Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εχω μια απορια κ θα ηθελα να απαντησει οποιος γνωριζει...
Τα σκάγια βγαίνουν καυτά απο την καννη;;; Ναι η όχι κ γιατι;
Όχι !!!
Κάποια στιγμή είχα βάλει θερμοφωτογραφία βλήματος ραβδωτού με θερμοκρασία όταν βγαίνει από την κάνη 50οC.
Και δέχεται τριβές σε όλο το μήκος.

Στα σκάγια που είναι μέσα σε κυάθιο και στα 30-40μ θα είναι το πολύ πολύ χλιαρά ...

Last edited:
Όχι !!!
Κάποια στιγμή είχα βάλει θερμοφωτογραφία βλήματος ραβδωτού με θερμοκρασία όταν βγαίνει από την κάνη περίπου 70οC.

Στα σκάγια που είναι μέσα σε κυάθιο και στα 30-40μ θα είναι το πολύ πολύ χλιαρά ...
Μήπως η κάννη ήταν κρυοκωλη ;; .sarcastic.

Δηλ,η βελτίωση που προσφέρει είναι ότι δεν μετατοπίζεται το κέντρο της βολής...
Όχι κάτι που να αφορά στην συγκέντρωση η την κατανομή?
Yes....αυτός είναι ο βασικός λόγος.....τώρα αν έφτιαξε η χάλασε η Ποιότητα της τουφεκιας με αυτή την κατεργασία παίζει να μην το ξέρουν ούτε οι ίδιοι......το ίδιο και το αυτο με το σημερινό powerbore, πετάνε μια μαλάκια και ο κόσμος τρέχει να αγοράσει αέρα κοπανιστο.

τώρα αν έφτιαξε η χάλασε η Ποιότητα της τουφεκιας με αυτή την κατεργασία παίζει να μην το ξέρουν ούτε οι ίδιοι......
Ούτε έφτιαξε ούτε χάλασε.
το ίδιο και το αυτο με το σημερινό powerbore, πετάνε μια μαλάκια και ο κόσμος τρέχει να αγοράσει αέρα κοπανιστο.
Όταν δεν σου λένε τι ακριβώς αλλαγές έχουν γίνει στην powerbore καταλαβαίνεις τι να περιμένεις.
Εγώ νομίζω ότι οι αλλαγές είναι μικρής σημασίας.

Δλδ εκει στη browning για παραδειγμα, δεν ξερουν και εχουν διευρυμενο και απο 18,7 πηγαν 18,8. Υπαρχει και ενα κειμενο πιο πανω, δεν ξερω αν το διαβασες......

https://www.browning.com/support/faq/back-boring.html
Κοίτα και εδώ όμως https://www.fabarm.com/web_eng/caratteristiche-dettaglio.asp?i=1

Κάποιος από τους δύο κάνει λάθος ποιος ειναι αυτός;;;;

Δλδ εκει στη browning για παραδειγμα, δεν ξερουν και εχουν διευρυμενο και απο 18,7 πηγαν 18,8. Υπαρχει και ενα κειμενο πιο πανω, δεν ξερω αν το διαβασες......

https://www.browning.com/support/faq/back-boring.html
Επίσης εδώ https://www.oplognosia.com/vlitiki/vlitiki16.php και βγάλε συμπέρασμα ποιος κάνει λάθος.

Αν μου επιτρέπετε τη παρέμβαση... Λέει ο Κυπριδημος: Κάθε διαμέτρημα έχει την δική του βέλτιστη γόμωση που έχει αποδειχτεί ως χρήσιμη στην πράξη.
Όπου διαμέτρημα και αυλός...

Και αν το πάμε παραπέρα...
Κάθε διαφορετικό φυσίγγι, τεχνικό (μηχανολογικό) χαρακτηριστικό όπλου ή παρέμβαση custom, έχει το σκοπό του ή έστω το "στόχο" του! Δεν είναι όλα για όλα,δεν υπάρχει μονοδιάστατη, απόλυτη λύση!
Εργαλεία είναι όλα ... Το καθ' ένα ξεχωριστό ! Για μένα το λάθος είναι η σύγκριση ανόμοιων εργαλείων για χρήση "μια με απ όλα".
Συγκρίνεις όμοια (φυσίγγι με φυσίγγι,αυλό Μ αυλό κτλ και διαλέγει ο κάθε ένας ξεχωριστά για το ξεχωριστό σκοπό που προορίζει, το αντίστοιχο εργαλείο!
.-

Last edited:
Σε οπλα με 89αρα θαλαμη βρειτε μου ποια οπλα μπορουν να ριξουν απο 24γρ μεχρι 64γρ, το γιατι γινεται αυτο οποιος το καταλαβαινει.......
Δεν ξαναασχολουμαι με το θεμα γιατι παρατραβηξε η κοντρα χωρις νοημα.
Έχουν σκληρά επανατατικα επειδή ρίχνουν δυναμίτες!🙂

Όχι !!!
Κάποια στιγμή είχα βάλει θερμοφωτογραφία βλήματος ραβδωτού με θερμοκρασία όταν βγαίνει από την κάνη 50οC.

Μία διόρθωση Βασίλη, τα σημεία που τριβονται με την κάννη στα ραβδωτά είναι τα grooves, εκεί που χαράζει και περιστρεφει η ραβδωση το βλήμα και βλέπω πως εκεί ή θερμοκρασία της φωτογραφίας δείχνει 320°c.

