Άρβυλα ( Αγορά )

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ένα σημαντικό μέρος της τιμής αντιπροσωπεύει τη φίρμα. Όταν όμως η διαφορά τιμής είναι τόσο χαώδης, δηλαδή ένα αναγνωρισμένα καλό, αντίστοιχο προϊόν, κοστίζει τα διπλά ή και τα τριπλά, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην έχει διαφορά στην ποιότητα. Αυτά ως γενική εκτίμηση, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από grisport.

Έχω ένα ζευγάρι για το χωριό, με αυτά μαζεύω ελιές... για βροχή ούτε σκεψη... έκανα το λάθος να τα φορέσω με πολύ πρωινή δροσιά και έγιναν μούσκεμα... γύρισα σπίτι και άλλαξα.. Για κυνήγι μόνο τρυγόνια;);)

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ένα σημαντικό μέρος της τιμής αντιπροσωπεύει τη φίρμα. Όταν όμως η διαφορά τιμής είναι τόσο χαώδης, δηλαδή ένα αναγνωρισμένα καλό, αντίστοιχο προϊόν, κοστίζει τα διπλά ή και τα τριπλά, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην έχει διαφορά στην ποιότητα. Αυτά ως γενική εκτίμηση, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από grisport.
Εγώ πάλι Παντελή δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιά ποιότητα αναφερόμαστε όταν μιλάμε για σύγχρονα μποτάκια, τη στιγμή που έχουν ημερομηνία λήξης 2, 3 ή 4 χρόνια.
Για να δώσω πάνω από 300 ευρώ για ένα μποτάκι θα πρέπει να μου δίνουν γραπτή life time guarantee οτι δε θα χαλάσουν.
Και επίσης, σιγά την επιστήμη να τα κάνουν αδιάβροχα. Σιγά την ποιότητα που χρειάζεται να έχουν δηλαδή, για να καταφέρουν να είναι αδιάβροχα.
Το μόνο πολύ σοβαρό πλεονέκτημα που τους αναγνωρίζω είναι η άνεση στο πόδι και το καλό grip στο έδαφος. Για αυτό μόνο τα φοράω.
Κατά τα άλλα τα θεωρώ όλα τους χαμηλής ποιότητας και ας κάνουν και 600 ευρώ.

Για τα κυβικά τους και τα λεφτά τους καλά είναι
Σίγουρα δεν είναι για όλες τις συνθήκες η για όλα τα εδάφη αλλά για περπατητο με στεγνη λόγω βάρους είναι μια χαρά
Αξίζει σαν εφεδρεία πιστεύω η για κάποιον που ψάχνει κάτι οικονομικό

Εγώ πάλι Παντελή δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιά ποιότητα αναφερόμαστε όταν μιλάμε για σύγχρονα μποτάκια, τη στιγμή που έχουν ημερομηνία λήξης 2, 3 ή 4 χρόνια.
Για να δώσω πάνω από 300 ευρώ για ένα μποτάκι θα πρέπει να μου δίνουν γραπτή life time guarantee οτι δε θα χαλάσουν.
Και επίσης, σιγά την επιστήμη να τα κάνουν αδιάβροχα. Σιγά την ποιότητα που χρειάζεται να έχουν δηλαδή, για να καταφέρουν να είναι αδιάβροχα.
Το μόνο πολύ σοβαρό πλεονέκτημα που τους αναγνωρίζω είναι η άνεση στο πόδι και το καλό grip στο έδαφος. Για αυτό μόνο τα φοράω.
Το δύσκολο δεν είναι να τα κάνουν αδιάβροχα... Αυτό έχει επιτευχθεί 60 χρόνια τώρα. Το δύσκολο είναι πώς θα είναι αδιαβροχο αφήνωντας όμως τη ζέστη και την υγρασία μέσα από το παπούτσι να βγει έξω... όλο το παιχνίδι είναι στις διάφορες ημιπερατές μεμβράνες που θα φράζουν το έξω και θα ενεργοποιούνται όταν πρέπει στο να αναπνέει το μέσα... Και δεν είναι εύκολο πράγμα... Τώρα αν αξίζει 300 ευρώ αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θέλει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη...

