Υπαρχει φιλε αλλα δεν θυμαμαι που το ειχα βρειΆλεξ υπάρχει κάπου αυτό που να λέει πχ για κάθε θήραμα πόσα σκάγια χρειάζεται?
Υπαρχει φιλε αλλα δεν θυμαμαι που το ειχα βρειΆλεξ υπάρχει κάπου αυτό που να λέει πχ για κάθε θήραμα πόσα σκάγια χρειάζεται?
Ελα βρηκα ενα που εχει γραψει ο ΑριςΆλεξ υπάρχει κάπου αυτό που να λέει πχ για κάθε θήραμα πόσα σκάγια χρειάζεται?
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!!!Ελα βρηκα ενα που εχει γραψει ο Αρις
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-την-Φάσσα.83/page-147
κ Νίκο το τσοκ που έριξα το Kicks LF. Δεν το έχω μετρήσει αλλά σαν απόδοση μου δίνει ακριβώς τις ίδιες συγκεντρώσεις με το εργοστασιακό μου φουλ τσοκ. Σου λέω λοιπόν ξεκάθαρα και με σιγουριά ύστερα από πολλές δοκιμές ότι παρόλο ότι το μαμά φουλ της καραμπίνας μου βγάζει πιο όμορφες (ομοιομορφες) κατανομές στο χαρτί, πάνω στα πουλιά δν εχει καμιά σχέση η φονικοτητα του σε σχέση με το kicks που υπερέχει παρασαγκας. Και όμως αυτές οι κακασχημες κατανομές στο χαρτί του kicks ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ θεαματικά ενώ οι πιο αποδεκτές του μαμά φουλ σκοτώνουν στο φλου και μου δίνουν και κάποια κοψοφτερα σε αποστάσεις άνω των 40-45 μετρων. Όπως θα διαπιστώσεις στις φοτο παρακάτω η απόδοση των δύο αυτών τσοκ είναι ίδια. Κορυφαίος σκοπευτής δν είμαι σίγουρα. Τις συγκεκριμένες φοτο τις ανεβάζω μόνο για δείξω ότι η απόδοση του κικς LF που έχω έιναι ίδια με του μαμά μου φουλ τσοκ γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά 'φτωχες'Κωστη καλημερα φιλε μου!!! Υπαρχουν αποτυπωσεις δοκιμων πανω στο χαρτι ( απο δοκιμες μου ) που
δεν μου αρεσαν....ωστοσο στον κυνηγοτοπο μπορω να πω οτι ειχαν ικανοποιητικες καταβολες.
Αυτο ομως δεν ειναι κανόνας.....ειναι η εξαιρεση του κανόνα....Μια καλη αποτυπωση στο χαρτι.....
απαραιτητη προυποθεση να εχει και διατρηση.....τον κυνηγοτοπο γαζωνει.
Δεν ξερω τι συσφιξη εχει το τσοκ των δοκιμων σου στα 45 μετρα ( εννοω σε σχεση με τα μαμα τσοκ )
αλλα του Σωτηροπουλου τα τσοκ.....σε αυτα τα μετρα απλα ''μαμανε''.....γραψε εαν θελεις τι συσφιξη
εχει το τσοκ που δοκιμασες. ΑΝ παιρνεις θηραματα με αυτες τις αποτυπωσεις.....τοτε φιλε μου εισαι
κορυφαιος σκοπευτης.....και δεν το λεω ειρωνικα.....το εννοω!!!!
κ Νίκο το τσοκ που έριξα το Kicks LF. Δεν το έχω μετρήσει αλλά σαν απόδοση μου δίνει ακριβώς τις ίδιες συγκεντρώσεις με το εργοστασιακό μου φουλ τσοκ. Σου λέω λοιπόν ξεκάθαρα και με σιγουριά ύστερα από πολλές δοκιμές ότι παρόλο ότι το μαμά φουλ της καραμπίνας μου βγάζει πιο όμορφες (ομοιομορφες) κατανομές στο χαρτί, πάνω στα πουλιά δν εχει καμιά σχέση η φονικοτητα του σε σχέση με το kicks που υπερέχει παρασαγκας. Και όμως αυτές οι κακασχημες κατανομές στο χαρτί του kicks ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ θεαματικά ενώ οι πιο αποδεκτές του μαμά φουλ σκοτώνουν στο φλου και μου δίνουν και κάποια κοψοφτερα σε αποστάσεις άνω των 40-45 μετρων. Όπως θα διαπιστώσεις στις φοτο παρακάτω η απόδοση των δύο αυτών τσοκ είναι ίδια. Κορυφαίος σκοπευτής δν είμαι σίγουρα. Τις συγκεκριμένες φοτο τις ανεβάζω μόνο για δείξω ότι η απόδοση του κικς LF που έχω έιναι ίδια με του μαμά μου φουλ τσοκ γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά 'φτωχες' View attachment 17799View attachment 17800View attachment 17801View attachment 17802
Είμαι μεγάλος στα χρόνια αλλά νήπιο στην ιδιογόμωση (πάντα με την βοήθεια του Νϊκου)απλά για τους τύπους στο νέο βιβλίο του Κυπρηδιμου εχει για το νο 6 στα 36 γραμμάρια στα 45 μέτρα με 1αστρο 51% και 172 σκάγια..............Ελα βρηκα ενα που εχει γραψει ο Αρις
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-την-Φάσσα.83/page-147
κ Νίκο δν παρεξηγουμαι προς Θεού συζήτηση κάνουμε. Και σε μένα οι τουφεκιες μου πάνω από τα 40 μέτρα (σαν αποτύπωση στο χαρτί) δν μου αρεσουν για αυτό και ψαχνομαι.. Έχετε όμως να προτείνετε κάποιο εμπορικό φυσιγγιο που να βγάζει καλύτερες? Ίσως να φταίνε τα όπλα μου,να μην μπορούν να βγάλουν κάτι καλύτερο μετά τα 40-45 μετρα. Σας στέλνω σε προσωπικό μήνυμα για να μην χαλάμε το thread μερικές τουφεκιες που θεωρώ εγώ καλές να μου πείτε την γνώμη σας.Γεια σου Κωστη μου!!!! Ακου φιλε μου.....δεν προσπαθω .....ουτε θελω να αλλαξω την γνωμη κανενος....και να το
ηθελα....δεν θα μπορουσα. Ο καθε ενας μας εχει τις αποψεις του...για μενα ΟΛΕΣ σεβαστες....ασχετα εαν
συμφωνω ή οχι. Τωρα οτι εχεις περισσοτερες επιτυχιες με το κικς , ισως να οφειλεται στην ποιο κοντη
ατρακτο σκαγιων....εαν ειναι φρενου....δεν το ξερω αυτο το τσοκ....οπως και ν'αχει αυτες οι τουφεκιες
για μενα....και μονο για μενα....τις θεωρω για τα σκουπιδια....ειναι προσωπικη μου εκτιμηση....και βεβαια
το λεω χωρις να θελω να σε προσβαλω....αλλωστε δεν τα κατασκευαζεις εσυ τα φυσιγγια.... εαν σε ικανοποιουν
εμενα δεν μου πεφτει λογος , μπορεις να συνεχισεις και να τα αγοραζεις!!!!
