Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φυσικά δικαιούται ο καθένας να έχει τις απόψεις του. Αυτό που ΔΕΝ δικαιούται είναι να γίνεται δογματικός και να αποδίδει την ερώτηση για κυνηγετικά μέρη (σε επίπεδο νομών!!!) σε δήθεν απροθυμία να τα ανακαλύψει κάποιος μόνος του!! Εγώ πχ που φεύγω από το σπίτι μου στις 8 το πρωί και γυρνάω στις 10 το βράδυ (και ενίοτε και 11 και 12 και 1 και 2 το πρωί) και περνάω πολλά ΣΚ με το εταιρικό laptop αγκαλιά και κάθομαι στο καρτέρι με το εταιρικό κινητό και τσεκάρω και απαντώ στα emails μου, παρόλο που βρίσκομαι σε άδεια, είναι φυσικό να ρωτήσω για κυνηγετικά μέρη (αν ρωτήσω, παρόλο που ποτέ δεν το έχω κάνει), επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ να τα ανακαλύψω και ΌΧΙ επειδή βαριέμαι ή τσιγκουνεύομαι βενζίνη και ξενοδοχεία.

Κάποιοι λένε ότι το κυνήγι στην Ελλάδα είναι το προνόμιο των ΕΠΑΡΧΙΩΤΩΝ και των ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ. Με βάση τις τοποθετήσεις που κάποιοι έχετε κάνει πιο πριν, για σκεφτείτε, το δέχεστε;

Φιλε εχεις δικαιο . Μια κυριακη εχω για κυνηγι και εγω ,και αυτό αν θελει ο καιρος η δεν εχω καμια οικ υποχρεωση. Βαριέμαι και τσιγκουνιά δεν εχει στο κυνηγι .Παντα βγαζω αδεια περιφερειακη ( ασχετα αν κυνηγισω σε αλλων νομο ),Οσο για το προνομιο των Αργόσχολων δεν είναι μονο καθαρα θεμα κυνηγιου , αυτοι θα είναι ΔΣ Συλλογων κ.α κ.α
Φυσικά δικαιούται ο καθένας να έχει τις απόψεις του. Αυτό που ΔΕΝ δικαιούται είναι να γίνεται δογματικός και να αποδίδει την ερώτηση για κυνηγετικά μέρη (σε επίπεδο νομών!!!) σε δήθεν απροθυμία να τα ανακαλύψει κάποιος μόνος του!! Εγώ πχ που φεύγω από το σπίτι μου στις 8 το πρωί και γυρνάω στις 10 το βράδυ (και ενίοτε και 11 και 12 και 1 και 2 το πρωί) και περνάω πολλά ΣΚ με το εταιρικό laptop αγκαλιά και κάθομαι στο καρτέρι με το εταιρικό κινητό και τσεκάρω και απαντώ στα emails μου, παρόλο που βρίσκομαι σε άδεια, είναι φυσικό να ρωτήσω για κυνηγετικά μέρη (αν ρωτήσω, παρόλο που ποτέ δεν το έχω κάνει), επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ να τα ανακαλύψω και ΌΧΙ επειδή βαριέμαι ή τσιγκουνεύομαι βενζίνη και ξενοδοχεία.

Κάποιοι λένε ότι το κυνήγι στην Ελλάδα είναι το προνόμιο των ΕΠΑΡΧΙΩΤΩΝ και των ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ. Με βάση τις τοποθετήσεις που κάποιοι έχετε κάνει πιο πριν, για σκεφτείτε, το δέχεστε;

κ.α….