Το δύσκολο δεν είναι να τα κάνουν αδιάβροχα... Αυτό έχει επιτευχθεί 60 χρόνια τώρα. Το δύσκολο είναι πώς θα είναι αδιαβροχο αφήνωντας όμως τη ζέστη και την υγρασία μέσα από το παπούτσι να βγει έξω... όλο το παιχνίδι είναι στις διάφορες ημιπερατές μεμβράνες που θα φράζουν το έξω και θα ενεργοποιούνται όταν πρέπει στο να αναπνέει το μέσα... Και δεν είναι εύκολο πράγμα... Τώρα αν αξίζει 300 ευρώ αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θέλει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη...
Ναι, το καταλαβαίνω, έχεις δίκιο. Η γκρίνια μου σχετίζεται με την ασυμβατότητα της τιμής. Αγοράζω ευχαρίστως βαριές δερμάτινες ψηλές μπότες με φυσική γούνα στα 500 ευρώ, (όχι για κυνήγι) γιατί νιώθω την ποιότητα στο προϊόν, αλλά αιθάνομαι ρηγμένος όταν δίνω 300 ευρώ για λίγο και χαμηλής ποιότητας δερματάκι, με πολλά συνθετικά, πλαστικά δηλαδή, τριγύρω και μία μεμβράνη που πιστεύω κοστίζει 5 ευρώ στο εργοστάσιο να τη φτιάξει.
Μπορεί να είμαι υπερβολικός, τί να πω :rolleyes:

Τα ακριβά νομίζω δίνουν κάποια εγγύηση τώρα για ισόβια είναι λίγο δύσκολο να δώσουν για μποτάκια

Φίλε μου διαφωνώ μαζί σου.

Τα ακριβά αρβύλα 250-300€ τα κάνουν τα λεφτά τους.
Έχουν τεχνολογίες και προσφέρουν άνεση και πάνω απ όλα ασφάλεια.

Το δύσκολο δεν είναι να τα κάνουν αδιάβροχα.
Είναι όμως δύσκολο να είναι αδιάβροχα και να αναπνέουν.

Όσο για το ότι λήγουν....Αυτό ισχύει για τη σολα....Όχι για όλο το αρβυλο.

Οπότε βάζοντας μια καινούργια σόλα είσαι πάλι κομπλέ!

Το ότι κάθε σεζόν θα θέλεις μια σόλα δεν σημαίνει ότι το αρβυλο δεν είναι ποιοτικό.
Όπως δεν σημαίνει το ίδιο για ένα ελαστικό στην f1 που θα χρειαστεί αλλαγή σε 20 γύρους.

Το θέμα είναι τι κάνει αυτό το ακριβο άρβυλο και σε τι συνθήκες το κάνει όπως το ίδιο ισχύει και για ένα πανάκριβο ελαστικό f1.

Πήγαινε με άλλο πατουμενο στο βουνό Και τότε θα ανέβει η εκτίμηση σου στα αρβυλα που αναφέρεις.

Κι άντε και πήγες.... σε δύο βόλτες θα χαλάσει το άλλο πατούμενο.

Εγώ αντίθετα με εσένα δεν θα πήγαινα με αλλά αρβυλα στο βουνό ακόμη και αν μου τα χαριζανε.

Φίλε μου διαφωνώ μαζί σου.

Τα ακριβά αρβύλα 250-300€ τα κάνουν τα λεφτά τους.
Έχουν τεχνολογίες και προσφέρουν άνεση και πάνω απ όλα ασφάλεια.

Το δύσκολο δεν είναι να τα κάνουν αδιάβροχα.
Είναι όμως δύσκολο να είναι αδιάβροχα και να αναπνέουν.

Όσο για το ότι λήγουν....Αυτό ισχύει για τη σολα....Όχι για όλο το αρβυλο.

Οπότε βάζοντας μια καινούργια σόλα είσαι πάλι κομπλέ!

Το ότι κάθε σεζόν θα θέλεις μια σόλα δεν σημαίνει ότι το αρβυλο δεν είναι ποιοτικό.
Όπως δεν σημαίνει το ίδιο για ένα ελαστικό στην f1 που θα χρειαστεί αλλαγή σε 20 γύρους.

