Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλες οι κάννες έχουν τα καλά τους...

Εμένα το "ταίρι" μου στα κουνέλια με τα σκυλάκια με "στήνει" λίγο πιο μακρυά.60 πόντοι καραμπίνα αυτός, 68 πόντοι δικαννάκι εγώ...του μαζέυω κάνα... "ξώφαλτσο".sarcastic.!!!

Υ.Γ: αλλά στα πολύ κοντινά "ζορίζομαι".....tired.(κατά Johny brow!!!)
0πως μάθεις.... Έχω BAIKAL I'm 58 72 πόντους ολα τα κυνήγια με αυτό τα κάνω... Συνιθια είναι κ να βρεις τα φυσυγγια του

2μετρα πιο πολύ η 76 εν σύγκριση με (20*2.5)=50,8 (κοντοκανο του παπαστρουμφ),,,την στιγμή που από φυσίγγιο σε φυσίγγιο έχεις ,,,να πουμε 15μετρα ,γκιβ ιρ τεικ...Αποκλιση ανά φυσίγγιο εμπορίου❓
Άντε να το ξαναγράψω να το εμπεδώσουμε:

Κάποτε ο Δάσκαλος Νικήτας Κυπρίδημος έστειλε στην τράπεζα δοκιμών του μπιρμιγκχαμ ένα σωρό τύπους φυσιγγίων για βαλλιστική εξέταση και δημοσίευσε τα αποτελέσματα, θα σας παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από απάντηση στον εξαιρετικό του ιστότοπο:

"Πρώτη παρατήρηση είναι η ανομοιομορφία ταχυτήτων σε φυσίγγια από το ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΙ, όταν ρίχνονται σε απόλυτα κλειστό και σταθερό κανόνι δοκιμών. Το κανόνι δοκιμών δεν έχει αδράνεια, ελατήρια ή οπές αερίων για να χάσει ώθηση. Στις δοκιμές φυσιγγίων που είχαμε κάνει στην Τράπεζα Δοκιμών του Μπέρμιγχαμ, όπου δέκα φυσίγγια από το ίδιο κουτί, ρίχτηκαν σε κανόνι δοκιμών, άρα κλειστή κάννη χωρίς καμία διαφυγή, οι διακυμάνσεις ταχυτήτων κυμαίνονταν από 15 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε μια παρτίδα δέκα φυσιγγίων, μέχρι και 100 μέτρα σε μιαν άλλη παρτίδα."
http://oplognosia.com/?p=8842

Όπως και να χει παρόλο που έχω κάνει πολύ μακρινές τουφεκιές με κοντές κανες πιστεύω πως παίζει το ρόλο και δ εν είναι μόνο η σκοπευτική γραμμή ίσως αν κάναμε μέτρηση στα 30 /40 μέτρα ταχ και κατανομής εννοείται με ίδιο τσοκ φυσίγγι να τις βλέπαμε τις διαφορες
Βρε συ Γιάννη ποιός ο λόγος να κάνουμε μέτρηση εμείς όταν την έχουν κάνει εκατοντάδες άλλοι!
Τον τροχό πάμε ν' ανακαλύψουμε;

Κάποτε ο Δάσκαλος Νικήτας Κυπρίδημος έστειλε στην τράπεζα δοκιμών του μπιρμιγκχαμ ένα σωρό τύπους φυσιγγίων για βαλλιστική εξέταση και δημοσίευσε τα αποτελέσματα, θα σας παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από απάντηση στον εξαιρετικό του ιστότοπο:

