Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ερχεται ενας πελατης στο μαγαζι να του φερουμε το κοντακι στσ μετρα του .Το αφηνει και φευγοντας μας λεει ,, μαστορια βαλτε ενα καλο πελμα Ερχεται την αλλη μερα του το δινω το επωμιζει μπραβο ρε μαστορα τωρα ειναι ενταξει..Κοιταει το πελμα και μου λεει
Ρε μαστορα σου ειπα να βαλεις ενα πελμα της προκοπης τι ειναι αυτο το κρικ τριζ (KICK EEZ) κινεζικο πελμα μου εβαλες ?Ρε φιλε αμερικανικο πελμα ειναι απο τα καλυτερα Βγαλτο τωρα και βαλε.μου λαστιχενιο καλο Εαν ξερετε τον Μαστροκωστα επρεπε νσ βλεπατε την εκφραση του

Last edited:
Οταν δουλευα στον Μαστροκωστα(Καναδος) πουλησε μια 304 σε εναν πελατη Περασαν 15μερες και ερχεται στο μαγαζι εκνευρισμενος.Μαστορα το οπλο ειναι για πεταμα δεν σκοτωνει εχει το ατσαλι μεσα πολυ καρβουνο και χωμα.Παρτο πισω και δωσμου ενα βαικαλ αυτα εχουν ατσαλια απο πολεμικα οπλα και βγαζουν φαρμακι .Ρε συ τι λες ? Ξερω εγω θα μου πεις εσυ ο ξαδερφος μου εχει βαικαλ παλαιο σοβιετικο τα ατσαλια του εινσι απο οπλα του πολεμου.Κοκκαλο ο μαστορας
Εμ , δεν ρώτησε τον ξάδερφο πριν βγεί στην αγορά .

Τι σχεση εχεις με Ν Μάκρη;
Από εκεί βρήκα τη πιο συμφέρουσα τιμή ,το παρήγγειλα τηλεφωνικά του έβαλα και 200€ προκαταβολή και πήγα και το πήρα εκτός την ίδια τιμή με τον καλκα..... έδινε δώρο μπουφάν διπλής όψης χακί παραλλαγή και 500 φυσίγγια diana 32 γρ.

Από εκεί βρήκα τη πιο συμφέρουσα τιμή ,το παρήγγειλα τηλεφωνικά του έβαλα και 200€ προκαταβολή και πήγα και το πήρα εκτός την ίδια τιμή με τον καλκα..... έδινε δώρο μπουφάν διπλής όψης χακί παραλλαγή και 500 φυσίγγια diana 32 γρ.
βικτωρος? Κριμα ειχε πολυ καλο μαγαζι με λαθος σκεπτικο

Για κάποια χρόνια έμενα Ραφηνα κ ειχα γνωρίσει παιδια απο Ν Μακρη, πηγαιναμε κυνηγια κ εκπαιδευτικα, πολλα χιλιομετρα λιγα θηραματα αλλα πέρασα πολυ ωραία.
Γι αυτο σε ρωτησα, νομισα οτι μπορει να εισαι απο εκει

Αυτο το ποσταρισμα χωρις παρεξηγηση δεν το περιμενα απο εσενα δλδ εαν εριχνα 500 φυσιγγισ με ενα.περατσι η θερμοκρασια θα ξεπερναγε σε ολο το μηκος της καννης τους 250 βαθμος ειλικρινα
Πλακα εκανα φιλε δεν το ειπα σοβαρα...επειδη θυμηθηκα ενα βιντεο που ειχε ανεβασει ο Βασιλης @gvp9000 απο το εργοστασιο της Perazzi και ο υπευθυνος ελεγε οτι χρησιμοποιουν μαλακη κολληση χαμηλου σημειου τηξης για μην καταπονουν τις καννες απο θερμικο σοκ...και ειχε γινει μια συζητηση πανω σ'αυτο...
ps δεν παρεξηγιεμαι ευκολα...

Last edited:
Μία διόρθωση Βασίλη, τα σημεία που τριβονται με την κάννη στα ραβδωτά είναι τα grooves, εκεί που χαράζει και περιστρεφει η ραβδωση το βλήμα και βλέπω πως εκεί ή θερμοκρασία της φωτογραφίας δείχνει 320°c.
Σωστά Λευτέρη, και το σημείο που έρχεται σε επαφή με την πυρίτιδα 500 βαθμούς.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στα λειόκανα.