Άλλο αυτό και φυσικά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αυτό οδηγεί πολλές φορές εξ αντικειμένου σε παραίτηση από την αναζήτηση. Σωστά? Ποιος θα αφιερώσει ένα 2ημερο 3ημερο στο ψάξιμο στο πουθενά? Κι αυτό βέβαια είναι μια τριβή και μια βόλτα.
Μπορεί να εγγυηθεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν τρελαμένοι που μόλις δουν 1 πουλί τους πιάνει κρύος υδροτας, που κυνηγά σε κούρνιες, που είναι έτοιμοι σε μια εξόρμηση να κάνουν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ακόμα και σε πουλιά που θα βρουν? Ναι ναι δεν ξέρουμε τι γίνεται στα περάσματα στην ήπειρο και αλλού κάθε χρόνο...
Όταν εγώ ανέφερα περιστατικό σε τύπο που είναι εδώ μέσα πχ 2 χρόνια πριν:
" κατέβηκα από το σημείο Χ στο σημείο 1" (ήταν πατριώτης και καλά... Η πονηριά στο φουλ...) ανταλλάξαμε λοιπόν τηλέφωνα να πάμε κάποτε μαζί. Πότε δε μπορούσε να μιλήσει...
Το θέμα ήταν ότι μετά από κάνα χρόνο ρωτούσε... "έχω ακούσει στο σημείο 1 πάνω από το Χ έχει πουλιά, ξες κάτι"???.sarcastic.
Υγ είναι από τους τύπους που πιστεύουν ότι οι φασσες πέφτουν πίσω από τα θεριστικα στα καλαμπόκια εποχές περασματων...

Έχω έναν γνωστό που επειδή δεν έχει πολύ χρόνο κ πηγαίνει μια Κυριακή για μπεκάτσες αν δεν κάνει πολύ κρύο, αέρα κτλ κτλ. Και επειδή θέλει την Τετάρτη μετά το μαγαζί να κοιμηθεί κ επειδή δεν του αρέσουν φάσσες κ παπια να κυνηγήσει όταν δεν έχουν μπει οι μπεκάτσες ή όταν απτον πάγο έχουν εγκαταλείψει τον τόπο κ επειδή δεν έχει όρεξη να πάει έστω μέχρι τις 9 κ 30 που ανοίγει το μαγαζί του, θέλει λοιπόν να επιτρέπεται το κυνήγι της μόνο Κυριακή γιατί όπως λέει είναι άδικο κ επίσης του φταίμε κ εμείς οι υπόλοιποι που κυνηγάμε όποτε βρούμε έστω λίγο χρόνο........ Δεν μπορούμε να τα χουμε όλα δικά μας νομίζω. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Αλλά να υπάρχει.

Πήγα μια βόλτα σήμερα με τον σπρινγκερακο μου για καμία φάσσα και το αποτέλεσμα ήταν να δούμε 2 κοκκινοτσιχλες και 3 κυργιαρινες,από τα ξεκολα ούτε που την είδαμε,δεν πειράζει πείραμε τον αέρα μας και γυρίσαμε πίσω....
.

Παίδες, τέλος από εμένα τα εφετινά φασσοκάρτερα για περασματιάρες.
Εφέτος ήτανε τα χειρότερα φασσοπεράσματα, τουλάχιστον όσον αφορά στον τόπο που εγώ τις καρτερεύω...!
Ελάχιστες οι ημέρες με ένα κάποιο ενδιαφέρον και βάσιμες πιθανότητες για κάρπωση...
Οι περισσότερες ημέρες σκέτη "φόλα"...!
Παρά ταύτα, εφέτος στάθηκα πιο τυχερός, αλλά και πιο προσεκτικός (αφού όσο ζούμε, μαθαίνουμε...) από άλλες χρονιές, και έτσι, μην χάνοντας ούτε μία ευκαιρία που μου χαρίστηκε, κατάφερα και κατέρριψα 4 φάσσες, εκ των οποίων περισυνέλλεξα τις 3...
Έτσι λοιπόν, και δεδομένου του κακού εφετινού φθινοπωρινού φασσοπεράσματος, νιώθω αρκετή ικανοποίηση με το τελικό αποτέλεσμα...!
Εύχομαι σε όλους που τις κυνηγάνε σαν κι εμένα, μόνο στα φθινοπωρινά της περάσματα, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και με περισσότερες στην τσάντα...!!!
Όσο για τους υπόλοιπους φασσάδες, που (θα) την κυνηγούν όλον τον χειμώνα, τους εύχομαι ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΥΝΗΓΙΑ...!!!
Τα λέμε...

