Βλητικές δοκιμές Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα 50 μέτρα για να έχεις εικόνα σωστή ντουφέκιας θέλεις να τουφεκαςσε 2x2 τουλάχιστον λαμαρίνα αλλά που να το φτιάξεις αυτό .Εγώ έριχνα στα 50 με τη guetini σε τενεκέδες και τώρα έχω αλλάξει σκόπευτρο στο κλασικό μπιλακι το οποίο το έχω κόψει κιόλας και είναι πολύ μικρό ,όχι ότι με νοιάζει το σκόπευτρο σαν εικόνα αλλά το θέλω ίσα ίσα και όταν δοκιμάζω σταθερά να μπορώ να σημαδέψω ακριβώς σαν με αεροβόλο.

Φεύγεις λίγο δεξιά και πάνω Παναγιώτη
Παρότι το όπλο είναι αριστερό και η κλίση c αυτή τη τάση την εχω ,επειδή όμως το όπλο ήταν αστηριχτο και στο πάτημα δεν είναι και δύσκολο να φύγει λίγο ,είχα και τον ήλιο που έβγαινε ανάποδα και αυτό το αποτέλεσμα

Παρότι το όπλο είναι αριστερό και η κλίση c αυτή τη τάση την εχω ,επειδή όμως το όπλο ήταν αστηριχτο και στο πάτημα δεν είναι και δύσκολο να φύγει λίγο ,είχα και τον ήλιο που έβγαινε ανάποδα και αυτό το αποτέλεσμα
Αριστερά κι εσύ?? Μωρέ μπράβο, εσείς κοντεύετε να κάνετε εμάς τους δεξιοεπωμίζοντες μειοψηφία
Μια χαρά πήγανε οι δοκιμές, νομίζω το κάθε τσοκ κάνει αυτό για το οποίο φτιάχτηκε, στα 35 βέβαια και τα δυο ήταν υπέροχα, επίσης μ άρεσε και το 7αρι με το long στα 50

Αριστερά κι εσύ?? Μωρέ μπράβο, εσείς κοντεύετε να κάνετε εμάς τους δεξιοεπωμίζοντες μειοψηφία
Μια χαρά πήγανε οι δοκιμές, νομίζω το κάθε τσοκ κάνει αυτό για το οποίο φτιάχτηκε, στα 35 βέβαια και τα δυο ήταν υπέροχα, επίσης μ άρεσε και το 7αρι με το long στα 50
Έχουμε λίγο τρεμουλιασμα ,είναι και τα πρώτα 5 φυσίγγια από το τέλος Φεβρουαρίου, αλλα συμπέρασμα από τα τσοκ και τα φυσίγγια βγήκε.

Καλησπερα.......
Ανεβαζω τρεις προχειρες δοκιμες με το δικανο μου και με σεταπ του φιλου Αρη mb36 1,80x35 σε νουμερο 4 δεξια κανη και αριστερη κανη στα 33 μετρα και νουμερο 2 αριστερη κανη στα41 μετρα.......
Το θετικο οπως το περιεγραψε κι ο Αρης ηταν οτι ειχαν γλυκια ντουφεκια χωρις ενοχλητικη ανακρουση.......
Οι στοχοι 1,20x0,80 μετρα τοποθετημενοι πλαγια....1000001241.jpg1000001240.jpg1000001239.jpg

Καλησπερα.......
Ανεβαζω τρεις προχειρες δοκιμες με το δικανο μου και με σεταπ του φιλου Αρη mb36 1,80x35 σε νουμερο 4 δεξια κανη και αριστερη κανη στα 33 μετρα και νουμερο 2 αριστερη κανη στα41 μετρα.......
Το θετικο οπως το περιεγραψε κι ο Αρης ηταν οτι ειχαν γλυκια ντουφεκια χωρις ενοχλητικη ανακρουση.......
Οι στοχοι 1,20x0,80 μετρα τοποθετημενοι πλαγια....View attachment 91976View attachment 91977View attachment 91978
Ριξτο σε κυνήγι!

Ετοιμα τα εχω για αυριο και μεθαυριο......
Πρώτη φορά που τα έριξα ήταν 5 φυσίγγια από ένα κουτί που είχε κεράσει ο Αρις σε κοινό μας φίλο.
Μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο τον πήρα τηλέφωνο να μου πει λεπτομέρειες...
Ήταν ότι καλύτερο είχα ρίξει μετά την Α0!
Καλύτερα κι από την jk6 μπορώ να πω.
Για να το λέω αυτό,σημαίνει ότι εντυπωσιάστηκα.
Ισχύει ακόμη!