"Πρώτη παρατήρηση είναι η ανομοιομορφία ταχυτήτων σε φυσίγγια από το ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΙ, όταν ρίχνονται σε απόλυτα κλειστό και σταθερό κανόνι δοκιμών. Το κανόνι δοκιμών δεν έχει αδράνεια, ελατήρια ή οπές αερίων για να χάσει ώθηση. Στις δοκιμές φυσιγγίων που είχαμε κάνει στην Τράπεζα Δοκιμών του Μπέρμιγχαμ, όπου δέκα φυσίγγια από το ίδιο κουτί, ρίχτηκαν σε κανόνι δοκιμών, άρα κλειστή κάννη χωρίς καμία διαφυγή, οι διακυμάνσεις ταχυτήτων κυμαίνονταν από 15 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε μια παρτίδα δέκα φυσιγγίων, μέχρι και 100 μέτρα σε μιαν άλλη παρτίδα."
Εμπεδωμενο το έχω Μάριο‼️

Βρε συ Γιάννη ποιός ο λόγος να κάνουμε μέτρηση εμείς όταν την έχουν κάνει εκατοντάδες άλλοι!
Τον τροχό πάμε ν' ανακαλύψουμε;
Οποίος μένει πιστός στις ανακαλύψεις άλλων δεν προχωρά .Αν μου δείξουν μέτρηση ταχ στα 50 μέτρα και κατανομής αποδεδειγμένα με επαναλαμβανόμενες βολές από 55 εκ και από 76 και είναι ίδιες ίσως το πιστέψω.Τωρα για 100 μέτρα διαφορά φυσίγγι με φυσίγγι δεν ξέρω τι δοκίμαζαν ,μάλλον τα είχαν αγοράσει από το φούρνο τα φυσίγγια.

Όπως και να χει παρόλο που έχω κάνει πολύ μακρινές τουφεκιές με κοντές κανες πιστεύω πως παίζει το ρόλο και δ εν είναι μόνο η σκοπευτική γραμμή ίσως αν κάναμε μέτρηση στα 30 /40 μέτρα ταχ και κατανομής εννοείται με ίδιο τσοκ φυσίγγι να τις βλέπαμε τις διαφορες
Γιάννη 2 ίδιες γομώσεις που βγαίνουν από μια κοντή και μια μακρυά κάνη με τις ίδιες ταχύτητες και παραμορφώσεις θα έχουν παρόμοιες ταχύτητες και μετά από 45μ.

Μερικές φορές όλοι μας ψειρίζουμε την μαϊμού.
Και εγώ το κάνω ... αλλά δεν αξίζει τον κόπο και την φαιά ουσία μου φαίνεται.
Τα περισσότερα θηράματα χάνονται από έλλειψη ψυχραιμίας και γιατί τουφεκάμε αλλού για αλλού.
Στο ψοφόκρυο το φυσίγγι είναι το παν, όχι το όπλο.
Ακόμα και αυτό που έγραφα στο benelli team ότι ψάχνω για όπλο, τσοκ, φυσίγγι με μόνιμα πάνω από 90% συγκέντρωση στα 36μ, η αλήθεια είναι ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις θα μου είναι χρήσιμο.
Η απόσταση είναι μια ψευδαίσθηση.
Κανένας δεν ξέρει σε τι απόσταση θα του βγει το επόμενο θήραμα.
Ακόμα και υπερόπλο να έχεις θα μπεις στον πειρασμό να τουφεκίσεις ακόμα μακρύτερα.
Αυτό που δεν είναι ψευδαίσθηση είναι η σκοπευτική εικόνα στο πάτημα της σκανδάλης και η γνώση του που πάει η τουφεκιά σου.
Εκεί ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.

Οποίος μένει πιστός στις ανακαλύψεις άλλων δεν προχωρά .Αν μου δείξουν μέτρηση ταχ στα 50 μέτρα και κατανομής αποδεδειγμένα με επαναλαμβανόμενες βολές από 55 εκ και από 76 και είναι ίδιες ίσως το πιστέψω.Τωρα για 100 μέτρα διαφορά φυσίγγι με φυσίγγι δεν ξέρω τι δοκίμαζαν ,μάλλον τα είχαν αγοράσει από το φούρνο τα φυσίγγια.
κάποιος ανακάλυψε τη φωτιά
κάποιος άλλος ανακάλυψε τον τροχό
ο Κολόμβος ανακάλυψε την αμερική
ο Νευτων τους νόμους της βαρύτητας
ο Παστέρ την παστερίωση
ο Φλέμινγκ την πενικιλίνη
ο Παπανικολάου το παπ-τεστ

Η ανθρωπότητα ανακάλυψε ότι αν μείνει πιστή στις ανακαλύψεις άλλων ΠΡΟΧΩΡΑ, ειδάλλως μένει στάσιμη!