Όταν είσαι μέσα στα μπεκατσοτοπια και σε μισή ώρα από όταν ξυπνάς αμολας τον σκύλο και μηδέν μεταφορικά τότε όλα είναι πολύ εύκολα μάγκες και όντως αυτοι πιθανόν να μην έχουν ανάγκη να ρωτήσουν κανέναν και τίποτα ,παρόλα αυτά ο φόβος να πούνε ακόμα και τον Νομο υπάρχει μην τυχόν και καποιος που θα κάνει 600 χιλιόμετρα θα δώσει κάνα 100 € θα ξυπνήσει στις 02:00 την νύχτα πάρει 2-3 πουλάκια από αυτά που έμειναν από το καθημερινό κυνήγι των ντόπιων ,και να εξηγουμε πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι και πάνε όσο πιο συχνά μπορούν και εγώ κάθε πρωί πριν την δουλειά στο μπεκατσοτοπι θα ήμουν ,αλλά ρε παιδιά ας το χαλαρώσουμε λίγο το θέμα με τα μέρη ,άλλωστε στην τελική ακόμα και αυτή που λένε ότι δεν θα πουν ποτέ τα μέρη τους σε καποιους τα είπαν και ναι οκ μπορεί να την πάτησαν ,ποιος μπεκατσας και πέρδικας δεν την έχει πατήσει ρε μάγκες ,εγώ είμαι 41 κυνηγάω μπεκάτσα πέρδικα από τα 20 και ναι μου είπαν μέρη και έχω πει μέρη και ναι μου έχουν κάψει και μέρη αλλά έχω πει και μέρη σε φίλους που το σεβάστηκαν και ακόμα τα μέρη αυτά μας τιμούν και τα τιμάμε όπως και αυτά που μου έκαψαν πάλι πουλάκια μου δίνουν ,άλλωστε κύριοι μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας αυτά τα μέρη που νομίζουμε ότι μόνον εμεις γνωρίζουμε το ίδιο για τα ίδια μέρη πιστεύουν και άλλοι .

Το να μην λες μέρη με πούλια δεν νομίζω οτι ειναι κακία και δεν το κάνεις επειδή εισαι παλιάνθρωπος.Είναι κάτι που το δεν το χαρίζεις έτσι εύκολα γιατί για να το γευτείς εχασες χρόνο,ελειψες από την οικογένεια,ξόδεψες χρήμα,μπορεί να εχασες και μεροκάματο.Εγω σε γνωστους μου μπεκατσάδες λεω μόνο υψομετρο και φυσικό περιβάλλον(πουρναρι,έλατο κτλ).Ο παππούς μου έλεγε πρέπει να βρέξεις κώλο για να φας ψάρι.Επίσης να ξέρετε οτι αυτοί που δεν έχουν χρόνο δηθεν είναι και οι γνωστοι καρτεράκηδες(μπεκατσα).

Σημερινή εξόρμηση χωρίς ελπίδες ,άλλα την κάναμε και ούτε που την είδαμε.
Καλοκαίρι.Στην επιστροφή ο ήλιος μας έψησε λιγο έλειψε να βάλω και το air contition .Ετσι αποφασίσαμε να σβήσουμε τη κάψα μας με κοντοσούβλι και μπύρες .
Αι σιχτίρ καριόλες ....

Όταν είσαι μέσα στα μπεκατσοτοπια και σε μισή ώρα από όταν ξυπνάς αμολας τον σκύλο και μηδέν μεταφορικά τότε όλα είναι πολύ εύκολα μάγκες και όντως αυτοι πιθανόν να μην έχουν ανάγκη να ρωτήσουν κανέναν και τίποτα ,παρόλα αυτά ο φόβος να πούνε ακόμα και τον Νομο υπάρχει μην τυχόν και καποιος που θα κάνει 600 χιλιόμετρα θα δώσει κάνα 100 € θα ξυπνήσει στις 02:00 την νύχτα πάρει 2-3 πουλάκια από αυτά που έμειναν από το καθημερινό κυνήγι των ντόπιων ,και να εξηγουμε πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι και πάνε όσο πιο συχνά μπορούν και εγώ κάθε πρωί πριν την δουλειά στο μπεκατσοτοπι θα ήμουν ,αλλά ρε παιδιά ας το χαλαρώσουμε λίγο το θέμα με τα μέρη ,άλλωστε στην τελική ακόμα και αυτή που λένε ότι δεν θα πουν ποτέ τα μέρη τους σε καποιους τα είπαν και ναι οκ μπορεί να την πάτησαν ,ποιος μπεκατσας και πέρδικας δεν την έχει πατήσει ρε μάγκες ,εγώ είμαι 41 κυνηγάω μπεκάτσα πέρδικα από τα 20 και ναι μου είπαν μέρη και έχω πει μέρη και ναι μου έχουν κάψει και μέρη αλλά έχω πει και μέρη σε φίλους που το σεβάστηκαν και ακόμα τα μέρη αυτά μας τιμούν και τα τιμάμε όπως και αυτά που μου έκαψαν πάλι πουλάκια μου δίνουν ,άλλωστε κύριοι μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας αυτά τα μέρη που νομίζουμε ότι μόνον εμεις γνωρίζουμε το ίδιο για τα ίδια μέρη πιστεύουν και άλλοι .
Φίλε pain φέτος πηγα τα παιδιά μου 5 μέρες διακοπές και οχι 15 για να παρω αδεια ενα 10ημερο τωρα για μπεκάτσα.Πες με κολλημένο αλλα έβαλα το κυνηγι για αλλη μια φορά πάνω από οικογένεια και αυτό δεν το πουλάω σε κανέναν.

