Με φητιλη δεν δοκημασες
Ειπα να βαλω και να δοκιμασω ρε κουζουλε.......αλλα σκιαχτηκα......
Με φητιλη δεν δοκημασες
Δικια σου δουλειά αυτή. Περιμένουμε .Με φητιλη δεν δοκημασες
Μασουρι νιρου με sipeeeeeeeeΔικια σου δουλειά αυτή. Περιμένουμε .
Φουρνέλο???Δικια σου δουλειά αυτή. Περιμένουμε .
Έχω ξαναπεί ότι πολλές φορές τα μάτια μας εξαπατούν, αλλά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό επιβεβαιώθηκε πάλι με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των παραπάνω δοκιμών, βγάζοντας τα ποσοστά συγκέντρωσης στον κύκλο 76 εκατοστών. Παραθέτω τα "αποτελέσματα" με την ίδια σειρά όπως παραπάνω, και κρίνετε ...Απόψε αφού ρίξαμε 2 πούλες νωρίς μαζί με δυο άλλους φίλους, κι αφού είχα ώρα είπα να πάω στους πίνακες να κάμω επιτέλους τη συγκριτική δοκιμή μεταξύ των 3 σκοπευτικών 28 γρ. Lambro, Series 2 - Series 3 - Series 5. Μόλις πήγαινα ήρθε άλλος ένας κυνηγός, παλιός γνωστός, για να κάμει κι αυτός κάποιες δοκιμές. Δυστυχώς, και πάλι δεν υπήρχε βούρτσα !!! Αρχίσαμε να ψάχνουμε μήπως βρούμε τίποτα, με τα πολλά βρήκα στο διπλανό σταντ κάτω στην καταπακτή του τραπ μια παλιόσκουπα, χιλιοταλαιπωρημένη, φθαρμένη, σουρομαδημένη, σε άθλια κατάσταση ... αλλά κουτσά-στραβά καταφέραμε να κάνουμε δουλειά, νά'ναι καλά ο άνθρωπος που ανάλαβε εξολοκλήρου το βάψιμο ... αλλιώς θα είχα φύγει άπρακτος.
Λόγω αυτής της δυσκολίας, και του περιορισμένου χρόνου, έριξα από ένα φυσίγγι μόνο, από τα παραπάνω 3, καθώς κι ένα NSI DUE EUROPE, και στο τέλος έριξα κι ένα LAMBRO ΚΑΦΕ Νο.5 που είχα στην τσάντα μου, παλιό 15ετίας περίπου.
Τώρα στο σπίτι επεξεργάστηκα τις φωτο από τα 3 πρώτα (τα σκοπευτικά LAMBRO) πρόχειρα και βιαστικά, και παραθέτω τα αποτελέσματα.
όλες οι βολές έγιναν στα 30 μέτρα, με την πάνω κάννη του δίκαννου, με τσοκ BRILEY INVx2 (extended) - LM, με πραγματική σύσφιξη επί του αυλού 4,5 δέκατα (0,45 - δηλ. περίπου 3***).
1) LAMBRO SERIES 2 (το καινούργιο με τον 10αρη ΜΑΧΑΜ καλυκα) - No. 8 - 395 σκάγια (14 σκ/γρ.)
View attachment 15395
2) LAMBRO SERIES 3 - No. 8,5 - 413 σκάγια (14,7 σκ/γρ.)
View attachment 15396
3) LAMBRO SERIES 5 - No. 8,5 - 469 σκάγια (16,7 σκ/γρ.)
View attachment 15397
Δυστυχώς υπάρχει σημαντική διαφορά στον αριθμό των σκαγιών ανάμεσα στα 3 φυσίγγια, μόνο σε αυτά τα νούμερα τα είχα βρει, αλλά και πάλι βγαίνει συμπέρασμα ...
Δεν έκανα τον κύκλο των 76 εκ. και να υπολογίσω τις συγκεντρώσεις, γιατί θα ήθελα τριπλάσιο χρόνο με τη ζωγραφική των windows, αν προλάβω αύριο στη δουλειά θα εκτυπώσω τις φωτό και θα φτιάξω τον κύκλο στο χαρτί, είναι πιο εύκολο. Αν και χονδρικά με το μάτι υπολογίζω το σειράς 2 γύρω στο 75%, το σειράς 3 στο 65% και το σειράς 5 στο 85% περίπου. Από μια τουφεκιά φυσικά δεν βγαίνει σωστό συμπέρασμα ... αλλά το σειρά 3 δεν φάνηκε να είναι καλύτερο από το 2 όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αρκετά υποδεέστερο θα έλεγα, άσε που είναι και πιο "σκληρό"στην αίσθηση. Για το σειράς 5 δεν έχω να πω κάτι ...