Μία διόρθωση Βασίλη, τα σημεία που τριβονται με την κάννη στα ραβδωτά είναι τα grooves, εκεί που χαράζει και περιστρεφει η ραβδωση το βλήμα και βλέπω πως εκεί ή θερμοκρασία της φωτογραφίας δείχνει 320°c.
Αν ήταν μολύβι σκέτο θα ήταν στο παρατσακ να λιώσει!

Απο τη στιγμη που η δύναμη του επικρουστηρα μπορει να αλλαξει (εστω κ ελαχιστο) την αποδοση του φυσιγγιου, μην το ψαχνετε το θεμα αυλοι - ταχυτητες.
Μηχανισμος, σκληροτητα μετάλλων, αυλοι, κωννοι, λειανσεις, τσοκ, καιρικες συνθηκες κτλπ.
Ειναι πολλα που πρεπει να βάλετε κατω.
Εχω μια απορια κ θα ηθελα να απαντησει οποιος γνωριζει...
Τα σκάγια βγαίνουν καυτά απο την καννη;;; Ναι η όχι κ γιατι;
Αν ριχνεις με βενελλι κρυο θα βγουν παγωμενα

Αν ήταν μολύβι σκέτο θα ήταν στο παρατσακ να λιώσει!
Κανονιστε ,σαν τον αλλο που μου ηρθε με ξεκολλημενη ριγα και εριχνε το φταιξιμο στο οπλο γιατι εριξε σε γαμο μαζεμενα ενα κουτι φυσιγγια με αποτελεσμα να ανεβασει θερμοκρασια η καννη και ετσι ελιωσε το ασημι ..exciting.

Θα σας αναφέρω κάτι .Η κριογονικη επεξεργασία μετάλλων δεν είναι κάτι που βρέθηκε χθες και το ανακάλυψε η benelli. Υπάρχει και χρησιμοποιούταν αλλού ούτε είναι πιο έξυπνοι οι Ιταλοί από τους Αμερικανούς Σουηδούς φικανδιυς Ελβετούς Αυστριακούς που έχουν τα τοπι μέταλλα.Χρησιμοποιήθηκε από την μπενελι για να βελτιώσει την μέτρια κανη που είχε λόγο χαμηλής ποιότητος μεραλου που χρησιμοποιεί αυτή την άποψη έχω όπως και η βαφή που έβγαλε και καλά με μεγάλες ανοχές πλησιάζοντας η και φτανοντας την ceracot σε είναι γιατί είναι από τις λίγες εταιρίες με ποιοτικά και ακριβά όπλα της σειράς που είχαν παρατηρηθεί να ξεθωριάζουν οι βαφές της.Επειδη θέλει να προτωσττει στην τεχνολογία ειφμδικα των όπλων προσπαθεί ότι παρουσιάζει να έχει δική της πινελιά και να μην αντιγράφει από άλλη εταιρία κι αυτό το ποιο επιτυχημένο..Έτσι έκανε και με το 828 και με το comfort κοντάκι και με την power bowr που δεν λέει τι έχει κάνει κτλ.Εχει πει όμως και κάτι ότι όλοι θα καταλήξουν στο τέλος στον δικό μας αυλό δηλ περίπου στο 18.3 .Αμ έλα που όλοι αρχίζουν και πάνε στο 18.5/18.6 + .Κοιτάξτε να δείτε το έχω ξαναγράψει είναι πολύ σημαντικό η ποιότητα μεγάλου που χρησιμοποιείται για το κάθε τι αρχικώς αυτό που δεν έχω ακόμη κατανοήσει πλήρως είναι το πόσο σημαντικό είναι μια κανη να είναι μαλακή η τόσο σκληρή σαν πέτρα π.χ Τι είναι σημαντικότερο σε μια ντουφέκια .

Κανονιστε ,σαν τον αλλο που μου ηρθε με ξεκολλημενη ριγα και εριχνε το φταιξιμο στο οπλο γιατι εριξε σε γαμο μαζεμενα ενα κουτι φυσιγγια με αποτελεσμα να ανεβασει θερμοκρασια η καννη και ετσι ελιωσε το ασημι ..exciting.
Και είναι φυσιολογικό αυτό .Δεν το νομίζω.Εχω ρίξει παραπάνω φυσίγγια συνεχόμενα και δεν έπαθε τίποτε το όπλο μιλάω για μια 302.

Last edited:
Το βρήκα.
Θερμοκάμερα σε βλήμα .30

https://www.techbriefs.com/component/content/article/tb/supplements/it/features/articles/13445

Το σώμα θερμοκρασία κάτω από 50οC.

View attachment 77082
Δεν ειναι ετσι ακριβως συμφωνα με την φωτο που ανεβασες με την θερμοκαμερα...
Σωμα(Body) απο οτι βλεπω ονομαζει το μπροστινο κωνικο μερος εκτος απο την μυτη(Nose)... το πισω μερος η ουρα(tail) που ερχεται σε επαφη με τα θερμα αερια απο την καυση της πυριτιδας εχει πανω απο 500 κελσιου και τα πλευρικα σημεια (Grooves) που ερχονται σε επαφη με τα τοιχωματα της καννης εχουν 320 κελσιου(λογω τριβων...)
Και το πισω μερος(ολο το κομματι πισω απο το κωνικο...) συμφωνα με την αποχρωση που εχει πρεπει να εχει θερμοκρασια πανω απο 100 κελσιου (αν κρινω απο το χρωμα που δειχνει soldering iron 130 κελσιου...)

Last edited:
Benelli????
Tα φυσιγγια το φανταζομαστε ποια ειναι......

Back