Οικογένεια εργασία και μετά τα υπόλοιπα

Αυτό το έβαλα το κυνήγι για άλλη μια φορά πάνω από οικογένεια δεν σε τιμά η δεν σε κάνει περισσότερο κυνηγό

Για εμένα είσαι φαουλ που δεν πήγες τα παιδιά σου άλλες δέκα μέρες διακοπές,κουτσά στραβά θα έβρισκες ευκαιρία για κυνήγι έστω και μια μέρα

Φίλε pain φέτος πηγα τα παιδιά μου 5 μέρες διακοπές και οχι 15 για να παρω αδεια ενα 10ημερο τωρα για μπεκάτσα.Πες με κολλημένο αλλα έβαλα το κυνηγι για αλλη μια φορά πάνω από οικογένεια και αυτό δεν το πουλάω σε κανέναν.
Ποιος είμαι εγώ φιλαράκο μου για να σε πω κολλημένο η να σε κρίνω ,εσύ θα κουμαντάρεις την άδεια σου την οικογένεια σου την ζωή σου όπως εσύ κρίνεις ,μακάρι μέσα στο 10 ήμερο να αλλάξει ο καιρός και να βρεις πουλάκια να το ευχαριστηθεις φίλε μου

Το να μην λες μέρη με πούλια δεν νομίζω οτι ειναι κακία και δεν το κάνεις επειδή εισαι παλιάνθρωπος.Είναι κάτι που το δεν το χαρίζεις έτσι εύκολα γιατί για να το γευτείς εχασες χρόνο,ελειψες από την οικογένεια,ξόδεψες χρήμα,μπορεί να εχασες και μεροκάματο.Εγω σε γνωστους μου μπεκατσάδες λεω μόνο υψομετρο και φυσικό περιβάλλον(πουρναρι,έλατο κτλ).Ο παππούς μου έλεγε πρέπει να βρέξεις κώλο για να φας ψάρι.Επίσης να ξέρετε οτι αυτοί που δεν έχουν χρόνο δηθεν είναι και οι γνωστοι καρτεράκηδες(μπεκατσα).
παν μέτρον άριστον ακόμα και σε αυτό το θεμα ,προσοχη σε ποιον το λες και τσεκαρισμα ,εγώ προσωπικά όταν το βαφτηστηρι με πηρε τηλέφωνο μετά από φόλα που εφαγε στην Μεγαλόπολη και με ρώτησε πού να πάει του είπα ένα μέρος που το ήξερα χρόνια και ανά χρονιές μου εδινε πουλάκια του είπα καλό μέρος όχι το καλυτερο, πήγε με πηρε τηλέφωνο χεσμενος από την χαρά του μιας και βρήκε πουλάκια ,πραγματικά χάρηκα όσο και εκείνος και μόνον που τον άκουγα ,από τότε έχουν περάσει κάποια χρόνια πάω και εγώ εκεί πάει και αυτός με τον κολλητό του πάμε και παρέα ,το μέρος το κράτησε για πάρτη του οπότε μετά του ειπα και άλλο μέρος και μου είπε και εκείνος μέρος ,όλα όμορφα και καλά όπως πρέπει .

