Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω στεκομαι στο οτι και τα δυο φυσιγγια εχουν τις ιδιες ταχυτητες και ενεργεια σκαγιων ...και
τιποτα αλλο φιλε!!!!
Αυτό το πιστεύω κ εγώ...αλλά εγώ προσωπικά έχω κόμπλεξ με το Νο32 κ δν γεμίζω εύκολα τέτοια γόμωση.
Θα επέλεγα το 33...σαν το κελί του Μαργαρίτη να ούμε... :p

ΤΩΡΑ: Το 1.65 με το 1.67 δν παύει να είναι μια παραπανήσια ύλη,η οποία θα δώσει ένα κλικ πίεση παραπάνω,την οποία δν την νιώθεις φυσικά....

Αυτό το πιστεύω κ εγώ...αλλά εγώ προσωπικά έχω κόμπλεξ με το Νο32 κ δν γεμίζω εύκολα τέτοια γόμωση.
Θα επέλεγα το 33...σαν το κελί του Μαργαρίτη να ούμε... :p

ΤΩΡΑ: Το 1.65 με το 1.67 δν παύει να είναι μια παραπανήσια ύλη,η οποία θα δώσει ένα κλικ πίεση παραπάνω,την οποία δν την νιώθεις φυσικά....
Εγώ 31. Στο 32 και στο 33 καίγεσαι ...

ps
Θα σκεφτόμουν αν γέμιζα

Όταν παρέλαβα το Gemini LM απ'ευθείας από Ιταλία και το είδα έτσι άρχισα να σκέφτομαι γιατί ο κατασκευαστής να το κάνει αυτό.
Και τα μηχανήματα τα έχει και κάποιο υποτυπώδες QC έχει.
Η πρώτη σκέψη ήταν να το βάλω στον τόρνο και να το λειάνω εσωτερικά σε βαθμό καθρέφτη. Δεν το έκανα

Είχα κάποια ιδέα γιατί μπορεί να είναι έτσι αλλά επιβεβαιώθηκε με ένα άρθρο που ποστάρισα πριν μερικές μέρες εδώ.
Τέλεια εσωτερικά λειασμένα τσοκ ανοίγουν την τουφεκιά.
Το συγκεκριμένο μέχρι την μέση περίπου είναι έτσι και μετά η τραχύτητα είναι μηδενική.
Με το χέρι το καταλαβαίνεις ελάχιστα σχεδόν μηδενικά αλλά φαίνεται με το μάτι.
Έχει πάρει κάποιος εσωτερικά κανένα τσοκ με σμυριδόπανο για να το αγριέψει.
Είδε διαφορά στις κατανομές και πόση ;

Ή είναι απλά ένα κακοφτιαγμένο τσοκ ;
Για να ακούσω γνώμες.

ps Διάμετρο προς την πλευρά του αυλού 18.6. Από την άλλη δεν μέτρησα.

IMG_20210601_000654.jpg

Last edited:
Όταν παρέλαβα το Gemini LM απ'ευθείας από Ιταλία και το είδα έτσι άρχισα να σκέφτομαι γιατί ο κατασκευαστής να το κάνει αυτό.
Και τα μηχανήματα τα έχει και κάποιο υποτυπώδες QC έχει.
Η πρώτη σκέψη ήταν να το βάλω στον τόρνο και να το λειάνω εσωτερικά σε βαθμό καθρέφτη. Δεν το έκανα

Είχα κάποια ιδέα γιατί μπορεί να είναι έτσι αλλά επιβεβαιώθηκε με ένα άρθρο που ποστάρισα πριν μερικές μέρες εδώ.
Τέλεια εσωτερικά λειασμένα τσοκ ανοίγουν την τουφεκιά.
Το συγκεκριμένο μέχρι την μέση περίπου είναι έτσι και μετά η τραχύτητα είναι μηδενική.
Με το χέρι το καταλαβαίνεις ελάχιστα σχεδόν μηδενικά αλλά φαίνεται με το μάτι.
Έχει πάρει κάποιος εσωτερικά κανένα τσοκ με σμυριδόπανο για να το αγριέψει.
Είδε διαφορά στις κατανομές και πόση ;

Ή είναι απλά ένα κακοφτιαγμένο τσοκ ;
Για να ακούσω γνώμες.

View attachment 27536
Τέλεια λειασμενα τσοκ κ αυλοι κ κώνοι , τελειοποιουν την κατανομή κ τα ποσοστα συγκέντρωσης ειδικά στα ψιλά σκάγια

Φυσικά όχι, γυάλισε το σαν καθρέφτη αν μπορεις
Είμαι πολύ σίγουρος ότι έγινε επίτηδες για 2 επιπλέον λόγους. Θα σας τους πω στην συνέχεια.
Το να το γυαλίσω είναι εύκολο.
Το δύσκολο είναι να δούμε γιατί είναι έτσι.