Στα λινκ που σου παρέθεσα υπάρχουν αυτά ζητάς. Σε ένα λινκ βλέπεις περίληψη επιστημονικής εργασίας πανεπιστημιακών, που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι ψώνισαν από φούρνο...... Υπάρχουν εκατοντάδες τεστ στο διαδίκτυο όποιος θέλει τα ψάχνει.

Γιάννη πάντα στα λέω φιλικά και με εκτίμηση για το πρόσωπό σου, δεν σκοπεύω να το συνεχίσω, νομίζω ότι κουράζουμε και τους άλλους....

Μια φορά στο Μεσολόγγι κάτι τύποι δίπλα μας με ριπές κατεβάζανε τα παπιά από τεράστια ύψη.
Ύψη που δεν σήκωνες καν όπλο.
Το μυστικό τους.
Εμείς ρίχναμε 4άρια και αυτοί βόλια.
Γεμίζανε τον ουρανό με βόλια και έπεφτε από κανένα παπί.

Πολύ συζήτηση έγινε χθες για διαστημικά όπλα που σκοτώνουν στον θεό.
Εγώ δεν έχω ούτε τα χρήματα (γιατί δεν θα αγοράσω μόνο ένα) ούτε βασικά τον χρόνο να ψάξω να τα βρω.
Θέλω να πιστεύω ότι αγόρασα ένα αξιόπιστο και ασφαλές όπλο για γενικό κυνήγι γιατί βασικά κάνω γενικό κυνήγι.
Αν φεύγει και τίποτα στο καλό να πάει.
Αν δε, θεωρήσουμε ότι είναι αλήθεια αυτό που λένε οι Αμερικάνοι, ότι κάθε κάνη είναι διαφορετική τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αγορά όπλου είναι λαχείο και χρειάζεται ψάξιμο το πυρομαχικό.
Ακόμα όμως και αυτό, με τις αλλαγές στα φυσίγγια γίνεται δύσκολο.
Οπότε το μόνο που μένει είναι τα ασφαλή κυνήγια και η καλή παρέα ...
Αν χτυπήσουμε και τίποτα, έχει καλώς ... αν όχι την επόμενη φορά.

"Σωστό" το επιχείρημα σου,ααααααλλλλα, ποιος σου έδειξε ότι δεν ισχύει ,τα όσα κατά τον Μάριο κ εμού του ιδίου (άκου εμού,πάω για τσιγάρο)ισχύουν❓τι δλδ είναι αυτό που σε κάνει να αμφιβάλεις για έναν Κανόνα ...απ' τη στιγμή που δεν τον έχεις testaρει ❓ απορρίψει ❓πως να πω στον παππού ,ότι τα σκάγια δεν κρυώνουν❓(ποιον παππού δλδ που ένας παπαρας φίλος μου βάζει στοίχημα τα balls του) anyway ....

Οπότε το μόνο που μένει είναι τα ασφαλή κυνήγια και η καλή παρέα ...
Αν χτυπήσουμε και τίποτα, έχει καλώς ... αν όχι την επόμενη φορά.
Τα πες όλα!
Έτσι...να συμπληρώσω αν τουφεκίσουμε και δεν το πάρουμε , χαλάλι του επόμενου!
Τι; χασάπηδες είμαστε; ...

Y.Γ: δεν πας στα ΜΑΓΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΕΣ να δεις τι γίνεται ....ε ρε ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ!!!!.sarcastic.

Αφιερωμένο στον Γιάννη τον ναυτικό ...