Αυτά προς το παρόν, το DUE Europe και το ΚΑΦΕ αύριο ...
Στέλιο να είσαι καλά , και σε ευχαριστούμε για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες .Έχω ξαναπεί ότι πολλές φορές τα μάτια μας εξαπατούν, αλλά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό επιβεβαιώθηκε πάλι με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των παραπάνω δοκιμών, βγάζοντας τα ποσοστά συγκέντρωσης στον κύκλο 76 εκατοστών. Παραθέτω τα "αποτελέσματα" με την ίδια σειρά όπως παραπάνω, και κρίνετε ...
View attachment 15603
View attachment 15604
View attachment 15605
Δεν ξέρω αν πρέπει να τα σχολιάσω ...
Προσωπικά μόνο το Σειρά 2 ΔΕΝ με απογοήτευσε, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη γνώμη που είχα σχηματίσει ρίχνοντάς το πολύν καιρό, ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο φυσίγγι, με σωστή απόδοση.
Το Σειρά 3 ... ... Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς πληρώνουμε με 1,50€ παραπάνω ;;; Τον αυξημένο κλώτσο και το ... σκορποσκάγιασμα ;;;
Το Σειρά 5 επίσης πολύ κατώτερο από το αναμενόμενο. Ίδιο ποσοστό με το Σειρά 2 ... και 2,30€ ακριβώτερο !!!!!!
Βέβαια είναι Νο. 8,5 (πιο ψιλά σκάγια, και πολύ περισσότερα συνολικά), δεν ξέρω αν έπαιξε κι αυτό ρόλο, αλλά ... το 5% αντιμόνιο πού πήγε ;;;
Παλιότερα, όταν πρωτοβγήκε, σε μια δοκιμή που έχω, έδωσε πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση. Την έχω ξαναδείξει αλλά την ανεβάζω πάλι για σύγκριση. Μόνο που τότε ήταν σε Νο.8 και η δοκιμή στα 25 μέτρα αλλά με τσοκ μόλις 2 δέκατα.
View attachment 15606
Με βάση αυτά που είχα δει τότε, το χειρότερο που περίμενα τώρα στα 30 μέτρα με τσοκ 4,5 δέκατα, ήταν ένα 85 % ...
Να μην πω τώρα τι υποψιάζομαι για το τωρινό ... και τα σκάγια του ...
Τέλος, ας ανεβάσω και το LAMBRO ΚΑΦΕ (παλιό, 686 - S4 1,55 x 33 gr. No.5 - GT 24) ... Χωρίς σχόλια ...
View attachment 15608
Στήσιμο nsi Exclusive μυρίζομαι....Eίχα πολύ καιρό τον ελληνικό lb6 μπλέ χωρίς να τον έχω δοκιμάσει .
Σε σημερινή δοκιμή AS 1.45 X 29 N,7 με φελλό cal 20 14χ'ιλ μέσα κλείσιμο 57.70 με ενθουσίασε στα 35 μ .
Τού έκανα 4 σκισίματα 5-6 χιλ .Μπαίνει παραγωγή .
Τέλεια κατανομή ,κτύπησε στον πίνακα το βύσμα κι'επέστρεψε 10μ πίσω .
Το σεταπ αυτό Λάμπη το έκανες ακριβώς έτσι πριν με άλλο συγκεντρωτηρα???? Θέλω να πω τροποποιήθηκε μόνο ως προς τη χρήση LB6 οι έκανες κι άλλες αλλαγές ,κάψουλι,ποσότητα πυρίτιδας, βάρους σκαφών,πάτημα κλπ????? Σε ρωτάω γιατί σε κάποιες δοκιμές μου που χρησιμοποίησα LB6 δεν είδα θεαματική βελτίωση κατανομης- συγκέντρωσης.....Eίχα πολύ καιρό τον ελληνικό lb6 μπλέ χωρίς να τον έχω δοκιμάσει .
Σε σημερινή δοκιμή AS 1.45 X 29 N,7 με φελλό cal 20 14χ'ιλ μέσα κλείσιμο 57.70 με ενθουσίασε στα 35 μ .