Καλησπέρα. Σήμερα έριξα 2 φυσίγγια του Ρουμελιώτη, στα 30 και 32 γραμμάρια, νούμερο 9,5. Τα 30άρια ήταν με Vzero και τα 32άρια Καρδάρα.
Η δοκιμή έγινε γύρω στις 9:30 με 22 βαθμούς και 75% υγρασία. Για να υπάρχει συνάφεια με τις προηγούμενες, πάλι με 2* στα 30 μέτρα.
Έχουμε λοιπόν:

1)Ρουμελιώτης 30 N9,5
17 roymeliotis 30_9,5.jpg

2)Ρουμελιώτης 32 N9,5

18 roymeliotis 32_9,5.jpg

Καλησπέρα. Σήμερα έριξα 2 φυσίγγια του Ρουμελιώτη, στα 30 και 32 γραμμάρια, νούμερο 9,5. Τα 30άρια ήταν με Vzero και τα 32άρια Καρδάρα.
Η δοκιμή έγινε γύρω στις 9:30 με 22 βαθμούς και 75% υγρασία. Για να υπάρχει συνάφεια με τις προηγούμενες, πάλι με 2* στα 30 μέτρα.
Έχουμε λοιπόν:

1)Ρουμελιώτης 30 N9,5
View attachment 92059

2)Ρουμελιώτης 32 N9,5

View attachment 92060
Πως τις κρίνεις εσύ Μήτσο?

Φανταστικές! Δεν περνάει τίποτα!
Δημητρη οντως και οι δυο πολυ καλες με το 32 καλυτερο σε κατανομη , αλλα με 2* στα 30μ (και ειδικα με 9,5) ...δεν ειναι το συνηθες οποτε λογικο να εχει καλη συγκεντρωση, πχ εγω στα 30 ...με 4* ριχνω στα περπατητα (οπως κ ολοι οι γνωστοι μου) , και 3* σε καρτερι..... 2* δεν εχω βαλει ποτε σε τσιχλες, σπανια το BRAIN TM (2,5*) μονο κ αυτο με Νο 8 ...οχι με 9,5 που ειναι "ακυρος" συνδιασμος φυσιγγι-τσοκ.

Δημητρη οντως και οι δυο πολυ καλες με το 32 καλυτερο σε κατανομη , αλλα με 2* στα 30μ (και ειδικα με 9,5) ...δεν ειναι το συνηθες οποτε λογικο να εχει καλη συγκεντρωση, πχ εγω στα 30 ...με 4* ριχνω στα περπατητα (οπως κ ολοι οι γνωστοι μου) , και 3* σε καρτερι..... 2* δεν εχω βαλει ποτε σε τσιχλες, σπανια το BRAIN TM (2,5*) μονο κ αυτο με Νο 8 ...οχι με 9,5 που ειναι "ακυρος" συνδιασμος φυσιγγι-τσοκ.
Τόλη έχεις απόλυτο δίκιο. Το 2* δεν το έχω χρησιμοποιήσει στην τσίχλα, ποτέ! Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, το BRAIN TM, είναι το στενότερο τσοκ για τσίχλα. Με bell και MR, τις κυνηγάω 90%. ΤΜ, μόνο σε ειδικές συνθήκες. Τις συγκεκριμένες δοκιμές τις έκανα με 2*, γιατί λόγω εποχής και ζέστης, ήθελα να έχω μια πλήρη εικόνα της κατανομής, σε 1Χ1, για τον χειμώνα. Αν έβαζα το ΤΜ, λόγω κατασκευής, θα μου έσπαγε τα κέντρα και δεν το ήθελα αυτό. Αν έβαζα 3 ή 4, θα έβλεπα το 60% της κατανομής. Ήθελα ένα απλό τσοκ σωλήνα, να αποτυπώσει το φυσίγγι, όπως είναι, στο 85%+. Την διαφορά ανάμεσά τους, στο πόσο ανοίγουν τα φυσίγγια με την θερμοκρασία, τα κέντρα τους, κατανομή, το κλώτσιμα και πολύ βασικό, την δύναμη κρούσης, στον στόχο. Τώρα σε φυσιολογικές κυνηγετικές συνθήκες από 0 έως 15 βαθμούς, ότι βλέπω τώρα, με αυτό το στήσιμο, θα το έχω με 3 & 4 άστρα. Δεν είχα υπομονή να περιμένω τον Χειμώνα.

Last edited:
Άκυρος συνδυασμός φυσίγγι τσοκ για να το πεις πρέπει μόνο μετά δοκιμής, γιατί έχει πολλές παραμέτρους που παίζουν ρόλο.

Status
Not open for further replies.
Back