Δεν ειναι ετσι ακριβως συμφωνα με την φωτο που ανεβασες με την θερμοκαμερα...
Σωμα(Body) απο οτι βλεπω ονομαζει το μπροστινο κωνικο μερος εκτος απο την μυτη(Nose)... το πισω μερος η ουρα(tail) που ερχεται σε επαφη με τα θερμα αερια απο την καυση της πυριτιδας εχει πανω απο 500 κελσιου και τα πλευρικα σημεια (Grooves) που ερχονται σε επαφη με τα τοιχωματα της καννης εχουν 320 κελσιου(λογω τριβων...)
Και το πισω μερος(ολο το κομματι πισω απο το κωνικο...) συμφωνα με την αποχρωση που εχει πρεπει να εχει θερμοκρασια πανω απο 100 κελσιου (αν κρινω απο το χρωμα που δειχνει soldering iron 130 κελσιου...)
Τα σκάγια ούτε έρχονται σε επαφή με την κάνη, ούτε με την πυρίτιδα.
Τι θα τα ζεστάνει ;

Αυτά που έρχονται σε επαφή με την κάνη το πιο πιθανό είναι να μην τα βρεις μέσα στον κύκλο.

Τα σκάγια είναι κρύα.

Τα επαναστατικα ατσαλια και τα power bore πρεπει να μας αφηνουν παγερα αδιαφορος Ειδικα οταν οι εταιριες δεν εξηγουν με λεπτομερειες Τα περισσοτερα ειναι παπατζες γιατι ουσιαστικα κανεις δεν μπορει να τις αντικρουσει
Πες τα ρε Βάγγο.

Τα σκάγια ούτε έρχονται σε επαφή με την κάνη, ούτε με την πυρίτιδα.
Τι θα τα ζεστάνει ;

Αυτά που έρχονται σε επαφή με την κάνη το πιο πιθανό είναι να μην τα βρεις μέσα στον κύκλο.

Τα σκάγια είναι κρύα.
Κ πως το ξερεις; Εχεις αποδειξεις;

Ναι, 1-0.
.yel.
Που ακριβως μενεις; Οταν γυρισω εχω κατι δουλειες Αθηνα, κ θα μεινω μερικες ημέρες.
Θα φερω κ τα οπλα για ελατηρια στο Βαγγο κ με την ευκαιρια αν εχεις χρονο θα κανουμε κ δοκιμες.
Αν θελεις ετοιμασε μερικα χαρτονια.
Θα φερω κ τη black eagle που μεχρι στιγμης μονο τραυματιζει.
Θελω να τη δουμε λιγο μαζι μηπως κ μπορεσουμε να δωσουμε καποια εξηγηση.
Θα ριξουμε κ σε θηραματα.

Που ακριβως μενεις; Οταν γυρισω εχω κατι δουλειες Αθηνα, κ θα μεινω μερικες ημέρες.
Θα φερω κ τα οπλα για ελατηρια στο Βαγγο κ με την ευκαιρια αν εχεις χρονο θα κανουμε κ δοκιμες.
Αν θελεις ετοιμασε μερικα χαρτονια.
Θα φερω κ τη black eagle που μεχρι στιγμης μονο τραυματιζει.
Θελω να τη δουμε λιγο μαζι μηπως κ μπορεσουμε να δωσουμε καποια εξηγηση.
Θα ριξουμε κ σε θηραματα.
Έλα και στείλε viber.

Δεν υπαρχουν διαφορες απο οπλο σε οπλο...με το ιδιο φυσιγγιο... δλδ 25μ/δ...αυτο ξεχασε το Γιαννη !!!
Ο μονος τροπος να υπαρξουν τετοιες διαφορες ειναι ο 1ος λογος τα φυσιγγια να ειναι εντελως αλαλουμ..
και ο 2ος το ενα οπλο να εχει μηκος 50 εκατοστα καννη και το αλλο 76 εκατοστα!!!
Πως βλέπεις τις διαφορές στο ίδιο κουτί (αλαλούμ) στο 2001;IMG_20230818_184041.jpg

Back