Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο καθε ενας μας.....εχει τα δικα του κριτηρια.....και γουστα....
Δεν εχω ριξει ουτε του Ρουμελιωτη το 34ρι σε Ν6.....Ουτε το Percorco di caccia 36 gr - N6
Ωστοσο τα παρηγγειλα και τα δυο....Οταν τα παραλαβω....και τα δοκιμασω....θα σας πω και την
δικη μου αποψη.

Δεν χρειαστηκε να κανω ποτε δοκιμη ενα φυσιγγιο συγκεντρωτικο με 5* αστρα στα 30 μετρα ειδικοτερα
σε χοντρα σκαγια δεν εχω καμια δοκιμη.... Εκανα καποιες δοκιμες για αυτον τον φιλο μου που παμε στον
λαγο σε χοντρα διασπορας.....Δεν τολμησα να του δωσω τετοια φυσιγγια....θα σκοτωσει τα σκυλια....και
θα εχουμε δραματα....θα χασουμε και το κυνηγι!!!!
Ακου Τολη , το θεμα συγκεντρωσης.....ειναι μια ''πονεμενη'' ιστορια....αλλαζει για ''πλακα'' προς το
καλυτερο η το χειροτερο αναλογα την γομωση το βυσμα την πυριτιδα το καψουλι και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ
απο την ποιοτητα των σκαγιων....
Εμπορικα φυσιγγια κυκλοφορουν πολυ καλα.....κυκλοφορουν και φολες ομως....Τις φολες τις ''μαζευεις'' μεχρι
ενα ορισμενο σημειο.... αλλα δυσκολα θα γλυτωσει τα μπινελικια!!!!! Στο καλο φυσιγγιο οτι και τσοκ να βαλεις
αναλογα τα μετρα που θελεις να το ριξεις....θα ''δουλεψει''....
Το θεμα ειναι να ξερει ο κυνηγος.....τι φυσιγγιο εχει στην θαλαμη του....αν δεν το ξερει αυτο....επαιξε και
εχασε!!!!
Σφαζω καθε μερα φυσιγγια που ειχα αγορασμενα απο παλια....δεν κανω παρουσιασεις....γιατι θα ΠΙΚΡΑΘΕΙ
κοσμος...
Μην εμπιστευεστε αυτο που γραφουν οι συσκευασιες....καθε αλλο παρα αληθεια ειναι....ΟΧΙ σε ολα....αλλα
σε αρκετα.....εχω βρει τον αδη με λειψανα μεσα...
Δεν ειναι τιποτα να σφαξει ενα φυσιγγιο ο 'οποιος κυνηγος....και ας μην εχει γνωσεις....ρωτωντας πας στην
πολη.....και μετα ξερει τι εχει στην θαλαμη του
Οι εμποροι πουλανε....για το τι θα αγορασει και θα ριξει.....ειναι υπευθυνος ο κυνηγος!!!

Ο ''δικος'' μου που παμε στον λαγο....σημαδευει τον γαιδαρο...και ξερός ο μπακαλης....Καβαλα στα σκυλια
στους 10 λαγους θα παρει τους δυο απο τυχη....Για να παρει 3ον.....μονο με θαυμα της Παναγιάς....
Του λεω.....ελα να σου ριχνω δισκακια χαμηλα....να μαθεις να σημαδευεις....τιποτα αυτος...εγω τα λεω...εγω
τα ακουω !!!
Κατα τα αλλα μιλαμε για πολυ καλο παιδι....ψυχουλα....φιλοτιμος...αλεγρος τυπος...ολα τα καλα του θεου
εχει....Ειναι αστοχος σε απιστευτο βαθμο.....Καλυπτετε απο ολα τα αλλα καλα που εχει!!!!
Τι φυσιγγιο να δωσεις σε αυτον ??? Οτι και να του δωσεις....θεμα τυχης ειναι να σκοτωσει!!!

ΥΓ, Τολη στην σελιδα 710 εχει μια δοκιμη μου στα 30 μετρα με 3* αστρα και το ιδιο φυσιγγιο στα 27 μετρα
με 4* αστρα....Ισως παρεις μια ''ιδεα'' φιλε!!!!

Εγώ διαβάζοντας για πυρίτιδες, σκάγια, βύσματα κτλ έχω μια βασική ερώτηση.

Τελικά υπάρχει ο συνδιασμός υλικών που βγάζει φυσίγγι από νο2-6, στα 35-40gr με
1. Άνω της αποδεκτής συγκέντρωσης
2. Άριστη διάτρηση
3. Το οποίο να δουλεύει εξίσου καλά στους -10 έως +35, με υγρασία ή χωρίς ;

Μην μου απαντήσετε ότι εξαρτάται το όπλο, ή ότι κάθε καιρός-θήραμα θέλει το φυσίγγι του για να πάρεις το μέγιστο που μπορείς.