Το θέμα είναι τι κάνει αυτό το ακριβο άρβυλο και σε τι συνθήκες το κάνει όπως το ίδιο ισχύει και για ένα πανάκριβο ελαστικό f1.

Πήγαινε με άλλο πατουμενο στο βουνό Και τότε θα ανέβει η εκτίμηση σου στα αρβυλα που αναφέρεις.

Κι άντε και πήγες.... σε δύο βόλτες θα χαλάσει το άλλο πατούμενο.

Εγώ αντίθετα με εσένα δεν θα πήγαινα με αλλά αρβυλα στο βουνό ακόμη και αν μου τα χαριζανε.
Συμφωνώ στα επιχειρήματά σου Στέλιο, αλλά και πάλι δεν πιστεύω οτι τα λεφτά μας πιάνουν τόπο.
Σιγά μην αλλάξω σόλα μετά από 1 χρόνο σε άρβυλα τα οποία πλήρωσα 300 ευρώ και μετά δε θα τα θάβω σε κάθε συζήτηση.

Επίσης, κυνηγούσα για 5 χρόνια περίπου με άρβυλα Timberland των 300 ευρώ, που είμαι σίγουρος όλοι τα θεωρείτε ακατάλληλα για κυνήγι, και χάλασαν μόνο όταν τα άφησα στο τζάκι δίπλα σα χαζός για να στεγνώσουν και αποκοιμήθηκα. Με είχαν βολέψει πολύ, τα φρόντιζα και τα αγαπούσα. Διστάζω να τα ξαναπάρω μόνο διότι ήταν πολύ βαριά και καλόμαθα τώρα με τα πολύ ελαφρύτερα άρβυλα. Κατά τα άλλα, κάποια στιγμή θα τα ξαναγοράσω, είμαι σίγουρος.

Εγώ στα δικά μου άλλαξα σόλα στο χρόνο πάνω με 50 ευρώ και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Διότι δεν είναι το χρονικό διάστημα που με χαροποιεί αλλά το πόσα πολλά χιλιόμετρα έκανα σε ένα χρόνο.
Τα περισσότερα σε έδαφος ξυράφι.

Πιο πίσω έχω ένα βίντεο που περνάω ένα ποτάμι.
Περίπου ένος χρόνου το αρβυλο εκεί και μια σταγόνα νερό δεν μπήκε.

Άρα τα 240ευρώ που κοστίζουν είναι δωρο;

Πώς θα περνούσα από κει με στεγνά πόδια και ανεση;

Τέλοσπαντων....Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.

Αυτό που λες φίλε το κάνει καλύτερα η outdry με διαφορά από την goretex το μόνο θέμα όμως είναι άντε βρες αρβύλα με τέτοια μεμβράνη στην Ελλάδα το πολύ 1-2 ξέρω να κυκλοφορούν.....

Εγώ στα δικά μου άλλαξα σόλα στο χρόνο πάνω με 50 ευρώ και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Διότι δεν είναι το χρονικό διάστημα που με χαροποιεί αλλά το πόσα πολλά χιλιόμετρα έκανα σε ένα χρόνο.
Τα περισσότερα σε έδαφος ξυράφι.

Πιο πίσω έχω ένα βίντεο που περνάω ένα ποτάμι.
Περίπου ένος χρόνου το αρβυλο εκεί και μια σταγόνα νερό δεν μπήκε.

Άρα τα 240ευρώ που κοστίζουν είναι δωρο;

Πώς θα περνούσα από κει με στεγνά πόδια και ανεση;

Τέλοσπαντων....Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.
1) Όταν ήμουν έφηβος, ως πρόσκοπος έχω περάσει αμέτρητα ρυάκια σαν και αυτό του βίντεό σου με στρατιωτικές αρβύλες των 15.000δρχ σε όλα τα βουνά την Μακεδονίας. Νερό ποτέ δεν έπερναν αν ήταν φροντισμένες με λίπος φώκιας.
2) Το θέμα δεν είναι το άρβυλό σου να περνάει το ρυάκι που δείχνεις 6 μηνες μετά την αγορά, αλλά 6 χρόνια μετά την αγορά.
3) Τα άρβυλα δε σου κοστίσαν 240 ευρώ, αλλά 240 + 50χ6= 540€ στα 6 χρόνια αν κάθε χρόνο αλλάζεις σόλα.