@Tolis SBE1 Τόλη για κοίτα κάποιο από τα F ή XF, έτσι είναι από την μεριά του αυλού;
Από την έξοδο είναι καθρέφτης ...
Για δείτε όλοι τα τσοκ σας (ειδικά τα στενά) και τα λέμε με το καλό αύριο.

οσο αφορα 32 ή 33 γρ , εγω βλεπω διαφορα στην αποδοση μου. Το τονιζω το "μου" γιατι δεν οφειλεται στα φυσιγγια , αλλα στη μετρια δικια μου σκοπευση , εκει εχω καταληξει. Μαλλον στην πλειονοτητα των τουφεκιων μου το θηραμα βρισκουν περιφεριακα σκαγια , και τα 33γρ εχουν περισσοτερα και ετσι παιρνω πιο πολλα θηραματα .
Επισης παρατηρησα οτι απο 30 γρ μεχρι 34γρ αυξανεται συνεχως η πυκνοτητα περιφερειας , απο 34 στα 36 ελαχιστα , δεν ξερω γιατι. Σαν να πυκνωνει η 36 κυριως το κεντρο της τουφεκιας. Ολα αυτα με εμπορικα και με το ματι σε χαρτονια.

50 + μετρα, θήραμα τρυγόνι τσίχλα , νούμερο σκαγιων 7 έως 8 , φυσίγγια 30 έως 34 γρ .
Τα 50 μ για την τσιχλα ειναι απαγορευτικα. Το σκαγι που θα την καταβαλει , δεν την καλυπτει εκει σαν κατανομη.
Το τρυγονι ΙΣΩΣ με 71/2 ή 7 , 34-36γρ και φουλ -εξτρα φουλ τσοκ
Φασσα , παπια , λαγο, ΑΝΕΤΑ (>70% επιτυχια ) με το σκαγι του το καθενα , 34-36 γρ και 1*, 2*, ή και 3*

Καποιες μερες που περνανε (ΟΚΤ εντος αττικης) οι τσιχλες πολυ ψηλα, ριχνω με φουλ , nsi classika 7 1/5 kai νεο βελοξ 8, γκρεμιζω 2-3 στο κουτι και βρισκω τη μια. Και ξυπναω αχαραγα τους ανθρωπους απο τα διπλανα σπιτια , που δεν εχουν διαμαρτυρηθει ποτε , γιατι μαλλον ειδαν οτι δεν κινδυνευουν οι τσιχλες απο μενα :);)

Πιστεύω πως δεν ειναι απαγορευτικα τα 50 για τσιχλα γιατι ακομη και με 9αρι εαν την παρουν 2σκακια στο σωμα πεφτει και την τρυπουν ανετα .Απογορευτικα ειναι γιατι οι περισσότεροι δεν μπορουν να στελουν σκακια σε αυτην σε αυτα τα μέτρα κατά τα άλλα ενα καλο φυσιγγι και τα οπλα τα υποστηριζουν τα μετρα ο πισω από το κοντακι οσο μεγαλωνει η απισταση απο τα 40 και πάνω εχει το θέμα.Οσο για το θεμα κατανομης σίγουρα λόγο μικρού ογκου θηραματος εχει δυσκολια αλλά εάν εισαι εκει που πρέπει σκοτωνεις απλά σε αυτα τα μετρα δεν σε διορθώνει τιποτα πρεπει να σκοπευεις αριστα.

Πιστεύω πως δεν ειναι απαγορευτικα τα 50 για τσιχλα γιατι ακομη και με 9αρι εαν την παρουν 2σκακια στο σωμα πεφτει και την τρυπουν ανετα .Απογορευτικα ειναι γιατι οι περισσότεροι δεν μπορουν να στελουν σκακια σε αυτην σε αυτα τα μέτρα κατά τα άλλα ενα καλο φυσιγγι και τα οπλα τα υποστηριζουν τα μετρα ο πισω από το κοντακι οσο μεγαλωνει η απισταση απο τα 40 και πάνω εχει το θέμα.Οσο για το θεμα κατανομης σίγουρα λόγο μικρού ογκου θηραματος εχει δυσκολια αλλά εάν εισαι εκει που πρέπει σκοτωνεις απλά σε αυτα τα μετρα δεν σε διορθώνει τιποτα πρεπει να σκοπευεις αριστα.
Σωστα τα λες....Θεμα εμπειριας ειναι... Με ενα σωστα στημενο οπλο κ τα καταλληλα φυσιγγια γινεται καλη δουλεια κ στα 50+

Για λεγε....
1. Το full μαμά της M2 είναι εμφανώς χαραγμένο εσωτερικά πολύ πιο έντονα από αυτό. Όσο ανοίγουν τα τσοκ της benelli τόσο λιγότερο χαραγμένα είναι. Τυχαίο ;;;
2. Όταν το παρέλαβα το gemini είδα (στο φως) δακτύλιους στο εσωτερικό του που με παραξένεψαν. Με ένα πανάκι καθάρισε. Ήταν λογικά υλικό που αποκολλήθηκε με το τρίψιμο.
3. Το gemini αγοράστηκε απ'ευθείας από την gemini. Δεν είναι μεταχειρισμένο. Δεν το ακούμπησε τρίτο χέρι. Δεν υπήρχε λόγος το μισό να έχει τριφτεί. Η έξοδος του τσοκ επιπρόσθετα, είναι τέλεια λειασμένη!