Μιλάμε για το ιερό δισκοπότηρο των φυσιγγίων.
Ένα για όλα ...
Μπορεί να κατασκευαστεί αυτό το πράγμα ;

Αν μιλάμε για εμπορικά πχ κυνηγάει κανένας με 1 φυσίγγι όλο τον χρόνο από πέρδικα και πάνω, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το κόστος ;

Ή τελικά αυτή είναι μια ερώτηση άνευ ουσίας ;
Ενα καλογεμισμενο σχετικα δυνατο φυσιγγι με tekna κ 36-40gr μπορει να δουλέψει στις συνθηκες που περιγραφεις. Θα δουλεψει εξίσου καλα χειμωνα καλοκαιρι μεχρι τα 40m.
Υπαρχουν κ μερικα εμπορικα που το κανουν αυτο.

Ενα καλογεμισμενο σχετικα δυνατο φυσιγγι με tekna
Γι' αυτόν τον λόγο Στέλιο προτίμησα το percorso, αν και έχω πολύ πράμα στα νούμερα 4 και 6.
Μάλλον θα πάει όλη η σαβούρα στα δισκάκια τον χειμώνα.
Άλλοι θα ρίχνουν με 24γρ νο8 και εγώ με 35-50 νο4 :)

Απλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται ... Δεν βλέπω τον λόγο να μην επιτρέπεται ...

Last edited:
Γι' αυτόν τον λόγο Στέλιο προτίμησα το percorso, αν και έχω πολύ πράμα στα νούμερα 4 και 6.

Μου θύμησες εναν χωριανο μια φορα εριχνε gorilla 24γρ στα πιατάκια και ενδιάμεσα εβαζε κατι παλιά χοντρά που είχε για διώξιμο... Ακουγες μπαμ-μπαμ- ΓΚΆΟΥ, 50 γραμμαρια το τρίτο .big smile.

Ριξτα στην παγανα;)

Θα παραγγέλνεις να σου αφήνουν δισκάκια "πρασινα".

Με ποια πυριτιδα γεμισμενα ;
Το ενα ηταν μια τόπικης βιομηχανιας ονομαζομενη σαφαρι
Ειμουν μικρος δεν ηξερα απο μπαρουτες
Πηγαινα στα γεμισματα στο εργοστασιο και στο μαχαζι αλλα που μυαλο για εντοσθια εγω τοτε σκεφτομουν μονο θηραματα
Το δευτερο ηταν το θρυλικο κολτεν γουιγκ το κοκκινο
Ηταν με την πρωτη τεκνα αν θυμαμαι σωστα
Δεν μου ειπε οχι ποτε
Ποτε ομως
Ειχα ενα φυσιγγι πανω μου μονο και εμπαινε και στις δυο καννες

Το μονο που εκανα ηταν να αλαζω σκαγι απο 5 που εριχνα στο λαγο- περδικα σε 7 στην μπεκατσα

Μια ωραία δοκιμή με PSB3 688 1.60 X31 N.7 6* στα 35μ σε φύλλο Α4 είχα στο τραπέζι για φώτο
και χάθηκε .Τελικά βρήκα τον δράστη το πρωί ,την άρπαξε και την έχωσε πίσω απο το έπιπλο .....
Ο εικονιζόμενος Γιάνης (μ'ένα ν )

Κοιτα μήπως γέμισε και κανένα με τη συνταγή!

Μια ωραία δοκιμή με PSB3 688 1.60 X31 N.7 6* στα 35μ σε φύλλο Α4 είχα στο τραπέζι για φώτο
και χάθηκε .Τελικά βρήκα τον δράστη το πρωί ,την άρπαξε και την έχωσε πίσω απο το έπιπλο .....
Ο εικονιζόμενος Γιάνης (μ'ένα ν )
Οι 3 δεν παιζονται , είσαι κρυφη πληγη τελικά, δεν έχω δει σχεδόν κανένα να γεμίζει τις 3

Οι 3 δεν παιζονται , είσαι κρυφη πληγη τελικά, δεν έχω δει σχεδόν κανένα να γεμίζει τις 3
Αφού ρε Μήτσο,πλέον δν υπάρχει στοκ για ιδιογομωτές εδώ στην Ελλάδα από την psb3....που να τη βρούμε....

Αφού ρε Μήτσο,πλέον δν υπάρχει στοκ για ιδιογομωτές εδώ στην Ελλάδα από την psb3....που να τη βρούμε....
Έιχες δει πιο παλια συνταγή με Csb η Psb 3 ? η ιδιογομωση στο ίντερνετ δουλευει αντιγραφή κ επικόλληση

Έιχες δει πιο παλια συνταγή με Csb η Psb 3 ? η ιδιογομωση στο ίντερνετ δουλευει αντιγραφή κ επικόλληση
Όχι δν έχω δει....αλλά οκ.
Τώρα θα ασχοληθώ να βγάλω τουφεκιά με Sidna του '80...;)
Αααχχ κ πάρω αυτό που θέλω,θα πέσει πίπουλο πρώτα ο θεός το Νοέμβρη στους μπέχρους...
(Κιρκίρια)...

Status
Not open for further replies.
Back