1,2) Χρήστο, τα ακριβή μεγέθη δεν είναι αυτά που παρέθεσες. Σύμφωνα με την cip, αρχή θαλαμης 20,65 έως 20,75 και τελος θαλαμης 20,30 έως 20,40 Πάχος τοιχωμάτων καλυκα 1 χιλιοστό σε κάλυκες fiocchi, film που μέτρησα μόλις με παχυμετρο. Αν θεωρείς πως με επιτάχυνση στην αρχή του κωνου 200,000μετρα / δευτερόλεπτο ,δηλαδή πάνω από 10,000g ,η στήλη των σκαγίων και ο κάλυκας δεν διαστελλονται και δεν σφραγίζουν την θαλαμη, τότε είναι περιττό να συζητάμε για βλητική. 3) Οι ακτινικές πιέσεις δεν αλλάζουν στην παρουσία ποτηριού στο βυσμα ,απλά το βύσμα υπόκειται σε τριβή αντί των περιφεριακων σκαγίων προστατευοντας τα από την αποξυση, η συμπίεση όμως της στήλης είναι η ίδια στο σύνολο της στήλης που λόγω αδράνειας αντιδρά σαν ομοιογενές στερεό παραμορφουμενη πλαστικά. 4) Η δύναμη που ασκεί ο κώνος είναι πάντοτε ίση με την δύναμη που του ασκείται από την στήλη , αντίθετα από αυτό που λες όσο μεγαλύτερη, βαρύτερη, ταχύτερη η στήλη αντίστοιχη η αντίδραση του κωνου με αντίθετη κατεύθυνση. Ο κώνος πρακτικά δεν διαστέλλεται, τουλάχιστον όχι σε υπολογίσιμο βαθμό. 5) Λάθος ορθογραφικό, εννοούσα ημιτονο. 6) Αυτό που λες ισχύει μόνο στην υδροδυναμικη σε μη μεταβλητές ροές, όχι στην περίπτωση μας. 7) Τα ποσοστά είναι στατιστικές προσεγγίσεις των μελετητών που ανέφερα, λίγο πάνω, λίγο κάτω .8) Η αισθητή ανάκρουση δεν προκύπτει μόνο μέσω της αρχής διατήρησης της ορμής ,αλλά και την άθροιση της εκτόνωσης των αεριων από το στόμιο αφού έχει εξέλθει η στήλη ,καθώς και τις αποκλίσεις από το
ν άξονα της κάνης και τις γωνίες που έχει το πέλμα.
Ε ρε πάλι, δουλειά δεν είχε ο διάολος.....
1 - 2 ) Σαν κάποιος που έχει σχεδιάσει και εξελίξει για αρκετούς οπλοκατασκευαστές διάφορα εξαρτήματα (μέχρι και δικής μου σύλληψης και σχεδίασης ρομποτικό αρθρωτό όπλο σε συνεργασία με την έδρα Ρομποτικής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου), θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω πως κάποια πράγματα τα γνωρίζω καλύτερα από κάποιους "θεωρητικούς" του είδους.
Θα σου συνιστούσα λοιπόν να είσαι πιό μετριοπαθής και όχι τόσο απόλυτος στη κριτική σου προς εμένα.
Λοιπόν, τα μεγέθη που ανέφερα εγώ είναι τα ακριβή και το λάθος το έχεις κάνει εσύ, η cip δίνει βασικές οδηγίες που εάν ξεπεραστούν ειδικά προς τα πάνω το όπλο απορρίπτεται (
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-vii/12-55-en.pdf), όλοι πλέον οι κατασκευαστές ακολουθούν τη SAAMI (την αμερικάνικη αντίστοιχη οργάνωση) καθώς ταιριάζει καλύτερα με τα σύγχρονα φυσίγγια.
Δηλαδή, εγώ που μέτρησα τον κάλυκα της NSI με επαγγελματικό ηλεκτρονικό καλιμπραρισμένο πρόσφατα παχύμετρο Mitutoyo στο 1,2 χιλ έκανα λάθος; Για να συγκεντρωθούμε λίγο...
Όμως εσύ που υπολόγισες τελείως λανθασμένα τη διάμετρο της στήλης δι΄αφαιρέσεως (!) αντί να την μετρήσεις εν τοις πράγμασι όταν την είχες μπροστά σου (παχύμετρο είπες πως έχεις), αυτό ξέχασες να το σχολιάσεις.
Και δεν κατάλαβα, πότε είπα πως δεν γίνεται διαστολή κατά την επιτάχυνση (ώστε μάλιστα να "είναι περιττό να συζητάμε για βλητική" ) ;;;
Μη προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις με τέτοιου είδους δήθεν "επιχειρήματα".