Και ναι έχεις απόλυτο δίκιο, ο καθένας έχει τα κριτήριά του, νομίζω το εξαντλήσαμε :)

Αυτό που λες φίλε το κάνει καλύτερα η outdry με διαφορά από την goretex το μόνο θέμα όμως είναι άντε βρες αρβύλα με τέτοια μεμβράνη στην Ελλάδα το πολύ 1-2 ξέρω να κυκλοφορούν.....
Έχω και με outdry μεμβράνη που λες και όντως επιβεβαιώνω ότι είναι αδιάβροχα, αλλά επιφυλάσσομαι διότι τις έχω μόνο δύο χρόνια και δεν τις έχω χρησιμοποιήσει πολύ.
tiroldeluxe.jpg

1) Όταν ήμουν έφηβος, ως πρόσκοπος έχω περάσει αμέτρητα ρυάκια σαν και αυτό του βίντεό σου με στρατιωτικές αρβύλες των 15.000δρχ σε όλα τα βουνά την Μακεδονίας. Νερό ποτέ δεν έπερναν αν ήταν φροντισμένες με λίπος φώκιας.
2) Το θέμα δεν είναι το άρβυλό σου να περνάει το ρυάκι που δείχνεις 6 μηνες μετά την αγορά, αλλά 6 χρόνια μετά την αγορά.
3) Τα άρβυλα δε σου κοστίσαν 240 ευρώ, αλλά 240 + 50χ6= 540€ στα 6 χρόνια αν κάθε χρόνο αλλάζεις σόλα.

Και ναι έχεις απόλυτο δίκιο, ο καθένας έχει τα κριτήριά του, νομίζω το εξαντλήσαμε :)
Αρβύλα στρατιωτικά είχαμε όλοι.

Οπότε ξέρω ότι αν συγκρίνεις το άρβυλο του Ε.Σ. με το άρβυλο που φοράω σημαίνει ότι απλώς δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το αρβυλο.

Καμία σχέση σε τίποτα.

Και θα το πάω πάλι στα αυτοκίνητα.

Ναι ένα παλιό ντατσουν μπορεί να αντέχει και να μην κοστίζει.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει με ένα σύγχρονο φορτηγάκι.

Επίσης το ότι άλλαξα εγώ σόλα σε ένα χρόνο δε σημαίνει ότι θα το κάνει αυτό ο κάθε χρήστης.

Με άλλο αρβυλο θα είχα αλλάξει ολο το αρβυλο Όχι σολα.

Οπότε τα σχεδόν 300 ευρώ των δύο χρόνων γίνονται 150ευρώ τη χρονιά και του χρόνου θα βγουν ακόμη πιο φθηνά αν κάνουμε τη διαίρεση.

Γραφω μονο και μονο επειδη αναφέρεστε σε μποτάκια 250 και 300€ ,με πλαστικα κλπ τα οποια δεν αξιζουν.
Το εχω ξαναγραψει οτι εχω τα Aku zenith, 6 ακριβώς χρόνια . Στα 5 ακριβώς άλλαξα σόλα γιατί είχε ξεκολήσει εμπρός και κόπηκε.
Μποτάκια που τα έχω σκίσει στην ταλαιπωρία ,το δέρμα ακόμη γερό,ταλαιπωρημενο καπως αλλα γερό, με το προστευτικο γύρω απ ολο το παπούτσι να εχει παίξει το ρόλο του και η μεμβράνη ακόμη άψογη ακόμη και σε μέρες με πολυ βροχή , Ολα αυτά με155€ και συνεχίζουμε
Οτι υπάρχουν υπερβολές ειναι σίγουρο ,οπως αλλωστε σε ολα τα κυνηγητικα αξεσουάρ .Δεν εχει πολλά κυνήγια και ξοδεύουμε για να φτιαχτουμε μερικές φορές.

Back