλοι να διαθεσουν χρόνο κ πολλά χλμ για να εντοπισουν περιοχές για μπεκάτσες, φασσες κτλ που δεν έχει πατήσει ανθρώπου πόδι. Επίσης υπάρχουν κ αυτοί που ίσως δεν έχουν τις γνώσεις κ το "ταλέντο" .. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι οι τόποι πρέπει να φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού γιατι η ιστορία έχει δείξει οτι το πολύ μπλα μπλα δεν καταστρέφει μονάχα την έννοια αλλά κ το ίδιο το κυνήγι...

Φίλοι και γνωστοί πολλοι, στο καφέ και στην ταβέρνα κολληταρια αλλά εάν είναι να σου πουν μέρος με πουλιά όχι απλά δεν θα σου πουν αλλά θα σου πουν και μέρος παντελώς άκυρο έτσι για να βάλεις μυαλό γατάκι !!!!!!!!!!!!Το κυνήγι έχει καταστρέψει φιλίες ,συγγένειες ,κουμπαριες πολλές .Εάν δεν γουστάρετε να πείτε μην πείτε τίποτα από το να πείτε ψέματα .Γενικά μιλάω δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα

Ηλία μαζί σου είμαι και καλά τα λές . Οι πληροφορίες ,στις μέρες μας , από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, forum κλπ) διαδίδονται άμεσα και διαβάζονται από το κάθε λογής παραλήπτη που δεν θα σεβαστεί ούτε εσένα ούτε κανέναν. με αποτέλεσμα να κάψει την περιοχή.
Απόλαυσε εσύ τα κυνήγια και τις εξορμήσεις σου όπως εσένα σου αρέσει και άσε και μερικούς να σχολιάζουν......

Φίλε δεν το λεω για να μην μου χτυπήσουν τις φασσες, δεμένες δεν τις εχω, σημερα ειναι αυριο δεν ειναι, όσο δικές μου ειναι αλλο τοσο ειναι και δικές σου.
Αδερφέ καλά κάνεις, κι εγώ μαζί σου. Γιατί μου απαντάς εμένα όμως; Δεν σχολίασα κάτι από αυτά που έγραψες.

Μια χαρά κάνεις Ηλία ... Έχουμε δει πολλές συμπεριφορές από κυνηγούς που κάνουν χιλιόμετρα για να τις χτυπήσουν και σου κάθονται στα 30 μέτρα με την πρόφαση ότι αυτοί έρχονται από μακρυά και θέλουν να τις χτυπήσουν ενώ εσύ που είσαι ντόπιος τις έχεις κάθε μέρα εδώ . Αυτές οι συμπεριφορές οδήγησαν στην μυστικοπάθεια και την ξενοφοβία. Όποιος θέλει να πει λέει και όποιος δεν θέλει να πει δεν λέει τίποτα . Δικαίωμα του είναι να κάνει ότι αυτός θέλει .

@ilias_sp πολλοί νομίζουν οτι η φάσσα είναι τσίχλα γιαυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν και παρεξηγούν το οτι δεν λέμε μέρη και νομούς και καρτέρια κλπ.. Άμα ο άλλος έχεις σπάσει το αμάξι του στο βουνό κάποιες μέρες και έχει χαλάσει και κανά 2 ντεπόζιτα βενζίνα και βρει κάποια πουλιά δεν θα στο πει ρε φίλε και καλά θα κάνει.. Έχουμε πει οτι η φάσσα είναι ο συνδυασμός των 2 Χ.. Χρόνος-Χρήμα.. Άπο κει και πέρα.. Ή έχεις κονέ με βοσκούς-ντόπιους στα χωριά που πας και τους κάνεις και το δωράκι τους.. Ή σπάς αμάξι και πόδια.

Status
Not open for further replies.
Back