Καλησπέρα σε ολους. Δεν γίνεται οσα μέρη ξέρουμε να τα βρήκαμε όλα μονοι μας. Ο καλύτερος φίλος του φασσα είναι ο μπεκάτσας. Αλλο να κανεις 50χιλ. για να πας κυνηγι άλλο και να κάνεις 5 λεπτα να πας , άλλο όταν χτυπας καρτα στη δουλεια άλλο να μην έχεις αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου . Αν πεις δηλαδή νομο Θεσσαλονίκης και τι εγινε .ο νομος εχει μερη από χορτιατη Βερτίσκο μέχρι κερδυλια.τι θα γραφουμε ειχε περασμα καπου..πηρα φασσα καπου. Πηρα φασσα στην παραλια στον σταυρο..

Οικογένεια εργασία και μετά τα υπόλοιπα

Αυτό το έβαλα το κυνήγι για άλλη μια φορά πάνω από οικογένεια δεν σε τιμά η δεν σε κάνει περισσότερο κυνηγό

Για εμένα είσαι φαουλ που δεν πήγες τα παιδιά σου άλλες δέκα μέρες διακοπές,κουτσά στραβά θα έβρισκες ευκαιρία για κυνήγι έστω και μια μέρα
Ναι δεν εχεις αδικο αλλα προσπάθεις σε 20 μερες το χρόνο άδεια να τα βολέψεις όλα!

Πηγα σημερα αργα τη βολτα μου γιατι χθες εμπλεξα με κατι τσιπουρα και γενικα δεν υπαρχει κινηση απο πουλια.
Σταθηκα βεβαια πολυ τυχερος σημερα και πηρα 3 καριολες αλλα την μια δεν μπορεσα να τη βρω γιατι δεν την πηραν καλα οι τουφεκιες και επεσε παρα πολυ μακρια, πηγα εψαξα αλλα πουθενα, αφαντη η κυρια...
Αφου ημουν τυχερος ειπα να το τραβηξω σερι και να κατσω και το απογευμα, αποτελεσμα πολυ περπατημα σε δυσβατο μερος με μερικες τεραστιες ανηφορες και τα πουλια μετα τις τουφεκιες που εκανα στις 11+ εξαφανισμενα.
Ιδρωτας στο φουλ και φοβερη κουραση μπας ριξω καμια τουφεκια το απογευμα αλλα εμεινα με τη χαρα...δεν πειραζει και οι δυο στο χερι καλα ειναι, ελπιζω μεχρι το αλλο ΣΚ να μπουνε πουλια αλλα χλωμο το βλεπω με το καλοκαιρι που εχουμε...εχει στριμωγμα απο αυριο στη δουλεια αρα δεν εχει εξοδους μεχρι το ΣΚ.
5905

Πηγα σημερα αργα τη βολτα μου γιατι χθες εμπλεξα με κατι τσιπουρα και γενικα δεν υπαρχει κινηση απο πουλια.
Σταθηκα βεβαια πολυ τυχερος σημερα και πηρα 3 καριολες αλλα την μια δεν μπορεσα να τη βρω γιατι δεν την πηραν καλα οι τουφεκιες και επεσε παρα πολυ μακρια, πηγα εψαξα αλλα πουθενα, αφαντη η κυρια...
Αφου ημουν τυχερος ειπα να το τραβηξω σερι και να κατσω και το απογευμα, αποτελεσμα πολυ περπατημα σε δυσβατο μερος με μερικες τεραστιες ανηφορες και τα πουλια μετα τις τουφεκιες που εκανα στις 11+ εξαφανισμενα.
Ιδρωτας στο φουλ και φοβερη κουραση μπας ριξω καμια τουφεκια το απογευμα αλλα εμεινα με τη χαρα...δεν πειραζει και οι δυο στο χερι καλα ειναι, ελπιζω μεχρι το αλλο ΣΚ να μπουνε πουλια αλλα χλωμο το βλεπω με το καλοκαιρι που εχουμε...εχει στριμωγμα απο αυριο στη δουλεια αρα δεν εχει εξοδους μεχρι το ΣΚ.
View attachment 5905
Μπράβο Άλεξ κάψτες!!!!! .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back