Άσχετο αλλά σχετικό.
Την κυριακή τα σκυλιά κυνηγούσαν το καπρί που χτύπησα.
Στην πορεία σηκώθηκε και ένα γουρουνόπουλο και πήγαιναν παράλληλα.
Ενα καρτέρι έβλεπε τα σκυλιά να έρχονται πάνω του.
Άκουσε όμως θόρυβο και ακολούθησε τον θόρυβο ... (λογικό).
Το καπρί πέρασε ακριβώς στο σημείο που είχε σταθεί αρχικά και αυτός ακολουθούσε το γουρουνόπουλο ...

Εγώ είχα μείνει πίσω γιατί δεν ήξερα που είχαν στηθεί.
Με το που βλέπω τα σκυλιά στον δρόμο ξεκινάω για το επόμενο πιθανό σημείο.
Και εκεί αρχίζει το δράμα.
Φωνές, ορυμαγδός, ψιλοπανικός.
Γιατί έφυγες από το καρτέρι, κτλ

Καθόντουσαν και λύναν το κυπριακό.
Βλέπω την πορεία των σκυλιών και ξεκινάω.
Τελευταία στιγμή τα σκυλιά αλλάζουν πορεία.
Σταματάω 200-300μ μπροστά τους.
Πίσω μου άλλος ένας (νέος στην παρέα) με τζιπ.
Στήνομαι και ο άλλος ανοίγει την πόρτα και πάει να μου πει κάτι.
ΑΧΝΑ του γνέφω και ΠΑΛΟΥΚΩΣΟΥ εκεί.
Τελικά δεν άντεξε και πλησίασε αθόρυβα χωρίς όπλο.
Τα σκυλιά να λυχτάνε ασταμάτητα μπροστά μου, οι άλλοι να λύνουν το κυπριακό, ένας είχε ξεχάσει το PTT πατημένο, ο αρχηγός να βρίζει για το PTT και το τελευταίο που άκουσα ήταν παλουκωθείτε όλοι εκεί που είστε, ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Έκλεισα τον ασύρματο.
Το γουρούνι το είδα από τα 100μ.
Το άφησα, το άφησα ο διπλανός με σκουντούσε να το τουφεκίσω, συνέχισα να το αφήνω, ακόμα και οταν έμπαινε πίσω από ελιές και το έχανα τελείως από το οπτικό μου πεδίο.
Μόλις μου γύρισε πλευρά για να μπει στο πυκνό, σε άχαστη απόσταση του την άναψα.

Κ@βλάκια, ετοιμάστε τα τσίπουρα :)

Ο διπλανός είδε όλη την φάση.
Ρε μ@λάκα μου λέει, χαρά στην ψυχραιμία σου.

Αν το τουφεκούσα στα 70-80 θα έφταιγε το όπλο και το φυσίγγι.
Τελικά όμως θα έφταιγε η βιασύνη, η έλλειψη ψυχραιμίας, ο εγωισμός και η ασυνεννοησία ;)

Last edited:
Ε
κάποιος ανακάλυψε τη φωτιά
κάποιος άλλος ανακάλυψε τον τροχό
ο Κολόμβος ανακάλυψε την αμερική
ο Νευτων τους νόμους της βαρύτητας
ο Παστέρ την παστερίωση
ο Φλέμινγκ την πενικιλίνη
ο Παπανικολάου το παπ-τεστ

Η ανθρωπότητα ανακάλυψε ότι αν μείνει πιστή στις ανακαλύψεις άλλων ΠΡΟΧΩΡΑ, ειδάλλως μένει στάσιμη!

Στα λινκ που σου παρέθεσα υπάρχουν αυτά ζητάς. Σε ένα λινκ βλέπεις περίληψη επιστημονικής εργασίας πανεπιστημιακών, που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι ψώνισαν από φούρνο...... Υπάρχουν εκατοντάδες τεστ στο διαδίκτυο όποιος θέλει τα ψάχνει.

