Σου είπαν ποτέ πόσα γραμμάρια ατσάλινα ρίχνει η πλειοψηφία των κυνηγών έξω?Και εγώ Browning για τον ίδιο λόγο
Ο διευρυμένος αυλός κατά κύριο λόγο για τον βάλτο φτιάχτηκε από ότι μάς λένε.....
Σου είπαν ποτέ πόσα γραμμάρια ατσάλινα ρίχνει η πλειοψηφία των κυνηγών έξω?Και εγώ Browning για τον ίδιο λόγο
Ο διευρυμένος αυλός κατά κύριο λόγο για τον βάλτο φτιάχτηκε από ότι μάς λένε.....
Τι να σου πω ρε Άλεξ, δεν έχω πάει και ποτέ στον βάλτο και δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι παίζει,ούτε και έχω πέσει και ποτέ σε κουβέντα που να μιλάνε για ατσάλιναΣου είπαν ποτέ πόσα γραμμάρια ατσάλινα ρίχνει η πλειοψηφία των κυνηγών έξω?
30-34γρ.Διευρυμενος γιοκ.Τι να σου πω ρε Άλεξ, δεν έχω πάει και ποτέ στον βάλτο και δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι παίζει,ούτε και έχω πέσει και ποτέ σε κουβέντα που να μιλάνε για ατσάλινα
Αν πάει να περάσει παντού το ατσάλι τότε θα ψαχτώ και τότε θα κάνω και προσωπικά δοκιμές για να δω τι γίνεται
Σου είπαν ποτέ πόσα γραμμάρια ατσάλινα ρίχνει η πλειοψηφία των κυνηγών έξω?
Αν δεν κάνω λάθος ένα φυσίγγι magnum με ατσάλινα σκάγια είναι.36 γραμμάριαΣου είπαν ποτέ πόσα γραμμάρια ατσάλινα ρίχνει η πλειοψηφία των κυνηγών έξω?
Μη λες τέτοιαθα πειτσωσου μουλυβδινα να ξέρς30-34γρ.Διευρυμενος γιοκ.
Λαμπρο με μπενελα.ο χαρος με το δρεπανι30-34γρ.Διευρυμενος γιοκ.
Νομίζω πολύ λιγότερα, 25 με 28 γρ30-34γρ.Διευρυμενος γιοκ.
Ναι αμε! Τα βρίσκεις στο τζαμπο και σε ολα τα καλα παιχνιδαδικαΔηλαδή υπάρχουν όπλα το 2022 που δεν σκοτωνουν?
Κάτσε ντε πολύ βιαστικός είσαι ... τις καλές κάνες τις ξέρουμε ... ψάχνουμε να βρούμε τις άχρηστες τώρα.Εχω την εξης αποψη.
Ολα τα οπλα κανουν ''μπαμ''....Το φυσιγγιο ειναι αυτο που σκοτωνει....σε ολα τα οπλα και ολες τις καννες!!!
Γραψτε μου ποια θεωρειται ''χειροτερη'' και ποια ''καλυτερη'' καννη....
Θα δοκιμασω το ιδιο σεταπ και στις δυο καννες...
Στα οποια γραμμαρια θελετε....στα οποια μετρα και τσοκ....και σε οποιες θερμοκρασιες ...
Θα βαλω στοχους....θα μετρησω αρχικες στο V1,5 και μενουσες στο V.10 + διατρηση σε καθε νουμερο
σκαγιων....
Πιστευω οτι ετσι θα εχουμε μια ας πω μια ποιο ολοκληρωμενη εικονα...να τελειωσουμε με αυτο το θεμα
των οπλων και τις καννες...
Εαν εχετε να δωσετε και σεταπ....καλοδεχουμενα....Μακρια ομως απο ''διπατες'' πυριτιδες ( στρωματοποιησεις )
οχι γιατι κιοτευω να τα στησω....αλλα τετοια φυσιγγια το μεγαλυτερο ποσοστο κυνηγων δεν εχει
προσβαση...
Νορμαλ σεταπ....αυτα που μπορουν να βρουν οι φιλοι και οι συναδελφοι σε φυσιγγια εμποριου σε 12/70
και 12/76 καλυκες !!!
Στα 70+μ όμως δεν χρειάζονται τίποτα από όλα αυτά ... όλοι στην τύχη στηρίζονται ... όποιος πετάξει περισσότερες κοτρόνες βαράει το πουλί.Ποιο ειναι το καλυτερο οπλο? Αυτο που εχεις, αλλα ομως:
εχεις μαθει να επωμιζεις, εχεις φερει το κωλοκοντακο στα μετρα σου, εχεις κανει προπονησουλα, εχεις συμβουλευτει κανα δυο σοβαρους φιλους πως βαρας, κανεις και κανα μαθηματακι με ενα δασκαλο αν αντεχεις οικονομικα.
Σπύρο μιας και είσαι πατριώτης σίγουρα θα έχεις ακούσει ιστορίες για τον συγχωρεμένο τον Καββαθά που καθόταν μπροστά στις φυλάχτρες στα πανιά του Μόρφη και σκότωνε κάτι γερμάνια που φαίνονταν στον αέρα σαν σταυρουδάκια και όχι μια φορά στην τύχη αλλά επανειλημμένα…Δεν νομίζω αυτοί οι άνθρωποι τότε να ήξεραν ούτε από κώνους ούτε από φρένα…Είχαν απλά τεράστια εξοικείωση με το αντικείμενο και αντίληψη…Αλλιώς ντουφέκαγαν με 5-6 μποφόρ βοριά και χιόνι,αλλιώς με άπνοια,αλλιώς με τον νοτιά και πάει λέγοντας…Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το 90% της δουλειάς την έκανε εκείνος που ήταν πίσω από το ντουφέκι!!!Ας πω κι εγω τη μαλακια μου επι του θεματος!
Μια χρονια στον Εβρο ανεβηκαμε απ τον Πυργο μια παρεα γιατι εδινε χιονια, παγους και αρνητικες θερμοκρασιες.
Τελικα μεχρι -8 έφτασε αλλα ειχε ενδιαφερον αρκετο...τα οπλα ηταν ως επι το πλειστον benelli παλιες m1, m2 , black eagle και 391 με κλειστα τσοκαρισματα κυριως briley.
Δεν μπορεσα να ξεχωρισω διαφορες στα σκοτωματα με την μικρη μου εμπειρια, ριχναμε οι περισσότεροι κουτουμανου και καββαθα φυσίγγια , αλλα την διαφορά την εκανε αυτος που ηταν πισω απ το οπλο.
Τουφεκουσαν τα πουλια και επεφταν με χρονοκαθυστερηση , ακουγες το φραπ πανω στα γερμανια και στα σφυριχταρια που διπλωναν ξερα. Ουτε κωνους ,ουτε φρενατα τσοκ ,ουτε ιδιογομωση... απλα το παπι επαιρνε καλα την ντουφεκια με 3αρια και 2αρια.
Ισως πλεον ριχνουμε πιο πολλες ευθυνες στα οπλα και στα φυσιγγια απ οσες τους αναλογούν
Ανάλογα αν κυνηγούσαν με πανσέληνο ή νέα σελήνη.Ποια καραμπίνα θα ψήφιζαν αυτοί οι τύποι στο poll;