Και κάτι άλλο ,τι είναι καλύτερο να βάζουμε μέσα στον , LB6 ????? Φελο??? Diana??? Mερος πλαστικής ταπας παρόμοιας AZ ???Eίχα πολύ καιρό τον ελληνικό lb6 μπλέ χωρίς να τον έχω δοκιμάσει .
Ο LB6 είναι δύσκολο βύσμα Βαγγέλη .Το σεταπ αυτό Λάμπη το έκανες ακριβώς έτσι πριν με άλλο συγκεντρωτηρα???? Θέλω να πω τροποποιήθηκε μόνο ως προς τη χρήση LB6 οι έκανες κι άλλες αλλαγές ,κάψουλι,ποσότητα πυρίτιδας, βάρους σκαφών,πάτημα κλπ????? Σε ρωτάω γιατί σε κάποιες δοκιμές μου που χρησιμοποίησα LB6 δεν είδα θεαματική βελτίωση κατανομης- συγκέντρωσης.....
Eίχα πολύ καιρό τον ελληνικό lb6 μπλέ χωρίς να τον έχω δοκιμάσει .
Όπως είναι .Μια χαρά δούλεψεΛαμπη φρεζαρισες τα χειλη του....η τον δουλεψες οπως ειναι ??
Ελα πες τα μητσαρα μα να προσπαθεις να βοηθησεις και να μη θελουν φιλικα παντα και προς ολουςΒρες καποιον έμπειρο να σε βοηθήσει φίλε, να δει το οπλο πανω σου, να δει πως ρίχνεις, μην τρελενεσαι με τα φυσίγγια, το φυσιγγι ρίχνει τα σκάγια εκεί που το κοντακι δείχνει, βρες κάποιον να σε βοηθήσει
Μηπως τοτε στελιο μου ειχε αντιμονιο και τωρα δεν εχει ερωτηση ???Έχω ξαναπεί ότι πολλές φορές τα μάτια μας εξαπατούν, αλλά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό επιβεβαιώθηκε πάλι με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των παραπάνω δοκιμών, βγάζοντας τα ποσοστά συγκέντρωσης στον κύκλο 76 εκατοστών. Παραθέτω τα "αποτελέσματα" με την ίδια σειρά όπως παραπάνω, και κρίνετε ...
View attachment 15603
View attachment 15604
View attachment 15605
Δεν ξέρω αν πρέπει να τα σχολιάσω ...
Προσωπικά μόνο το Σειρά 2 ΔΕΝ με απογοήτευσε, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη γνώμη που είχα σχηματίσει ρίχνοντάς το πολύν καιρό, ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο φυσίγγι, με σωστή απόδοση.
Το Σειρά 3 ... ... Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς πληρώνουμε με 1,50€ παραπάνω ;;; Τον αυξημένο κλώτσο και το ... σκορποσκάγιασμα ;;;
Το Σειρά 5 επίσης πολύ κατώτερο από το αναμενόμενο. Ίδιο ποσοστό με το Σειρά 2 ... και 2,30€ ακριβώτερο !!!!!!
Βέβαια είναι Νο. 8,5 (πιο ψιλά σκάγια, και πολύ περισσότερα συνολικά), δεν ξέρω αν έπαιξε κι αυτό ρόλο, αλλά ... το 5% αντιμόνιο πού πήγε ;;;
Παλιότερα, όταν πρωτοβγήκε, σε μια δοκιμή που έχω, έδωσε πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση. Την έχω ξαναδείξει αλλά την ανεβάζω πάλι για σύγκριση. Μόνο που τότε ήταν σε Νο.8 και η δοκιμή στα 25 μέτρα αλλά με τσοκ μόλις 2 δέκατα.
View attachment 15606
Με βάση αυτά που είχα δει τότε, το χειρότερο που περίμενα τώρα στα 30 μέτρα με τσοκ 4,5 δέκατα, ήταν ένα 85 % ...
Να μην πω τώρα τι υποψιάζομαι για το τωρινό ... και τα σκάγια του ...
Τέλος, ας ανεβάσω και το LAMBRO ΚΑΦΕ (παλιό, 686 - S4 1,55 x 33 gr. No.5 - GT 24) ... Χωρίς σχόλια ...
View attachment 15608
Όπως είναι .Μια χαρά δούλεψε