ΥΓ. Παντα φιλικα και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης .
Δεν θα σχολιάσω τίποτα , η φώτο τα λέει όλα !!! PERCORSO CACCIA ....και δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι για άλλα φυσίγγια !!!Percorso no6 51 μετρα kicks xfull, χαρτονι 75×78, παντα του γουσταρα αυτο το φυσιγγι αν και το καινουργιο που πηρα με τον νικελ καλυκα μου φαινεται πιο δυνατο απ τα πιο παλια, εκτος και αν ειναι η ιδεα μου...
View attachment 18233View attachment 18234
Αν δε κάνω λάθος....περίπου 50% συγκέντρωση στα 51 μέτρα!!! ο συγκεντρωτήρας ποση απόσταση έκανε Αλέξανδρε;Percorso no6 51 μετρα kicks xfull, χαρτονι 75×78, παντα του γουσταρα αυτο το φυσιγγι αν και το καινουργιο που πηρα με τον νικελ καλυκα μου φαινεται πιο δυνατο απ τα πιο παλια, εκτος και αν ειναι η ιδεα μου...
Δεν το υπολογισα καν αυτο Στρατο γιατι δεν με νοιαζει...δηλαδη δεν ψαχνω να βρω ποσο τις % εβαλε αλλα ποσα σκαγια εχει για να καταβληθει ακαριαια η φασσα, απο οτι λενε θελει 125 με 130 στον κυκλο, αρα την καπνιζει κανονικα αυτη η τουφεκια.Αν δε κάνω λάθος....περίπου 50% συγκέντρωση στα 51 μέτρα!!!
Αν την καπνίζει λέει....Δεν το υπολογισα καν αυτο Στρατο γιατι δεν με νοιαζει...δηλαδη δεν ψαχνω να βρω ποσο τις % εβαλε αλλα ποσα σκαγια εχει για να καταβληθει ακαριαια η φασσα, απο οτι λενε θελει 125 με 130 στον κυκλο, αρα την καπνιζει κανονικα αυτη η τουφεκια.
Στράτο για την ακρίβεια 47 % , το Percorso έχει 330 σκάγια No.6 ...Αν δε κάνω λάθος....περίπου 50% συγκέντρωση στα 51 μέτρα!!! ο συγκεντρωτήρας ποση απόσταση έκανε Αλέξανδρε;
Σωστά Στέλιο. 49% το έβγαλα με τα 6άρια που έχω εγώ. Είναι πάρα πολύ καλή τουφεκιά για αυτά τα μέτρα...Στράτο για την ακρίβεια 47 % , το Percorso έχει 330 σκάγια No.6 ...
Αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το γεγονός είναι ότι μ'αυτή την κατανομή, σε αυτά τα μέτρα, την καίει τη φάσσα. Από όποιο σημείο της τουφεκιάς κι αν περάσει έχει "εξασφαλίσει" από 4 μέχρι 10+ τρύπες !!!
Percorso no6 51 μετρα kicks xfull, χαρτονι 75×78, παντα του γουσταρα αυτο το φυσιγγι αν και το καινουργιο που πηρα με τον νικελ καλυκα μου φαινεται πιο δυνατο απ τα πιο παλια, εκτος και αν ειναι η ιδεα μου...
View attachment 18233Alex76 έχεις σπάσει τα κοντέρ φίλε.
Άλλο καθιστή άλλο στο φτερό,μην τρελενεσται τόσο πολύ.Στράτο για την ακρίβεια 47 % , το Percorso έχει 330 σκάγια No.6 ...
Αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το γεγονός είναι ότι μ'αυτή την κατανομή, σε αυτά τα μέτρα, την καίει τη φάσσα. Από όποιο σημείο της τουφεκιάς κι αν περάσει έχει "εξασφαλίσει" από 4 μέχρι 10+ τρύπες !!!
Percorso no6 51 μετρα kicks xfull, χαρτονι 75×78, παντα του γουσταρα αυτο το φυσιγγι αν και το καινουργιο που πηρα με τον νικελ καλυκα μου φαινεται πιο δυνατο απ τα πιο παλια, εκτος και αν ειναι η ιδεα μου...