Και μιά και μιλάμε για φυσικά μεγέθη, ΕΛΕΟΣ "επιτάχυνση στην αρχή του κωνου 200,000μετρα / δευτερόλεπτο , δηλαδή πάνω από 10,000g"
299.792.458 m/s είναι η ταχύτητα του φωτός!!!!!! και 10000 g-μονάδες = 98066.5 m/s στο τετράγωνο!!! Ο Χριστός και η Παναγία! Πάλι θα πεις πως έκανες λάθος;
Ρε δεν πάμε καλά.
3) "το βύσμα υπόκειται σε τριβή αντί των περιφεριακων σκαγίων προστατευοντας τα από την αποξυση"
δηλαδή ακριβώς ότι σου επισήμανα εγώ και τώρα το λες με άλλα λόγια ως δικό σου.
"...της στήλης που λόγω αδράνειας αντιδρά σαν ομοιογενές στερεό παραμορφουμενη πλαστικά."
Σου αρέσουν οι επιστημονικοφανείς όροι νομίζω. Λοιπόν πλαστική καλείται μία παραμόρφωση αντικειμένου που προκαλείται από κάποια δύναμη και το αντικείμενο, μόλις σταματήσει η εξάσκηση της δύναμης αυτής, δεν επανέρχεται στη προ της παραμόρφωσης διάσταση, αν επανέρχεται, η παραμόρφωση λέγεται ελαστική. Εσύ τι λες, η στήλη θα επανελθει αν σταματήσει η εξάσκηση πίεσης ή όχι; Και η ελαστικότητα του συγκεντρωτήρα, τα κενά μεταξύ των σκαγιών, το πιθανό buffer αναμεσα στα σκάγια;
Εσύ βάφτισες τη στήλη "ομοιογενές στερεό" (!!) και βρήκες και την αιτία (αδράνεια)
4) "...αντίθετα με αυτό που λες..."
Αυτό κατάλαβες πως είπα;; Για διάβασε καλύτερα και πιο προσεκτικά.
" Ο κώνος πρακτικά δεν διαστέλλεται, τουλάχιστον όχι σε υπολογίσιμο βαθμό"
Πες μου πότε είπα πως ο κώνος διαστέλλεται και τι στον Κόσμο! Σου το είπα και παραπάνω, μην με "διορθώνεις" για πράγματα που ποτέ δεν είπα. Δεν κερδίζεις διαλεκτικά τίποτα έτσι, μειώνεις και την αξιοπιστία σου.
6) Δεύτερη μητρική μου γλωσσα τα αγγλικά. Streamline σημαίνει και "to make (something) simpler, more effective, or more productive", αυτό που θα λέγαμε στα ελληνικά "διευκολυντικό". Για σχεδίασε ανάποδο κώνο προσαρμογής δηλ με μορφή δακτυλιδιού αγκύστρωσης και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αλλά και στη μηχανική ρευστών, γιατί "μόνο στις μη μεταβλητές ροές" ;;; Που το βρήκες αυτό;;
7) Μπορείς να μας πεις έστω έναν από τους 4 και που αναφέρει κάτι τέτοιο (και μάλιστα ποσοτικοποιημένο!);;
8) Άλλα αντ΄άλλων. Η διαφορά της ανάκρουσης από την αισθητή ανάκρουση δεν έχει τη παραμικρή σχέση με τη αρχή διατήρηση της ορμής ή άθροιση εκτόνωσης αερίων (έχεις υπολογίσει ποτέ το ποσοστό ανάκρουσης που οφείλεται στη μάζα των αερίων, πόσο ζυγίζουν τα αέρια ή κάτι σχετικό ίσως; ) Η αισθητή ανάκρουση μειώνεται ΜΟΝΟ με το χαμήλωμα του peak καμπύλης δύναμης προς χρόνο εξέλιξης και με ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ (βλέπε μικρότερο κλώτσημα οι καραμπίνες αερίων σε σχέση με τις αδράνειας κλπ, με ορμή, αέρια και όλα τα συναφή να είναι ίδια)
The greatest obstacle to discovering the truth is being convinced you already know it.
Χρίστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
ΥΓ Όποιος θέλει να έλθει σε πλέον σε επαφή μαζί μου, ας αναρτήσει ότι θέλει στο thread BRAIN Chokes. (Ακόμα και αν θέλει να μου παραδώσει μαθήματα βλητικής, προς Θεού, δεν τα ξέρω όλα!!!)