Γιάννη πάντα στα λέω φιλικά και με εκτίμηση για το πρόσωπό σου, δεν σκοπεύω να το συνεχίσω, νομίζω ότι κουράζουμε και τους άλλους....
Εννοείται δεν θα σκάσουμε κιόλας απλά κύριοι η θεωρία τους παρά όλα τα χρόνια δεν έχει αποδειχθεί ότι υφίσταται στη πράξη αλλιώς όλοι θα ρίχναμε με 55 και πρώτοι οι σκοπευτές Και μη μου ξαναπείτε ότι με χτισμένα κοντάκια επάνω τους και άριστες σχεδόν σκοπευτικές δυνατότητες τους χαλάει η μικρότερη σκοπευτική γραμμή .Το κλείνουμε πάμε για άλλα θέματα.

Αυτό είναι ενα θέμα που υπάρχει σε όλα τα εμπορικά φυσίγγια..
Βέβαια εμείς στο κυνήγι της διάφορες που υπάρχουν μέσα στο κουτί, κ απο κουτί σε κουτί δεν προκειται να τις καταλάβουμε....
Ο σχολαστικός ιδιογομωτης που θα ζυγισει, θα μετρήσει κ θα αξιοποιήσει σωστά τα υλικά του έχει το μεγάλο προβαδισμα, αλλά τώρα παμε σε αλλα μονοπάτια που δεν είναι για όλους.....

Το 1999 και 2006 είχε στείλει τα φυσίγγια...
Τα Ελληνικά φυσίγγια που εντυπωσιασαν με τις μικρότερες αποκλίσεις κ πιεσεις ήταν τα S-32, Rottweil 34γρ, 2001 32γρ, Λάμπρου πρασινο 30γρ ίσως κ αλλα που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω τα τευχη μπροστά μου...

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα τεστ ναι μεν μας έδειξαν κάποια σημαντικά πραγματα αλλά ήταν κάτι το πολυ προσωρινο, Καθώς οι αλλαγές των υλικών στα εμπορικά φυσίγγια πανε και έρχονται........

Βέβαια εμείς στο κυνήγι της διάφορες που υπάρχουν μέσα στο κουτί, κ απο κουτί σε κουτί δεν προκειται να τις καταλάβουμε....
Ο σχολαστικός ιδιογομωτης που θα ζυγισει, θα μετρήσει κ θα αξιοποιήσει σωστά τα υλικά του έχει το μεγάλο προβαδισμα, αλλά τώρα παμε σε αλλα μονοπάτια που δεν είναι για όλους.....

Τα Ελληνικά φυσίγγια που εντυπωσιασαν με τις μικρότερες αποκλίσεις κ πιεσεις ήταν τα S-32, Rottweil 34γρ, 2001 32γρ, Λάμπρου πρασινο 30γρ ίσως κ αλλα που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω τα τευχη μπροστά μου...

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα τεστ ναι μεν μας έδειξαν κάποια σημαντικά πραγματα αλλά ήταν κάτι το πολυ προσωρινο, Καθώς οι αλλαγές των υλικών στα εμπορικά φυσίγγια πανε και έρχονται........
Ενδιαφέρον θα είχε να μαζέψουμε διαφορετικές μάρκες φυσιγγίων σε βάθος 10ετίας.
Θα έπεφτε πολύ κλάμα .hair.

Ειδικά του δορκα το 2001 ήταν απίστευτο και τώρα δεν υπάρχει.

Ο Δορκας εβγαζε το condor που ηταν πολυ καλο αλλα απο περυσι το γ@μησε κι συτο, πολυ λιγη πυρητιδα μεσα και τρεμα πατημενο συγκεντρωτηρα, πηρα ενα κουτι και ξενερωσα εντελως.

Στους τυφλούς (Έλληνας) ο μονόφθαλμος (Ιταλός) βασιλεύει και παραμονεύει.
Αν δε, είχε και την σταθερότητα του Αμερικάνου οι Έλληνες θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ.
Θα τα φάνε τα μούτρα τους σύντομα.
Ζούν από τις τσίχλες.

Status
Not open for further replies.
Back