Ο λόγος νομίζω είναι για να αποφύγουν εμβολισμό των σκαγιών από το βύσμα.
Κάτι δηλαδή σαν υποκατάστατο φρένου.
Έχω διαβάσει ένα ποστ ενός αμερικάνου του οποίου η τουφεκιά έμοιαζε με ντόνατ. Αραιό κέντρο και πολύ πλούσια περιφέρεια με ένα συγκεκριμενο τσόκ.
Ίσως να είναι μια τεχνική για να αποφύγουν ή να μειώσουν αυτό το φαινόμενο.

4. Βρήκα επίσης αυτό.
One little section of The Mysteries of Shotgun Patterns notes that "a smooth mirror-like finish on the inner surface of the choke bore generally lowers pattern efficiency."
Σε ελληνικά ... "Τέλεια λειασμένα σαν καθρέφτες τσοκ γενικά μειώνουν την συγκέντρωση."

Ακούγεται τρελό αλλά για μένα έχει μια βάση.

Την φωτό την τράβηξα για να την στείλω στην Gemini.
Θεώρησα καλό να το αναφέρω και εδώ μπας και βρουμε καμμιά άκρη.

Θα μας λυθεί η απορία μόλις κάνω το εμαιλ στην Gemini και ζητήσω αντικατάσταση :)

Θα μας λυθεί η απορία μόλις κάνω το εμαιλ στην Gemini και ζητήσω αντικατάσταση :)
2 Gemini crio plus ported και είναι ακριβώς έτσι.Μαλλον τα ελλατωματικα τα στέλνουν εδώ γιατί ξέρουν ότι τα σκαλίζουμε.Ειναι σαν το "φτιαξτο μόνο σου"

Το ένα παραπάνω γραμμάριο θα δώσει περισσότερα περιφερειακά σκάγια που θα γειωσουν την ατμόσφαιρα ώστε να ξεδιπλωθεί η κάλτσα της ντουφεκιας χωρίς παρεμβολές με αποτέλεσμα το πούρο της αρχικής γόμωσης να φτάσει στον στόχο ζεστό καυτηριάζοντας τα διαμπερή τραύματα.Αυτο το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται όταν οι βολές μας είναι αντίθετες με την τροχιά της γης και πάνω από 29 μοίρες από τον αξωνα της.
Πιστεύω να βοήθησα...
Το πετύχαμε.........

1. Το full μαμά της M2 είναι εμφανώς χαραγμένο εσωτερικά πολύ πιο έντονα από αυτό. Όσο ανοίγουν τα τσοκ της benelli τόσο λιγότερο χαραγμένα είναι. Τυχαίο ;;;
2. Όταν το παρέλαβα το gemini είδα (στο φως) δακτύλιους στο εσωτερικό του που με παραξένεψαν. Με ένα πανάκι καθάρισε. Ήταν λογικά υλικό που αποκολλήθηκε με το τρίψιμο.
3. Το gemini αγοράστηκε απ'ευθείας από την gemini. Δεν είναι μεταχειρισμένο. Δεν το ακούμπησε τρίτο χέρι. Δεν υπήρχε λόγος το μισό να έχει τριφτεί. Η έξοδος του τσοκ επιπρόσθετα, είναι τέλεια λειασμένη!

Έχω διαβάσει ένα ποστ ενός αμερικάνου του οποίου η τουφεκιά έμοιαζε με ντόνατ. Αραιό κέντρο και πολύ πλούσια περιφέρεια με ένα συγκεκριμενο τσόκ.

4. Βρήκα επίσης αυτό.
One little section of The Mysteries of Shotgun Patterns notes that "a smooth mirror-like finish on the inner surface of the choke bore generally lowers pattern efficiency."
Σε ελληνικά ... "Τέλεια λειασμένα σαν καθρέφτες τσοκ γενικά μειώνουν την συγκέντρωση."

Πταισματα.... Εχεις προσωπικό μην.

4. Βρήκα επίσης αυτό.

Και το δικό μου τζεμινι φουλ πορτινγκ έτσι είναι αλλά εμένα έφυγε και το μαύρο χρώμα εσωτερικά ξεβαψε το παράτησα στην αρχή μετά από δύο τουφεκιές με δράμια....

Απάντηση

Dear Mr.................,
we can assure you that the finish of the choke you purchased is all uniform, what you see is not a defect, it is the traces of the external coating that have slightly penetrated inside.
Check it yourself by sliding a finger on the surface, you will find it equally smooth.

βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο :)

Status
Not open for further replies.
Back